Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

luca yetkilisi cevapları ALINTI.
- LUCA projesi TURMOB? a ait bir projedir. Luca programının ücretsiz olup olmaması tamamen TURMOB yönetimine ait bir tasarruftur. Bu konuda benim söyleyecek fazla sözüm olamaz. Bunu konuşulacağı yer odaların ve TURMOB? un genel kurullarıdır. ( Benim şahsi fikrim ise; izmirmaster rumuzlu arkadaşımızın mantığı ile hareket ederek, otoyollar ve köprüler bizlerin ödediği vergi ile yapılıyor. Bende buralardan aracımla ücretsiz geçmek istiyorum.)

2.- LUCA da raporlamalarınız için illa ki Microsoft Office kullanmak zorunda değilsiniz. Bunun yerine Open Office de kullanabilirsiniz. Adobe Reader yerine de Foxit Reader kullanabilirsiniz.

3.- LUCA da , değişik fiş giriş yöntemleri vardır. Bunlardan faydalanarak, daha önce 2 gün harcadığınız zaman yerine işleriniz 1 saat de bitirirsiniz.

4.- Banka entegrasyonları sayesinde 4-5 günlük çalışmayı 1-2 saat gibi çok kısa zamanda bitirirsiniz.

İçerik ile ilgili bilgiler..:

1.- Verilen örnekte, satış faturalarını yanlışlıkla 600 hesap yerine 153 hesaba işlediğinizde kdv beyannamesinin hatalı olduğunu ve sizi uyarmadığını belirtmişsiniz. LUCA da hızlı fiş işlemleri vardır. Hızlı fiş işlemlerini kullanırsanız , Luca zaten sizin yanlış hesap kullanmanıza ve yanlış işlemenize izin vermez. Hatta hızlı fişi kullanmak için muhasebe bilgisine dahi ihtiyacınız yoktur.

2.- Siz ancak ?hızlı fiş kullanmak istemiyorum , ben normal şekilde kayıt yapmak istiyorum? diyebilirsiniz. Dediğiniz gibi satış faturasını alış diye kaydettiniz. 600 yerine 153 , 391 yerine 191 hesapları kullandınız. Üstelik 153 ve 191 hesapları alacak olarak kaydettiniz. LUCA da bu sefer KDV beyannamesinde yakalanırsınız. Çünkü kdv beyannamesinde, İNDİRİLECEK KDV hesabı ile İNDİRİLECEK KDV DAĞILIMININ tutmadığını göreceksiniz.

3.- Ayrıca KDV beyannamesinde satış hasılatlarının olmadığını ve 391 in boş geldiğini göreceksiniz.

4.- Ama siz KDV beyannamesinde uyarıları ve rakamları dikkate almadınız ve devam ettiniz. Bu sefer de BS FORMLARINDA yakalanırsınız. Çünkü BS formunun boş geldiğini göreceksiniz. Ama benim önerim size, hızlı fişi kullanıp dalgınlıkla hata yapmanızı engelleyin.

5.- Bir başka eleştiride bilanço kalemleri ile ilgili. Orda da KESİN MİZAN kısmına lütfen bakın. Ters bakiye vermiş hesapları hemen size göstersin. Ayrıca LUCA da ters bakiye veren hesapları listeleme ve düzeltme modülü var. Oradan da sadece 103 hesapları değil, bütün ters bakiye veren hesapları listeletip otomatik düzeltebilirsiniz.

6.- Diğer eleştiriniz de ay kontrolu ile ilgili idi. LUCA da gerek 1. SINIF defterlerde , gerekse 2.SINIF defterlerde ay kontrolu vardır. Hatta 1.sınıf defterlerde gün kontrolu dahi bulunmaktadır.

7.- Hesap kodunu dalgınlıkla boş geçersem program uyarmıyor demişsiniz. LUCA da hesap kodunu boş geçip fişi kaydetmeye kalktığınızda sistem sizi uyarır.

8.-Ba-Bs formları için 120 ve 320 hesapların açılmasını eleştirmişiniz. Pardon ama bu hesapları açmadan 5.000.- tl üzeri carileri nereden getirtmemiz lazım. Eğer ?siz benim carilerim 5.000.- tl yi aşmıyor ? diyorsanız , o zaman evraklarınızı kasa hesabı ile kapatırsınız, ki LUCA buna izin veriyor.

