Biraz Meslekten Uzaklaşalım, Kafa Dağıtalım.

Ynt: Biraz Meslekten Uzaklaşalım, Kafa Dağıtalım.

4 KAPI

--------------------------------------------------------------------------------

Öğrencilerinden biri Mevlana'ya sormuş;
"Efendim, bu 4 kapı meselesini ben pek anlayamıyorum. Bana anlayabileceğim bir lisanla anlatır mısınız?"
"Şimdi bak, karşı medresede dersini çalışan dört kişi var ve hepsi rahlelerine eğilmiş. Sen git bunların hepsinin ensesine bir şamar at, sonra gel sana anlatayım." Öğrenci gitmiş, birincinin ensesine bir tokat atmış. Tokadı yiyen derhal ayağa kalkıp arkasını dönmüş ve daha kuvvetli bir tokatla Mevlana'nın öğrencisini yere yıkmış.

Öğrenci dayağı yemiş, geri dönecek ama hocasına itaat var.Yaradana güvenip ikinciye de bir tokat atmış. O da derhal ayağa kalkıp elini kaldırmış. Tam tokadı vuracakken vazgeçip yerine oturmuş.

Öğrenci devam etmiş, üçüncüye de bir tokat atmış. Üçüncü şöyle bir kafasını çevirip baktıktan sonra çalışmasına devam etmiş. Dördüncü, tokadı yemesine rağmen hiç oralı bile olmadan çalışmasına devam etmiş.

Öğrenci Mevlana'ya dönmüş, olanları anlatmış. Mevlana;
"işte sana istediğin örnekler.... Birinci, şeriat kapısını geçememiş biri idi. şeriatta kısasa kısas olduğu için, tokadı yiyince kalktı, aynısını sana iade etti İkinci, tarikat kapısındadır. Tokadı yiyince o da kalktı, tam tokdı iade edecekti ki, tarikat öğretisinde verdiği söz aklına geldi. "Sana kötülük yapana bile iyilik yap". Onun için döndü, oturdu. Üçüncü, marifet kapısına kadar gelmiştir. İyinin ve kötünün tek Yaradandan geldiğini bilir, inanır.Yaradan bu kötülüğe hangi iblisi alet etti diye merakından şöyle bir dönüp baktı. Dördüncü, hakikat kapısını da geçmiştir. İyinin ve kötünün tek sahibi olduğunu ve aynı olduğunu bilir.Onun için dönüp bakmadı bile...

Mevlana

:) veraset olayı müthişti :)

Türk Havayolları Istanbul-Wien seferini yapan uçakta inise dogru Pilot anons

eder:

"Sayın yolcularımız 25 dakika sonra Viyana havalimanına inis yapacagız, hava

parcali-bulutlu 15 dereceee .........AMAN ALLAHIM..... ........"

Ve anons o anda kesilir. Butun yolcular panik halindedir. Ortalik

calkalanir. Bir kac dakika sonra, ki bu yolcular icin sanki yillar kadar

uzun sürmüstür;

Pilot: "Sayin yolcularimiz, kusura bakmayin sizleri korkuttum ama hostes

yanislikla üstüme bir fincan sicak kahve döktü, canim cok yandi, pantalonun

ön kismini bir görseniz!"

Arka sıralarda oturan bir yolcu bagirarak: "O da bir sey mi, sen bizim

pantalonlarin arka kismini bir görsen!"

Gülmece
Galatasaraylının biri berberde saçını kestiriyormuş. Berberin durduk yerde; "İlk gittiğin maçı hatırlıyor musun" diye soracağı tutmuş.
"Evet, ne olacak" demiş bizimki sinirli sinirli.
- Hangi maçtı?
- Bir Fenerbahçe maçıydı.
- Kadıköy'de mi?
- Evet, oradaydı.
Aradan bir-iki dakika geçmiş. Berber yeniden sormuş:
- Hangi maçtı demiş?
- Fenerbahçe maçı.
- Nerede nerede?
- Kadıköy dedik ya!
Bir-iki dakika sonra yine aynı hikaye;
- Demek hayatta gittiğin ilk maç bir Galatasaray-Fenerbahçe maçıydı ha?
Bizimki sinirlenerek;
- Evet be, Fener maçı dedik ya!
Berber birkaç dakika sonra aynı konuyu bir daha açmaya kalkışınca bizimki isyan etmiş;
- Kardeşim, ilk gittiğim maçın Fener maçı olduğunu elli kere söyledim. Niye tekrar tekrar soruyorsun?
Berber açıklamış:
- Fener deyince saçların diken diken oluyor da, daha rahat kesiyorum.

