Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

stonhand ' Alıntı:
Stonun Luca macerası
Tarih : 23,05,2011 pazartesi : ston kardeşiniz luca sözleşmesini yapar malum kurum aranır kafadan ilk sorun beyfendi sözleşmeye kaşe basın denir e kaşe 3 hafta sonra gelecek siz ozaman normal bir kaşe yaptırın onu basın derler ston o gün kaşe yaptırır ve sözleşmeye kaşeyi basar ve nedense mutludur.
Tarih: 24,05,2011 salı: ston kardeşiniz sözleşmeyi malum kuruma y.içi kargoyla gönderir ekinde ne kadar evrak varsa koyar ve malum kurum evrakları 25,05,2011 de çarşamba günü teslim alır.
Tarih : 26,05,2011 perşembe ston kardeşiniz kurumu arar herşeyin onaylandığını ve olayın sadece kredi kartından slip çekme aşamasında olduğunu öğrenir ve bu kardeşiniz gereksiz yere sanki programı bedava veriyorlarmış gibi gene sevinir mutlu olur.
Tarih : 27,05,2011 cuma : ston kardeşiniz kartına bakar eee çekilen birşey yok yahu bu programı bedavayamı verecekler dur şunları bir arayayım der cevap olarak herşeyin onaylandığını olayın çekimde olduğunu söylerler en geç cumartesi şifreler kargoya verilecektir.
Tarih : 28,05,2011 cumartesi : e arkadaş gene kartıma baktım çekilen yok 4 gündür bir çekim yapılmazmı hışımla kurum aranır yetkili istenir verilen cevap
Sözleşmeler onaylandıktan sonra kurumdaki yönetimden birinin imzası gerekmektedir ancak devamlı ciddiyetsiz dediğim kurumda 4 gündür yönetici bulunmadığından benim sözleşmem hala çekim aşamasındadır.Dilekçe yazmam istenir şifrelerimin kargodan önce cep telefonuma mesaj atılacağı haberi verilir.

Bugün pazartesi 10:25 dilekçe gönderildi ancak cep telefonuna ne gelen bir mesaj var nede başka birşey ve hala karttan çekim yapılmadı.

Şimdi her yerde seminer yapıp lucaya geçin diyeceklerine kurumda bari 1 tane yönetici bıraksalarda lucayı alabilsek daha iyi olur değilmi, tesmer beni yani büro açmış iş sahibi olmuş bir mali müşavir olarak kendimi tekrar stajer hissettirebilen tek kurum ve şuan alacağım defterlerin bir kısmı lucada tutuluyur olmasa ve lucadaki geçmilş yıllarında devir olayı olmasa yemin ediyorum parasından ucuzluğundan herşeyinden vazgeçtim luca almayacağım bir programı nerdeyse 1 haftadır satın almaya çalışıyorum işte tesmer işte luca buyrun yeni büro açmış birisi olarak luca tercih etmiş olan benim halim.

Arkadaşım Açık yüreklilikle paylaştığın için teşekkürler.

Bir işin içinde devlet varsa girmeyecen kardeşim:)

bi halt olsa kamu kurumuna mı dava açacağız:)

Sanki burayı okudular yazdıktan 10 dk sonra hopp karttan para çekilmiş.
Bu ston kardeşiniz malum kurumu gene aradı sordum hani şifre cebime sms atılacaktı, cevap efendim dosyanız onayda >:( >:( >:(
nasıl yani, ne onayı parayı çektiniz artık ne onayı efendim onayda, yahu şifremi verin cevap şifrenizi ancak onaydan sonra yarın verebiliriz yani yeni büro açıpda benim gibi sinir hastası olmak isteyen,parasıyla rezil olmak isteyen varsa buyursun kardeşim geçen hafta çarşambadan beridir bir programı satın almaya çalışıyorum bakın satın almaya yani para vererek almak istiyorum ama ne yazıkki hala onay bekliyorum kimin onayı tesmer yöneticisinin onayı adam nerde Allah bilir.

