Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

Benim çalıştığım ilk işyerimde kullandığım program mikro idi. İlk göz ağrım olduğu içinmiydi bilmem ama mikro bana daha cazip geliyor. Ama lucayada kötü diyemem ama kayıtların karşı tarafada gitmesi benim de hoşuma gitmiyor. Ama keşke diyorum luca web tabanlı değilde herkesin kendi bilgisayarında kayıtlarını tutabileceği sql tabanlı bildiğimiz mikro vs. programlar gibi bir program olsaydı...

stajyeradayi ' Alıntı:
Benim çalıştığım ilk işyerimde kullandığım program mikro idi. İlk göz ağrım olduğu içinmiydi bilmem ama mikro bana daha cazip geliyor. Ama lucayada kötü diyemem ama kayıtların karşı tarafada gitmesi benim de hoşuma gitmiyor. Ama keşke diyorum luca web tabanlı değilde herkesin kendi bilgisayarında kayıtlarını tutabileceği sql tabanlı bildiğimiz mikro vs. programlar gibi bir program olsaydı...

Kayıtlar karşı tarafa gitmiyor da hadi gidiyor diyelim neden korkuyorsunuz? Özellikli bir üretim yaptığınızdan tedarikçilerin öğrenilmesinden mi çekiniyorsunuz?

muhozcan ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
sayın muhozcan neden lucayı bu kadar eleştiriyorsunuz yoksa siz hala lucamı kullanıyorsunuz :)))
ayrıca her programın ufak detaylarında problem olabilir diğer arkadaşların dediği gibi diğer programların aksine senelik 100+18 euro vermeye razıyım neden derseniz güncellenmesi sınırsız bir program ve ilgili mevzuat değiştiği anda programda otomatik olarak değişiyor pekala Türkiye gerçeğinde mevzuatın sürekli değiştiği göz önüne alınırsa verilen paraya değer peki diğer programların yıl içinde 10 mevzuat değişikliği olduğunu farzedersek alıcakları parayı hesap edebilirmisiniz biz 3 senedir luca kullanıyoruz ve gün geçtikçe performası ve kalitesi artıyor bende yeni büromu açtım ve tereddüt etmeden luca başvuru yaptım hemde yeni meslek mensuplarına özel 450 tl ile aldım diğer programlar ne kadar acaba ayrıca veb tabanlı programlar ınternet zayıfladığı zaman sadece lucaya özel muamele yapmıyor bu kadar pasif düşünmeyin lütfen ayrıca ba bs formlarında bir tusa basmak bu kadar zor değil fiş işlerken zaten elınızın altına gelıyor vede zaten alım satım yada hızmet işlerınde neden yaptıgınız hızmetın bedelıne alt hesap açmıyorsunuz yoksa sız hesap tutmuyormusunuz ayrıca bütün hesapları açmanıza gerek yok bildirim altında kalan faturaları muhtelif alıcı yada satıcı diye yaparsanız öle 1000 lerce hesap açmanızı gerektirmez ha bide 1000 lerce hesabı olan mükellefler büyük şirketlerdir ve mutlaka cari alt hesapları tutmak zorundalar çünki tahsilatlarını takip etmek zorundadırlar buda lucayla ilişkilendirilemez .

Bu söylediklerinizi her yerde söylemeyin size gülerler..siz müneccimmisiniz limit altında kalan faturaları bileceksiniz adam 2000 tane fatura kesmiş hepside peşin 200 liralık 300 liralık faturalar limit altında kalanları nerden bileceksiniz ..ya aynı kişiye 300 liralık 20 tane peşin fatura kestiyse değişik değişik günlerde ...peşin sattıklarına niye muavin defter açmak zorunda kalayım...Peşin sattıklarından ya limiti geçen varsa bunu nasıl tespit edeceksiniz.....muhtelif müşteriler arasından tararsınız artık limiti geçen varmı diye..2000 tane faturayı oturur tek tek kontrol edersiniz yada 2000 tane faturadaki tüm kişilere 120 de hesap açarsınız...Hesap açmak zorundamısınız değilmisiniz tekrar düşünün bakalım...
tartışmak amacıyla yazmıyorum ama neden sadece bu konuda yorum yapma gereği duydunuz diğer konulara verecek cevabınız yok herhalde ya da siz benim yazdıklarımı bastan sona okumamışsınız bu konuda müneccim olmaya gerek yok işlerini devamlı yaptığınız müşterileri demekki iyi analiz edememişsiniz genelde bu işi takip edemediğinize göre müşterileriniz hakkında pek vurdumduymazsınız herhalde.

Şimdi burada biz programın nasıl kullanılacağınımı öğreticez yada olmadı kayıt nasıl yapılır onumu anlatıcaz. Siz kayıt kaydettikçe programı açıp kapatmaya devam edin sakın kimseye sormayın neymiş kaydettikten sonra programı açmak kapatmak gerekiyormuş dedikki yenile tuşu var üstte 15 saniyede bütün hesaplar güncelleniyor ses çıkmadı ;D ;D ;D
İnsan yapamadığını kullanamadığını yani hakim olamadığını sevmezmiş bu yüzden yapacak birşey yok. Ben giderim 120 nin altına 120.99 ve 320.99 diye alt hesap açar ne kadar düzenli olmayan nakit alış ve satışım varsa bu hesapların kaydederim 5000 TL üzerinde ne kadar firma varsa ortaya çıkar tertemiz ba-bsmi veririm ne alaka hatalı ba-bs kayıt yaparken program zaten ba-bs yi yaptırıyor ama üşenip yapmam diyenede kusura bakmasın. Ha bu aradada bu adamlar kasa ile kapatılacaksa zaten bu hesaplarda kalan bakiyesi olmaz kısayol tuşuyla kayıt otomatik kasayla kapanır olay biter siz sadece ba-bs de hatalı beyan vermemek için temiz kayıt yaparsınız

Sevmediğiniz programda 600 ü seçtiğinizde alt hesabına kdv hesabını tanımlıyorsunuz ki siz bunuda kesin bilmiyorsunuz tanımladığınız bu hesapta sade 600 e alacak yazıp ba-bs tikinide attımmı 2 tane kısayol tuşuna birlikte bastımmı ister 391 i alacaklandırıp sonrasında otomatik olarak ilgili hesabı borçlandırır isterseniz 391 i alacaklandırarak 100 kasa hesabıyla kaydı kapatır ha buda tabiki programı kullanana.

Aslında tartışmakda boşuna kafayı şartladımı isterseniz zihin gücüyle bakarak luca kayıt işliyor deyin şartlayan düşünmek uzun zaman alıyor der gene bir bahane bulur ;D ;D yani tartışmak boş luca işimi görüyormu görüyor gerisi teferruat

ağzına sağlık stonhand başkada yoruma gerek yok anlamayana tabi :)

stonhand ' Alıntı:
Şimdi burada biz programın nasıl kullanılacağınımı öğreticez yada olmadı kayıt nasıl yapılır onumu anlatıcaz. Siz kayıt kaydettikçe programı açıp kapatmaya devam edin sakın kimseye sormayın neymiş kaydettikten sonra programı açmak kapatmak gerekiyormuş dedikki yenile tuşu var üstte 15 saniyede bütün hesaplar güncelleniyor ses çıkmadı ;D ;D ;D
İnsan yapamadığını kullanamadığını yani hakim olamadığını sevmezmiş bu yüzden yapacak birşey yok. Ben giderim 120 nin altına 120.99 ve 320.99 diye alt hesap açar ne kadar düzenli olmayan nakit alış ve satışım varsa bu hesapların kaydederim 5000 TL üzerinde ne kadar firma varsa ortaya çıkar tertemiz ba-bsmi veririm ne alaka hatalı ba-bs kayıt yaparken program zaten ba-bs yi yaptırıyor ama üşenip yapmam diyenede kusura bakmasın. Ha bu aradada bu adamlar kasa ile kapatılacaksa zaten bu hesaplarda kalan bakiyesi olmaz kısayol tuşuyla kayıt otomatik kasayla kapanır olay biter siz sadece ba-bs de hatalı beyan vermemek için temiz kayıt yaparsınız

Sevmediğiniz programda 600 ü seçtiğinizde alt hesabına kdv hesabını tanımlıyorsunuz ki siz bunuda kesin bilmiyorsunuz tanımladığınız bu hesapta sade 600 e alacak yazıp ba-bs tikinide attımmı 2 tane kısayol tuşuna birlikte bastımmı ister 391 i alacaklandırıp sonrasında otomatik olarak ilgili hesabı borçlandırır isterseniz 391 i alacaklandırarak 100 kasa hesabıyla kaydı kapatır ha buda tabiki programı kullanana.

Aslında tartışmakda boşuna kafayı şartladımı isterseniz zihin gücüyle bakarak luca kayıt işliyor deyin şartlayan düşünmek uzun zaman alıyor der gene bir bahane bulur ;D ;D yani tartışmak boş luca işimi görüyormu görüyor gerisi teferruat

Arkadaşlar Sanırım ben demek istediğimi anlatamıyorum..Yada siz bu pogramın neyi nasıl yaptığını tam olarak bilmiyorsunuz..

1-) 120.99 Hesabı açtık Adına ne diyeceğiz bilgilerine na yazacağız...yani vergi dairesi vergi numarası vs bgi bilgilerine ne yazağız vede adına ne diyeceğiz..Muhtelif alıcılar mı diyeceğiz..

2-) Düzensiz müşteriler buraya attınız diyelim BA-BS formunda çıkacak olan rakam 120.99 nolu hesabın toplamı değilmidir..o toplam diyelim ki 25.000 oldu içinden kimlerin 5.000 lirayı geçtiğini nerden ve nasıl bulacaksınız?

Bu anlattıklarınıza baktığımda Ba Bs formlarının mantığını tam olarak kavrayamadığınızı anlıyorum...

Şimdi arkadaşlar 120 ve 320 yi kullanmadan alt hesap açmadan LUCA da ba-bs çıkaramazsınız kimlerin 5.000 tl yi geçtiğini bulamazsınız bulabilmeniz için tek tek döküm yapmanız lazım...

Denemek isteyenlere örnek veriyorum..Lütfen makinalarında uygulasınlar

Ali Veli adına aşağıdaki tarihlerde faturalar kesilmiştir ve kesilen faturalar peşindir.

01.03.2010--------590 TL (KDV DAHİL %18)
05.03.2010--------708
07.03.2010--------708
10.03.2010--------708
14.03.2010--------590
16.03.2010--------590
20.03.2010--------708
24.03.2010--------708
28.03.2010--------708

TOPLAM----------6018

yukarıda yazdığım faturaları 120 hesapta alt hesap açmadan direk kasaya tahsil fişiyle LUCA işleyin ve ba bs formu alın sonucu göreceksiniz...

Bs formunda şu şekilde çıkacak

100 Kasa 9 adet belge 6018 lira yazacak ve siz bu 6018 liralık rakamım kimlere ve kesildiğini ve kimlerin 5.000 lirayı geçtiğini bulamazsınız bulurum diyen varsa çıksın alnını öpeceğim...Anlatmak istediğim benim Bu

Ali veli ye kesilmiş faturaları görmek için 120 hesapta alt hesap açmanız gerekir..

Aksi takdirde sadece kasa hesabını ilişkilendirerek yaptığınız kayıtlardan kimlerin 5,000 lirayı geçtiğini göremezsiniz..dolasıylada sadece kasa ilişkilendirilerek yapılan alış ve satış kayıtlarından 5.000 lirayı geçen varsa bunları formda görmediğiniz için yanlış olma ihtimali çok büyüktür...320 yada 120 ye alt hesap açarak yaptığınız kayıtlar doğru olmaktadır..

Ben excell ile size 3 dakikada komple dökerim kimin geçip geçmediğini, aslında 3 dakikadan kısa sürer de çay tiryakiliğim var.

bende merak ettim şimdi nasıl belirlendiğini luca yı hiç kullanmadım nasıl olduğunu bilemiyorum o yüzden ancak muhozcan arkadaşın dediği gibi muhtelif alıcılar yaa satıcılar diye hesap açıldığında nasıl ayrıştırılacağını merak ettim excel de nasıl 3 dk da yapılıcak onuda gerçekten merak ettim eğer anlatırsanız işime çok yarayacak sonuçta meslektaşlar olarak bilgilerimizi paylaşmamız gerek diye düşünüyorum şimdiden açıklayanlara teşekkürler

rooniin ' Alıntı:
Ben excell ile size 3 dakikada komple dökerim kimin geçip geçmediğini, aslında 3 dakikadan kısa sürer de çay tiryakiliğim var.

