Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

Kiranın stopaj oranı şu an için bellidir, programdaki o tuş ile beklenen fayda sizi olasılı oran değişikliklerinden korumaktır. Ayrıca başka program kullanmadığım varsayımına nasıl kapıldınız ? Ancak sizin luca yı beğenmeme nedeniniz hatalı 10 muhtasar beyanı sanırım. Yılan misali, bende kuyruk sence çocuk acısı varken dost olmayız misali.
Bir diğer nokta, diğer kullanıcılar adına yorum yapmanız, kendi görüşlerinizi neden genelliyorsunuz sanki herkes sizin gibi düşünüyormuşçasına. Varsa fikri olan başlığa yazar.

muhozcan rumuzlu arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum

ronin sen biraz muhasebede tecrübe kazan

bide artık reklam yapma kraldan çok kralcı olma

bilmeden konuşma

tecrübe etmeden ortaya atılma

Sizin gibi üstadlar sayesinde tecrübelerini arttırma peşindeyim, umarım o engin bilgi birikimlerinizden beni mahrum etmezsiniz, luca bahane.

rooniin ' Alıntı:
Kiranın stopaj oranı şu an için bellidir, programdaki o tuş ile beklenen fayda sizi olasılı oran değişikliklerinden korumaktır. Ayrıca başka program kullanmadığım varsayımına nasıl kapıldınız ? Ancak sizin luca yı beğenmeme nedeniniz hatalı 10 muhtasar beyanı sanırım. Yılan misali, bende kuyruk sence çocuk acısı varken dost olmayız misali.
Bir diğer nokta, diğer kullanıcılar adına yorum yapmanız, kendi görüşlerinizi neden genelliyorsunuz sanki herkes sizin gibi düşünüyormuşçasına. Varsa fikri olan başlığa yazar.

Hani Program her değişikliği anında yansıtıyordu...Stopajdaki oran değişikliğini mi yansıtamayacak....Kaldıki bunların değişme yerleri programlarda vardır...sen istediğin oranı yazabilirsin...

Bu işler tecrübeyle sabittir roonin kardeşim..bu eksiklikler benim 2 ayda gördüğüm eksikliklerdir...daha neler çıkacağını bilmiyorum biraz daha kullanayım o zaman meydana çıkacak burada yine yacağım...

Sayın üstadım, luca da pek parametre yoktur, sizin yerinize değişiklikler otomatik yapılır. Yine bir yanlış bilgi ve/veya bilgi eksikliği geldi sizden. Lucayı siz kataloglarda falan mı gördünüz, gerçekten hiç kullandınız mı konu iyice ilginç hal aldı. Bilmem Fatih üstadım da farkında mı?

rooniin ' Alıntı:
Sayın üstadım, luca da pek parametre yoktur, sizin yerinize değişiklikler otomatik yapılır. Yine bir yanlış bilgi ve/veya bilgi eksikliği geldi sizden. Lucayı siz kataloglarda falan mı gördünüz, gerçekten hiç kullandınız mı konu iyice ilginç hal aldı. Bilmem Fatih üstadım da farkında mı?

Sayın rooniin,

sanırım biz dediklerimizi anlatamıyoruz..yada siz anlamak istemiyorsunuz....

rooniin ' Alıntı:

bu yorum sizin değil mi?
stopaj oranlarını getir tuşu olası oran değişikliklerinden korumak bizi ?? değil mi??

Bende dedim ki hani luca her değişikliği anında yansıtıyordu olası oran değişiklerinden korumak ise oranı değiştirir aynı gün olur biter....

Lucanın amacı bence olası oran değişikliklerinden değilde programı yeni kullananların olası hatalar yapmasını sağlamak...

Yine örneklendirelim

Nisan ayında 3 aylık muhtasar beyanını yaptığınızı düşünelim ve oranların şubat ayında değiştiğini nasıl olacak bu iş? Ayrıca söz konusu oranlar sadece kira için kullanılmıyor, elimizdeki defterlerin çapı kadar düşünmeyelim.

ahh rooniin kardeşim...

Bu kadar basit düşünüyorsan sen vah haline at o zaman o programı sen niye kullanıyorsun ki???

değişen aya kadar eski orandan değiştikten sonra yeni orandan hesaplayacak....

senin yine bunla alakan olmayacak o işi programın halledecek....

Tabiiki LUCA her şeyi size yaptırmaya alıştırmış her şeyide siz yaptığınız size bu konular normal geliyor....