9.- Hesap kodlarını çağrılması konusunu sitem etmişsiniz. Hesap kodlarının yazıldığı alana isterseniz isim yazarak da çağırabilirsiniz.

10.- ?Muavin defter dökümü uzun sürüyor? demişsiniz. ALT+M tuşlarına basın muavin hemen karşınıza çıksın

Yeni bürolar için fiyatı 450 TL ve 6 taksit olan ve en önemlisi mevzuat değişikliklerinde program güncelleme ve ek modül adı altında müşterisini sömürmeyen bir entegre muhasebe programı gösterin ben kendi adıma yeni büro açacak biri olarak lucaya alternatif bulayım ve hesabımı kitabımı ona göre yapayım zaten her yerimiz masraf uygununu gösterin onu alalım.

stonhand ' Alıntı:
Yeni bürolar için fiyatı 450 TL ve 6 taksit olan ve en önemlisi mevzuat değişikliklerinde program güncelleme ve ek modül adı altında müşterisini sömürmeyen bir entegre muhasebe programı gösterin ben kendi adıma yeni büro açacak biri olarak lucaya alternatif bulayım ve hesabımı kitabımı ona göre yapayım zaten her yerimiz masraf uygununu gösterin onu alalım.

Her fikrime muhalefet etse de stonhand 'ın bu görüşüne katılıyorum!:D

Luca yetkisiyle görüştüm. Buraya' şu programın 'yetkilisiyim diye yazanların görüşleri daha fazla dikkate alınacağı açıktır.Karalama dışında her fikir dikkate alınır.

Luca tamamen türmobun dikte ettiği bir dayatmadır.Sen eğer muhasebeyi biliyorsan excelde bile işlerini yaparsın.Luca nın arızaları çıkıyor.çıkmakta.çıkacaktır da.Yıllardır Netsis i kullanıyorum.Tek geçerim.Hele üretim işletmeleri için uzak ara birincidir.

çilekeş ' Alıntı:
Luca tamamen türmobun dikte ettiği bir dayatmadır.Sen eğer muhasebeyi biliyorsan excelde bile işlerini yaparsın.Luca nın arızaları çıkıyor.çıkmakta.çıkacaktır da.Yıllardır Netsis i kullanıyorum.Tek geçerim.Hele üretim işletmeleri için uzak ara birincidir.
Luca konusundaki dayatmaya tabirine temel teşkil eden öncülünüz nedir?

Arıza çıkacaktır, çıkmalıdır da , ancak bunlar çözümlenmelidir de , çözümleniyor da. Problemsiz iş olsa ilerleme nasıl sağlanır? Beğendiğiniz netsis bir anda mı var oldu? Muhasebeyi biliyorsa kağıt kalemle de bu iş olur excelle ne hacet. Lucanın kemikleri sızlamıştır.

bak ne güzel söyledik.arıza var diye.sen arızalı diye bile bile bir arabayı kullanır,satın alır mısın?daha sağlamı sorunsuzu varken almazsın.luca da kendini geliştirsin,dört dörtlük olsun bende lucaya geçeyim.herkes geçsin.ama beni deneme tahtası olarak kullanmasın.biraz zahmet verip adam gibi iş çıkarsın.%50 indirim var deyipte,bir program kendini bukadar basit aklayamaz.piyasada 20-25 yıllık muhasebe alanında lider yazılım firmalarını görmezden gelemezsin.sen hiç gördün mü oda yetkililerinin eta,logo,netsis,era porgramlarının tanıtımını yaptıklarını?göremezsin.çünkü yapmazlar.sadece luca yı bizlere kabul ettirmek için konuşmalarının 20 dakikasını reklamlara ayırırlar ve yıllardır sanki yanlış bir iş yapıyormuşuza lafı getirirler ki buda onların esnaflık yönünü gösterir.zaten günümüzde diğer yazılım firmaları herhangibir değişikliği programlarına kısa vadede hemen yansıtıyorlar.aldığınız program aynen öyle kalmıyor,geliştiriliyor.
son söz:herkes muhasebeyi,rahat hangi programda yapıyorsa o programa devam etsin ve biz meslek mensuplarının üzerinden de rant elde etmek için zamanlarını harcamasınlar.

