2016 Asgari Ücret Soru

E Bildirge Sisteminde Aşağıdaki Gibi Ocak 2016 İçin Hak Edilen Asgari Ücret Teşviki Çıkıyor
- Demek ki Teşviki SGK Hesaplıyor
- Demek ki Öderken Sistemden İndirim Yapılıp Kalan Tutar Otomatik Alınacak

6661 Sayılı Kanun Gereği Asgari Ücret Destek Tutarları
Vergi Daire : KARTAL VERGİ DAİRESİ
Dönem Yıl Dönem Ay Hak Edilen Destek Tutarı Tahsilat Tarihi
2016 1 399,60 29/02/16

Bugün bir işveren ödeme yapacak konuştum TUTAR 35,36 TL indirimli olmalı
Öderken dikkat edecek ve dekontu bana mail atacak
O zaman bilgilendireceğim

İŞten ayrılış bildirgesini onaylamanız yeterlidir.Aylık bildirge verilinceye kadar,zaten 10 gün içinde de ayrılış bildirgesini iptal etmeyeceğinize göre (öyle varsayıyorum) işkur zaten maaşı ancak bildirge verene kadar bağlayamayacaktır.Bu nedenle herhangi bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.Garanti olması açısından işçiye çıkış bildirgesi ekinde birde sigortalı hesap fişi veriniz.Bu şekilde kabul edilir düşüncesindeyim.

İŞten ayrılış bildirgesini onaylamanız yeterlidir.Aylık bildirge verilinceye kadar,zaten 10 gün içinde de ayrılış bildirgesini iptal etmeyeceğinize göre (öyle varsayıyorum) işkur zaten maaşı ancak bildirge verene kadar bağlayamayacaktır.Bu nedenle herhangi bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.Garanti olması açısından işçiye çıkış bildirgesi ekinde birde sigortalı hesap fişi veriniz.Bu şekilde kabul edilir düşüncesindeyim.

9 şubatta çıkış oldu normalde. İşten ayrılış bildirgesinde şubat günleri yazılırken şubat ayında 5 gün raporu vardı onu düşerek 4 gün yazdık. Normalde bu kişinin 604 günü vardı sonra farkettik ki şubat ayındaki eksik günü düşünce 599 gün olmuş :) O yüzden bağlamadılar maaşı. 10 günlük sürede geçti. O yüzden aylık bildirgeyi göndericez, bildirgede raporu göstermeyip şubat ayını 9 gün olarak göstericez. Böylece alabilecek işsizlik maaşı. O yüzden şubat bildirgesini hemen yollamam lazım.

Bugün başka bir mükellef acil istedi şubat bildirgesini onu gönderdim mecbur. Herhangi bir indirim gözükmüyor tahakkuk üzerinde. Bakalım nasıl bir uygulama yapacaklar. İnşallah tahakkuk üzerinde de göstererek düşerler indirim tutarını. Eğer tahakkukta gözükmezse bankada ödeme aşamasında düşerse indirim işimiz zor. Çünkü herkese indirim tutarını düşerek ödeme söylememiz gerekecek. Tek tek bakmamız gerekecek herkesin indirimine.

Mesela ev hizmetlerinde çalışanlarda tahakkuk yok direk girip ödüyoruz, indirim de gözükmüyor,beklesek mi?

Ödenirken tutardan düşülüyor
Bugün firma ödedi teşvik düşmüş hali ödenmişti
Otomatik kendiliğinden düşmüş yani tutar indirimli görünmüş

Son düzenleme:
Düşülen tutar sistemde yazan tutarla aynı değil.Sizde de durum böyle mi. Mükellef sgk borcum ne kadar dediğinde hangi rakamı söylicez??

Ya öderken tutardan düşüyor diye bir saçmalıkmı olur ya. Neden tahakkuka yansıtmıyorlar bu rakamı. Mükelleflere ödeme söylerken sisteme girip herkesin tek tek indirim tutarınamı bakıcaz. Uğraş dur ne saçma iş.

