17 Aralık 2011 SPK Bağımsız Denetim Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aokten
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 17 Aralık 2011 SPK Bağımsız Denetim Sınavı

Arkadaşlar bu not sisteminde 69,5 ve üzeri not olması imkansız. en yakın 69,3 olabilir. Sınav kılavuzunda 4 sınavdır buçuk ve üzeri diyor ama bir anlamı yok. "Küsürat ve üzeri" veya hiçbir şey yazmamaları gerekli.

Mevzuat B14'de: hangisi ödemelere ilişkin mali risk kapsamına girer demiş.

Cevap"ödeme zamanı geldiğinde alıcı veya satıcının ülkesinde o mala uygulanan Gümrük Vergisi oranlarında artış meydana gelmesi" olarak verilmiş.

1- Vadeli mal satıldığında gümrük vergisi zaten mal alıcıya ulaştığında (gümrük sınırını geçtiğinde) ödenmiş olmakta bu malla ilgili sonradan oluşan vergi değişikliklerinin alıcı veya satıcıya bir maliyet ve risk oluşturmamaktadır. Risk ödeme zamanında değildir. Cevap yanlış.
2- Gümrük Vergisi alıcının ülkesinde alınır. Alıcı veya satıcının ülkesinde ibaresinde Satıcı için mali risk bulunmamaktadır.

İptale ihtiyacı olan arkadaşlara bu sorunun üzerine gitmelerini tavsiye ederim.

sir_ibrahim ' Alıntı:
Aktif Denetim ve Murat İnsan Kaynaklarının hocaları hangi gerekçe, ile sorulara iptal diyorlar. Hodri meydan, Ben iptal yok diyorum...

Neyin hodri meydanı????

ihsan98 ' Alıntı:
Mevzuat B14'de: hangisi ödemelere ilişkin mali risk kapsamına girer demiş.

Cevap"ödeme zamanı geldiğinde alıcı veya satıcının ülkesinde o mala uygulanan Gümrük Vergisi oranlarında artış meydana gelmesi" olarak verilmiş.

1- Vadeli mal satıldığında gümrük vergisi zaten mal alıcıya ulaştığında (gümrük sınırını geçtiğinde) ödenmiş olmakta bu malla ilgili sonradan oluşan vergi değişikliklerinin alıcı veya satıcıya bir maliyet ve risk oluşturmamaktadır. Risk ödeme zamanında değildir. Cevap yanlış.
2- Gümrük Vergisi alıcının ülkesinde alınır. Alıcı veya satıcının ülkesinde ibaresinde Satıcı için mali risk bulunmamaktadır.

İptale ihtiyacı olan arkadaşlara bu sorunun üzerine gitmelerini tavsiye ederim.

buna itiraz edilir ihsan bey ödeme zamanı eğer malın millileşmesinden önce veya sonraysa her hangi bir riskten bahsetmek imkansız.. teşekkürler..

Bu soruyada itiraz edilir bence de.

Sir ibrahim iptal olursa yakarmısın kendini :)

Daha önceki sınavlarda itiraz edilen soruların iptal edildiği olmuş mu?
Bu konuda bilgisi olan var mı

benim de 69,33 yaa, deli olucam valla >:( 69,5 olma ihtimali yok galiba zaten arkadaşın dediği gibi.

mevzuattan soru iptal olan diyenlerin gerekçelerine hodri meydan,

B-14'ün cevabı için TSPAKB Spk ileri düzey finansal yönetim ders notları bakılsın orada, mali risk kapsamına neler girer.... orada görülebilir...

sir_ibrahim ' Alıntı:

B-14'ün cevabı için TSPAKB Spk ileri düzey finansal yönetim ders notları bakılsın orada, mali risk kapsamına neler girer.... orada görülebilir...

Neyin çabası içerisindesiniz? Neyi kime kanıtlıyorsunuz?

Doğru belirttiğiniz notlarda aynen sorudaki cevabı örnek olarak yazmışlar. Notlarda yazılanı soru hazırlayanda dahil kanun belliyor. Notlarda yanlış yazılma ihtimali yok sayılıyor.
Bende yanlış yorumluyor olabilirim.
Siz deneyimli bir üstadsınız. SİZİN YORUMUNUZ NEDİR?

sir_ibrahim ' Alıntı:

vergiler mali risk kapsamındadır bu konuda şüphe yok.
burada ödeme zamanı eğer mal bedelinin ödenme zamanı ise (ki bu bana göre soruda muğlak) ben mal bedelinin ödendiği tarihte gerçekleşen vergi oranı artışlarından etkilenmem çünkü ben malın millileştiği anda vergimi ödedim ve bitti. bir yıl sonra da mal bedelini ödesem bana ilave vergi tahakkuk ettiremezler. bu sebeble benim için her hangi bir riskten söz etmek olanaksızdır. ihsan beyin söylediği buydu bende yürekten katılıyorum. :)

tabi cevaben ödeme zamanından kastımız vergilerin ödeme zamanıdır derlerse çok ta söyleyecek bir şey yok..??

ama ben yarın bu soruya itiraz edeceğim. diğer sorular konusunda ben arkadaşlar kadar umutlu değilim ama doğru olduğu halde iptal edilirse bile mutlu olurum.

özgürdem ' Alıntı:
Daha önceki sınavlarda itiraz edilen soruların iptal edildiği olmuş mu?
Bu konuda bilgisi olan var mı

iptal edilen sorular var muhtemelen itiraz olmadan inceleme yapmıyorlardır. dolayısıyla itiraz edilen sorular iptal edilmiştir.

Benim bir iddaam yok,
sınavı geçmek için bütün umudu soruların iptalinden medet ummayı doğru bulmuyorum.

sir_ibrahim ' Alıntı:
Benim bir iddaam yok,
sınavı geçmek için bütün umudu soruların iptalinden medet ummayı doğru bulmuyorum.

Medet umulan bir şey yok.

Gayet herşey açık.

Sorular iptal olur olmaz o apayrı bir konu. Ama hem gerçek hocalarım hem de bizlerin bulduğu tebliğ, kanun, vs.. soruların yanlış olmasına yönelik.

maydogdu88 ' Alıntı:
benim de 69,33 yaa, deli olucam valla >:( 69,5 olma ihtimali yok galiba zaten arkadaşın dediği gibi.

benimde 69,33 konuyu TSPAKB ile görüştüm 69,5 ve üzeri diyor ama kitapçığın başında açık bir biçimde en az 70 olması gerektiği yazıyor. dolayısıyla bu konuda çok ta düşünmeye gerek yok...

her ne kadar şu ana kadar konuşmadıysakta başka önemli bir konu var. örneğin benim bütün derslerden geçer notum var sadece ortalamaya ihtiyacım olacak veya 2 ders verdim tek derse kaldım SPK sınav açmazda Kamu gözetim kurumu yeni bir düzenleme yaparsa. bana sil baştan mı diyecekler. asıl bu dava konusu edilmeli bence ??? umarım bu aşamaya kalmaz ama bunu da değerlendirmek lazım belki de...