Neden karşıt görüştekiler hep yeni üyeler oluyor? Bu başlığa yazmak için tekrar tekrar üye olmuyorsunuz değil mi?

Arızadan kasıt kullanılmayacak durumda olması değil sayın üye, lütfen başka yere çekmeyin, anlatılmak istenen hiç bir sistemin sorunsuz olmayacağı tez, antitez- senteze yöneliktir. Mesajları nasıl okuyorsunuz nasıl cevap yazıyorsunuz anlamak mümkün değil. Hani sanki birisi size demiş ki gidin foruma bu programı kötüleyin.

sana da demişler ki git bu programı ballandıra ballandıra anlat...bu benim görüşüm luca çok kötü bir programdır.o kadar.niye ben senin yalnış saplantına ortak olayım.bu diğerlerinin yanında çok s-o-r-u-n-l-u bir programdır.o kadar.ben sadece düşüncelerimi diğer meslektaşlarıma aktarıyorum.sen neden böyle herşeyden nem kapıyorsun ki...

Programa yaptığın haksızlığa karşı çıkıyorum, kötü program diyorsun vb....
Bana örneklendir, nesi kötü? Neresi çok sorunlu?

Bizde bir bilgisayarimiza Luca alip kademeli olarak gecis yapmak istiyoruz fakat kullanici bir arkadas objektif bir karsilastirma yaparsa cok isimize yarar
tesekkur ederiz

Kooperatif ' Alıntı:
Bizde bir bilgisayarimiza Luca alip kademeli olarak gecis yapmak istiyoruz fakat kullanici bir arkadas objektif bir karsilastirma yaparsa cok isimize yarar
tesekkur ederiz
1997 den beri bilgisayar programcılığı ile uğraşırım, size şunu net söyleyebilirim, piyasadaki muhasebe programları istisnai durumları saymaz isek birbirinden çok çok farklı değildir, sonuçta yapılan iş tüm muhasebe bürolarında benzer. Ancak kişinin kullandığı muhasebe programına hakimiyeti önemlidir. Eğer lucaya hakim olacak derecede kullanacak iseniz size zamandan tasarruf sağlayacağı gibi, olası hatalarınızı tespit etmesi açısından da yardımcı olacaktır, bir diğer artısı yedek probleminiz ve erişim probleminiz olmaz ve sürekli son sürüm kullanırsınız.

stajyerzade ' Alıntı:
luca yetkilisi cevapları ALINTI.
- LUCA projesi TURMOB? a ait bir projedir. Luca programının ücretsiz olup olmaması tamamen TURMOB yönetimine ait bir tasarruftur. Bu konuda benim söyleyecek fazla sözüm olamaz. Bunu konuşulacağı yer odaların ve TURMOB? un genel kurullarıdır. ( Benim şahsi fikrim ise; izmirmaster rumuzlu arkadaşımızın mantığı ile hareket ederek, otoyollar ve köprüler bizlerin ödediği vergi ile yapılıyor. Bende buralardan aracımla ücretsiz geçmek istiyorum.)

2.- LUCA da raporlamalarınız için illa ki Microsoft Office kullanmak zorunda değilsiniz. Bunun yerine Open Office de kullanabilirsiniz. Adobe Reader yerine de Foxit Reader kullanabilirsiniz.

3.- LUCA da , değişik fiş giriş yöntemleri vardır. Bunlardan faydalanarak, daha önce 2 gün harcadığınız zaman yerine işleriniz 1 saat de bitirirsiniz.

4.- Banka entegrasyonları sayesinde 4-5 günlük çalışmayı 1-2 saat gibi çok kısa zamanda bitirirsiniz.

İçerik ile ilgili bilgiler..:

1.- Verilen örnekte, satış faturalarını yanlışlıkla 600 hesap yerine 153 hesaba işlediğinizde kdv beyannamesinin hatalı olduğunu ve sizi uyarmadığını belirtmişsiniz. LUCA da hızlı fiş işlemleri vardır. Hızlı fiş işlemlerini kullanırsanız , Luca zaten sizin yanlış hesap kullanmanıza ve yanlış işlemenize izin vermez. Hatta hızlı fişi kullanmak için muhasebe bilgisine dahi ihtiyacınız yoktur.

