Defter Beyan

Arkadaşlar
Bir mükellefe ait geçen ay sorunsuz kaydettiğim firmalara ait gider faturalarından bu ayda da var.Ancak bilgileri girip kaydet dediğimde "soyadı/unvanı alanında geçersiz karakterler var" deyip kayıt yapmıyor. Büyük harf küçük harf noktalama vs.bütün varyasyonları denedim ama belgeyi kaydetmiyor.Vergi numarasını dahi kontrol ettim,yine fayda etmedi.Alanda geçersiz karakterler var diyor.Sizde böyle bir olay oluyor mu veya olduysa nasıl çözdünüz.
Teşekkürler..

Tahsin bey bende geçen ay sorunsuz gönderdim. ancak şubat ayında aynı sorunu yaşamıştım. şimdi bu sabah herhangi bir karakter düzeltmeden beyannameyi gönderdim. muhtemelen geri planda düzeltme yaptılar.
 
Dün itibariyle herhangi bir sorun göremedim.Kaydetmede sorun yaşadığım belgeleri sorunsuzca kaydetti,hatta beyannameleri de onayladım dün.Sanırım birkaç günlük bir problemdi,o da bize denk geldi.Şuan için sistem düzelmiş görünüyor.
Yalnız işte hep söylüyorum.Test edip onaylamadan bir sistemi kullanıma açmayın.Kimse ne yapacağını bilmiyor,herkes birbirine soruyor,deneme yanılma yoluyla sistemi çözmeye çalışıyoruz.Hadi kdv'yi bir şekilde çözdük.3 aylık muhtasar döneminde eminim bu sorular daha da artacaktır.
 
hem bilanço usulu hem de serbest meslek defteri olan gayri faal bir mükellef için, deftar beyan sistemine başvuru yapmamıştık . bununla ilgili olarak ne yapmamız gerekir yardımcı olur musunuz
 
Arkadaşlar Merhaba,

Acil Yardımınıza ihtiyacım var. Yurt dışı hizmet alış faturam var. Dolayısıyla Kdv 2 beyannamesinde belirteceğim bunu.
Faturamın girişini defter beyan sistemine yaptım. Muhasebe açıdan bir sıkıntısı yok . Herşey doğru geliyor. Fakat Belge türü olarak faturayı seçtiğimden, Vergi ya da Tc no kısmını zorunlu tuttuğundan, Tc no kısmına 11111111111 girdim. Ülke olarak da Fransa'yı seçtim . Belgemi kaydettim. Fakat Kdv2 beyannamesini çektiğimde Tc no geçerli olmadığından beyannamem hata veriyor. Vergi no'yu 111111111 girmeye çalışıyorum kabul etmiyor. Hiç girmiyorum, yine kabul etmiyor. Bir türlü beyannamemi yükleyemedim. Bdp'den de göndermeme izin vermiyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Vergi İletişim Merkezinden bu konu ile ilgilenen bir birime ulaşmak neredeyse imkansız. Teknik konularda yardım aldığınız bir numara var mı?
 
Evet Tahsin Bey,
Zaten Vergi no kısmına gerçek bir vergi no yazmadığım için onu hiç kabul etmiyor. Ancak Tc olarak 11111111111 girdiğimde belgeyi kaydedebiliyorum.
Onda da beyannamede hata veriyor.
 
cep telefonu veya diğer telefon faturalarında faturada da fatura numarası var dekontta fatura numarası olarak ayrı bir numara var. Siz hangisini giriyorsunuz.
 
merhaba;
Serbest meslek bir mükellefin Ocak KDV'sini dolu olarak BDP den yapmıştım. Şimdi Ocak kayıtlarını Defter beyan sistemine kaydettim Şubatta hiçbir faaliyeti yok. KDV beyannamesini yaparken Boş olduğu için "Beyan edilecek bilgim yoktur" seçeneğini yaptırmadan beyannameyi kabul etmiyor, Seçeneği işaretlediğimde ide Ocaktan devir gelen Kümülatif Hasılatı Şubat beyanına yazamıyorum. siz nasıl yaptınız.bilgi verebilirmisiniz.
 
bagkur primi ödemesini defter beyan sisteminde 68/8 olarakmı yazmalıyız yoksa diğer gider yazsak sorun yaşarmıyız
 
Merhaba,

Mart ayına ait fatura bilgileri 24/04/2018 e kadar girilecek değilmi arkadaşlar.. bu 2/4/2018 tarihi; ocak ve şubat beratları içindi değil mi
 
Merhaba,

Mart ayına ait fatura bilgileri 24/04/2018 e kadar girilecek değilmi arkadaşlar.. bu 2/4/2018 tarihi; ocak ve şubat beratları içindi değil mi

2018/Mart ayı 24/04/18 e kadar doğru. 2018/Ocak ayı 02/04/18 tarihine kadar, 2018/Şubat ayı 02/05/2018 tarihine kadar girilebilecek ( ilgili link Defter-Beyan Sistemini kullanmakla yükümlü olan serbest meslek erbabı (işletme ya da bilanço esasına göre de defter tutanlar dâhil) tarafından, 2018/Şubat dönemine ait olarak Sisteme yapılması gereken kayıtlara ilişkin sürenin uzatılması. | Gelir İda)...

Benim defter beyan sisteminde muhtasar tanımlaması halen yapılmadı. Bu hususta bilgisi olan üstadlarımızdan bir çözüm yolu öğrenebilir miyim?
 
Soru cevap kısmında 3 aylıkların henüz sisteme tanımlanmadığı cevabı var.
 
Arkadaşlar defter beyanda Ocak ve şubat ücret bordrolarını girmeyi unutmuşuz. Şimdi de kabul etmiyor ne yapmam lazım
 
Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacak;
defterbeyan sistemine aktardığım Mart/2018 ayına ait gelirleri sistemden kontrol ettiğimde % 20 stopaj rakamlarının olmadığını, yani kesilen serbest meslek makbuzlarında görülen stopajların olmadığı fark ettim. Mart/2018 ayına ait KDV beyannamesi de verildi. Düzeltip güncelleme yapmayı denedim ama olmadı. Sistem de stopajlar görünmeden yer almasının şimdilik bir sakıncası yok, fakat yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi de sistem üzerinden verileceği için sorun çıkacağına eminim. Nasıl düzeltme yapabilirim, bilgisi olan arkadaşlar varsa, paylaşımda bulunursa memnun olurum.
 
Defter beyanda sabit kıymet girişi yaptığımda gider listesinde tutar yazmıyor. Mükellef binek araç almış kdv yi zaten işlemiyorum. Kıst amortisman uyguladım. İşlediğim rakamı fişin içine girdiğimde görüyorum fakat gider listesine neden yazmıyor. Gider listesine almayınca kar/ zarar durumu da farklı oluyor. Bu konuda bilgisi olan varmı?
 
Merhabalar önceki yıllardan devam eden sabit kıymet amortismanlarının bu yıla ait olan kısmı ( geçici vergi 1. dönem için ) nasıl kayıt ediliyor yardımcı olur musunuz ?
 

Benzer konular

Üst