Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
peki eski muhasebecisi önce devir yapması gerek değilmi. devir onayı kalktı filan diyorlar ancak e birlige giriş yapmaya çalıştığımda da ...kişiyle anlaşması var diyor sistem.anlamadım yaaa
Tecrübe ile sabittir; hangi ay iptal/fesih yaptı iseniz o aya ait bütün beyan/bildirimler verilebiliyor. Örn; 31/12/2017 olarak yaptınız 12-2017 kdv 10-12/2017 muhtasar şubat ayında verilecek geçici ve mart/nisan ayında verilecek yıllık beyan verilir. Duyum olarak ise geçmişe dönük düzeltme beyanlarının verilemiyor olması.arkadaşlar bu konuda her meslektaşlarda net olmayan bir bilgi var.
örneğin 2018 yılı ocak ayında işletme devir defter gelmiş olsun.
bir kısım müşavir arkadaşlar, bir önceki meslektaşı ile görüşülerek gerek gib gerekse türmob sözleşmesini iptal etmesini isteyebilirsiniz demektedirler. nedenine gelince burada 31.03 30.06 30.09 dönemleri olsaydı yani yıl içerisinde defter gelmiş olsaydı 45 günlük süre söz konusu olacaktı. ama gelen devir defter yıl ortasında gelmediğinden bir önceki müşavirin 3 aylık süre zarfında gerek firmanın ba bs si gerekse en son beyanname olan gelir vergisi beyannamesini gönderebileceğini bahsetmektedir. ancak ilgili durumu ben herhangi bir yerde yazılı kaynak olarak göremedim. bu konuda net bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Ayrıca maliye eski SMMM verdiği son onaysız beyanın yeni SMMM ce iptali uygulamasını da başlattı.
Gönderebilecek tabi ki de, geçici + muhtasarda dahil.
sayın zindan yani 31.01.2018 de defter bize gelse bile bir önceki müşaviri kurumları gönderebiliriz diyorsunuz. evet bende bunu doğru buluyorum ama bununla ilgili bir yazılı dayanak var mıdır?