Benim yanlış hatırlamıyorsam 3 gün sürmüştü tüm bu işlemler.

İsmi lazım değil bankanın birinden uzun vadeli kredi kullandım, dedim ki krediyi kullanırken bir de ek hesap tanımla, krediyi otomatik oradan çeksin uğraşmayayım son günüydü falan diye. Şimdi gerçekleşene bakalım

V--Vadesiz mevduat hesabı
E-- Ek hesap tanımlı vadesi mevzuat hesabı
K- Kredi hesabı

Kredi, vadesi geldiğinde kendisini V hesabından çekmeye çalışıyor. V de para olmadığı kredi ödenmiyor. Başka bir bankaya talimat geçtim K hesabına her ay para aktarılsın diye, o banka EFT yi kredi hesabına yapıyor ama kredi hesabı ödemeyi kabul etmeyip E hesabına alıyor , E hesabı da o parayla gidip fon alıyor benim kredi ödemesi gene yapılmıyor. Bu sefer elle E hesabından V hesabına virman, sonra V hesabından K hesabına virman yapıyorum.

Bankaya V ve E hesaplarının birleşmesi için talimat çektim, olmadı, telefon açtım olmadı, merkez istanbuldan görüş aldılar ek hesabın sıfırlanması lazım mış, sıfırladım olmadı, bankaya gittim çok sıra var beklemedim, tüm bu süreç 1 aydır sürüyor hala V ile E hesabı birleşmedi, geldiğim nokta şu, başka bir bankadan kredi kullanıp bu banka ile tüm ilişkimi bitiricem. Sanırsın atomu parçalıyorlar. Hani banka da bilindik banka öyle kıyı köşe bankası da değil. Unutmadan durumu bankanın merkezine de bildirdim, merkez şubeme talimat geçti hala ses seda yok.

ston kardeş sana geçmiş olsun sadece senin şanssızlığın olsa gerek benim işlemlerim 4 gün sürdü ben bankaya peşin parayı yatırdım formu ismmmo da doldurdum ne kaşe ne başka bir sorun çıktı imzamı attım herşeyi kendileri halletti öyle postayla kargoyla felan ben uğraşmadım kendileri faks çekti merkeze ve 4 gün içinde şifrem geldi ama bu program hakkında olan fikirlerimi değiştirmedi bunda programın suçu yok muhozcan hemen programa atlamış sağolsun diğer yazılarımıza cevap vermeden sanki program kendi naz yaptıda gelmedi işgüzarlık varsa kurumun kendi yapmış

Sayın Sinan Yücel;

Yorumu okuyan herkes anlayacağını anladı..siz farklı anladıysanız size lafımız yok...

sayın muhozcan sadece siz anlıyorsunuz kendiniz yazdınız kendiniz okudunuz demekki bundan önceki yazılarda da size söylemiştim gerçek amacınız nedir? lucayı beğenmiyorsanız kullanmayın herkesin görüşü kişisel ama sizin görüşünüz tamamıyla antipatik sizi lucaya bağlayan neden yoksa lütfen eleştirmekten vazgeçin ve kullanmayın diyorsunuzki mecburiyetten luca kullanıyorum piyasada bütün programların çogunu kullandığınızı iddia ettiğinize göre neden lucaya kaldınız orasını pek anlamadım bakın buraya 1000 mesajda yazsanız tamamının anti luca taraftarlığı olacağa benziyor daha öncede dedim kimse bir program hakkında bu kadar kötüleyici karalama kampanyasına girişemez bunu yapan kimseninde ticari ahlaktan yoksun olması gerekir eğer buradaki insanlara yardımcı olmak istiyorsanız bütün programları bir analiz edip artısı ve eksisi ile karşılaştırmaya olanak sağlayacak bir şema yaratın böylelikle herkese yardımcı olursunuz ayrıca eğer meslek mensubu iseniz diğer konularda da paylaşımlarınız olsun ama ben sizin meslek mensubu değilde bir ticari programı kendi düşünceleri doğrultusunda diğer rakip programlara kaydırmaya çalışan entegre biri olarak görüyorum saygı ve sevgilerimle.