O zaman Muhasebe programı kullanıp dünya kadar para vermene ne gerek varki...Hepsini Excel de yap...Hem Bi dünya Para ver Muhasebe programı al kullan..sonrada bi çok iş için excelden destek al...

2001 yılında yapmıştım onu da merak buyurmayın. Lucayı başka sebeple kullanıyorum.

anlatayım bari ne yapayım arkadaş öğrenmemek ve öğretmemek ayıpmış.

Sayın meslekdaşım mükellef gitti benzin yada herhangi bir hizmet aldı ve bunu nakit ödedi değilmi bunun için kayıtmı yapacaksınız açtınız lucayı ilkin gider hesabını borçlandıracaksınız sonra geldiniz ba-bs tık kısmına orda zaten size 320 kodunu soracak işte 320.99 diğer satıcılar hesabı altında hesap açacaksınız 320.99.001 diyelim adıda Altın Petrol AŞ olsun öyle vergi noya falan gerekde yok firmanın ünvanını yazın yeter ba sınırını aşmıyorsa vergi noya ihtiyacınız yokkkk.
O ünvanı girip o hesaba 320.99 altında kod açması 20 saniyenizi ya alır ya almaz , sonra ba linkindeki yere 320.99.001 yazıp alt+Q tuşuna birikte basarsanız program otomatikman gider hesabına tanımladığınız ilgili 191 hesabının %1 mi %8 mi %18 mi oranıda dahil hesaplayarak borç tarafına yazar ve o kaydı sonra gider kasa hesabını alacaklandırarak kapar bakın buda 3 saniyenizi ya alır ya almaz öyle uğraşmak yok alt+Q.

Bu şekilde yaparsanız hem 320,99 altındaki hesaplarda bakiye görünmez yani siz 320 lerdeki rakamı sadece ba linkinde görürsünüz hesapta kalan olmaz dönem sonu o hesapları kapatma derdiniz olmaz ancak ba da bu şekilde hata yapma şansınız olmaz.
Düşünün aynı nakliye firmasından ay içinde 6 adet fatura aldınız bunuda nakit ödediniz toplamda rakam 5000 i geçti, bunun için firmanın hesabı daha önce yoksa sadece 320.99 altında hesap açıp o hesapta ba nızı tertemiz takip eder hemde kayıtları otomatik kasa ile kapatır işinize bakarsınız öyle kayıtlarınızda saatlerce zamanınızı almaz.

luca işimi görüyormu görüyor gerisi teferruat ne diyeyim biz bu şekilde tertemiz ba-bs veriyoruz bs lerde nakit malmı sattık adam geçici bir adammı 120,99 altına hesap açıp atıyoruz gidiyor hesap kasa ile kapansada yani hesaba borç bakiyesi girmeyip direkt kasa ile kapatsanızda LUCA bs de o hesabı tanıyıp tutarı veriyor

ek olarak : alt hesap açmamak niye onuda anlamış değilim lucada alt hesap açmak en fazla 20 saniye oda net yavaşsa ben alın deniyorum buyrun 9 saniyede hesap tamam daha neyi dert ediyorsunuz anlamadım hesabın kalanı ise program otomatik zaten gider hesabını kasa ile kapatıyor siz kaydı sadece ba-bs için yapıyorsunuz daha nasııl anlatırım onuda bilmiyorum
Şunuda anlamadım siz alt hesap açmadanmı bu çeşitteki gider kayıtlarınız giriyorsunuz, diyelim ki benzin aldınız nerden aldığınızı bilmeden direkt gideri kasa ile kapadımı ba-bs nizi nasıl tutturmayı düşünüyorsunuz bunu anlayacak luca harici alt hesap açmadan ba-bs nizi tutturacak bir program varmı ?

stonhand ' Alıntı:
anlatayım bari ne yapayım arkadaş öğrenmemek ve öğretmemek ayıpmış.

