Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

battibalikyangider ' Alıntı:
Hazır değerler (eksi derken)

kasa hesabında 1.500TL varken 142.420TL çek keşide etmiş olamaz mıyım.? tablo bu şekilde oluşamaz mı?

A. Hazır Değerler (140.920,00)
1. Kasa 1.500,00 -
2. Alınan Çekler - -
3. Bankalar - -
4. Verilen Çek ve Ödeme Emirleri (-) (142.420,00) -
5. Diğer Hazır Değerler - -

Siz hazır değerler dediğiniz için bunu yazmak gereği hissettim. hazır değer kalemlerini kast ediyorsanız ayrıca ve özellikle belirtmeniz gerekirdi diye düşünüyorum.

saygılar.

Sayın üye

103 hesapta istediğiniz kadar çek kesebilirsiniz ama..Kesmiş olduğunuz çekler ve Kullanmış olduğunuz 103 hesap yıl sonunda BORÇ SENETLERİNE dönüşür yanii kesmiş olduğunuz çek BORÇ SENEDİ olur...onun içinde Yıl sonunda 103 hesabın alacağındaki rakam 321 borç senetleri hesabına aktarılır...Bu şekilde bilançonuz doğru olur Hazır değerler - Bakiye vermez..

Siz 103 hesabın alacağında bir rakam unutsanız bile bilançoda Hazır değerler - (Eksi) bakiye ye düşünce bazı programlar sizi uyarır Hatalı diye sizde hatanızı arar ve düzeltirsiniz...

Dolayısıyla Maliye Bakanlığına göndermiş olduğunuz Bilançonuz yanlış olmaz...

Ayrıca da bir şey sormak istiyorum? Lucada çalışılan ay veya dönem veya yıl kontrolü gibi bir durum yok mu? En azından bu kontrolü yapıp yapma diye bir seçenek yok mu? yani bir yılın içinde başka bir yıla evrak kaydedebiliyor muyuz? istemesek bile..

bir uyarı vermiyorsa bu yönüyle eleştriye çok açık.

diğer yandan da şunu düşünüyorum, bağlı olunan server bu kontrolleri yaptığında yavaşlayacağından böyle bir kontrolleri geliştirmemiş olabilirler bu durumda verilerin uzakta tutulmasının zorluklarından bir başka sakıncasını ortaya koyuyor bana göre.

Bu konuda bana göre bu programı kullanan arkadaşlar madde madde tavsiye çalışmaları yapıp bunu ilgili yazılım kurumuna sunmalılar. Her programı yazan kuruluş elbette kendisi yapmalı bazı şeyleri ancak unutmayalım ki piyasada bulunan bütün programlar müşterilerden gelen talep ve düzeltme istekleriyle oluşur.

sırf eta ve mikroya biz dünyanın tavsiyesinde bulunduk ve mantıklı bulundu. aynı şekilde çok büyük erp programları da uzmanları vasıtası ile hata düzeltme ve geliştirme taleplerini özel olarak değerlendiriyorlar.

hatta bırakınız muhasebe programlarını microsoft bile ürün geliştirmede sizin yorumlarınıza ihtiyaç duymuyor mu?

bir kurumdan herşeyi görmesi, kontrol etmesi ve hatasız olarak sunması beklensede günümüzde bu halen imkansız:)

bence sizin gibi dikkatli ve programlar konusunda çok bilgili meslektaşlarımız bu konuda Luca projesine çok destek sağlayabilirler. bilgilerinizi esirgememeniz gerektiğini düşünüyorum.

saygılar

Sayın Battıbalıkyangider...

LUCA nın bi forum sayfası bile yok...Tenkitlerimizi ve eksikleri başka başka sitelerin forumlarında dile getiriyoruz...

Demekki geliştirmeye ihtiyaçları yokki bi forum sayfası bile açmamışlar...

Herkes esksiklikleri yada geliştirilmesi gereken bölümleri özel olarak bildirmek zorunda değil...girerim forum sayfasına yazarım

Forum sayfasına ne gerek var? İşte size forum sayfası sorun söyleyeyim veya teknik servisi arayın veya videolu eğitime bakın, veya yardım kısmına bakın vb....

Sayın Muhozcan

Sitelerinde sadece bir öneri bölümü gördüm. Bu yetersiz sanıyorum. SAP programının bile bir resmi forum sayfası var yani burada Luca da bunun neden olmadığını sormak gerekir elbette.

saygılar

rooniin ' Alıntı:
Forum sayfasına ne gerek var? İşte size forum sayfası sorun söyleyeyim veya teknik servisi arayın veya videolu eğitime bakın, veya yardım kısmına bakın vb....