ayrıca demişsinizki yorumu okuyanlar anlayacağını anladı diye merak ettim diğer yorumcuların sözcülüğünedemi siz getirildiniz kaç kişi yorum yapmış acaba ston arkadaşımız da diğer yazılarında da zaten kurumun basiretsizliğini dile getirmiş birisi burada lucayı program olarak eleştirmiyor dikkatizi toplayın o kadar antipatik davranıyorsunuzki gerçek yazılan hakkında yorum yapmak istemiyorsunuz

Benim programa bir lafım yok luca benim büroya yeterde artar bile. Benim tek atladığım nokta lucayı satan kurumu unutmam oldu. Staj esnasında beni adam yerine koymayan her yaptığı işi eline yüzüne bulaştıran euse cd si diye arkadan kamyon sesleri eşliğinde eğitim cd si satan bir kurum tamda kurtuldum derken geldi beni programda buldu.

1 hafta arkadaş 1 haftadır bir program alınamazmı ya , bugün parasını ödemişim yahu parasını vermişim ya neyin onayı arkadaş ben şimdi gidicem etaya, logo ya, microya, orkaya parayı vericem durun beyfendi onaymı bekliyoruz diyecekler parayı verdiğim gibi büroya gelir 10 dk da kurarlar ama eskiden beridir dediğim hatta üstüne basa basa dediğim tesmer parasını verdiğim halde bana programın şifrelerini göndermiyor neymiş onaydaymış ula parasını aldın ne onayı neyin onayı. Şimdi paşalardan biri onay vermezse paramı iademi edeceksiniz yoksa bize ne kart bilgilerini vermesemiydinmi diyeceksiniz.

Son kez diyeyim benim derdim programla değil o programı satanla orda burda seminerler,reklamlar verip para harcayacaklarına kurumun başında birini koysalarda insanlar programı alabilse diyorum başkada birşey demiyorum.

BaKın yukarıda banka örneği verdim bu koca banka yanında lucayı satan kurumun eti ne? Daha buna benzer bir çok örnek var

rooniin ' Alıntı:
BaKın yukarıda banka örneği verdim bu koca banka yanında lucayı satan kurumun eti ne? Daha buna benzer bir çok örnek var

Eti ne derken ''Bugün Türkiye?de sisteme kayıtlı üye sayısı 9 500, kullanıcı sayısı ise 80 bine ulaşmıştır'' diyen bir kurum bir sözleşmeyi 1 haftadır onaylatacak bir yönetici bulamıyorsa kusura bakmasınlar üstadım bu iş olmaz. O zaman sitede yazacaklar '' sayın müşteriler siz bu programı almak isterseniz bizim yöneticilerimizin keyfini beklemeye mecbursunuz ona göre ister alın ister almayın'' diyecekler
Ben biliyorum ki 1 haftadır 1 tane adamın keyfinin gelmedini bekliyorum bunada adım gibi eminim çünkü herşey onaydan geçmiş,ödemesi yapılmış ancak hala onay bekleyen ki neyin onayıysa bir işlemim var.

İşin özeti malum kurumda yönetici yoksa tatildeyse , seminerdeyse yada villasında viskisini yudumluyorsa siz istediğiniz kadar tırmalayın arkadaş size luca muca yok durum şuan bu. Dün defter aldım smmm nin yanına gidicem devir sözleşmesi imzalatıcam ancak üye numaram olmadan neyi nereye devredicem.