Sayın meslekdaşım mükellef gitti benzin yada herhangi bir hizmet aldı ve bunu nakit ödedi değilmi bunun için kayıtmı yapacaksınız açtınız lucayı ilkin gider hesabını borçlandıracaksınız sonra geldiniz ba-bs tık kısmına orda zaten size 320 kodunu soracak işte 320.99 diğer satıcılar hesabı altında hesap açacaksınız 320.99.001 diyelim adıda Altın Petrol AŞ olsun öyle vergi noya falan gerekde yok firmanın ünvanını yazın yeter ba sınırını aşmıyorsa vergi noya ihtiyacınız yokkkk.
O ünvanı girip o hesaba 320.99 altında kod açması 20 saniyenizi ya alır ya almaz , sonra ba linkindeki yere 320.99.001 yazıp alt+Q tuşuna birikte basarsanız program otomatikman gider hesabına tanımladığınız ilgili 191 hesabının %1 mi %8 mi %18 mi oranıda dahil hesaplayarak borç tarafına yazar ve o kaydı sonra gider kasa hesabını alacaklandırarak kapar bakın buda 3 saniyenizi ya alır ya almaz öyle uğraşmak yok alt+Q.

Bu şekilde yaparsanız hem 320,99 altındaki hesaplarda bakiye görünmez yani siz 320 lerdeki rakamı sadece ba linkinde görürsünüz hesapta kalan olmaz dönem sonu o hesapları kapatma derdiniz olmaz ancak ba da bu şekilde hata yapma şansınız olmaz.
Düşünün aynı nakliye firmasından ay içinde 6 adet fatura aldınız bunuda nakit ödediniz toplamda rakam 5000 i geçti, bunun için firmanın hesabı daha önce yoksa sadece 320.99 altında hesap açıp o hesapta ba nızı tertemiz takip eder hemde kayıtları otomatik kasa ile kapatır işinize bakarsınız öyle kayıtlarınızda saatlerce zamanınızı almaz.

luca işimi görüyormu görüyor gerisi teferruat ne diyeyim biz bu şekilde tertemiz ba-bs veriyoruz bs lerde nakit malmı sattık adam geçici bir adammı 120,99 altına hesap açıp atıyoruz gidiyor hesap kasa ile kapansada yani hesaba borç bakiyesi girmeyip direkt kasa ile kapatsanızda LUCA bs de o hesabı tanıyıp tutarı veriyor

ek olarak : alt hesap açmamak niye onuda anlamış değilim lucada alt hesap açmak en fazla 20 saniye oda net yavaşsa ben alın deniyorum buyrun 9 saniyede hesap tamam daha neyi dert ediyorsunuz anlamadım hesabın kalanı ise program otomatik zaten gider hesabını kasa ile kapatıyor siz kaydı sadece ba-bs için yapıyorsunuz daha nasııl anlatırım onuda bilmiyorum
Şunuda anlamadım siz alt hesap açmadanmı bu çeşitteki gider kayıtlarınız giriyorsunuz, diyelim ki benzin aldınız nerden aldığınızı bilmeden direkt gideri kasa ile kapadımı ba-bs nizi nasıl tutturmayı düşünüyorsunuz bunu anlayacak luca harici alt hesap açmadan ba-bs nizi tutturacak bir program varmı ?

Yıl sonunda 320.99.001 gibi ve 120.99.001 gibi kaç tane hesabını oluyor sorabilirmiyim...aldığın 5 tane mazot fişinin örneğini vermişsin ayda 2000 tane fatura kesenin heabını da bi yapsana...2000x9 saniye net yavaşsa 15 saniyeyi buluyor sanki biz kullanmıyoruz LUCA yı...2000x9 =18000 saniye 18000/60= 300 dakika 300/60= 5 saat yapıyor...böyle iki tane firman varsa ayda 10 saat saade hesap açmakla geçecek...kolay gelsin ne diyeyim..

Şimdide diyeceksin ki bir defa açacaksın bir daha hep arayacaksın demi...aramakta ayrı bir dert....ondada kaybedilen saniyeleri hesaplıyalım istersen...