İyi çalışmalar,
Peki ben de bir şey sorayım. bildirgeleri verirken eskisi gibi devam mı edeceğiz. Kanun değişikliği yapılacak mı bildirgeyi verirken. Bende mesela hem 5510 hem de 6486 sayılı kanunda yararlanan şubeler var ve bildirgeyi ona göre veriyorum. Aynı şekilde bildirmeye devam mı edeceğiz.

İyi çalışmalar,
Peki ben de bir şey sorayım. bildirgeleri verirken eskisi gibi devam mı edeceğiz. Kanun değişikliği yapılacak mı bildirgeyi verirken. Bende mesela hem 5510 hem de 6486 sayılı kanunda yararlanan şubeler var ve bildirgeyi ona göre veriyorum. Aynı şekilde bildirmeye devam mı edeceğiz.

Siz hangi kanun numarası ile gönderiyorsanız bildirgeleri aynen göndermeye devam edeceksiniz. Kanun numarası olarak bir değişiklik yok.

Çok ileriye gitmek istemiyorum. :) fakat aklıma geldi. Muhasebe kaydı için teşvik tutarını daha önce yaptığımız şekle uygun mu yapacağız.?
(Örnek 5510 %5 indirim.)

2016/Şubat SGK Tahakkuku yapan arkadaşlara bi sorum olacak ben tahakkuku yaptım indirim tutarım 99,90 tl yalnız ödeme ekranına geldiğimde teşvik düşmüş olarak görünmüyor ödedikten sonra mı rakam net olarak düşüyor ?

2016/Şubat SGK Tahakkuku yapan arkadaşlara bi sorum olacak ben tahakkuku yaptım indirim tutarım 99,90 tl yalnız ödeme ekranına geldiğimde teşvik düşmüş olarak görünmüyor ödedikten sonra mı rakam net olarak düşüyor ?

Ben 1-2 tahakkuk yaptım ancak daha ödemedik. Diğer arkadaşların söylediğine tahakkukta gözükmüyor indirim ama bankada öderken indirimli çıkıyormuş rakam.

Ben 1-2 tahakkuk yaptım ancak daha ödemedik. Diğer arkadaşların söylediğine tahakkukta gözükmüyor indirim ama bankada öderken indirimli çıkıyormuş rakam.

Cevabınız için teşekkürler. Kendi sorumu kendim cevaplamış olayım sizinde bilginiz olsun : ) Tahakkuk yapmış veya yapacak olan arkadaşlar sizin de bildiğiniz gibi Tahakkuku normal her ay gönderdiğimiz gibi herhangi bir değişiklik yapmadan gönderiyoruz tahakkuku gönderdiğimiz andan itibaren 24 saat sonra asgari ücret destek tutarı otomatik yansıyacaktır yani ödeme yapacağımız zaman otomatik olarak düşecektir bilginize ..

Biz ödemelerimizi mahsup kanalıyla yapıyoruz gerekli tutarı düşüp kalan tutarı mı mahsup yapacağız anlaşılan

Hala bu sistem çok saçma geliyor bana. Bu kadar mı zor indirimi tahakkuka yansıtmak. Çok uğraşıcaz eğer tahakkukta gözükmezse.

30*3,33 = 99,90-TL teşvik sağlaması gerekir. Bende neden 86,58-TL gözükmekte. Rakam arasında çok fark yok fakat sebebini merak etdim.

30*3,33 = 99,90-TL teşvik sağlaması gerekir. Bende neden 86,58-TL gözükmekte. Rakam arasında çok fark yok fakat sebebini merak etdim.

26 günlük teşvik tutarına denk geliyor söylediğiniz rakam. Yani 2015 ocaktaki gün sayısı yada 2016 ocaktaki gün sayısı 26 gün olarak bildirilmiş olabilir mi acaba ?