2.- Siz ancak ?hızlı fiş kullanmak istemiyorum , ben normal şekilde kayıt yapmak istiyorum? diyebilirsiniz. Dediğiniz gibi satış faturasını alış diye kaydettiniz. 600 yerine 153 , 391 yerine 191 hesapları kullandınız. Üstelik 153 ve 191 hesapları alacak olarak kaydettiniz. LUCA da bu sefer KDV beyannamesinde yakalanırsınız. Çünkü kdv beyannamesinde, İNDİRİLECEK KDV hesabı ile İNDİRİLECEK KDV DAĞILIMININ tutmadığını göreceksiniz.

3.- Ayrıca KDV beyannamesinde satış hasılatlarının olmadığını ve 391 in boş geldiğini göreceksiniz.

4.- Ama siz KDV beyannamesinde uyarıları ve rakamları dikkate almadınız ve devam ettiniz. Bu sefer de BS FORMLARINDA yakalanırsınız. Çünkü BS formunun boş geldiğini göreceksiniz. Ama benim önerim size, hızlı fişi kullanıp dalgınlıkla hata yapmanızı engelleyin.

5.- Bir başka eleştiride bilanço kalemleri ile ilgili. Orda da KESİN MİZAN kısmına lütfen bakın. Ters bakiye vermiş hesapları hemen size göstersin. Ayrıca LUCA da ters bakiye veren hesapları listeleme ve düzeltme modülü var. Oradan da sadece 103 hesapları değil, bütün ters bakiye veren hesapları listeletip otomatik düzeltebilirsiniz.

6.- Diğer eleştiriniz de ay kontrolu ile ilgili idi. LUCA da gerek 1. SINIF defterlerde , gerekse 2.SINIF defterlerde ay kontrolu vardır. Hatta 1.sınıf defterlerde gün kontrolu dahi bulunmaktadır.

7.- Hesap kodunu dalgınlıkla boş geçersem program uyarmıyor demişsiniz. LUCA da hesap kodunu boş geçip fişi kaydetmeye kalktığınızda sistem sizi uyarır.

8.-Ba-Bs formları için 120 ve 320 hesapların açılmasını eleştirmişiniz. Pardon ama bu hesapları açmadan 5.000.- tl üzeri carileri nereden getirtmemiz lazım. Eğer ?siz benim carilerim 5.000.- tl yi aşmıyor ? diyorsanız , o zaman evraklarınızı kasa hesabı ile kapatırsınız, ki LUCA buna izin veriyor.

9.- Hesap kodlarını çağrılması konusunu sitem etmişsiniz. Hesap kodlarının yazıldığı alana isterseniz isim yazarak da çağırabilirsiniz.

10.- ?Muavin defter dökümü uzun sürüyor? demişsiniz. ALT+M tuşlarına basın muavin hemen karşınıza çıksın

Valla arkadaşım kusura bakma ama sen bunları LUCA programında yaptın mı yaptıysan bunları yapmak için ne kadar zaman harcadın gerçekten merak ediyorum..1 saatten 2 saaten bahsediyorsun...biz bir günde defter işleyemiyoruz..sen nasıl bitiriyorsun merak ettim..

hızlı fişte 2 li ve 3 lü kdv olanların işleme yöndetiminide gösterde görelim..tek kdv olan alış ve satışımız yok maalesef...

bak şu anda ben cari hesapları ayarlıyorum kurumlar vergisi için bir fişin içinden bir hesabı düzeltmek için kahroluyorum...önce muavin defter alıyorum...sonra fiş numarsına bakıyorum....sonra fiş listesini açıyorum....sonra bir fişi çift tıklayıp içine giriyorum...sonra yukarıya fiş numarasını yazıyorum...sonra fişe git diyorum...
Bir fişe gidip işlemi düzeltmek için bu kadar işlemi yapmak zorundamıyım...