Hocam pardon ben yanlış biliyorum özür dilerim. Size hayırlı çalışmalar meslekte mutluluklar ben kaçar

stonhand ' Alıntı:
Hocam pardon ben yanlış biliyorum özür dilerim. Size hayırlı çalışmalar meslekte mutluluklar ben kaçar

Kardeş senin yanlış bilip bilmemenle alakası yok 320.99.001-320.99.002 diye açmayacakmısın hesapları...Eğer bu şekilde açacaksan 120.99 ve 320.99 un altında bi dünya isim olmayacak mı? Bakiyesinin 0 (sıfır) olup olmaması önemli değil...Bu açtığın hesapları bir sonraki seneye devretmeyecekmisin hadi devretmeden silelim dedin kaç tane hesap silmek zorunda kalacaksın.. Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar...

320.99.001
320.99.002
320.99.003
şeklinde gitmeyecek mi hesap planında

sayın muhozcan sadece merak ettim ondan soruyorum bu özellikler sadece luca yamı özel neden bu kadar eleştiriyorsunuz bunları basite indirgenmiş şekilde yapacak bir program var ise buyurun söyleyin lucayı iptal edelim memnuniyetle önereceğiniz programa geçelim yada siz lucayı kullanıyorsanız buyurun ürün geliştirme programında olan yetkili ile irtibata geçin bu yazdıklarınızı gerçekleştirecek şekilde bir programlama yapsınlar hem bizi hem kendinizi bu dertten kurtarın saygılarımla.

sinanyucel ' Alıntı:
sayın muhozcan sadece merak ettim ondan soruyorum bu özellikler sadece luca yamı özel neden bu kadar eleştiriyorsunuz bunları basite indirgenmiş şekilde yapacak bir program var ise buyurun söyleyin lucayı iptal edelim memnuniyetle önereceğiniz programa geçelim yada siz lucayı kullanıyorsanız buyurun ürün geliştirme programında olan yetkili ile irtibata geçin bu yazdıklarınızı gerçekleştirecek şekilde bir programlama yapsınlar hem bizi hem kendinizi bu dertten kurtarın saygılarımla.

Sayın Yücel siz ORKA yı bi inceleyin...Ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız..Burda program adı vermek istemiyordum ama siz öyle yazınca vermek istedim..Neler yaptığı programın neleri kontrol ettiğini ve ne gibi uyarılar verdiğini bi kontrol edin..

Haa unutmadan şunuda yazayım bana yine kızacaksınız ama...

2011 yılında herhangi bir fiş açın ve fişin içindeki belge tarihine istediğiniz tarihi yazıp kaydedin mesele 10/03/2014 tarihi yazın ve kaydedin program bu şekilde kaydedecektir..

ikinci bi şık fiş açarken yazdığınız tarihe 2011 yılında istediğini bir ayı yazın program bunuda kaydecektir..açtığınız fiş 2011 yılındaki aylardan bir tanesine gitmektedir oysaki ben mart ayı evraklarını işliyorum...Bu tür yanlışlıklar aslında çok basit yanlışlıklar olup hatasını bulmak çok zordur..

Program geliştiricilere ben niye bir şey yazayım..Muhasebeciler odası bu işi lanse etmiyormu..programı geliştirmek için oraya gönderdikleri meslektaş arkadaşlarımız bu sorunları görmüyor mu bilmiyor mu?

Evet programı eleştiriyorum neden eleştiriyorum..Kullananlar ve odalar bu programın reklamını o kadar çok yapıyor ki anlattıklarına bakarsanız şu an türkiyede üzerine kullanılabilecek başka program yokmuşçasına anlatıyorlar...
Bu şekilde lanse edilen bir program bu kadar küçük hataları beraberinde getirebiliyorsa kusura bakmayın ama tenkit etmek eleştirmekte benim en doğal hakkım...

Bu yanlışları yapabilecek olan bizler ve bürolarımızda çalışan personeller her personel bizim kadar tecrübeli ve bilgili olmayabilir...Biz işlerimizi mi yetiştireceğiz yoksa persoenellerimizin yapabileceği basit hatalarımı denetleyeceğiz...Acaba maliye bakanlığına verdiğiniz Bilançoda HAZIR DEĞERLER -(Eksi) bakiye olarak giderse Ne duruma düşersiniz???

