Genel Sağlık Sigortası Sorularını Buraya Yazınız?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hayırlı akşamlar,

mükellefim 1965 doğumlu,

1977 yılından sigorta başlangıcı var. ( hizmet dökümünde var )

bu başlangıç sayılırmı ?

Merhaba Arkadaşlar 18 üniversite yaşındayım okuyorum bundan 4-5 ay önce Adıma 600 küsür gss borcum çıktıydı Gittim Kaymakamlağıa Gelir tespiti kağıdı verdim ve borcum 388 liraya düşmüş öğrenciyim benim bu parayı ödeyecek gücüm yok öğrenci belgesini sgk'ya verdim babamın üstüne kayıt etmişler tekrar peki bu borçla ilgili ne işlem yapacağım kime gideceğim kime ne diyeceğim :mad:

18 yaşına kadar zaten Gss kapsamındasınız, 18' den sonrasında ise öğrenciyseniz gss primi ödemezsiniz, ancak öğrenci değilseniz, gss primi ödersiniz.
Eğer 1.1.2012 tarihinden öğrenci olduğunuz tarihe kadar olan sürede 18 yaşına girdiyseniz bu borcu ödemeniz gerekiyor.Bu iki zaman arasının tahakkukudur o borç.

Merhaba, Gss borçlarında faiz işletilirmi peki? Örneğin 590 TL. Borç faizli olarak 628 TL. olabilirmi?

Eksik gün kodu 21-diğer ücretsiz izinli olanlar gss primi ödemek zorunda kalır mı?

Araştırmalarım sonucu öğrendiğim bilgileri paylaşıp sizlerden doğruluğunu teyit etmek istedim.(alo 170 - sgk il müdürlüğü)

Alo 170 = Yıl içinde 21 kodlu eksik gün toplamı 30 günü geçmez ise gss primi ödemesine gerek yok. Aynı zamanda geriye dönük 1 yıl içinde 90 günü mevcut ise zaten ileriye dönük 90 gün sağlık hizmetinden yararlandığından sistem gss ödemesi için uyarıda bulunmaz.

Sgk = 30 günden eksik ise gss öder. alo 170 bilgisini aktardığımızda onlar uzman.. siz onları dinleyin diyorlar.

21 kodlu eksik gün uygulamasını yapanlardan pratikte ne yaptıklarını öğrenmek isterim.
Ayrıca 21 kodlu eksik gün bildirgesinin ekinde sgk'ya ne vermem gerekiyor.

Halk eğitimde ücretli öğretmenliğe başladım. Karşıma şu geldi. provizyon verilmemiştir diye.Yakınlık Türü Kendisi
Tescil Kapsamı 4/a Zorunlu Sigortalılar
Yararlandığı TC Kimlik No
GSS Kapsamı 60/a-1 kapsamında sigortalılar
Sicil No
Provizyon Tarihi 06.03.2013
Sigortalı Türü Çalışan
Katılım Payı Muafiyet Hayır
Sorgu Sonucu 1104 - Son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olmadığı için, provizyon verilememiştir.
ne yapmam gerek bakılabilmem için acaba.

sayın meslektaşlarım,
babası bağkurdan emekli bir bayan 30 yaşında. babası ile birlikte yaşıyor. açıköğretim okuyor. ssk lı olarak işe başlarsa ( veya adına bir kaç kez bağkur kesintisi yapılırsa - müstahsilden dolayı- ) ve bir müddet sonra işten ayrılırsa ( veya evlenip boşanırsa ) tekrar babasından faydalanır mı? aynı şekilde vefat etmiş babasından aylık alan kız çocuğu içinde bu şekilde olursa sağlık sigorta durumu nasıl olur. yardım ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler, iyi çalışmalar..