Senin işin sanırım çok az KDV beyannamesinde indirlecek kdv nin dağılımına varıncaya kadar kontrol edebiliyorsun...kusura bakma ama ben indirlecek kdv nin dağılımına kadar kontrol edersem elimdeki defterlerin yarsının KDV lerini yetiştiremem...Kontrol mekanizması için daha mantıklı bir şeyler söyle....Böyle kontrol mekanizması olmaz....

stajyerzade ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:

Her fikrime muhalefet etse de stonhand 'ın bu görüşüne katılıyorum!:D

Luca yetkisiyle görüştüm. Buraya' şu programın 'yetkilisiyim diye yazanların görüşleri daha fazla dikkate alınacağı açıktır.Karalama dışında her fikir dikkate alınır.

Sn stajerzade sizinle bazı yerlerde ne kadar ters düşsemde eğitim,belge vb. konularda benimde sizinle ortak bir paydam var :)

Ben hala diyorum luca işimi görüyormu görüyor, arızalı ıvır zıvır bunlar beni bağlamaz, ben bu programı 3 yıldır kullanıyorum ve tertemiz işimi yapabiliyorum, fiyatı desen 450 TL mayısta büro açacağım şimdi neden gidipde 2500-3500 TL civarı para veripde masrafa gireyim tamam netsismi iyi, versin kardeşim 450 TL ye bana gideyim onu alayım.
Program iyi olabilir ancak zaten her yerim masraf olmuş durumda benim için şuan programın maliyetide önemli 2500-3500 TL yi ben yiyemiyorum alın siz yiyin deyip gidipde yazılımcıları neden zengin edeyim. Hatları versiyon atıp düzeltebilirler peki babalarının hayrınamı versiyon atıyorlar güncelleme ve versiyon yükseltme adı altında para almıyorlarmı, mevzuat yenilendiğinde ek modül adı altında para almıyorlarmı.

Ben yeni büro açacak biriyim arkadaş bana 450 TL ye yıllık 100 değil 200 euro' da üyelik masrafıda olabilir amenna ancak yeni versiyon adı altında beni sömürmeyecek , mevzuat değişikliklerinde ek modül adı altında beni sömürmeyecek , ıvır zıvır bakım adı altında beni sömürmeyecek güzel bir program bulun onu alayım.

muhozcan ' Alıntı:
rooniin ' Alıntı:
muhozcan ' Alıntı:
.....
2011 yılında herhangi bir fiş açın ve fişin içindeki belge tarihine istediğiniz tarihi yazıp kaydedin mesele 10/03/2014 tarihi yazın ve kaydedin program bu şekilde kaydedecektir..

ikinci bi şık fiş açarken yazdığınız tarihe 2011 yılında istediğini bir ayı yazın program bunuda kaydecektir..açtığınız fiş 2011 yılındaki aylardan bir tanesine gitmektedir oysaki ben mart ayı evraklarını işliyorum...Bu tür yanlışlıklar aslında çok basit yanlışlıklar olup hatasını bulmak çok zordur..

........
Luca eğer kullanmayı biliyor iseniz bunu kaydetmez uyarır.

Sayın Roniin ben ve bi çok arkadaş kullanmayı bilmiyor..öğretirseniz sevinirim...Ben bi dünya deneme yaptım hepsinde kaydediyor bi yolu varsa bizde öğrenelimde yanlış yapmayalım....
......

.....
hızlı fişte 2 li ve 3 lü kdv olanların işleme yöndetiminide gösterde görelim..tek kdv olan alış ve satışımız yok maalesef...

......

Örneklerden de anlaşılacağı üzere programa tam anlamı ile vakıf değilsiniz ama bakıyorum da eleştiri diz boyu, madem eleştireceksiniz az çok kullanım konusunda fikir sahibi olun veya araştırın.

rooniin ' Alıntı:
muhozcan ' Alıntı:
rooniin ' Alıntı:
muhozcan ' Alıntı:
.....
2011 yılında herhangi bir fiş açın ve fişin içindeki belge tarihine istediğiniz tarihi yazıp kaydedin mesele 10/03/2014 tarihi yazın ve kaydedin program bu şekilde kaydedecektir..

ikinci bi şık fiş açarken yazdığınız tarihe 2011 yılında istediğini bir ayı yazın program bunuda kaydecektir..açtığınız fiş 2011 yılındaki aylardan bir tanesine gitmektedir oysaki ben mart ayı evraklarını işliyorum...Bu tür yanlışlıklar aslında çok basit yanlışlıklar olup hatasını bulmak çok zordur..

