Yıllık İzinde Sürelerin Birleştirilmesi

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
işçi 35 yıl aynı holdinge bağlı şantiyelerde çalışıyor ve şimdi merkeze geçiyor.Bu sefer sen defalarca giriş çıkış yapmışsın 15 sene çalıştı olarak kabul edemeyiz sıfırdan başlar süren ve 14 gün izin hakedersin ama 50 yaş üzeri olduğun için biz sana 20 gün izin verebiliriz.giriş çıkış yapan kişilerin hakları sona erer.En son girdiğin yerden itibaren izin süren işler diye saçma sapan bir şeyler söylüyorlar.Bu insankaynaklarındaki ablalarımızı belgelerle nasıl ikna edebiliriz?Hangi sayfadan hangi yazıları çıkartıp eline verelim.İşçi yıılarca çalışmış ve 15 yılı ikiye katlamış.Mantıksızca giriş çıkış yapmışsın yeniden başlar diyorlar.Böyle saçmalık mı olur kim çalışmış hiç çıkış olmadan 15 sene.Şimdi bu insanları nasıl ikna edebiliriz?Teşekkürler.
 
Ynt: Yıllık İzinde Sürelerin Birleştirilmesi

Bu konu forumda çok tartışıldı. Bende çok yazdım . İzin hakkı kıdem gibi değildir. Sıfırlanmaz ara verilsin veya sürekli olsun çalışılan süreler toplanır. Bunun için belgeye falan lüzüm da yoktur. İş kanunu gayet açık ve nettir. Bu konuda forumda arama yaparsanız yeterli cevabı bulursunuz.
 
Ynt: Yıllık İzinde Sürelerin Birleştirilmesi

galiba ortakları aynı olan çeşitli şirketlerde gösterilmiş. her şirket ayrı bir tüzel kişilik olduğu için bir şirketten diğerine geçince ihbar kıdem gibi izin süreside sıfırlanmış.
 
Ynt: Yıllık İzinde Sürelerin Birleştirilmesi

4857 sayılı iş kanununun 54. maddesi türkçe bilen herkes için yeterince açıktır ..
 
Ynt: Yıllık İzinde Sürelerin Birleştirilmesi

Yalnızca yüksek mahkeme emekli olanın tekrar aynı işyerinde çalışması halinde izin hakkı sıfırlanır diye bir karar vermiştir.
Bence adil değil ama karar böyle.
 
Ynt: Yıllık İzinde Sürelerin Birleştirilmesi

35 yıl çok uzun bir süre. bu sürede zaman aşımına uğramış haklarda olabilir. ama şirket oratakları aynı ise daha önce ki şirketlerden izin hakkı yok ve sıfırdan başlanır denirse dava konusu olabilir. ama sıkıntılı bir işlem. bana göre bir avukatla veya işmüfettişi ile görüşülmeli çünkü emekli olurken kıdem tazminatı içinde aynı şeyi yapabilirler. onun için baştan önleminizi alın derim.(tabi emekli değilse)
 

Benzer konular

Üst