Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımı

Evet damga vergisi süresi 23.02.2015' di Türmob sözleşmelerin süresini uzattı ama yapacak bir şey yok. Ya bu seferlik d.v. beyan süresini için uzatma talebinde bulunacaklar yada gecikme zammıyla beyan edilecek. Ayrıca GİB sisteminde sadece Hizmet Sözleşmesinin tarihini ve sözleşme numarasını değiştirmenin herhangi bir cezai yaptırımı yok. Ben hepsini güncelledim.

oda ile yaptığım görüşmede d.v. için "hangi ayda Haksız rekabet sistemine girilmişse o ay için beyan edilecek, bunun bir cezası sözkonusu değil, sözleşme başlangıç tarihi değil imzalanma tarihi dikkate alınacak" denildi. bilginize. ayrıca gib ten ne hizmet sözleşmesi ne de aracılık sorumluluk sözleşmesi güncelleme yapılması söz konusu degilmiş, sadece defter bilgilerinizi güncellemeyi unutmayın..

Merhaba,

ücret hesaplamalarında adaletsizlik var. Nasıl hesaplıyorlar anlayamadım.
Bir firmamız var imalat işini seçiyorum 6 işçi bildiriyoruz 570 TL aylık ücret hesaplıyor.

Bir arkadaşımın 90 işçisi olan bir imalat firması var, sistem ona 505 TL/aylık çıkarmış.

O arkadaşınız da çalışan kişi sayısı hariç sizinle aynı bilgileri seçiyorsa daha yüksek çıkar. Birde mükellefin ili önemli.

oda ile yaptığım görüşmede d.v. için "hangi ayda Haksız rekabet sistemine girilmişse o ay için beyan edilecek, bunun bir cezası sözkonusu değil, sözleşme başlangıç tarihi değil imzalanma tarihi dikkate alınacak" denildi. bilginize. ayrıca gib ten ne hizmet sözleşmesi ne de aracılık sorumluluk sözleşmesi güncelleme yapılması söz konusu degilmiş, sadece defter bilgilerinizi güncellemeyi unutmayın..

Anlıyorum keşke öyle olsa ama sözleşme düzenleme tarihi 01.01.2015, Damga Vergisi beyanı evrakın düzenlendiği tarihe göre beyan edilir.

"488 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettirilmesi durumunda, bir ay içinde düzenlenen kâğıtların vergisinin, ertesi ayın yirmi üçüncü günü akşamına kadar Gelir Vergisi veya Kurumlar Vergisi yönünden bağlı olduğu vergi dairesine damga vergisi beyannamesi ile bildirilip, yirmi altıncı günü akşamına kadar ödemeleri gerekir." denilmektedir.

Bununla ilgili forum üstadlarından yorum almak gerekir.

Ayrıca defter bilgilerini girmekte kanunen bir zorunluluk değil her hangi bir cezai yaptırımı yok. Sırf GİB uyarı ile talep ettiği için giriş yapıyoruz. Madem elimiz deydi defter bilgilerini güncelledik hizmet sözleşmesinin tarihini ve numarasını güncellemekten bir zarar çıkmaz.:)

Son düzenleme:
GİB veri tabanıyla entegre olmadığı sürece bu sistemden her hangi bir sözleşme girişi yapmayı düşünmüyorum. Bu sistem madem bizim menfaatlerimize hizmet etmek için geliştirildi ve adı 'haksız rekabetle mücadele yazılımı'; ihtiyacımı karşılarsa kullanırım. Yoksa yeteri kadar angaryayla meşgul ediliyoruz. Mükerrer bilgi girişi yapmaktan öte bir fonksiyonu yok şu aşamada. Bu seneyi pas geçtik gibi gözüküyor. 2016 yılı için hazır hale getirilirse kullanmayı düşünürüm. Ben kafanızı bununla fazla meşgul etmeyin derim.. saygılar.

Türmob'un bu yazılımına bilgi girmeniz zorunludur. Şu anki son süre olan 30/04/2015 kadar girişleri tamamlamaz iseniz hakkınızda disiplin soruşturması yapılır ve ceza alırsınız.

Sözleşmeleri giriyorum ve sözleşmede yazan rakamı mükelleften istiyorum.Fakat piyasada yine sözleşmenin altında defter tutanlar var maalesef. Mükellef sözleşmedekini fazla bulup düşük ücret alanlara gidiyorlar.Bu insanlar nasıl yapıyor. Biz nasıl önlem alırız.Tespit ettiğimi odaya şikayet etmek yeterli bir çözüm gibi gelmiyor bana. Siz neler yapıyosunuz bu gibi durumlara karşı.

Mrb.

Serbest Ön Muhasebe ve Danışmalık hizmetleri verecek kendimze ait bağımsız bir firma açmak
bir sakıncası var mı ?