Şimcik o kadar üyesi var, aidat geliri var vb.... dimi?
Kurumlar vergisinin uzama süresinin açıklanma saatini biliyorsunuzdur.
Gelir vergisi ile KDV arasındaki çelişkinin ilk ortaya çıktığı yıldan itibaren vergi kanunlarındaki değişiklik sayısını da az çok tahmin edersiniz
Angaryaya karşı meydanlara dökülen meslek mensuplarının sayısını da az çok kestirirsiniz,
Asgari ücret tarifesinin kaç yıldır açıklanmadığını, vergi düzenlemelerinde meslek mensubu veya temsilcilerinin görüşlerinin ne derece alındığını da iyi kötü biliyorsunuzdur
vb.... çoğaltmak mümkün.

Şimdi bu derece etkin bir kurum, gerek üyeleri , gerekse sosyal ağırlığı, siyasal ağırlığı almış başını gitmiş bir kurum gerçekten size nasıl böyle bir ihmalkarlık yaptı anlamak mümkün değil. Balık baştan mı kokuyor, kuyruktan mı ben anlamadım bu işi. Ancak koktuğu kesin.

Ben hala hesaplarımı birleştiremedim, bu gün merkezlerini aradım bakalım bir de onlar bastıracak. Benim dosya memuru çok mu torpilli biri acaba.

Sonunda şifrem geldi belge almış gibi oldum iyimi ;D ;D ;D

Şimdi baktım benim hesaplar hala ayrı, istanbul merkeze gidip genel müdürlükten çözmeye çalışacam olayı, yarın genel müdürden bir randevu alayım bari. Ne demişler, "işini yukarıdan bitirecen"

bende büro açılış için 1 haziranda başvuru yaptım muhasebe programı alcam luca yı düşünüyorum ne dersiniz?

Biz 11 sayfadır ne yazıyoruz hiç baktın mı?

sinanyucel ' Alıntı:
sayın muhozcan sadece siz anlıyorsunuz kendiniz yazdınız kendiniz okudunuz demekki bundan önceki yazılarda da size söylemiştim gerçek amacınız nedir? lucayı beğenmiyorsanız kullanmayın herkesin görüşü kişisel ama sizin görüşünüz tamamıyla antipatik sizi lucaya bağlayan neden yoksa lütfen eleştirmekten vazgeçin ve kullanmayın diyorsunuzki mecburiyetten luca kullanıyorum piyasada bütün programların çogunu kullandığınızı iddia ettiğinize göre neden lucaya kaldınız orasını pek anlamadım bakın buraya 1000 mesajda yazsanız tamamının anti luca taraftarlığı olacağa benziyor daha öncede dedim kimse bir program hakkında bu kadar kötüleyici karalama kampanyasına girişemez bunu yapan kimseninde ticari ahlaktan yoksun olması gerekir eğer buradaki insanlara yardımcı olmak istiyorsanız bütün programları bir analiz edip artısı ve eksisi ile karşılaştırmaya olanak sağlayacak bir şema yaratın böylelikle herkese yardımcı olursunuz ayrıca eğer meslek mensubu iseniz diğer konularda da paylaşımlarınız olsun ama ben sizin meslek mensubu değilde bir ticari programı kendi düşünceleri doğrultusunda diğer rakip programlara kaydırmaya çalışan entegre biri olarak görüyorum saygı ve sevgilerimle.

Sayın Yücel;

LUCA yı eleştirmeme niye bu kadar tepki gösteriyorsunuz onu anlamış değilim. ticari olarak düşünen yada hareket eden sizsiniz sanırım ki Eleştirmeye bile bu kadar tepki gösteriyorsunuz...Sizin gibi 2007 yılında staja başlayıp ondan sonra belge almış birisi değilim 1989 yılından beri bu mesleğin içinde olan birisiyim tanıyanlar bilir isterseniz refesansta vereyim..

Evet bir çok muhasebe programını bilirim bir çoğunu kullandım LUCA nın artılarını ve eksilerini bir çok defa yazdım..