Sayın Rooniin onları bizde biliyoruz..Kullandığım programın resmi bir forum sitesi olmayışı beni üzüyor..

Çok afedersiniz ismini bile bilmediğiniz programların resmi forum siteleri varken...

Ayrıca sorumada yanıt vermediniz söyleyinde burdaki herkes bilsin tarih hatasının nasıl yapılamadığını.....

muhozcan ' Alıntı:
rooniin ' Alıntı:
muhozcan ' Alıntı:
.....
2011 yılında herhangi bir fiş açın ve fişin içindeki belge tarihine istediğiniz tarihi yazıp kaydedin mesele 10/03/2014 tarihi yazın ve kaydedin program bu şekilde kaydedecektir..

ikinci bi şık fiş açarken yazdığınız tarihe 2011 yılında istediğini bir ayı yazın program bunuda kaydecektir..açtığınız fiş 2011 yılındaki aylardan bir tanesine gitmektedir oysaki ben mart ayı evraklarını işliyorum...Bu tür yanlışlıklar aslında çok basit yanlışlıklar olup hatasını bulmak çok zordur..

........
Luca eğer kullanmayı biliyor iseniz bunu kaydetmez uyarır.

Sayın Roniin ben ve bi çok arkadaş kullanmayı bilmiyor..öğretirseniz sevinirim...Ben bi dünya deneme yaptım hepsinde kaydediyor bi yolu varsa bizde öğrenelimde yanlış yapmayalım....
Yönetici/ müşteri listesi/ firma/dönem/fiş tarih evrak kontrol sistemi

çıkan bölümü doldurun istediğiniz şekilde kontrol yapsın.

Ayrıca ters bakiyeli kayıtların listelenmesi raporlanmasını da mevcut luca da. (Meraklısına)

yok yok lucada hiçbir şey yok ;D ;D ne kötü programmış arkadaş bu luca büroyu açayım kesin almıycam uyarılarınız için çok çok teşekürler sayın muhozcan, lucanın bir forumu bile yok ha şimdi malum programın forumuda vardır değilmi :D :D :D

yeni büro açıcam ne alıcam yeni büro açanlara %50 indirimli 450 TL ye lucayı 450 TL ye programmı olur hiç , yıldada bugünkü MB kuruna göre 219,7 TL vericem 10 yıl kullansam bana maliyeti euro 3 TL bile olsa ilk ücret + her yıl üyelik bedeli toplam 3450 TL olacak bunun yerine sınırsız call center yardımlı başka bir program alırım, veririm kafadan 2500 TL ohhhh ne güzel rahatlarım ruhsat ve büro giderlerinden sonra birde programa bu parayı verince öyle bir rahatlarımki
hemen sınırsız call center hakkımı kullanırım ararım call centeri, call center cal center bu fiyat neden böyle call center derim ;D ;D ;D

Dediğinizi Yaptım yanlış tarih yazdım..Fişi kaydetmek istedim Uyarı verdi evrak tarihi ve ve fiş aynı ay içinde olmalıdır diye tamam dedim fişi kaydetti...

Bumudur sizin kontrol dediğiniz..

Yapmayın allahaşkına siz yanlış yazıp gidiyorsunuz fişin için bilmem kaç tane işlem var Tarihi yazarken hiç bir uyarı yok istediğiniz gibi yazabiliyorsunuz sadece çıkarken bir uyarı tamam dediğinizdede kaydı yapıyor...

Ben o tarihi yazarken bana yazdırmamalı hatalı tarihi nasıl yazabilirim ben...

Kaldıki Bukadar çok şeyi yapmak insanı zaten geriyor..Bi tarihi yanlış yazınca uyarması için...

Şimdi adam öldürmek suç mu? Suç
Adam öldürme fikrinden bahsettiğiniz de , bu düşüncenizi söylediğiniz kişi sizi uyarır mı ? Uyarır.
Adam öldürme fiilinde bulunma anınızda yani bıçağı boğasına dayadığınız anda bunu engelleyen bir mekanizma var mı? Yok.

Şimdi, bu yarıya rağmen siz adam öldürebiliyorsunuz da bir yevmiye fişinin kaydında lucanın uyarıya rağmen kaydı yapmanızı engellemesini mi bekliyorsunuz ? İradeniz mi yok, okuduğunuz uyarıyı mı anlamıyorsunuz hoş anlamıyorsanız bu meslekle nasıl bir bağınız var? Bu uyarıyı anlamayan kişinin tutuğu kayıtların doğruluğundan nasıl emin olabiliyorsunuz vb..... Uzatmak mümkün ama sanırım mesaj alındı.