> >FIKRA GİBİ
> >
> >
> >
> >
> >
> >Bazi futbolcularin hepsi sigara iciyor... (Oguz Cetin) Savasi
> >istemiyorum... Beni cok etkiledi... Makyaj masrafim var, elbise
> >masrafim var ... (Petek Dincoz) Gormeyi mi isterdin, boyle iyi mi?
> >(Kenan Ercetingoz'un, gozleri gormeyen Metin Senturk'e sorusu)
> >Degisik bir yerden gireyim sana... (Erman Toroglu,Sansal'a soyluyor)
> >Soru: Somali'nin baskenti neresidir? Yanit: Bu konuda yorum yapmak
> >istemiyorum... (Nefise Karatay)
> >Madonna gibiyim... Dunyaca unlu bir tenor olmak istiyorum... (Ozcan
>Deniz)
> >Aranizda erkek oglu olan var mi? (Yasemin Bozkurt)
> >Artik hata yapmak adina daha tecrubeliyim... (Ozlem Yildiz) Ne var ki
> >canim... Insan cevresindeki komsulariyla da mutlulugun doruguna
> >ulasabilir ... (Seda Sayan) Annem hakikaten cok kaliteli bir sanatci
> >annesi...(Seren Serengil) I love you sizi... (Sibel Turnagol)
> >Gulben Ergen benim yatir arkadasim... (Bulent Ersoy)
> >Cenab-i Allah'i size emanet ediyorum... (Tansu Ciller )
> >Benim kultursuz insanlarla isim olmaz... Zaten simdi ultrasyondan ciktim,
> >cok mutluyum... (Ceylan)
> >Ben meme kanserine sahsen karsiyim.... SINEM GUVEN
> >Kendime ait goruslerim cok guclu goruslerim var ama onlari her zaman
> >onaylamiyorum..... BUSH
> >Polis yolu az sonra islenecek bir cinayetin tatbikati icin
>kapatti....KANAL
>
> >D ANA HABER
> >Sigara icmek oldurur oldugumuzde hayatimizin onemli bir bolumunu
>kaybederiz
> >....BROOKE SHIELDS
> >Cumhuriyet 1927 yilinda ilan edildi ......Tugba OZAY
> >Ataturk ne demis Yurtta sulh barista sulh ....NIHAT DOGAN Bugun 10
> >Kasim Ataturk'un olum yildonumunu solenlerle
> >kutluyoruz......ELIFNAGME

Kıssadan Hisse...

Dişi Aslan

Hayvanlar bir gün kim daha çok çocuk doğurabilir diye çekişmeye başlarlarHep birlikte dişi aslana gidip danışırlar."Sen kaç çocuk doğurabiliyorsun?" diye sormuşlar aslana.Bir." diye yanıtlar dişli aslan. "Fakat
ben aslan doğururum."

> > >>>>>>DERSIMIZ;
> > >>>>>>NITELIK, NICELIKTEN ÖNEMLIDIR.
> > >>>>>>

YENGEÇ ILE ANNESI
Neden böyle yan yan yürüyorsun yavrum"diye sorar anne yengeç çocuğuna.Düzgün yürüsene ! " der.
Pekala anne" der çocuk."Sen önümden düzgün yürü, ben seni takip ederim.