Kız evlatlar çalışmadıkları ve evlenmedikleri sürece yaşları ne olursa olsun bakmakla yükümlü olunan kişi konumunda ana veya babasından sağlık yardımı alabilir. Evlenirse eşinin sosyal güvenliğinden yararlanabilir. Boşanırsa yine ana - babadan yararlanabilir.
Vefat etmiş babasından ölüm aylığı alan kız içinde aynı durum geçerli. Ölüm aylığı aldığı sürece sağlıktan yararlanır. GSS için prim ödemesi gerekmez.

Bireysel Emeklilik

BES yaptırdığımız zaman GSS prim borcu çıkar mı yada bir işlem yapmamız gerekiyor mu? Ödeme çıkarsa ödemek zorunda mıyız ?

Öncelikle merhabalar;
İki yıllık meslek yüksek okulundan mezun olduktan sonra hiç ara vermeden part time olarak çalışmaya başladım. Bu arada açık öğretim okumaya başladım. 1 yıl part time çalıştıktan sonra bu ay full time çalışmaya başladım. Part time çalıştığım süre boyunca sigorta primlerim yarım olarak yatırıldı. Şu an gss prim borcum 630 küsur görünüyor. Bu saçmalığın sebebi nedir? Bunu ödemek zorunda mıyım? Bu aydan itibaren primlerim tam yatacak. Cevaplarsanız çook sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Öncelikle merhabalar;
İki yıllık meslek yüksek okulundan mezun olduktan sonra hiç ara vermeden part time olarak çalışmaya başladım. Bu arada açık öğretim okumaya başladım. 1 yıl part time çalıştıktan sonra bu ay full time çalışmaya başladım. Part time çalıştığım süre boyunca sigorta primlerim yarım olarak yatırıldı. Şu an gss prim borcum 630 küsur görünüyor. Bu saçmalığın sebebi nedir? Bunu ödemek zorunda mıyım? Bu aydan itibaren primlerim tam yatacak. Cevaplarsanız çook sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Selamlar
Yorumumu özelinize gönderdim Sayın CerenH.

Merhabalar,
03.01.2012 de isten ciktim.ogunden bugune hicbir sekilde saglik hizmetine basvurmadim ve kullanmadim.

Borç öğrenmek için https://sgk.ziraatbank.com.tr/ sitesinden kontrol ettiğimde;
KISI KAYDI BULUNAMADI
uyarısı alıyorum.

https://esgm.sgk.gov.tr/ sitesinde;
GSS TESCİL SORGULAMA sayfasında; GSS Uygulaması kapsamında tescil kaydınız bulunamamıştır.

SAĞLIK PROVİZYON SORGULAMA SONUCU:sayfasında bugün için ;
1106-60/g sigortalısı olarak sosyal güvenlik kurumu tarafından tescil işlemi yapılmıştır.
yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için sosyal yardımlaşma vakfına başvurmanız gerekmektedir.
Ayni sayfadaki diger PROVIZYON GENEL BILGILER sirasiyla

Tescil Kapsamı:Kapsam Dışı
Yararlandığı TC Kimlik No xxxxxxxxxxxx
GSS Kapsamı :GSS KAPSAM DIŞI
Sicil No xxxxxxxxxxxxxx
Provizyon Tarihi 17.7.2013
Sigortalı Türü:DIĞER
Ykinlik Türü:KENDİSİ
Katılım Payı Muafiyet Hayır
yazmaktadır.

hocam,isten cikis+100 gun sonrasindaki provizyon sorgusunda yukardaki ekranı aliyorum.
isten cikis+100 gun oncesine ait provizyon sorgu sonucum ise:000-MÜSTEHAKTIR.PROVIZYON ALABILIR diyor.

bu durumda benim durumum nedir?37yasinda bekarim ve sabit bir ikametim yok ..gss ye basvurmadim ve hicbir gelir testi yaptirmadim....daha yeni haberdar oldum ve konuyu arastiriyorum

1-eger borclandirilmissam, borcun baslangic tarihi isten cikis+100 günmüdür? yoksa fix sekilde 1.1.2012 midir?
diger birdeyisle resen tescil edildigim tarih ne zaman baslamistir?