Kasa Hesap Takibi
Müşteri (Cari) Hesabı Takibi
Fatura/İrsaliye İşlemleri
Stok Giriş ve Çıkış Takibi
Müşteri Çek/Senetleri Takibi
Kendi Çek/Senetleri Takibi
Banka Hesap Takibi
Taksitli Satış Takibi
babs mutabakatları yapıp muhasebe bürosuna fakslamak
ödemelerin takibi (su – tek – tel – d.ğaz – kira – maaş – vb)

Sözleşmeleri giriyorum ve sözleşmede yazan rakamı mükelleften istiyorum.Fakat piyasada yine sözleşmenin altında defter tutanlar var maalesef. Mükellef sözleşmedekini fazla bulup düşük ücret alanlara gidiyorlar.Bu insanlar nasıl yapıyor. Biz nasıl önlem alırız.Tespit ettiğimi odaya şikayet etmek yeterli bir çözüm gibi gelmiyor bana. Siz neler yapıyosunuz bu gibi durumlara karşı.

Sn. Sera, aynı dertten bizde muzdaribiz. Özellikle bilanço usulü, çoklu kdv, işçi sayısı, imalat unsurları bulunan mükellefler bu yıl ücretleri yüksek buldular. En üzücü olanı da, iş ilişkisi olmadan önce çocukluk arkadaşın olmuş sonrasında müşterin olmuş mükelleflerin durumu! Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Sözleşme tutarı 440 TL çıkıyor müşteri 350 TL fazla vermem diye tutturuyor. Şimdi zorlasan hem arkadaş ilişkin zedelenecek hemde müşterinden olacaksın. Bazı mükelleflere anlatamıyorsun, anlasa da anlamak istemiyor.

-Artık asgari ücretin altında hiç bir muhasebeci defter tutamayacak diyorsun, noter örneğini veriyorsun tınlamıyor. Bende 440 TL' den makbuz düzenliyorum her ay kendisine gönderiyorum. Bakalım ne yapacak? Farkı ödemesini umutla bekliyoruz.:D

Son düzenleme:
GİB veri tabanıyla entegre olmadığı sürece bu sistemden her hangi bir sözleşme girişi yapmayı düşünmüyorum. Bu sistem madem bizim menfaatlerimize hizmet etmek için geliştirildi ve adı 'haksız rekabetle mücadele yazılımı'; ihtiyacımı karşılarsa kullanırım. Yoksa yeteri kadar angaryayla meşgul ediliyoruz. Mükerrer bilgi girişi yapmaktan öte bir fonksiyonu yok şu aşamada. Bu seneyi pas geçtik gibi gözüküyor. 2016 yılı için hazır hale getirilirse kullanmayı düşünürüm. Ben kafanızı bununla fazla meşgul etmeyin derim.. saygılar.

Lütfen yapmayın üstadım, bu zorunlu bir meslek kararı şuan için emekleme döneminde olduğunu belli, sistemin çok eksiklikleri var ama ilerleyen dönemlerde inşallah mesleğimize etik ve kalite katacağı aşikardır.

Son düzenleme:
Mrb.

Serbest Ön Muhasebe ve Danışmalık hizmetleri verecek kendimze ait bağımsız bir firma açmak
bir sakıncası var mı ?

Kasa Hesap Takibi
Müşteri (Cari) Hesabı Takibi
Fatura/İrsaliye İşlemleri
Stok Giriş ve Çıkış Takibi
Müşteri Çek/Senetleri Takibi
Kendi Çek/Senetleri Takibi
Banka Hesap Takibi
Taksitli Satış Takibi
babs mutabakatları yapıp muhasebe bürosuna fakslamak
ödemelerin takibi (su – tek – tel – d.ğaz – kira – maaş – vb)

Tabi ki var. Siz resmen kaçak muhasebe bürosundan bahsediyorsunuz. İşlemleri siz yapıp, herhangi bir SMMM' nin beyannameleri göndermesini istiyorsunuz. Kesinlikle kalkışmayın, ön muhasebe denilen işlem şirket bünyesinde yapılır.

Sn. Sera, aynı dertten bizde muzdaribiz. Özellikle bilanço usulü, çoklu kdv, işçi sayısı, imalat unsurları bulunan mükellefler bu yıl ücretleri yüksek buldular. En üzücü olanı da, iş ilişkisi olmadan önce çocukluk arkadaşın olmuş sonrasında müşterin olmuş mükelleflerin durumu! Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Sözleşme tutarı 440 TL çıkıyor müşteri 350 TL fazla vermem diye tutturuyor. Şimdi zorlasan hem arkadaş ilişkin zedelenecek hemde müşterinden olacaksın. Bazı mükelleflere anlatamıyorsun, anlasa da anlamak istemiyor.