Ve hala söylüyorum Bu kadar eksileri olan bir program Muhasebe bürosu için ideal bir program değildir....

Vede ticari olarak bir düşüncem yoktur...Sadece yeni mesleğe giren arkadaşlarımın doğru tercih yapmalarını istiyorum..

Gördüğünüz gibi daha programı satın alırken karşılaşılan sorunlar ortadadır..Bu kadar kurumsallaşmış bir programa yakışıyormu siz söyleyin....Paramla rezil oldum derler ya..

Benim yazdığım eksikliklere LUCA kullanan hiç kimse karşı çıkamıyor çünki yazdıklarımın hepsi doğru...ve bunların LUCA kullanan bi çok arkadaşımızda farkında söylediklerimin hepside başlarına gelmiştir geldiği içinde şimdi iki kat daha fazla dikkat ediyorlardır..Ama en ufak bir dikkatsiliğinizde ve en ufak bir kontrolü elinizden kaçırdığınızda çok bariz hatalara LUCA maalesef açıktır....

Bence yaptığım eleştirilere sizde kulak verip daha dikkatli hareket ederseniz LUCA nın yanlışlıklarının önüne geçmiş olursunuz..

Tekrar tartışmaya girmek istemiyorum ancak yazdığınız size göre bir çok eksikliğin size cevabını önceki sayfalarda verdim, öyle bir hal ki çözümleri hiç görmemişsiniz bile.

Ayrıca konu şudur, muhasebenin içinde yıllarca yer almak yetmez bir program eleştirisi için, temel düzeyin üstünde bir program kullanım becerisi veya bilgisayar mantığına hakim olmak yeterlidir, yani yapılan işlemden öte verinin nereden gelip nereye gittiğinin analizini yapabilirseniz her tarz programı kullanırsınız eğer bu linkler arasında sizin açınızdan kopukluk var ise o kopukluk sizin program üzerindeki yetinizi baltalar.

rooniin ' Alıntı:
Tekrar tartışmaya girmek istemiyorum ancak yazdığınız size göre bir çok eksikliğin size cevabını önceki sayfalarda verdim, öyle bir hal ki çözümleri hiç görmemişsiniz bile.

Ayrıca konu şudur, muhasebenin içinde yıllarca yer almak yetmez bir program eleştirisi için, temel düzeyin üstünde bir program kullanım becerisi veya bilgisayar mantığına hakim olmak yeterlidir, yani yapılan işlemden öte verinin nereden gelip nereye gittiğinin analizini yapabilirseniz her tarz programı kullanırsınız eğer bu linkler arasında sizin açınızdan kopukluk var ise o kopukluk sizin program üzerindeki yetinizi baltalar.

Sayın Roonin;

Ne yapacağız şimdi bir programı kullanmak için bilgisayarcı yada programcı mantığını mı öğreneceğiz...Muhasebeci olduğumuz Yetmeyecek LUCA yı kullanmak için birde bilgisayarcı mı olacağız..İşte mantık yanlışlığının başladığı yer burasıdır...

Bir Program Kullacılarına en az bilgiyle en çok veri vermeyi hedefler..Yoksa ben bilgisayarcı vede programcı olduktan sonra oturup kendi kafama göre program yazarım...

***** CEVAP VERMENİZİ İSTEDİKLERİM*******

** Fiş açarken hatalı tarih girişini nasıl engellersiniz yanii 15/04/2011 tarihi yerine 15/01/2011 yazarsam Program bu hatayı nasıl uyarır..

** KDV beyannamesinde 191 ve 391 hesabın Tersine yanlışlıkla Rakam Yazdığımda Program nasıl bir uyarı veriyor yada uyarıyor mu?..

** Bilanço ALdığımda Ters Bakiyeli Hesaplar için bir uyarısı varmı Yoksa Hiç uyarmadan bilançoyu alıyor mu?

** Gelir Tablosu aldığımda 621 Hesap toplamı 153 Hesabın toplamından Fazlaysa uyarı veriyor mu Yoksa Hiç uyarmadan Gelir tablosunu hesaplıyor mu?