Bahsi yapılan dönemdeki evrak tarihinden başka bir zamana kayıt girme konusunda ben

Logo da da, Mikroda da, ETA sql de de, nebimde de,

kaydın yapılmasını engelleme fonksiyonunun var olduğunu gördüm.

isterseniz sadece uyarıyor, isterseniz hem uyarıp hem kaydı yaptırmıyor.

saygılar

Mikroda vardı ben de şahit oldum ancak gerek yok, belki ben kayıt yapmak istiyorum olamaz mı?

Örneklendirelim,

Mart ayındasınız elinize ocak tarihli bir evrak geldi , fatura tarihine ne yazacaksınız? Mart ı mı? Kayıtların 10 gün içinde tamamlanması gerektiği gerçeğini hatırlatırım. Defterinde yıl sonlarında yazdırılmadığını vb....

rooniin ' Alıntı:
Şimdi adam öldürmek suç mu? Suç
Adam öldürme fikrinden bahsettiğiniz de , bu düşüncenizi söylediğiniz kişi sizi uyarır mı ? Uyarır.
Adam öldürme fiilinde bulunma anınızda yani bıçağı boğasına dayadığınız anda bunu engelleyen bir mekanizma var mı? Yok.

Şimdi, bu yarıya rağmen siz adam öldürebiliyorsunuz da bir yevmiye fişinin kaydında lucanın uyarıya rağmen kaydı yapmanızı engellemesini mi bekliyorsunuz ? İradeniz mi yok, okuduğunuz uyarıyı mı anlamıyorsunuz hoş anlamıyorsanız bu meslekle nasıl bir bağınız var? Bu uyarıyı anlamayan kişinin tutuğu kayıtların doğruluğundan nasıl emin olabiliyorsunuz vb..... Uzatmak mümkün ama sanırım mesaj alındı.

Sayın rooonin,

Adam öldürmenin kanunda kesin hükmü yoktur..öldürüseniz karşığında cezasını çekersiniz bu sizin isteğinize kalmıştır..

Muhasebede Kesin kural vardır..ilgili dönem haricindeki bir tarihe kayıt yapamazsınız..Bu kesin kuraldır..

Bu kuralı bilipte ben sizi uyarayım ama siz isterseniz kaydedin gibi saçma mantık dışı bir uygulama olamaz..

Kural var ise o yanlışlığı düzeltmeden kayıt yaptırmaz program...Bu kadar basit

Elimize gelen faturayı başka bir tarihe girmek istiyorsak, ve şifrede onu belirleme yetkimiz yoksa. yetkisi olan birine gidicez diyeceğiz ki

sayın yönetici bana ocak tarihli bir evrak geldi... mart ayındayız... ben bunu ocağa işleyeceğim sistemi açar mısınız?

o da diyecek ki... Allahtan yasaklamışım geriye dönük evrak girişini... yoksa beyannamesini yaptığımız aya evrak girecektin.. ver bana evrakı ben bunun üzerinde kdv ve ba bs tarafından bir çalışma yapacağım diyecek.

kontrol böyle sağlanacak. yoksa o kişi tamama tıklar ocağa değil 2009 evrakı bile gelse oraya kdv li mdv li girer bu evrakı. malüm ofis 3 - 5 kişi değil ki 40 kişi..

rooniin ' Alıntı:
Mikroda vardı ben de şahit oldum ancak gerek yok, belki ben kayıt yapmak istiyorum olamaz mı?

Örneklendirelim,

Mart ayındasınız elinize ocak tarihli bir evrak geldi , fatura tarihine ne yazacaksınız? Mart ı mı? Kayıtların 10 gün içinde tamamlanması gerektiği gerçeğini hatırlatırım. Defterinde yıl sonlarında yazdırılmadığını vb....

Sayın Rooniin,

Lütfen yapmayın söyledikleriniz çok acayip şeyler...Siz mart ayı evraklarını işlerken ocak ayına ait faturayı gidip ocak ayına işleyebilirmisiniz???? Ancak KDV söz konusu olmayan evrakları ilgili ayına kayıt yapabilirsiniz...Oda geçici vergi dönemi geçmemişse Geçici vergi dönemi geçmişse sadece cari hesaplarla ilgili evrakları tarihine kayıt yapabilirsiniz...

Siz mart ayına ait bi fişin içinde ocak ayı tarihini yazıpta işlem yapmak istiyorsanız size diyeceğim bir şey yokk..

kaldıki bahsettiğimiz konu 15/03/2014 gibi bir tarih.....

