5000tl nin üzerinde ki kira ödemesi ba bildirimin de bulunulması gerekiyorumuydu acaba...karşı taraf çalışmayan sadece kira geliri olan bayan..eğer bildirilmesi gerekirse 7yıldır hiç bildirmedik..ne gibi sonuçlar ve çözümler olur acaba..
Ücretlerin dahil edildiğine dair dayanağınızı paylaşır mısınız?Kira ve işçi ücretlerinde 5.000 tl nin üstü ba formuna giriyor biliyorum sıkıntı yapmayın karşı taraf vatandaş sadece gmsi mükellefi dolayısıyla çapraz incelemede yakalayamazlar çünkü öyle yakalayıp ceza kesiyor veya inceliyor şimdiden sonra yaparsın olur biter)
Dayanak şu ki kira ödemelerindeki dekont belge yerine geçtiğinden ba ya yazıyoruz burdan yola çıkarak işçi ücretlerini banka kanalıyla ödenmesi ki yüksek ücretli olanlar mutlaka banka kanalı yapıyordur bu da belge düzeninden dolayı ba ya girer mantığı tamamen riski üzerimizden atmak meselesi yoksa bende biliyorum piyasada bildirmeyen çok hatta ba bs mutabakatı hiç yapmayan bile varÜcretlerin dahil edildiğine dair dayanağınızı paylaşır mısınız?
Sayın farukyasar aynı noktaya bende takıldım daha öncede. Yalnız şu noktayı unutmamak gerekir ki işi sağlama alayım derken yaptığınız ücret bildirimlerinin hatalı olduğuna karar verilir ve geriye dönük düzeltme yapmanızda istenebilir. Burası TürkiyeDayanak şu ki kira ödemelerindeki dekont belge yerine geçtiğinden ba ya yazıyoruz burdan yola çıkarak işçi ücretlerini banka kanalıyla ödenmesi ki yüksek ücretli olanlar mutlaka banka kanalı yapıyordur bu da belge düzeninden dolayı ba ya girer mantığı tamamen riski üzerimizden atmak meselesi yoksa bende biliyorum piyasada bildirmeyen çok hatta ba bs mutabakatı hiç yapmayan bile var) yani tercih diyelim ben yazıyorum ...
5000tl nin üzerinde ki kira ödemesi ba bildirimin de bulunulması gerekiyorumuydu acaba...karşı taraf çalışmayan sadece kira geliri olan bayan..eğer bildirilmesi gerekirse 7yıldır hiç bildirmedik..ne gibi sonuçlar ve çözümler olur acaba..
|
Valla bravo böylesini de duyacağıma inanmazdım!Mal alımı ile ilgili BA mutabakatı yapmak için aradığım bir firma, BA/BS bildiriminin yasal dayanağı olmadığı için firmalarında BA/BS mutabakatı yapacak bir birim oluşturmadıklarını, BA/BS bildirimi vermediklerini ve dolayısı ile mutabakat da yapmadıklarını söyledi.
Mal alımı ile ilgili BA mutabakatı yapmak için aradığım bir firma, BA/BS bildiriminin yasal dayanağı olmadığı için firmalarında BA/BS mutabakatı yapacak bir birim oluşturmadıklarını, BA/BS bildirimi vermediklerini ve dolayısı ile mutabakat da yapmadıklarını söyledi.