Merhabalar,
03.01.2012 de isten ciktim.ogunden bugune hicbir sekilde saglik hizmetine basvurmadim ve kullanmadim.
Borç öğrenmek için
https://sgk.ziraatbank.com.tr/ sitesinden kontrol ettiğimde;
KISI KAYDI BULUNAMADI
uyarısı alıyorum.
https://esgm.sgk.gov.tr/ sitesinde;
GSS TESCİL SORGULAMA sayfasında; GSS Uygulaması kapsamında tescil kaydınız bulunamamıştır.
SAĞLIK PROVİZYON SORGULAMA SONUCU:sayfasında bugün için ;
1106-60/g sigortalısı olarak sosyal güvenlik kurumu tarafından tescil işlemi yapılmıştır.
yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için sosyal yardımlaşma vakfına başvurmanız gerekmektedir.
Ayni sayfadaki diger PROVIZYON GENEL BILGILER sirasiyla
Tescil Kapsamı:Kapsam Dışı
Yararlandığı TC Kimlik No xxxxxxxxxxxx
GSS Kapsamı :GSS KAPSAM DIŞI
Sicil No xxxxxxxxxxxxxx
Provizyon Tarihi 17.7.2013
Sigortalı Türü
IĞER
Ykinlik Türü:KENDİSİ
Katılım Payı Muafiyet Hayır
yazmaktadır.
hocam,isten cikis+100 gun sonrasindaki provizyon sorgusunda yukardaki ekranı aliyorum.
isten cikis+100 gun oncesine ait provizyon sorgu sonucum ise:000-MÜSTEHAKTIR.PROVIZYON ALABILIR diyor.
bu durumda benim durumum nedir?37yasinda bekarim ve sabit bir ikametim yok ..gss ye basvurmadim ve hicbir gelir testi yaptirmadim....daha yeni haberdar oldum ve konuyu arastiriyorum
1-eger borclandirilmissam, borcun baslangic tarihi isten cikis+100 günmüdür? yoksa fix sekilde 1.1.2012 midir?
diger birdeyisle resen tescil edildigim tarih ne zaman baslamistir?
2-2012 icin hangi prim miktarindan ,2013 icin hangi prim miktarindan borclandirmislardir beni?asgari ucretin 2 kati gelirim varmis gibimi prim alinir(G2 uzerinden) yoksa asgari ucretin 2katindan fazla gelirim varmis gibimi prim alinir(g3 uzerinden)
total gecikme cezasi ve faizi ile borcum ne olmustur?bu bilgiyi en garanti sosyal yardimlasma ve day vakfindan mi?sgk danmi?ziraat bankasindan mi?yoksa su anda bir eczane veya hastaneye basvursam ordaki rakam guvenli olurmu?
3-su bilgi dogrumudur?Gelir Testine Muracaat Bildirimi teblig edildigi tarihten itibaren 6AY GECTIKTEN SONRA sos.yard ve day. vakfina basvuranlarin daha önce tahakkuk etmis olan GSS prim borcunda bir degisiklik olmaz.hatta gelir testi sonucu gelir seviyesi60/c-1) cikanlarin bile borcu silinmez.
4-bu saatten sonra gelir testi ile ugrasmadan direkt BES e uye olsam , tahakkuk etmis borclarimi siler mi?
yardim edip yönlendirirseniz müteşekkir olurum.
iyi günler.