Yönetim Kurulundan İstifa

SERAY

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 Mar 2007
Mesajlar
243
yönetim kurulunda imza yetkisi bulunmayan üye istifa etti. onun yerine yedek yok.ne yapılmalı.
ilk genel kurula kadar,şirketin diğer ortaklarından biri yönetim kurulu kararı ile istifa edenin yeriine getirilebilir mi?olursa eğer tescil ettirilmeli mi? saygılar
 
Ynt: yönetim kurulundan istifa

Yönetim kurulu; boşalan üyeliğin yerine, pay sahipleri arasından birini yapılacak il genel kurula kadar, geçici yönetim kurulu üyesi olarak seçebilir. Yalnızca sözleşme ve Genel kurulda seçilen üyelerin tescili zorunludur.
 
Ynt: yönetim kurulundan istifa

yalnızca sözleşme ve genel kurulda seçilen üyelerin tescili zorunludur.derken;
sözleşme ;kuruluştaki anasözleşmeyimi kasdettiniz.
2.ise bizim yapacağımız bu işlemde tescil olması daha mantıklı değilmidir?sonuçta ayrılan yön.kurulu üyesinin yerine,geçici görevle bir ortak atanıyor.

birde yön.kurulu 3 kişi.geçici görevle getirilecek yeni kişi için alınacak kararda, istifa edeninde imzası olmalımıdır?saçma bulabilirsiniz
ama
2kişilik yön.kur kararı tescil edilmez.bu konularda aydınlatırsanız,teşekkür ederim.
 
Ynt: yönetim kurulundan istifa

3 Kişilik bir yönetim kurulunda toplantı yeter sayısı 3, karar yeter sayısı 2 dir. Yapılacak Yönetim kurulu gündeminde üyenin istifası ile yerine atanacak geçici yönetim kurulu üyesi karara bağlanmalıdır.
 
Ynt: yönetim kurulundan istifa

sayın türk-bey hocam,ilginize cevaplarınıza tşk.ediyorum.ancak şöyle bir sorun var.
IV- İDARE MECLİSİ TOPLANTILARI

1- Kararlar

Madde 330- Esas mukavelede aksine hüküm olmadıkça idare meclisinin bir karar verebilmesi için, azaların en az yarısından bir fazlasının hazır olması şarttır. Kararlar, mevcut azaların ekseriyetiyle verilir. Azaların yekdiğerine niyabetle rey vermeleri caiz değildir. Reyler müsavi olduğu takdirde keyfiyet gelecek toplantıya bırakılır. Onda dahi müsavilik olursa bahis mevzuu teklif reddedilmiş sayılır. İdare meclisinin müzakereleri azalar arasından veya dışarıdan seçilen bir katip marifetiyle muntazaman zapt olunur. Zabıtların hazır bulunan azalar tarafından imzalanması ve karara muhalif kalanlar varsa muhalefet sebeplerinin zapta yazılması ve rey sahibi tarafından imzalanması lazımdır.

kırmızıile belirttiğim bölüme bakınca,karar verilebilmesi için üyelerin yarısından bir fazlasının imzası olması gerekiyor.asıl sorunumuz kısaca , 3 kişilikbir yön.kurulunda, karar yeter sayısı
2 değil,2.5 ediyor.ondan dolayı 3 imzada olmalı
deniyor.dahaönce forumda böyle bir olay okumuştum ve gülmüştüm.gülme komşuna gelir başına misali.şimdiaynı dert benimbaşımda.
 
Ynt: yönetim kurulundan istifa

üye istifamı verdim "hadi bana eyvallah deyip" gidemez. yapılacak toplantıya katılır orada istifası kabul edilir aynı zamanda yerine geçecek üye belirlenir.
 
Ynt: yönetim kurulundan istifa

işte istediğim cevap buydu.yani alınan kararda ,istifa edeninde imzası olacak.doğrumu sayın nane.
 
Ynt: yönetim kurulundan istifa

Sözleşmede aksine bir hüküm yoksa toplantı nisabı üyelerden yarısından bir fazlasının hazır bulunması şarttır. 3 Kişilik bir yönetim kurulunun yarısı 1.5 olup, bir fazlası 2.5 olamayacağına göre toplantı nisabı 3 dür. Buna karşılık toplantıda karar sayısı mevcut üyelerin çoğunluğudur yani 2 üye. Sonuç itibari ile toplantıya her 3 üyenin de katılarak kararı imzalamaları gerekir.
 
Üst