"> > >>>>>>DERSIMIZ;
> > >>>>>>HAREKETLER SÖZLERDEN ÖNDE GELIR?
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> > >>>>>>ASLAN, KOYUN, KURT VE TILKI
> > >>>>>>
> > >>>>>>Aslanın biri, bir koyunu yanına çağırır
ve nefesinin kokup kokmadığını
> > >>>>>>sorar.
> > >>>>>>
> > >>>>>>Evet ! ? diye yanıtlar koyun. Aslan bu
yanıta kızar ve koyunu oracıkta
> > >>>>>>parçalar.
> > >>>>>>
> > >>>>>>Daha sonra kurda seslenip yanına
çağırır, ona da aynı soruyu sorar.
> > >>>>>>
> > >>>>>>Hayır ! ? diye yanıtlar kurt korkudan.
Ancak o da yağcılık yaptığı için
> > >>>>>>aslanın öfkesinden kurtulamaz.
> > >>>>>>
> > >>>>>>Sıra tilkiye gelmiştir. Aynı soruyu
tilkiye de sorar. Tilkinin yanıtı şöyle
> > >>>>>>olur;
> > >>>>>>
> > >>>>>>- Üzgünüm, üşütmüşüm biraz, o yüzden
burnum koku almıyor ! ?
> > >>>>>>
> > >>>>>>DERSIMIZ;
> > >>>>>>AKILLI KİŞİ TEHLIKELI DURUMLARDA
KONUŞMAZ !!!
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> >
>>>>>>-----------------------------------------------------------------
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> > >>>>>>KAZLAR VE TURNALAR
> > >>>>>>
> > >>>>>>Kazlar ve turnalar bir gün aynı tarlada
yiyecek ararlarken birden yanlarına
> > >>>>>>yaklaşmaya çalışan avcıyı fark ederler.
Turnalar daha çevik ve hafif
> > >>>>>>oldukları için hemen uçarlar. Oysa
kazlar ağır hareket
> > >>>>>>ettikleri için
> > >>>>>>avcıdan kurtulamazlar.
> > >>>>>>
> > >>>>>>DERSIMIZ;
> > >>>>>>YAKALANANLAR HER ZAMAN SUÇLU OLANLAR
DEĞILDIR?
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> >
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> > >>>>>>HASTA GEYIK
> > >>>>>>
> > >>>>>>Yaşlı bir geyik hasta düşer ve daha
rahat otlayabilmek için güzel otlarla
> > >>>>>>dolu bir çalılıkta yaşamaya başlar. Her
hayvanla iyi geçindiği için pek çok
> > >>>>>>hayvan sık sık geyiğin ziyaretine gelir.
> > >>>>>>
> > >>>>>>Zamanla her gelen hayvan bu güzel
otlardan tatmaya başlayınca kısa süre
> > >>>>>>sonra tüm otlar biter. Geyik hastalıktan
kurtulur ama yiyecek hiçbir şeyi
> > >>>>>>kalmadığı için bir süre sonra açlıktan
ölür.
> > >>>>>>
> > >>>>>>DERSIMIZ;
> > >>>>>>BAZEN İYİ ŞEYLERDE PAYLAŞTIKÇA
BİTEBİLİR. ELİMİZDEKİNİN
> > >>>>>>DEĞERİNİ BİLELİM
> > >>>>>>
> >
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> > >>>>>>FARELERIN TOPLANTISI
> > >>>>>>
> > >>>>>>Bir gün fareler bir araya gelirler ve
başlarına musallat olan bir kediden
> > >>>>>>kurtulma planları yaparlar. Pek çok
fikir öne sürülür. Hiçbiri kabul görmez.
> > >>>>>>
> > >>>>>>En sonunda genç bir fare kedinin
boynuna bir çan asmayı önerir. Böylece kedi
> > >>>>>>
> > >>>>>>kendilerine yaklaşırken farkına varacak
ve kaçabileceklerdir. Bu öneri
> > >>>>>>fareler tarafından alkışlarla onaylanır.
> > >>>>>>
> > >>>>>>Bu arada bir köşede sessizce onları
dinlemekte olan yaşlı bir fare ayağa
> > >>>>>>kalkar ve bu önerinin çok zekice
olduğunu, başarılı
> > >>>>>>olacağından hiç kuşkusu
> > >>>>>>olmadığını belirtir.
> > >>>>>>
> > >>>>>>Fakat, der, Kafamı bir soru kurcalıyor.
Aramızdan kim kedinin boynuna
> > >>>>>>çan asacak? ?
> > >>>>>>
> > >>>>>>DERSIMIZ;
> > >>>>>>IYI BIR PLAN YAPMAK AYRI, O PLANI
GERÇEKLEŞTIRMEK AYRIDIR. *
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> > >>>>>>

1.Balkona 50 kişinin çıkması sonucu meydana gelen toplu ölüm.(dudullu'da bir köy nişanı töreninde)

2.TEM'de seyreden araçtaki 5 kişinin radyoda oynak şarkı çalınca aracı sağa çekerek otoyolda göbek atmaya başlaması ve 3'ünün ayrı ayrı araçların çarpması sonucu ölümü.(adapazarı-hendek)

3.Elektrik direğine yaslanıp ayakkabısındaki taşı çıkarmak için ayağını silkeleyen kişiyi elektrik çarptığını sanan bir başkasının akımdan kurtarmak amacıyla kafasına kürekle vurup öldürmesi.(rize- tunca köyü)