AYRICA fiş açarkende yıl içinde başka tarihe girme ihtimaliniz var yanlışlıkla asıl Büyük yanlışlık budur...

Farketmediğinizde hesaplarınız alt üst olur....

Bakın Program Hangi ay evraklrını işliyorsanız size o ayı kilitleme imkanı sunmalı öünki yanlışlıkla gidip başka bir aya başka bir tarihe kayır yapmanızı engellemeli ki yanlışlık yapmayasanız....Bu programların en büyük özelliklerindendir...

Yanlışlık yapsanız bile ay ay içinde yanlışlık yapmış olursunuz ki bu KDV beyannamenizde hata doğurmaz...Sadade gün hatası yaparsınız ve bunuda farkettiğinizde düzeltirsiniz düzeltmesiniz bile KDV beyanı ve muhtasar beyanı açısından hatanız olmaz...

Şimdi LUCA da gider evraklarını işerken yani bi fiş açıyorsunuz yanlışlık 15/03/2011 yerine 15/02/2011 tarihi yazdığınızda işlediğiniz fiş şubat ayı evraklarının içine gider farketmezseniz MART ayı kdv beyannameniz yanlış olur MART ayı yanlış olduğu gibi ŞUBAT ayı KDV beyannamenizde yanlış...

Böyle bir kural hatası bir muhasebe programında olamaz Rooniin arkadaşım...

Böyle bir hataya açık olan programda yaptığınız kayıtların hiçbirinden emin olamazsınız...

Her ay işlediğiniz evrakları tek tek kontrol ederseniz o zaman hatanızı bulup düzeltebilirsiniz...

Hangi arkadaşımız her ay işlediği her evrakın kontrolünü yapıyor sorarım size...

İşinizin yoğun olduğu ay kontrol yapamadığınızda ne hata yaptığınıza bilemezsiniz demek istediğim budur...

Buda çok büyük bir eksikliktir...

Elimize gelen faturayı başka bir tarihe girmek istiyorsak, ve şifrede onu belirleme yetkimiz yoksa. yetkisi olan birine gidicez diyeceğiz ki

sayın yönetici bana ocak tarihli bir evrak geldi... mart ayındayız... ben bunu ocağa işleyeceğim sistemi açar mısınız?

o da diyecek ki... Allahtan yasaklamışım geriye dönük evrak girişini... yoksa beyannamesini yaptığımız aya evrak girecektin.. ver bana evrakı ben bunun üzerinde kdv ve ba bs tarafından bir çalışma yapacağım diyecek.

kontrol böyle sağlanacak. yoksa o kişi tamama tıklar ocağa değil 2009 evrakı bile gelse oraya kdv li mdv li girer bu evrakı. malüm ofis 3 - 5 kişi değil ki 40 kişi..

EVET SÖYLEDİĞİNİZ BAŞKA PROGRAMLARDA VAR....

muhozcan ' Alıntı:
rooniin ' Alıntı:

Örneklendirelim,

Sayın Rooniin,

Lütfen yapmayın söyledikleriniz çok acayip şeyler...Siz mart ayı evraklarını işlerken ocak ayına ait faturayı gidip ocak ayına işleyebilirmisiniz???? .......
Benim yazdığımdan bu sonuç çıkıyorsa veya çıkartıyorsanız benim yazacak bir şeyim yok.

rooniin ' Alıntı:
muhozcan ' Alıntı:
rooniin ' Alıntı:

Örneklendirelim,

Sayın Rooniin,

Lütfen yapmayın söyledikleriniz çok acayip şeyler...Siz mart ayı evraklarını işlerken ocak ayına ait faturayı gidip ocak ayına işleyebilirmisiniz???? .......
Benim yazdığımdan bu sonuç çıkıyorsa veya çıkartıyorsanız benim yazacak bir şeyim yok.

Bu forumu okuyan herkes benim anladığımı anlamıştır...

Sayın Muhozcan

Sitelerinde sadece bir öneri bölümü gördüm. Bu yetersiz sanıyorum. SAP programının bile bir resmi forum sayfası var yani burada Luca da bunun neden olmadığını sormak gerekir elbette.

saygılar
SAP programının bile derken???? heralde luca yla sap programını karşılaştırma gibi bi hataya düşmessiniz keza abesle iştigal etmiş olursunuz

lucaya felan bulaşıp ömrünüzü tüketmeyin
adam gibi entegre olan muhasebe paket programları kullanın
piyasada bir sürü var