Bunları kendinizin değiştirmesi hesaplatması kolay geliyor...

siz başka programlarıda inceleyin hemde güzelce inceleyin...

Odalarda bu programın reklamını yapmasın piyadada bundan kat kat güzel programlar var..

bir görseniz bir kullansanız ahhh bi ne kadar uğraşıyormuşuz LUCA ile diyeceksiniz ama incelemediğiniz için LUCA da yaptığını her şey size kolay geliyor...

muhozcan ' Alıntı:
ahh rooniin kardeşim...

Bu kadar basit düşünüyorsan sen vah haline at o zaman o programı sen niye kullanıyorsun ki???

değişen aya kadar eski orandan değiştikten sonra yeni orandan hesaplayacak....

senin yine bunla alakan olmayacak o işi programın halledecek....
Ben de onu söylüyorum, değişen aya kadar eskisinden alacak almasına da program müneccim mi sizin hangi dönemin kaydını yaptığınızı bilsin. Diğer programlarda parametre ayarlarına sabit oran girilir müneccimliği ordandır. Luca ise parametre ayarı istemez sizi hatadan korumak adına sistem güncel oranı alır uygular.

Arkadaş başlık yeni SMMM ler luca kullansınmı başlığı savunulan bizim büroda iş çok bilmem kaçbin evrak giriliyor luca bize yetmez.
Bu başlık bilmemkaçbin evrağı olan, müşterisi gani gani gelen, içinde 100 tane defter tutulan bürolar lucamı kullansın başlığı değilki.

Ben soruyorum tık yok arkadaş ben yeni büro açıcam ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz ya benm giderim çok öyle programa 1500-2500 veremem bana 450 TL ye program bulun amenna yoksa bilmemkaçbin evrağım var yok 100 tane defterim var 5 tane adam çalıştıroyorum e tabiki sizde para gani olduğundan programa 3500 de verirsiniz 5500 de size koymaz ama bana bırak program parasını ruhsata 2000 TL vermek bile koyuyor.

Zaten Sn. Muhozcan a programı anlatamayız belli ki programı giriş düzeyinde kullanmış. İleri düzeyde kullanan birisinin bir kaç güzellik göstermesi yetecektir. Tabi yanlıştan dönebilme erdemine sahip ise ki ben forum kullanıcılarının tamamının bu erdeme sahip olduğunu düşünüyorum. Aynı herkes masumdur varsayımı gibi.

Rooniin kardeşim sen yazmıyormusun girerken ben ocak ayı kirasını giriyorum...şubat ayı kirasını giriyorum diye yaw biz mi yanlış düşünüyoruz bizim mi mantığımız yok yoksa senin mi inan ki anlayamıyorum.....

Ay belirtmeden mi giriyorsun sen kiraları??

ay belirtiyorsan eğer program niye bilmesin....

Robotları mantıklı konuşturan bilgisayar progamları var muhasebe programı hangi ayı hangi orandan hesaplayacağını bilmez mi?

Bunun için müceccim olmaya gerek varmı? anlamadım gitti...

Parametre vermenize gerek yoktur....Program içinde bunların bilgisi bir yerde saklanır bunu senin bilmenede gerek yoktur...bu programı yazan kişilerin görevidir rooniin kardeş...

Kiraları girerken açıklama kısmına yazarsın, ancak ilgili dönem için stpj oranlarını sistemden çağırman gerekir. Müneccim değil bilsin.

Bir de şöyle bir şey var, programa getirdiğin eleştiriler çok basit düzeyde, bana birisi dese lucayı eleştir çok farklı şeyler söyleyebilirdim. Ama daha aklımdakilerden hiç birini söylemedin, belli ki program hakkında üstün körü fikir sahibisin. Zaten bunu geçmiş sayfalarda ortaya koymuştuk. Neyse gelecek mesajlarını bekliyorum ne kadar devam edecek bakalım konu.

rooniin arkadaşım merak etme artık çok fazla eleştiri gelmez...

neden dersen üstünkörü olan durumlar bu kadar basit şeyler olunca detaya inmeye gerek görmüyor insan....

Bu kadar çok övülen bir program bir muhasebe bürosunda 10 tane muhtasar beyannameyi yanlış yaptırıyorsa daha detaya inmeye gerek varmı?

Dikkat etmediğin zaman Hazır değerler - bakiye ile gidiyorsa....