4.Midesine sinek kaçan bir kişinin sineği öldürmek için odaya sıkar gibi ağzına sheltox isimli ilacı sıkması ve sinekten beter ölümü.(istanbul-sultanbeyli)

5.mühendisin kontrol için geminin buhar kazanına girdiği sırada bundan habersiz bir gemi personelinin kapağı kapatması ve geminin sefere çıkmasıyla mühendisin ölümü.(kocaeli)

6.aynı işyerinde biri gündüz biri gece vardiyasında çalışan baba-oğulun motorsikletle eve giderken sert bir virajda karşılaşıp birbirlerine selam vermek isterken çarpışarak ölmeleri.(konya)

7.Nüfus sayımı nedeniyle kendisinden başka kimsenin bulunmadığı yolda (üstelik de otoban) sayım görevlisinin bariyerlere çarparak ölümü(tem otoyolu-gebze)

8.Karabük demir-çelik fabrikasında 600 tonluk pres makinasının arasından emekleyerek geçen işçinin 2450 santigratlık fırından sigarasını yakmaya çalışırken can vermesi.(karabük)

9.Tıraş olurken berberin rahatlatır diye boynu aniden sağa sola çevirme hareketi sonucu küt diye boynu kırılan müşterinin koltukta rahmetlik oluşu.(erzurum)

10.Bir vatandaşın yatağındaki tahtakurusunu öldürmek için yaptığı ilaçlamadan sonra uykuya dakınca tahatakurularıyla birlikte zehirlenmesi.(bodrum-yalıkavak)

11.Bir lunaparkta kafadar iki gecebekçisinin uçan sandalyeyi çalıştırıp binmeleri ve durduracak kimse olmayınca inemeyip sabaha kadar kusarak hayatlarını kaybetmeleri.(göztepe)

12.Arkadaşlarıyla iddiaya tutuşup kafasıyla mermer bloku kırmaya çalışan medyatik karatecinin mermer yerine kafasını kırarak beyin travması sonucu ölmesi.(Istanbul-esenler

Iki arkadas, hararetle tartisiyormus. Tartistiklari konu, sigara icerken Incil okunup okunmayacagi imis. Sonuc alamayinca Papa'ya sormaya karar
vermisler. Papa'nin yanina gidip sirayla sorularini sormuslar. Biri olumsuz cevap alirken digeri, izin almayi basarmis.

Izin alamayanin sordugu soru :
- Papa hazretleri, Incil okurken canim sigara icmek istiyor, icebilir miyim?

-Oglum, Incil okunurken Tanri'yla ilgilenmen lazim. O sirada dikkatinin dagilmamasi lazim. O yuzden Incil okurken sigara icilmez.

Izin alanin sordugu soru :
-Papa hazretleri, sigara icerken canim Incil okumak istiyor, okuyabilir miyim?
-Oglum, her nerede ve ne kosulda olursan ol, Incil okuma istegi duyarsan okuyabilirsin.

Kissadan hisse :

1) Esas olan, aldigin cevap degil, sordugun sorudur

2) Beceri; almak istedigin yaniti alabilecegin soruyu sorabilmektir...

Ogün Güneş ' Alıntı:
...
1) Esas olan, aldigin cevap degil, sordugun sorudur

2) Beceri; almak istedigin yaniti alabilecegin soruyu sorabilmektir...
smiley20.gif

Bu son 2 kıssadan hisseyi izninizle imzamda kullanacağım.

Tahsin Bey; bende Sayın R. S. Sinangil' den öğrendim.

* Hayvanlar olmadan insanlar nedir ki? Eğer bütün hayvanlar kaybolup giderse insanoğlu büyük bir ruh yalnızlığı içinde ölecektir. Hayvanlara ne olduysa insanlara da aynısı olur. Her şey birbirine bağlıdır. Yerkürenin başına gelen, yerkürenin çocuklarının da başına gelecektir.
* Her şey halkadır. Her birimiz kendi hareketlerimizden sorumluyuz. Hepsi döner dolaşır, bize geri gelir.
* Herbirimizin farklı bir rüya gördüğünü hatırlatmakta fayda var.
* İhanet arkadaşlık zincirini karartır, fakat vefa onu her zamankinden parlak yapar.
* İlkbaharda usul usul yürü; toprak ona hamiledir?
* İnsan tabiattan uzaklaştıkça kalbi katılaşır.
* İnsanın gözleri öyle kelimelerle konuşur ki dil onları telaffuz edemez.
* Kehanet, muhtemel bir olayı kesin bir bakış ile görmekten başka şey değildir. Hava ya bulutlu olacaktır, ya da güneş açacaktır.