........
Luca eğer kullanmayı biliyor iseniz bunu kaydetmez uyarır.

Sayın Roniin ben ve bi çok arkadaş kullanmayı bilmiyor..öğretirseniz sevinirim...Ben bi dünya deneme yaptım hepsinde kaydediyor bi yolu varsa bizde öğrenelimde yanlış yapmayalım....
......

.....

......

Örneklerden de anlaşılacağı üzere programa tam anlamı ile vakıf değilsiniz ama bakıyorum da eleştiri diz boyu, madem eleştireceksiniz az çok kullanım konusunda fikir sahibi olun veya araştırın.

Sayın Rooniin,

Sanırım programda her şey var ama herşeyi yapmak çok zaman aldığı için kimse nasıl yapılacağı konusunda pek uğraş vermemiş...Yardım kısmında bir bölümü okumak bile inanın çok zaman kaybı ve sıkıcı bir işlem için 10 sayfaya yakın açıklama olur mu? okumak bile sıkıyor insanı...siz benim söylediklerimi çok iyi anlıyorsunuz ama anlamak istemiyorsunuz??

Nasıl yapılacağını tarif etmek yerine sadece olduğunu yazıyorlar....buda kimsenin konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını gösteririr..

2010 yılında verilen muhtasay beyannamelerinden 10 tanesi hatalı çıktı niye biliyormusunuz muhtasar beyannameyi yaparken stopaj oranlarını getir tuşuna tıklmayı unuttukları için....3 aylık muhatasar beyannameyi yaparken 2 ayında satopaj oranlarını getir tuşuna tıklanmış 1 ayında unutulmuş dolayısıyla eksik stopaj ödemesi yapılmış matrah doğru ama stopaj yanlış...10 tane beyannamenin düzeltmelerinini yapıyoruz..

bence sizde geçen yılki muhtasar beyannamelerinizin matrahlarını ve kesintilerini kontrol edin...stopaj oranlarını getir tuşuna tıklamayı unuttuğunuz olabilir...Ne dersiniz unuttuğunuz varmıdır acaba??

İşte her şeyi böyle kontrol etmek zorunda kalırsınız bu programda.....

Ayrıca satış kısmındaki çoklu kdv yi gördüm ama alış kısmındaki ni göremedim...Her parametreyi herşeyi biz yaptıktan sonra program ne yapacak ki??

Ayrıca indirelecek kdv nin oranlara göre dağılımıda kontrol edin tutarsızlık vardır Belki kdv siz giderler dağılımı etkileyebilir onlarıda kontrol etmek gerebilir niye tutmuyor diye..

muhozcan ' Alıntı:

Sayın Rooniin,

Sanırım programda her şey var ama herşeyi yapmak çok zaman aldığı için kimse nasıl yapılacağı konusunda pek uğraş vermemiş...<Neyi yapmak çok zaman alıyor hala anlayabilmiş değilim siz nasıl bir şey hayal ediyorsunuz daha önce yazmıştım sanırım, faturayı ekrana tutunca otomatik tüm beyanlar formlar kayıtların yapıldığı bir program mı hayal ediyorsunuz, belki ileride barkod yardımı ile o da olur.>Yardım kısmında bir bölümü okumak bile inanın çok zaman kaybı ve sıkıcı bir işlem için 10 sayfaya yakın açıklama olur mu? okumak bile sıkıyor insanı...siz benim söylediklerimi çok iyi anlıyorsunuz ama anlamak istemiyorsunuz??<okumak bu mesleğin ilk şartıdır daha siz kullandığını programın yardım bölümünü okumaya bile üşeniyorsanız 6111 in uygulamasını nasıl yaptınız memurlara sora sora mı?>

Nasıl yapılacağını tarif etmek yerine sadece olduğunu yazıyorlar....buda kimsenin konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını gösteririr..<kimsenin bilgi sahibi olmadığının tezini sanırım benim varlığım çürütüyor>

2010 yılında verilen muhtasay beyannamelerinden 10 tanesi hatalı çıktı niye biliyormusunuz muhtasar beyannameyi yaparken stopaj oranlarını getir tuşuna tıklmayı unuttukları için....3 aylık muhatasar beyannameyi yaparken 2 ayında satopaj oranlarını getir tuşuna tıklanmış 1 ayında unutulmuş dolayısıyla eksik stopaj ödemesi yapılmış matrah doğru ama stopaj yanlış...10 tane beyannamenin düzeltmelerinini yapıyoruz..<işlediğiniz faturaları kaydetmez iseniz aynı mantık KDV beyanı da hatalı çıkar, bu programın değil kullanıcının hatasıdır.>

bence sizde geçen yılki muhtasar beyannamelerinizin matrahlarını ve kesintilerini kontrol edin...stopaj oranlarını getir tuşuna tıklamayı unuttuğunuz olabilir...Ne dersiniz unuttuğunuz varmıdır acaba??<programın çalışma mantığını az çok anladığım için benzer bir durum başıma gelmedi ama uyarınız için teşekkür ederim.>

İşte her şeyi böyle kontrol etmek zorunda kalırsınız bu programda.....<denetim diye bir kavram var bilirsiniz, sizin programınız %100 doğru da olsa yine de denetime tabisinizdir, bunun programla ilgisi yok, kavram ile ilgili, insanın olduğu yerde denetim, kontrol vardır, çünkü hata vardır.>

Çok vaktimi alıyorsunuz, yaptığınız tespitlerin çoğuna katılmıyorum, buradaki luca yı bilmeyen insanların yanlış fikir sahibi olmaması adına yazıyorum.

rooniin ' Alıntı:
Kooperatif ' Alıntı:
tesekkur ederiz
1997 den beri bilgisayar programcılığı ile uğraşırım, size şunu net söyleyebilirim, piyasadaki muhasebe programları istisnai durumları saymaz isek birbirinden çok çok farklı değildir, sonuçta yapılan iş tüm muhasebe bürolarında benzer. Ancak kişinin kullandığı muhasebe programına hakimiyeti önemlidir. Eğer lucaya hakim olacak derecede kullanacak iseniz size zamandan tasarruf sağlayacağı gibi, olası hatalarınızı tespit etmesi açısından da yardımcı olacaktır, bir diğer artısı yedek probleminiz ve erişim probleminiz olmaz ve sürekli son sürüm kullanırsınız.

demişin fii tarihinden beri bilgisayar programcısıyım
1. ya sallıyorsun
2. yada maksat muhabbet olsun diye gitmişsin

1995 ten beni dos tabanlısından tutta windows - lunix ve mac tabanlı programların hepsini kullandım

ben lucanın faydası yok demiyorum (internetten girişi hariç bir fayda görmedim)

açıkça diyorum ister kötüleme olsun ister eleştiri

bizim gibi yoğun muhasecilere bu program ağır gelir
bizi entegre programlar temizler

muhasebe programları bize yardımcı olmak için çıkartılmıştır
eziyet için değil

insan düşünmüyor değil senin lucayı desteklemen sana ne fayda sağlıyor

rooniin ' Alıntı:
muhozcan ' Alıntı:

Sayın Rooniin,

Sanırım programda her şey var ama herşeyi yapmak çok zaman aldığı için kimse nasıl yapılacağı konusunda pek uğraş vermemiş...<Neyi yapmak çok zaman alıyor hala anlayabilmiş değilim siz nasıl bir şey hayal ediyorsunuz daha önce yazmıştım sanırım, faturayı ekrana tutunca otomatik tüm beyanlar formlar kayıtların yapıldığı bir program mı hayal ediyorsunuz, belki ileride barkod yardımı ile o da olur.>Yardım kısmında bir bölümü okumak bile inanın çok zaman kaybı ve sıkıcı bir işlem için 10 sayfaya yakın açıklama olur mu? okumak bile sıkıyor insanı...siz benim söylediklerimi çok iyi anlıyorsunuz ama anlamak istemiyorsunuz??<okumak bu mesleğin ilk şartıdır daha siz kullandığını programın yardım bölümünü okumaya bile üşeniyorsanız 6111 in uygulamasını nasıl yaptınız memurlara sora sora mı?>

