Ayrıca maliye eski SMMM verdiği son onaysız beyanın yeni SMMM ce iptali uygulamasını da başlattı.
Bu çok ilginç bir uygulama aslında!!!
Bunu geçtiğimiz yıllarda bir firma gelmişti büroya, eski muhasebecisine de çok cuzi bir borcu varmış, yakın zamanda öderim diyerek defterlerini aldık. Sonra ilk beyanname vereceğim zaman beyannameyi onaylayamadım. Eski muhasebe beyanname göndermiş ve onaylamamış, bu durumda da ben onu iptal edemiyorum, aynı zamanda yeni beyanname de onaylayamıyorum.
Eski meslektaş da parasını bu şekilde almaya çalışıyordu. Meslektaş ile görüştüm, sonrada işini gördük, problem kalmadı.
Kimseyi suçlamıyorum, mesleğin geldiği nokta bu, alacağını alabilmek için nasıl yollara başvuruluyor, dikkatinizi çekmek istedim.
Bu bile Türmob'un, İsmmmo'nun, Maliye'nin ortaklaşa yapamadığı bir düzenlemeyi, meslektaşımız yine kendince yöntemler ile yapmaya çalışması gibi gelir. Tarafları üzmeyecek şekilde bu veya benzer bir uygulama ile alacaklar garanti kapsamına alınabilir yada tahsili zorunlu hale getirilebilir aslında.
Ama Maliye getirdiği bu iptal seçeneği ile de bu tartışılan çözümü de ortadan kaldırmış oldu!!!!