Cherokee Boyu

kizilderili.jpg
* Ağlamaktan korkma! Zihindeki ıstırap veren düşünceler gözyaşı ile temizlenir.
* Ulu Ruh?un kelimeleri meşe yaprağı gibi sararıp düşmez: çam yaprağı gibi ilelebet yeşil kalır.
* Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Ute Boyu

* Aşkı tanıdığında, Yaratıcı?yı da tanırsın.

Fox Boyu

* Avlayacaksan en zayıf geyiği avla, çünkü sağlam olanlar yeni neslin devamını sağlayacaktır.
* Barış ve mutluluk her anda mevcuttur. Barış ve mutluluk her adımdadır. Ruhun meseleleri için siyasi çözümler yoktur.
* Bir başkasının kabahati hakkında konuşmadan önce daima kendi çarığının içine bak.
Sauk Boyu

* Bir düşman çok, yüz dost azdır.
Hopi Boyu

* Bir kere ?Al şunu? demek, iki kere ?Ben vereceğim? demekten iyidir. (Boyu bilinmiyor)
* Biz ağaçlara zarar vermek istemeyiz. Ne zaman onları kesmemiz gerekse, önce onlara tütün ikram ederiz. Odunu asla ziyan etmeyiz, lazım olduğu kadar keser, kestiğimizin hepsini kullanırız. Eğer onların hislerini düşünmez ve kesmeden önce tütün ikram etmezsek, ormanın diğer bütün ağaçları gözyaşı dökecektir, bu da bizim kalbimizi yaralar.
* Bütün Kızılderililer her yerde durmadan dans etmelidir. Önümüzdeki ilkyaz Yüce Ruh gelecek. Bütün av hayvanlarını geri getirecek. Avdan geçilmeyecek bu topraklarda. Bütün ölü Kızılderililer geri gelecek ve yeniden yaşayacaklar.

Wovoka Boyu

* Doğum yapan her şey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye başlamış olacaktır.08.03.2007

Mohawk Boyu

* Dünyadaki her şeyin bir sebebi vardır. Her bitki bir hastalığı tedavi etmek için büyür. Ve her insan bir görevle yaratılmıştır. 17 Haziran 2007
* Düşmanımı cesur ve kuvvetli yap! Eğer onu yenersem utanç duymayayım.

Apache Boyu

2065.jpg

* Eğer herkes bir başkası için bir şey yaparsa dünyada ihtiyaç içinde kimse kalmaz. Sadece bir kişiye yardım et! Şimdiki usul bu değil ama inanıyorum, insanlar bu yolu öğrenecekler.
* Eğer sorsanız: ?Sessizlik nedir?? Cevap veririz: O Büyük Ruh? un sesidir. Yine sorsanız: ?Sessizliğin meyveleri nelerdir?? Cevap veririz: Kendi kendini kontrol, gerçek cesaret demek olan metanet, sabır, vakar ve saygı.?
kizilderili.jpg

* Fakir olmak, şerefsiz olmaktan daha küçük bir meseledir.
* Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz. 3 Nisan 200722 Eylül 2007
* Gözün ile değil, yüreğin ile hüküm ver.
* Günümüzde insanlar bilgiyi arar oldu, hikmeti değil. Halbuki bilgi mazidir, hikmet ise istikbal.

Lumbee Boyu

* Komşun hakkında hüküm vermeden önce, iki ay onun makosenleriyle yürü!

Cheyenne Boyu

* Nimet de külfet de ?Büyük Ruh? un elindedir. Bazen onun külfeti bizi nimetinden daha fazla akıllandırır.
* Ölüler güç ve bilgilerini beraberinde götürmez, yaşayanlara ilave eder.
Hopi Boyu

* Senin vicdanın senden başkasını temsil edemez.

* Sevgi ile yorulmadan ilerleriz. Sevgi ile, sadece onunla başkaları için fedakarlık yapabiliriz.
* Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.30 Mart 2007
* Su gibi olmalıyız. Her şeyden aşağıda, ama kayadan bile kuvvetli.

Siyu Boyu

* Şeytan hakkında konuşmayın. Gençlerin kalbinde merak uyandırır.

Siyu Boyu

* Unutmayın çocuklarınız sizin değildir. Onu Yaratıcı?dan ödünç aldınız.