KDV beyannamen en ufak hatadan hatalı gidebiliyorsa....

gerek varmı sence?

sen LUCA yı boşver bi boş vaktin olursa haber verde ban sana başka programların çalışma sistemlerini ve kolaylıklarını antayım LUCA dan çok bahsettik bu kadar yeter...

stonhand ' Alıntı:
Arkadaş başlık yeni SMMM ler luca kullansınmı başlığı savunulan bizim büroda iş çok bilmem kaçbin evrak giriliyor luca bize yetmez.
Bu başlık bilmemkaçbin evrağı olan, müşterisi gani gani gelen, içinde 100 tane defter tutulan bürolar lucamı kullansın başlığı değilki.

Ben soruyorum tık yok arkadaş ben yeni büro açıcam ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz ya benm giderim çok öyle programa 1500-2500 veremem bana 450 TL ye program bulun amenna yoksa bilmemkaçbin evrağım var yok 100 tane defterim var 5 tane adam çalıştıroyorum e tabiki sizde para gani olduğundan programa 3500 de verirsiniz 5500 de size koymaz ama bana bırak program parasını ruhsata 2000 TL vermek bile koyuyor.

stonhand kardeşim yeni muhasebe bürosu açan arkadaşlar için az maliyetler işlerini yapabileceğin bir program..

ama yine şartları bayaa avantajlı başka programlarda var onlarıda inceleyebilirsin.. ama maliyet olarak bundan hesaplısı yok diyebilirim...

Birçok Muhasebe programını kullandım hiçbirinden eser kalmadı şimdiki tek yarim Zirve Müşavir :)

Stonun Luca macerası
Tarih : 23,05,2011 pazartesi : ston kardeşiniz luca sözleşmesini yapar malum kurum aranır kafadan ilk sorun beyfendi sözleşmeye kaşe basın denir e kaşe 3 hafta sonra gelecek siz ozaman normal bir kaşe yaptırın onu basın derler ston o gün kaşe yaptırır ve sözleşmeye kaşeyi basar ve nedense mutludur.
Tarih: 24,05,2011 salı: ston kardeşiniz sözleşmeyi malum kuruma y.içi kargoyla gönderir ekinde ne kadar evrak varsa koyar ve malum kurum evrakları 25,05,2011 de çarşamba günü teslim alır.
Tarih : 26,05,2011 perşembe ston kardeşiniz kurumu arar herşeyin onaylandığını ve olayın sadece kredi kartından slip çekme aşamasında olduğunu öğrenir ve bu kardeşiniz gereksiz yere sanki programı bedava veriyorlarmış gibi gene sevinir mutlu olur.
Tarih : 27,05,2011 cuma : ston kardeşiniz kartına bakar eee çekilen birşey yok yahu bu programı bedavayamı verecekler dur şunları bir arayayım der cevap olarak herşeyin onaylandığını olayın çekimde olduğunu söylerler en geç cumartesi şifreler kargoya verilecektir.
Tarih : 28,05,2011 cumartesi : e arkadaş gene kartıma baktım çekilen yok 4 gündür bir çekim yapılmazmı hışımla kurum aranır yetkili istenir verilen cevap
Sözleşmeler onaylandıktan sonra kurumdaki yönetimden birinin imzası gerekmektedir ancak devamlı ciddiyetsiz dediğim kurumda 4 gündür yönetici bulunmadığından benim sözleşmem hala çekim aşamasındadır.Dilekçe yazmam istenir şifrelerimin kargodan önce cep telefonuma mesaj atılacağı haberi verilir.

Bugün pazartesi 10:25 dilekçe gönderildi ancak cep telefonuna ne gelen bir mesaj var nede başka birşey ve hala karttan çekim yapılmadı.

Şimdi her yerde seminer yapıp lucaya geçin diyeceklerine kurumda bari 1 tane yönetici bıraksalarda lucayı alabilsek daha iyi olur değilmi, tesmer beni yani büro açmış iş sahibi olmuş bir mali müşavir olarak kendimi tekrar stajer hissettirebilen tek kurum ve şuan alacağım defterlerin bir kısmı lucada tutuluyur olmasa ve lucadaki geçmilş yıllarında devir olayı olmasa yemin ediyorum parasından ucuzluğundan herşeyinden vazgeçtim luca almayacağım bir programı nerdeyse 1 haftadır satın almaya çalışıyorum işte tesmer işte luca buyrun yeni büro açmış birisi olarak luca tercih etmiş olan benim halim.