** Kira Kaydı yaparken Stopaj orarını getir tuşuna basmayı unutttuğumuzda Program Stopaj oranı olmadan kira kaydı yapılamaz diyor mu yoksa Stopaj oranını yazmadan kayıt yapıyor mu?

** Yansıtma hesaplarını tanımladığınızda ve sonrada gider hesabı açtığınız 770-760-740 Hesaba alt hesap açtığınızda o açtığınız hesabı yansıtma hesaplarına dahil ediyor mu? yoksa Yansıtma hesaplarını tekrar tanımlamanız mı gerekiyor..Tekrar tanımlamadığınızda o açtığınız hesap yansıtmalara dahil edilmeden yansıtmalar yapılabiliyor program bunla ilgili uyarı veriyor mu? Yoksa o hesabı hiç yansıtmadan mı yapıyor?

** Fiş içinde işlem yaparken Farklı kdv oranlarını Ayırma imkanınız Varmı yoksa Hesaba tanımladığınız KDV den başka tanımlama şansınız yok mu? ( şöyleki Kırtasiye giderleri var Hem %18 Hemde %8 Bizim gider hanemizde 770.03.04 Kırtasiye giderleri kodumuz var Buna %8 kdv tanımlamışsak otomatik olarak %8 den başka oran ayırma şansımız yok fiş işlerken illaki hesap makinesini elimize alıp hesap yapmamız lazım)

** Fiş içinde Fiş bakiyesini ayrı olarak görebiliyormuyuz yoksa sadece fiş toplamı olarak mı görebiliyoruz.. fişte kaç liralık gark olduğunu hesap makinesini elimize alıp hesaplamak zorundamıyız...

Fiş toplamı 500 400
Fiş Bakiyesi 100

Bu şekilde görebiliyormuyuz yaniii Fişin bakiyesi lazım olduğunda hesap makinesini elimize alıp hesaplamadan görme şansımız varmı?

** Fiş içerisinde işlemlerimizi yaparken BA_BS formu için Kutucuk var..Bu kutucuğu tıklamayı unuttuğumuzda fişi kaydederken bir uyarı veriyor mu? Biliyorsunuz bu kutucuğu tıklamadığımızda 120 yada 320 hesaba bile yazmış olsak formda o rakamı vermiyor...Olduki kutucuğu tıklamayı unuttuk ve unuttuğumuz kutucukta firmanın rakamının 5000 liraya geçmesine sebep oluyor..Fişi kaydederken işaretlemediğiniz kutucuk var diye uyarı veriyor mu yoksa bu şekilde yanlış olrak gidiyor mu?

Daha bir çok şey yazabilirim...

Şimdi Farzedin Ben Süper Bir LUCA kullanıcısı değilim..Bu tür hatalar yaptım yanlışlıkla Adı üzerinde yanlışlık nasıl yapacağınızı bilebilirmisiniz...

Bana çözümlerini gösterin arkadaşlar..Ama Madde Madde...

muhozcan ' Alıntı:
rooniin ' Alıntı:

........
***** CEVAP VERMENİZİ İSTEDİKLERİM*******

** Fiş açarken hatalı tarih girişini nasıl engellersiniz yanii 15/04/2011 tarihi yerine 15/01/2011 yazarsam Program bu hatayı nasıl uyarır..

** KDV beyannamesinde 191 ve 391 hesabın Tersine yanlışlıkla Rakam Yazdığımda Program nasıl bir uyarı veriyor yada uyarıyor mu?..

** Bilanço ALdığımda Ters Bakiyeli Hesaplar için bir uyarısı varmı Yoksa Hiç uyarmadan bilançoyu alıyor mu?

...........
Bu kadarını okudum gerisine gerek duymadım açıkçası, lucada bunların çözümleri mevcut.