-Artık asgari ücretin altında hiç bir muhasebeci defter tutamayacak diyorsun, noter örneğini veriyorsun tınlamıyor. Bende 440 TL' den makbuz düzenliyorum her ay kendisine gönderiyorum. Bakalım ne yapacak? Farkı ödemesini umutla bekliyoruz.:D

Standart bir mükellef 1 yıl içinde maliye ve SGK'ya damga vergisi adı altında (ortada fiilen bir evrak olmadığı halde, bütün beyan işlerini elektronik ortamda biz yaptığımız halde) 12 KDV, 4 Muhtasar, 4 Geçici Vergi, 1 Yıllık Vergi, 12 SGK Bildirgesi ile birlikte toplamda 1.000 TL hava parası ödüyor (Aylık 85 TL.ye gelir) Hiçbirisinin de bundan yakındığını görmedim. Ama bizimle aylık 40-50 TL.nin pazarlığını yapmak konusunda gayet rahat oluyorlar. 20 TL.nin pazarlığı yapan müşterim bile var. Bu adamlara sorsan, ticaret ile uğraşıyorum diye konuşurlar sağda solda.

Son düzenleme:
QUOTE]

Lütfen yapmayın üstadım, bu zorunlu bir meslek kararı şuan için emekleme döneminde olduğunu belli, sistemin çok eksiklikleri var ama ilerleyen dönemlerde inşallah mesleğimize etik ve kalite katacağı aşikardır.

E-birlik ile ilgili bazi makalerde haziran ayına kadar gib ile entegrasyon olacağından, daha sonrasında ise spk,ticaret odaları, adalet bakanlığı gibi birkaç kurum ile entegrasyon olacağı belitiliyor

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben yazılmdan bir mükellefim için 26/02/2015 tarihinde 01/01/2015-31/12/2015 dönemini kapsayan bir sözleşme yaptım be internet verrgi dairesinden eski sözleşmemi silerek bu sözleşmeyi kaydettim. Sözleşmeyi damga vergisinin ödenmesi için mükellefime gönderdim. Mükellefim damga vergisini ödemeden sözleşmeyi kaybetmiş (nasıl olduysa) Şimdi sözleşmeyi iptal ederek kendilerine yeni tarihli bir sözleşme göndermemi istiyor. Bu durumda bugün itibariyle yine 2015 ylını kapsayan bir sözleşme yapsam (diğerini iptal ederek) ve internet vergi dairesinde de sözleşme no ve tarihi düzeltsem sorun olur mu?

Arkadaşlar ben yazılmdan bir mükellefim için 26/02/2015 tarihinde 01/01/2015-31/12/2015 dönemini kapsayan bir sözleşme yaptım be internet verrgi dairesinden eski sözleşmemi silerek bu sözleşmeyi kaydettim. Sözleşmeyi damga vergisinin ödenmesi için mükellefime gönderdim. Mükellefim damga vergisini ödemeden sözleşmeyi kaybetmiş (nasıl olduysa) Şimdi sözleşmeyi iptal ederek kendilerine yeni tarihli bir sözleşme göndermemi istiyor. Bu durumda bugün itibariyle yine 2015 ylını kapsayan bir sözleşme yapsam (diğerini iptal ederek) ve internet vergi dairesinde de sözleşme no ve tarihi düzeltsem sorun olur mu?

Mükellef damga vergisini nasıl ödeyecek?
Mükellefin Damga Vergisi mükellefiyeti var mı?
Varsa Damga Vergisi Beyanını mükellef adına mı verdiniz?
E-Birlik sisteminde kayıtlı Hizmet Sözleşmesini neden iptal ediyorsunuz? Tekrar yazdırın. Zaten Sürekli Damga Vergisi mükellefiyeti bulunanlar için beyan süresi 23.02.2015 idi.

Sürekli dv mükellefiyeti yok, dolayısıyla sözleşme tarihinden itibaren 15 güm içinde damga vergisini ödemesi gerekiyordu, bu süreyi geçirdik. Mükellef adına damga vergisi beyannamesi düzenlemiştik. Şimdi bulunmuş sözleşme, fakat süresi dolduğu için problem olabilir belki, gecikme cezası olsa razıyız da, usulsüzlük cezası olacaksa iptal edilerek yeni tarihli aynı dönemli sözleşme yapmak gerek.

sözleşme numarası gibde yapdıgımız sözleşme kabul numarasımı birisi acıklasın bunu anlamadım gitti?

sözleşme numarası gibde yapdıgımız sözleşme kabul numarasımı birisi acıklasın bunu anlamadım gitti?
sn. alikaya yazılımdan sözleşme yapılıyor, zaten orda sözleşme numarasını otomatik veriyor, bu sözleşmeyi internet vergi dairesine girerken ordaki sözleşme no ve tarihi olarak yazılımdan yaptığımız sözleşme no ve tarihini giriyoruz.

arkadaşlar ilk defa gelir vergisi mükellefi olan biri için %50 indirim seçeneğini uyguladık.

bazı arkadaşlar sadece basit usulden geçenler için geçerli diye yazmışlar.

peki türmob sistemi neden tabi olduğu usulü işletme defteri seçtiğimiz halde uyarı vermedi.

bununla alakalı ilerde bir sıkıntı çıkar mı acaba.