Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevermind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Finansal Muhasebe

nevermind ' Alıntı:
bu sınav için sıfır ama diğer sınava daha iyi hazırlancam..bu arada bu tarz soru islam çankaya da bile yok

abi bunun cozumu ne biliyor musun. y.s.nin kitabini falan gec. orhan sevilengul'un kitabı var. her hesap icin ornek cozumler ve acıklamalar tarzında. odur abi. tabi bana gore. ha bi de tdhp'a biraz daha asina olacagiz.

bende var o kitap ,onun dışında ...yalkın ercan bayazıt..hepsine bakcam bundan sonraki sınavda...

nevermind ' Alıntı:
bende var o kitap ,onun dışında ...yalkın ercan bayazıt..hepsine bakcam bundan sonraki sınavda...

yalnız sunu da unutmayalım hocam. eger ki y.s. fakulte yillarimizda illa da benim dedigim hesaplar kullanilacak gibi bir inat icerisindeyse yine sıkıntı olacaktır. aslında yine aynı noktaya gelmis bulunuyoruz. bunu hazmedemiyorum, kabullenemiyorum. birisi geliyor binlerin kaderiyle oynuyor bu reva mı?!...umit ediyoruz ki en iyi ihtimalle matematiksel bir gercek olarak bu sinavda "bir az" daha esnek olacaktir. yoksa gecen sinavda kac kisi gecti...ya ayni yaklasimla simdi kac kisi gecer..?

Leontr ' Alıntı:
eurolardan dolayı kur farkı olması gerekmiyor muydu? dehanın cevaplarında göremedim ??? ??? ???

evet var 1,80 den euro var elimizde 1.90 dan da hesap açtırıyoruz
ben hep kambiyo karı zararı hesaplarını kullandım..
dehada yok ama..

tam hatırlamıyorum ama 700 tl gibi bi kambiyo karı çıkmıştı sanırım. dehanın hocalarının da hata yapıyor olması bir yandan da memnun ediyor. yalnız değiliz sanırım :)

Leontr ' Alıntı:
tam hatırlamıyorum ama 700 tl gibi bi kambiyo karı çıkmıştı sanırım. dehanın hocalarının da hata yapıyor olması bir yandan da memnun ediyor. yalnız değiliz sanırım :)

dehanınkiyle karşılaştırdım 3 4 soru aynı sanırım 5 veya 10 alıcam sınavdan ???

sinirlerim harap oldu bu muhasebe yüzünden..

burcu83 ' Alıntı:
Leontr ' Alıntı:

dehanınkiyle karşılaştırdım 3 4 soru aynı sanırım 5 veya 10 alıcam sınavdan ???

o kadar da umitsiz olma burcu. standt-art notlama sistemi kullaniliyor. ya 35 ya 40 ya da 50 alirsin.

Leontr ' Alıntı:

valla gecen sinav bana kapak oldu. bi 5 dk nerede ne var ona baktim. senetler gelecek seneye sarkiyor. sonra euro meselesi ve aynen dedigin gibi bir kambiyo kari var. sonra aralıklı smm olayı da var. ha bir de bazıları insaat firmasi oldugu icin depo kirasini 600 gibi dusunmus. iyi de arkadaslar bu firma insaat malzemesi alip satiyor. esas kandirmaca burada.

burcu83 ' Alıntı:
35-40 olabilir evet..

abi eger tek dersten 40 la kalirsan kalirsak itirazda bir seyler yapiyorlar. ama bak mesela benim analiz gecen donem 47 ydi itirazda bile degismedi cunku geriye 4 ders vardi. ama simdi hepsi cok iyi gecti (muhasebe haric9 o yuzden az da olsa bi umit var.sende durum nedir.

geçen dönem muhasebe 40 tı yine ..itirazda bişey çıkmadı..
bu dönem denetim,meslek,hukuk,muhasebeye girdim..
muhasebe hariç diğerleri iyi gibi..

Ben anlamıyorum ya mesleki uyum zımbırtısına herkese belge dağıtıyorlar bizi yıllardır sömürdükleri halde ve onlardan çok daha bilgili olduğumuz halde belge vermemek için bir taraflarını yırtıyorlar. neden?

türmobbbbbbbbbb tesmerrrrrrrrrrrr sizler soğukkanlı bir katilsiniz :) ;) :D ;D >:( :( :o 8) ??? ::) :P :-[ :-X :-\ :-* :'( kafayı yedirteceksiniz bana bulacaaaamm oğlum siziiiiiii bulacaaaammm

beyler deha amortismanı yıllık hesaplayıp adamın 760 nı ucurmuş.ben burda yıllık bulp 12 ye boldum ve aylık amortisamını tespit ettim.ve kaydı ole yaptım.bundan dolayı kafam cok karısık...

merkose o amortismanı neden yıllık hesapladılar bende anlamadım.
ben sınavı verdim ama sınava giren arkadaşlarla çalışıyorum birlikte iyice inceledik.
bir ay içinde olan faaliyetler için neden yıllık amortisman?

çok ilginç gerçekten

merhaba, valla ben de yıllık hesapladım- aylık hesaplamak aklıma da gelmedi :) Artık sonuçlar açıklansın o zaman anlayacağız. Deha kambiyo karlarını falanda hesaplamamış, ben hesapladım. Geçen sınava zor diyordum 40 lakaldım, itirazdan da bişey çıkmadı. Bu sınav daha beterdi. Allah sonumuzu hayır etsin.

Soruyu tam olarak incelediğimde amortismanın yıllık olarak hesaplanması daha mantıklı geldi bana da

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...