Mohawk Boyu

* Üç barış vardır: Birinci barış, en önemli barıştır. İnsan ruhundadır o. İnsan, kainatla ve kainatın bütün güçleri ile olan ilişkisini, beraberliğini farkettiğinde, kainatın merkezinde Büyük Ruh?un durduğunu ve bu merkezin her yerde, her birimizin içinde olduğunu farkettiğinde birinci barış sağlanmıştır. Bu gerçek barıştır, diğerleri sadece bunun akisleridir. İkinci barış iki fert arasında olan barıştır. Üçüncü barış ise iki millet arasında yapılır. Fakat hepsinden önce, anlamalısınız ki ?gerçek barış? dediğim birinci barış, insanın ruhundaki barış yoksa ne fertler ne de milletler arasında barış olabilir.2 Ağustos 2007
* Yağmur iyilerin üzerine de yağar, kötülerin de..
* Yanlışı gören ve önlemek için eli uzatmayan yanlışı yapan kadar suçludur.
* Yapmamız gereken: her şeyi eski sadeliğine döndürmektir, böylece bozulan düzenimiz yeniden kurulacaktır.
* Yaşlılık ölüm kadar şerefli değildir. Yine de çok kimse onu ister.
* Dünya,bize atalarımızdan miras kalmadı,çocuklarımızdan ödünç aldık.
* Dur, dinle. Hep konuşursan hiç bir şey duyamazsın.
kaybetmeyi ahlaksız bir teklife tercih et. ilkinin acısı bir an, diğerinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer.

kizilderili2.jpg

* İnsan iki ruhludur içinde bir iyi köpek birde kötü köpek kavga eder.hangisini daha çok beslersen o kazanır
* Eğer bir ülkede gölgelerin boyu insanların boyunu geçmişse o ülkede güneş batıyor demektir

SOBADAKİ HİKMET

Fizikçi, matemetikçi, kimyacı, jeolog ve antrepologdan oluşan bir heyet, bir araştırma için arazide bulunmaktadırlar.

Birden yağmur bastırır. Hemen yakınlarındaki bir köy evine sığınırlar. Ev sahibi bu bu zoraki konuklarına bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır.

Heyettekilerin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yere dizili taşların üzerinde ve yerden bir metre kadar yukarıdadır.

Heyet üyeleri arasında, sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar.

KİMYACI :

"Adam, sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece kolay yakmayı amaçlamış."der.

FİZİKÇİ :

"Adam, sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş."der.

JEOLOG :

"Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan bir deprem anında sobanın taşların üzerine yıkılmasını sağlamak yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış."der.

MATEMTİKÇİ :

"Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlmaış."der.

ANTROPOLOG :

"Adam, ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş."der.

Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarıda olmasının nedenini sorarlar.

ADAM CEVAP VERİR :

"Sobanının Borusu Yetmedi!" der.

en güzeli kadir abinin ;D ;D ;D

Çalma listesine ekle ile masaüstü temizleme sihirbazıda güzel. :)

Bir Arap Emir inin oglu Almanya'ya egitime gider.

Bir ayin sonunda ailesine soyle bir mektup gonderir:
"Berlin super bir yer, insanlar da cok sempatik ve burayi cok seviyorum, ama profesorlerim okula tramwayla gelirken ben Mercedes'imle gelmekten biraz utaniyorum."

Birkac gunun sonunda cocuk bir mektup alir, mektupta 2 milyon dolarlik bir cek ve su kelimeler vardir:

"Utanmana gerek yok, git sen de kendine bir tramway al !"...

hepsi birbirinden güzel ;D

Çok zengin bir işadamı holdinginde çalıştırılmak üzere vergi hesaplamaları konusunda uzman aramaktadır. İş ilanlarını gören bir mühendis sayısal zekasına güvenir ve iş başvurusunda bulunur.

İşadamı sorar: iki kere iki kaç eder
Mühendis cevap verir: 4
İşadamı bilemedin senden uzman falan olmaz der ve gönderir.

Daha sonra bir matematikçi iş başvurusunda bulunur
işadamı yine aynı soruyu sorar, matematikçi direk 4 demez hesaplar çarpar 3,99 eder efendim der.
İşadamı bilemedin sende aradığım uzman değilsin der ve gönderir.

İlanı gören bir muhasebeci iş başvurusunda bulunur
İş adamı yine aynı soruyu sorar iki kere iki kaç eder?
Muhasebeci: Siz kaç çıkmasını istiyorsunuz efendim.
İşadamı: işte aradığım uzman ;D ;D