Ynt: Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?
stonhand ' Alıntı:
Şimdi burada biz programın nasıl kullanılacağınımı öğreticez yada olmadı kayıt nasıl yapılır onumu anlatıcaz. Siz kayıt kaydettikçe programı açıp kapatmaya devam edin sakın kimseye sormayın neymiş kaydettikten sonra programı açmak kapatmak gerekiyormuş dedikki yenile tuşu var üstte 15 saniyede bütün hesaplar güncelleniyor ses çıkmadı ;D ;D ;D
İnsan yapamadığını kullanamadığını yani hakim olamadığını sevmezmiş bu yüzden yapacak birşey yok. Ben giderim 120 nin altına 120.99 ve 320.99 diye alt hesap açar ne kadar düzenli olmayan nakit alış ve satışım varsa bu hesapların kaydederim 5000 TL üzerinde ne kadar firma varsa ortaya çıkar tertemiz ba-bsmi veririm ne alaka hatalı ba-bs kayıt yaparken program zaten ba-bs yi yaptırıyor ama üşenip yapmam diyenede kusura bakmasın. Ha bu aradada bu adamlar kasa ile kapatılacaksa zaten bu hesaplarda kalan bakiyesi olmaz kısayol tuşuyla kayıt otomatik kasayla kapanır olay biter siz sadece ba-bs de hatalı beyan vermemek için temiz kayıt yaparsınız
Sevmediğiniz programda 600 ü seçtiğinizde alt hesabına kdv hesabını tanımlıyorsunuz ki siz bunuda kesin bilmiyorsunuz tanımladığınız bu hesapta sade 600 e alacak yazıp ba-bs tikinide attımmı 2 tane kısayol tuşuna birlikte bastımmı ister 391 i alacaklandırıp sonrasında otomatik olarak ilgili hesabı borçlandırır isterseniz 391 i alacaklandırarak 100 kasa hesabıyla kaydı kapatır ha buda tabiki programı kullanana.
Aslında tartışmakda boşuna kafayı şartladımı isterseniz zihin gücüyle bakarak luca kayıt işliyor deyin şartlayan düşünmek uzun zaman alıyor der gene bir bahane bulur ;D ;D yani tartışmak boş luca işimi görüyormu görüyor gerisi teferruat
Arkadaşlar Sanırım ben demek istediğimi anlatamıyorum..Yada siz bu pogramın neyi nasıl yaptığını tam olarak bilmiyorsunuz..
1-) 120.99 Hesabı açtık Adına ne diyeceğiz bilgilerine na yazacağız...yani vergi dairesi vergi numarası vs bgi bilgilerine ne yazağız vede adına ne diyeceğiz..Muhtelif alıcılar mı diyeceğiz..
2-) Düzensiz müşteriler buraya attınız diyelim BA-BS formunda çıkacak olan rakam 120.99 nolu hesabın toplamı değilmidir..o toplam diyelim ki 25.000 oldu içinden kimlerin 5.000 lirayı geçtiğini nerden ve nasıl bulacaksınız?
Bu anlattıklarınıza baktığımda Ba Bs formlarının mantığını tam olarak kavrayamadığınızı anlıyorum...
Şimdi arkadaşlar 120 ve 320 yi kullanmadan alt hesap açmadan LUCA da ba-bs çıkaramazsınız kimlerin 5.000 tl yi geçtiğini bulamazsınız bulabilmeniz için tek tek döküm yapmanız lazım...
Denemek isteyenlere örnek veriyorum..Lütfen makinalarında uygulasınlar
Ali Veli adına aşağıdaki tarihlerde faturalar kesilmiştir ve kesilen faturalar peşindir.
01.03.2010--------590 TL (KDV DAHİL %18)
05.03.2010--------708
07.03.2010--------708
10.03.2010--------708
14.03.2010--------590
16.03.2010--------590
20.03.2010--------708
24.03.2010--------708
28.03.2010--------708
TOPLAM----------6018
yukarıda yazdığım faturaları 120 hesapta alt hesap açmadan direk kasaya tahsil fişiyle LUCA işleyin ve ba bs formu alın sonucu göreceksiniz...
Bs formunda şu şekilde çıkacak
100 Kasa 9 adet belge 6018 lira yazacak ve siz bu 6018 liralık rakamım kimlere ve kesildiğini ve kimlerin 5.000 lirayı geçtiğini bulamazsınız bulurum diyen varsa çıksın alnını öpeceğim...Anlatmak istediğim benim Bu
Ali veli ye kesilmiş faturaları görmek için 120 hesapta alt hesap açmanız gerekir..
Aksi takdirde sadece kasa hesabını ilişkilendirerek yaptığınız kayıtlardan kimlerin 5,000 lirayı geçtiğini göremezsiniz..dolasıylada sadece kasa ilişkilendirilerek yapılan alış ve satış kayıtlarından 5.000 lirayı geçen varsa bunları formda görmediğiniz için yanlış olma ihtimali çok büyüktür...320 yada 120 ye alt hesap açarak yaptığınız kayıtlar doğru olmaktadır..