Yeni Stajyer Yönetmeliği ve Getirdikleri

Ynt: Yeni Stajyer Yönetmeliği ve Getirdikleri

flower29 ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba smmm mevzuatı bölümüne bu soruyu yazdım ama kimse cevap vermedi.sizlerin bu konu hakkında bilgisi varmı acaba? bir mali müşavir hem mali müşavirlik hizmeti verip hemde bir şirket kurup o şirketin ortağı olabilirmi?o şirketle ilgili hem ticari faaliyette bulunup hemde mali müşavirlik yapabilirmi? teşekkür ederim

saygılarımla

Olabilir. Ama meslek mensubunun ticari faaliyette bulunduğu şti de imza yetkisi bulunmayacak, müdür olmayacak.

ha açık öğretim mezunu ha örgün öğretim mezunu hepimizin amacı smmm olma değilmi ve hepimiz aynı sınavları geçip aynı cd leri çalışıp aynı yeterlilik sınavına girmiyormuyuz.

smmm olunca sen örgün öretimsin sen açıköğretimsin büro açamassın ruhsatında belitmek lazımmı diyorlar.
neyin kavgasındasınız arkadaşım bırakın allah aşkına.

boğaiçili arkaaşım vardıı 2 kere dosya yaktı. açıköğr. arkadaşımda var o da yaktı. demekki neymiş...
hepimiz eşitizzzzzzzzzz

hem kendi smmm mesleğinizi yürütürken hemde bir şirkete hissedar olunabilir. ancak bu şirketin defterini tutamaz ve müdürde olamaz... diye biliyoırum...

sınav haklarının dokuza çıkmasıyla ilgili...

merhaba sayın yetkili,

ben smmm yeterlilik sınavlarına giren smmm adayıyım. Benim bi sorum olacak smmm yeterlilik sınav haklarının dokuza çıkarılması ve dosya yakan adayların bundan sonra iki sene yerine altı ay bekleyip tüm derslere yeniden gireceği hakkında bi bilgi dolaşıyo ortalıkta hatta bu yeni yönetmeliğin maliye bakanlığında onay beklediğini duydum. bu konu hakkında bana bilgi verir misiniz acaba gerçekten sınav haklarının beşten dokuza çıkması gibi bir çalışma var mı?

teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim ,

saygılarımla,

ben (başka bir siteden bi arkadaş) bu maili istanbul odasına attım ve gelen cevabı aynen yazıyorum. inşallah doğdudur da bizde şu stresten kurtuluruz.

SAYIN İLGİLİ

EVET SİZİN DE YAZDIĞINIZ GİBİ YENİ YÖNETMELİK MALİYE BAKANLIĞINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA RESMİ GAZETEDE YAYINLANMASI GEREKİYOR. YÖNETMELİK SİZİN DE YAZDIĞINIZ DEĞİŞİKLİKLERİ İÇERMEKTEDİR.
STAJ MÜDÜRLÜĞÜ

Yönetmelik çıksın artık...

soruma cevap verenlere çok teşekkür ederim.

bu yönetmelik çıkarsa misal benim 2 dersim kaldı o eklenecek bir ders ile 3 ders mi olcak? 2 hakkım kaldı mesala yönetmelik çıkarsa kaç hakkım olacak?

denetimzede ' Alıntı:
yönetmelik bizide kapsarmı

bizi falan kapsamaz sen boşver yönetmeliği tek dersin kalmış şurda zaten onuda verdin bitti gitti işte

slm arkadaşlar .yeni sınav yonetmelıgı hakkında duyumlar alan varmı? ne zaman cıkacak neler değişecek?

phoboss ' Alıntı:
slm arkadaşlar .yeni sınav yonetmelıgı hakkında duyumlar alan varmı? ne zaman cıkacak neler değişecek?

aldığımız duyumlar var çıkacak biraz daha sabredin lütfen arkadaşlar,

sabredıyoruz ama gelen gıden bişey yok. sırf bu yonetmelık yuzunden mart sınaına gırmeyeceğim.. :-\

Arkadaşlar Aralık sınav sonuçları açıklanmadan önce Ankara odasıyla görüşüp bu konuyu sormuştum.Aynı yanıtı aldım.Evet bahsettiğiniz konularda yeni düzenlemeler var ve Maliye Bakanlığında onay bekliyor dendi.Ama Tesmer in işi bu belli olmaz.Yani yayınlanacak yönetmelikte bir kapsam daraltması olabilir(işte şu tarih itibariyle dosya açtıranlar gibi ne biliyim?Belli mi olur?)Yani güzel bir gelişme olursa güzel sürpriz olur ama mazallah bir de olumsuzu çıkarsa??Yani tedbiri elden bırakmamak lazım.Mesela SPK mevzuatı diye yeni bir yeterlilik dersi ekleneceğini de duymuştum.sonuçta tedbiri elden bırakmamakta fayda var.İnşallah hepimiz için güzel gelişmeler olur ki giderek zorlaşıyor farkındaysanız.Hepimize kolay gelsin.

evet .kımlerı kapsıycak bellı degıl.2 yıl beklemede olanları ne yapacaklar veya bekleme süresi 6 aya ınecekmi.?? bir sürü soru işaretı var bekleyıp gorelım

Yönetmeliği imzalayacak olan kişi başka bir yere atanmış, yeni gelen kişinin önünde bekmiyormuş. Oda inceleyip her halde imza edecektir.

Sabırla bekliyoruz.

Saygılar.

ne değişecek arkadaslar bu yenı yonetmelıkle?

yeni yönetmelik çıkarasa çok güzel olacak sınav hakkı 9 a yükselecek bitirme sınavları dosya yakma tarih olur diye düşünüyorum ama sınavlra biraz kasabir hak çok diye