Nasıl yapılacağını tarif etmek yerine sadece olduğunu yazıyorlar....buda kimsenin konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını gösteririr..<kimsenin bilgi sahibi olmadığının tezini sanırım benim varlığım çürütüyor>

2010 yılında verilen muhtasay beyannamelerinden 10 tanesi hatalı çıktı niye biliyormusunuz muhtasar beyannameyi yaparken stopaj oranlarını getir tuşuna tıklmayı unuttukları için....3 aylık muhatasar beyannameyi yaparken 2 ayında satopaj oranlarını getir tuşuna tıklanmış 1 ayında unutulmuş dolayısıyla eksik stopaj ödemesi yapılmış matrah doğru ama stopaj yanlış...10 tane beyannamenin düzeltmelerinini yapıyoruz..<işlediğiniz faturaları kaydetmez iseniz aynı mantık KDV beyanı da hatalı çıkar, bu programın değil kullanıcının hatasıdır.>

bence sizde geçen yılki muhtasar beyannamelerinizin matrahlarını ve kesintilerini kontrol edin...stopaj oranlarını getir tuşuna tıklamayı unuttuğunuz olabilir...Ne dersiniz unuttuğunuz varmıdır acaba??<programın çalışma mantığını az çok anladığım için benzer bir durum başıma gelmedi ama uyarınız için teşekkür ederim.>

İşte her şeyi böyle kontrol etmek zorunda kalırsınız bu programda.....<denetim diye bir kavram var bilirsiniz, sizin programınız %100 doğru da olsa yine de denetime tabisinizdir, bunun programla ilgisi yok, kavram ile ilgili, insanın olduğu yerde denetim, kontrol vardır, çünkü hata vardır.>

Çok vaktimi alıyorsunuz, yaptığınız tespitlerin çoğuna katılmıyorum, buradaki luca yı bilmeyen insanların yanlış fikir sahibi olmaması adına yazıyorum.

Sayın rooniin bence siz başka programları ve işleyiş tarzlarını bi inceleyin ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız...

Sizin ilk arabanız opel miş OPEL den başka araba tanımıyorsunuz ve bilmiyorsunuz...

Benim ne demek istediğimi başka programları da kullanmış arkadaşlar gayet iyi anlıyor...

Bende daha önce başka program kullandım onun için bazı şeyleri biliyorum..Karşılaştırmalı olarak yaparsanız bazı şeyler daha iyi ortaya çıkacaktır..

Sizin bi çok şeyi doğru yapmanız tüm kullanıcılarında doğru yapacağı anlamına gelmiyor...Burda bahsettiğimiz konular kullanıcıların yapabilecekleri hatalar ve programın bunlara müsaade etmesi..olay bundan ibarettir....

Kullanıcı yanlış yapıyor diye programında yanlış yapması gerekmiyor.....

Vediğim örnektede israrcıyım kira stopajında kullacının stopaj oranını getir diye bir tuşu kullanma mecburiyeti yoktur kira giriyorsanız bunun stopajı bellidir ve kesinti yapılması zorunludur.....

artı oda ve birliklerin reklam ve ticari iş yasak diye antik kuntik şeylerden meslek mensubu arkadaşlarımı
disiplin kurullarında uğraştırırken

kendileri ne hakla ticari faaliyette bulunuyor!

luca çok süper bir programda bizmi cahiliz?

tutturmuşlar luca böyle luca şöyle eski patronumun yanında bizde kullandık bizmi bilmiyoruz programı?

sadece oda ve birlik diyor program çok süper diye birtane meslek mensubu çıksın internetten girişi
haricinde bu program çok güzel desin!

odaların birliklerin ağzıyla burada reklam yapmayın

neymiş odalar muhasebecileri düşündükleri için bu programı destekliyormuş
o kadar aidat veriyom
hangi oda mensubu ve çalışanı sıkıntılı bir mali müşavirlikten odaya gelmiş
kaçı piyasa şartlarından anlıyor
kaçı bu işlerin tam biliyor

aksini idda etsin biri