2-2012 icin hangi prim miktarindan ,2013 icin hangi prim miktarindan borclandirmislardir beni?asgari ucretin 2 kati gelirim varmis gibimi prim alinir(G2 uzerinden) yoksa asgari ucretin 2katindan fazla gelirim varmis gibimi prim alinir(g3 uzerinden)
total gecikme cezasi ve faizi ile borcum ne olmustur?bu bilgiyi en garanti sosyal yardimlasma ve day vakfindan mi?sgk danmi?ziraat bankasindan mi?yoksa su anda bir eczane veya hastaneye basvursam ordaki rakam guvenli olurmu?

3-su bilgi dogrumudur?Gelir Testine Muracaat Bildirimi teblig edildigi tarihten itibaren 6AY GECTIKTEN SONRA sos.yard ve day. vakfina basvuranlarin daha önce tahakkuk etmis olan GSS prim borcunda bir degisiklik olmaz.hatta gelir testi sonucu gelir seviyesi60/c-1) cikanlarin bile borcu silinmez.

4-bu saatten sonra gelir testi ile ugrasmadan direkt BES e uye olsam , tahakkuk etmis borclarimi siler mi?

yardim edip yönlendirirseniz müteşekkir olurum.
iyi günler.

merhabalar:
arkadaşlar benim 2007 den sigorta girişim var farklı sektörlerde çalışıyorum fakat her defasında benden evrak istiyorlar 1 2 muasebeciye sordum sadece kimlik vermen gerekir diyor. ama çalıştığım yerin muasebecisi sicil kaydı fotograf kimlik sağlık raporu felan yaaa allah aşkına her girişte illa sartmı bunlar ? her defasında 100 lira vermekten bıktım ne olur bilen kimse aydınlatsın beni :) kimi evrak istiyor kimisi istemiyor acaba hangisi muasebeci tam anlamıyla..... şimdiden tşkler

merhaba arkadaşlar benim ögrenmek istedigim konu 22.09.1980 ilk işe giriş 1988 ylına kadar 1513 gün ssk prim ödemesi bu arada 03.07.1984 askerlik
başlangıcı bitiş 03.01.1986 tarihi (2006 yılında 540 gün borçlandım ödedim )tekrar 2005-2008 tarihleri arası 1080 gün prim yattı 2008.10. aydan sonra
zorunlu bagkur sigortalılıgına geçiş oldu bagkur başlangıç istege baglı 01.10.2008-bitiş 11.01.2012 toplam 3 yıl 3 ay 11 gün 1181 bagkur primi bundan sonra ssk
çalışmaya başladım halen devam etmekteyim 2013 aralık ayı 5 gününden sonra emeklilik hakkı dolmuş olacak ssk dan 5000 gün ile
ögrenmek istedigim emeklilik maaş ve baglama oranım nedir bu şartlarda her yıl için maaş baglama oranı artmakta olduguna göre ben ,
son yılda 320 gün olacak 360 günü tamamlamak için 40 gün daha prim ödemem bir yarar getirirmi ne farkeder vereceginiz katkıya şimdiden teşekkür ederim

Geçtiğimiz günlerde sgk prim borcu sorgulamaya girdim ve 570 TL gss prim borcu çıkartıldığını gördüm.haziran ayında uni den mezun oldum ve haziran'dan 30 ağustosa kadar part-time bir şirkette çalıştım . gelir tespiti yaptırmadığım için borç çıkarttılar anlıyorum fakat hiçbir tebliğ gelmeden borcun çıkması yanlış değil midir.ayrıca kazandığım aylık 380 TL idi.kazandığım parayı resmen SGK üzerine geçirmeye çalışıyor.bu borçtan kurtulmanın yolu war mıdır.henüz yaşım 21 .bu arada ben ailemle yaşamıyorum ev arkadaşlarımla yaşıyorum onların kazaandığı maaşı mı göz önüne alcaklar gelir tespitinde ne yapmalıyım yardımcı olun ?