Bunları düşünmek lazım sayın Yücel anlatmak istediğim söylemek istediklerim bunlardır ben programı eleştirirken yada tenkit ederken Meslektaş arkadaşlarımı Düşünerek yazıyorum..Yoksa LUCA yada NETSİS yada ORKA yada ZİRVE benim umrumda değil...

Hazır değerler (eksi derken)

kasa hesabında 1.500TL varken 142.420TL çek keşide etmiş olamaz mıyım.? tablo bu şekilde oluşamaz mı?

A. Hazır Değerler (140.920,00)
1. Kasa 1.500,00 -
2. Alınan Çekler - -
3. Bankalar - -
4. Verilen Çek ve Ödeme Emirleri (-) (142.420,00) -
5. Diğer Hazır Değerler - -

Siz hazır değerler dediğiniz için bunu yazmak gereği hissettim. hazır değer kalemlerini kast ediyorsanız ayrıca ve özellikle belirtmeniz gerekirdi diye düşünüyorum.

saygılar.

Ayrıca da bir şey sormak istiyorum? Lucada çalışılan ay veya dönem veya yıl kontrolü gibi bir durum yok mu? En azından bu kontrolü yapıp yapma diye bir seçenek yok mu? yani bir yılın içinde başka bir yıla evrak kaydedebiliyor muyuz? istemesek bile..

bir uyarı vermiyorsa bu yönüyle eleştriye çok açık.

diğer yandan da şunu düşünüyorum, bağlı olunan server bu kontrolleri yaptığında yavaşlayacağından böyle bir kontrolleri geliştirmemiş olabilirler bu durumda verilerin uzakta tutulmasının zorluklarından bir başka sakıncasını ortaya koyuyor bana göre.

Bu konuda bana göre bu programı kullanan arkadaşlar madde madde tavsiye çalışmaları yapıp bunu ilgili yazılım kurumuna sunmalılar. Her programı yazan kuruluş elbette kendisi yapmalı bazı şeyleri ancak unutmayalım ki piyasada bulunan bütün programlar müşterilerden gelen talep ve düzeltme istekleriyle oluşur.

sırf eta ve mikroya biz dünyanın tavsiyesinde bulunduk ve mantıklı bulundu. aynı şekilde çok büyük erp programları da uzmanları vasıtası ile hata düzeltme ve geliştirme taleplerini özel olarak değerlendiriyorlar.

hatta bırakınız muhasebe programlarını microsoft bile ürün geliştirmede sizin yorumlarınıza ihtiyaç duymuyor mu?

bir kurumdan herşeyi görmesi, kontrol etmesi ve hatasız olarak sunması beklensede günümüzde bu halen imkansız:)

bence sizin gibi dikkatli ve programlar konusunda çok bilgili meslektaşlarımız bu konuda Luca projesine çok destek sağlayabilirler. bilgilerinizi esirgememeniz gerektiğini düşünüyorum.

saygılar

muhozcan ' Alıntı:
.....
2011 yılında herhangi bir fiş açın ve fişin içindeki belge tarihine istediğiniz tarihi yazıp kaydedin mesele 10/03/2014 tarihi yazın ve kaydedin program bu şekilde kaydedecektir..

ikinci bi şık fiş açarken yazdığınız tarihe 2011 yılında istediğini bir ayı yazın program bunuda kaydecektir..açtığınız fiş 2011 yılındaki aylardan bir tanesine gitmektedir oysaki ben mart ayı evraklarını işliyorum...Bu tür yanlışlıklar aslında çok basit yanlışlıklar olup hatasını bulmak çok zordur..

........
Luca eğer kullanmayı biliyor iseniz bunu kaydetmez uyarır.

rooniin ' Alıntı:
muhozcan ' Alıntı:
.....

........
Luca eğer kullanmayı biliyor iseniz bunu kaydetmez uyarır.

Sayın Roniin ben ve bi çok arkadaş kullanmayı bilmiyor..öğretirseniz sevinirim...Ben bi dünya deneme yaptım hepsinde kaydediyor bi yolu varsa bizde öğrenelimde yanlış yapmayalım....