2016 Asgari Ücret Soru

şimdi kontrol ettim,
sitemde ;

[TABLE="class: sskTable, width: 100%"]
[TR]
[TD="align: left"]2016[/TD]
[TD="align: left"] 1[/TD]
[TD="align: left"] 12.420,90[/TD]
[TD="align: left"] 29/02/16[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Benim hesabıma göre 12.430.89 / 9,99 tl fark var
itiraz etsem mi :)

2015 Ocak prim gün sayınız nedir ? Örnek Veriyorum 30 Gün varsayalım 30*3,33=99,90 TL dir. Bu tavan ücrettir (yani bu rakam asgari ücret desteğinden yararlanabileceğiniz ücret değildir.) Şimdi Gelelim 2016 Ocak ayına prim gün sayınız eğer 30 gün ise yararlanacak rakam 30*3,33=99,90 TL dir. Eğer bu ücretin altında ise diyelim ki 2016 Ocak prim gün sayınız 20 gün ise 20*3,33=66,60 TL yararlanılacaktır. (NOT : SGDP'ler prim gün sayısına dahil edilmiyor)

Mart ayında bize yaptıkları işkenceye bak. Hangi biriyle uğraşıcaz bilmemki

Dün kontrol ettim. Benim hesabıma göre yanlış hesapladıkları birkaç dosyam vardı. Bugün baktım negatif girerek yanlışlarını düzeltmişler.

Bir teşvik çıkar 6111 sayılı ortalama hesapla der son 6.aya bakılacak der vs. bir sürü ıvır zıvır çıkartır bize hesaplatır, bir teşvik çıkar 6661 sayılı tahakkukun üzerine indirim yazmak çoook zor gelir bize hesaplatır.. 6111,6661,5510,vs.vs. değişen sadece rakamlar sonuç mu ... SONUÇ bu uygulamayı yapanların hepsinin aynı kafada olması !..

Cevabınız için teşekkürler. Kendi sorumu kendim cevaplamış olayım sizinde bilginiz olsun : ) Tahakkuk yapmış veya yapacak olan arkadaşlar sizin de bildiğiniz gibi Tahakkuku normal her ay gönderdiğimiz gibi herhangi bir değişiklik yapmadan gönderiyoruz tahakkuku gönderdiğimiz andan itibaren 24 saat sonra asgari ücret destek tutarı otomatik yansıyacaktır yani ödeme yapacağımız zaman otomatik olarak düşecektir bilginize ..

selamlar çarşamba günü tahakkuku onayladım. 1 kişi için 99.90 tl teşvik var ama hala ınternet bankacılğından ödeme yapmaya çalışınca teşvik tutarı düşmemiş görünüyor

E-bildirge geçmiş dönem tahakkuk/ödeme ekranında son tahakkuka bakın. Orada ödenecek ve teşvikler ayrı ayrı listeleniyor.

Prim veya İPC borcu olanlar asgari ücret desteğinden yararlanabiliyor mu? Borcu olanlardan;
SGK İşyeri dosyasının ilk kez 2016 da açılmış olmasının veya 2015 ve öncesinde açılmış olmasının bir farkı var mı?

Firmanın 2014 ten bu yana bütün aylar prim borcu bulunmakta. Fakat sistemde hak edilen destek tutarı görünüyor.
Benim bildiğim borcu olanlar destekten yararlanamıyor? Ben mi yanlış biliyorum, sistem mi doğru yapıyor anlamadım

Son düzenleme:
Prim veya İPC borcu olanlar asgari ücret desteğinden yararlanabiliyor mu? Borcu olanlardan;
SGK İşyeri dosyasının ilk kez 2016 da açılmış olmasının veya 2015 ve öncesinde açılmış olmasının bir farkı var mı?

Firmanın 2014 ten bu yana bütün aylar prim borcu bulunmakta. Fakat sistemde hak edilen destek tutarı görünüyor.
Benim bildiğim borcu olanlar destekten yararlanamıyor? Ben mi yanlış biliyorum, sistem mi doğru yapıyor anlamadım

Geçmişten beri dosyası olan ve prim ödeyen işyerlerinin borcu cezası vs. olsa dahi yararlanabiliyor.

2016 da ilk defa tescil olan dosyalarda hiç borç olmaması gerekiyor yararlanması için.

E-bildirge geçmiş dönem tahakkuk/ödeme ekranında son tahakkuka bakın. Orada ödenecek ve teşvikler ayrı ayrı listeleniyor.
Ben dediğiniz yeri göremedim. İşveren borç görüntüleme/ödeme kısmından geçmiş dönem borçları görüntüleme ekranı olarak anladım sizin dediğinizi. Oraya girince teşvik falan bir şey yok. Ben yanlış yerimi anladım değilse nerede bu dediğiniz bölüm? (6661 le ile ilgili destek tutarı bölümünü biliyorum o ayrı. Sizin dediğiniz başka bir yerdeymiş gibi anladım ben.

Tahakkuk aldım. "oradan bakmanız gerekli" demişsiniz. Eğer 6661 destek tutarı bölümünü kastediyorsanız orada destek tutarı yazıyor sadece. Bankaya gittiğimde destek tutarı yazan tutar kadar düşmüyor daha az bir rakam düşüyor. Ben tahakkuku ayın 1'inde yaptım. Hesaba geçmeme durumu bu tarihe kadar olmaz diye düşünüyorum. Geçmiş dönem borç görüntüleme kısmını kastediyorsanız orada destekle ilgili hiçbir şey göremedim.

Hocam cevap için teşekkür ederim.
Bir sorum daha var.

2016 Ocakta
Brüt 2.100 TL kazanç + 475 TL da fazla mesai/prim veya ikramiye bildirdiğimizi varsayalım.

Günlük 85 TL dan aylık 2.550 TL üst limiti geçiyor muyuz? Geçmiyor muyuz?
SPEK 2.100 mü? Yoksa 2.100 + 475 TL yani 2.575 TL mı olur.

Sistem destek kapsamına almış aynen bu örnekte ki çalışanı...

1. Yukarıda yorum olarak yazdığım tahakkuk sonrası görmeniz gerekir görüşü hatalı olmuştur. Hatalı yorum için kusura bakmayın. SGK ilgili link harici hiç bir yerde bu alacağı göstermiyor! Anlaşılan SGK bizler ile mükellefleri kapıştırmak istiyor! İşv. ödemeye gidecek bankada farklı bir rakam ile karşılaşınca panik yapıp bizi arayacak çık işin içinden çıkabilirsen:banghead:

2. Hem %5 hem 6111 yararlananlarda sgk sisteminde (mosip) hata var gibi.
%5 teşvikli tahakkuk 3235,19 - 6111 tahakkuk 309,44 sistemde gözüken asgari ücret teşviği 456,21 ödenecek rakam 3088,42 çıkması gerekirken 6111 tahakkukundaki teşvik göz ardı edilerek 3433,19 ödeme (banka sisteminden sorgulamada) çıkıyor! Aynı şekilde vermeme rağmen bir mük. hatalı diğerinde düzgün, acep nedendir?:confused: