İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

merhaba arkadaşlar..bu raporlu olunan süreler için ayrıca ek-10 vericekmiyiz?
tşk.

arkadaşlar, beni de mali müşavirimiz rapor alındıktan sonra beş gün içinde giriş yapmam konusunda uyarmıştı.iki kişinin girişini bu şekşlde yaptım ve kontrol olan tarihli raporları içinde giriş yaptım. fakat kanunu anlayınca yanlış olduğuna emin oldum.bazı arkadaşların erken girişin ve kontol tarihinin girilmesinin sorun olmayacağını savunmuş. bilgilendirme yazısında bu yönde ama emin olamıyorum. çalışanalrımız sigortadan para almak isteyeceklerdir. ozman sorun olur mu acaba ?

Pendik Sgk hastalık sevisi şefiyle yüzyüze görüstüm, elimdeki dogum öncesi analık işgöremezlik belgesini verdim, analık raporları icin işci parasını 10 ar günde bir almak isterse raporları 10 ar günde bir girecegiz degilmi dedim, şef bana analıkta 10 ar günde bir ödeme yapmıyoruz toplu olarak ödeme yapıyoruz, rapor bitiminde 5 gün icinde bir kerede toplu olarak gireceksiniz dedi. Bu tarz veya aksı bir görüs alan varmı benden baska ?

arkadaşlar,

istirahatler kapandıktan sonra 5 gün içinde tek seferde bildireceğim.
10 ar günlük aralıklarla bildirmeyeceğim.
kontrol olan istirahatleri ise kapandıktan sonra 5 gün içinde tek seferde bildireceğim.
yanlış bir işlemim var mı ?

parlak1980 ' Alıntı:
arkadaşlar,

istirahatler kapandıktan sonra 5 gün içinde tek seferde bildireceğim.
10 ar günlük aralıklarla bildirmeyeceğim.
kontrol olan istirahatleri ise kapandıktan sonra 5 gün içinde tek seferde bildireceğim.
yanlış bir işlemim var mı ?

+1
Bende 10 günü geckinleri tek seferde giriyorum . ( işçi parasını 10 günde bir istemedigi sürece, isteyende olmaz zaten uygulamada )

Selamlar..

İşçi 5.Haziran.2010 işe giriş yapılmış..20.Hazian.2010 da 4 günlük istirahat raporu almış..Ben bunu 26.haziranda (süresi içinde) elektronik ortamda bildirmek istiyorum..Ama sistem bu işyerinde çalışmıyor diye giriş kabul etmiyor..Ne yapacağız?

..Saygılar..

genelgeyi okuyun!

Herkese iyi çalışmalar. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. 10 günlük süreleri geçen rapor için ilk on günü giriş bölümünden bildirimini yaptım fakat ikinci on günlük süreyi güncelleme bölümünden mi yapmalıyım, yoksa yeniden mi giriş yapmalıyım?? ???

elimde yaklaşık 2 aylık bir rapor var bunu rapor bittikten sonraki 5 gün içinde mi girmeliyim yoksa 10'a günlük periyotlar halinde mi ... isteğe bağlı olduğunu okudum... doğru mudur ?

elimde 20 günlük bir rapor var
05/07/2010 / 15/07/2010 - 15/07/2010 / 25/07/2010 tarihleri arasına düzenlenmiş
bu raporları 10 ar gün 10 ar gün mü girmem gerekiyor.
ben rapor geldiğinde hemen giriyorum. raporun bitmesini beklemeden bi problem çıkarmı bu şekilde yapmanın

İlgili personelin Raporu bitmeden bildirmeniz usulen hatalı olur. Belki ilgili personel raporu (hastalığın iyileşmesi) bitmeden doktor kontrolü sonucu işe dönebilir. İlgili Mevzata göre 10 gün arayla girmeniz daha uygun olur.

mohicans ' Alıntı:
İlgili personelin Raporu bitmeden bildirmeniz usulen hatalı olur. Belki ilgili personel raporu (hastalığın iyileşmesi) bitmeden doktor kontrolü sonucu işe dönebilir. İlgili Mevzata göre 10 gün arayla girmeniz daha uygun olur.

rapor bitiminde de kontrol olarak yazılmış yani öyle bişey söz konusu değil

okan17 ' Alıntı:
mohicans ' Alıntı:

rapor bitiminde de kontrol olarak yazılmış yani öyle bişey söz konusu değil

şöyle olabilir 05/07/2010 dan 15/07/2010 tarihinde kontrol olsun diyelim siz bu raporu bitmeden girdiniz bu kişi rahatsızlandı 10/07/2010 tarihinde tekrar hastaneye gitti ve yeni bir rapor düzenlendi 10/07/2010 dan 20/07/2010 a kadar bu durumda ilk girilen raporun düzeltilmesi gerekicek...

erguncek ' Alıntı:
elimde yaklaşık 2 aylık bir rapor var bunu rapor bittikten sonraki 5 gün içinde mi girmeliyim yoksa 10'a günlük periyotlar halinde mi ... isteğe bağlı olduğunu okudum... doğru mudur ?
toplu bir kerede girin niye kendinize işkence ediyorsunuzki işçinin 10 gunde bir para alma talebi yoksa

Sayın forumdaşlar süresi içinde gönderilen ve daha sonra eksik likden dolayı güncelleme ekranından düzeltme yapılan çalışmazlık bildirimlerinde bu düzeltmeden ötürü ceza yenilirmi?

merhaba..herkes farklı yorum yaptığı için tekrar sormak istedim..

22 haziran 2010 - 01 temmuz 2010 arasında personel istirahat almış 02 temmuz 2010 tarihinde çalışır ibaresi konumuş.bende buna göre bildirim yaptım.ş

bugün tekrar rapor aldığı hastaneye gitmiş eski rapora kontrol ibaresi düşülmüş,alt tarafada
02 temmuz 2010- 04 temmuz 2010 arası istirahatli

05 temmuz 2010 da çalışır ibaresi konmuş..

şimdi benim ilk girdiğim bildirimi güncellemem mi,yoksa ikinci bir giriş mi yapmam gerekiyor???

ayrıca toplamda 13 günlük raporu olmuş olucak..10+3 olarak mı girmem gerekecek..

kesin bilgi sahibi olan arkadaşlar yanıtlarsa memnun olurum..

teşekkür ederim..

ydik ' Alıntı:
merhaba..herkes farklı yorum yaptığı için tekrar sormak istedim..

22 haziran 2010 - 01 temmuz 2010 arasında personel istirahat almış 02 temmuz 2010 tarihinde çalışır ibaresi konumuş.bende buna göre bildirim yaptım.ş

bugün tekrar rapor aldığı hastaneye gitmiş eski rapora kontrol ibaresi düşülmüş,alt tarafada
02 temmuz 2010- 04 temmuz 2010 arası istirahatli

05 temmuz 2010 da çalışır ibaresi konmuş..

şimdi benim ilk girdiğim bildirimi güncellemem mi,yoksa ikinci bir giriş mi yapmam gerekiyor???

ayrıca toplamda 13 günlük raporu olmuş olucak..10+3 olarak mı girmem gerekecek..

kesin bilgi sahibi olan arkadaşlar yanıtlarsa memnun olurum..

teşekkür ederim..
Kesin bilgi sahibi olmamakla beraber. İlgili mevzuatı okuyunca her bir işlemin ayrı olması gerektiği sonucu çıkartılıyor. Dolayısıyla her bir girişi ayrı ayrı yapmanız sizin çıkarınıza olacaktır.

arkadaşlar,

bir arkadaşım bana danıştı karar veremedim fikrinizi almak istedim.
personel doğum iznine 12.03.2010 tarihinde ayrılıyor.Bizim arkadaş 10 gün 10 gün işlemeye devam ediyor.
22 Haziranda kapanan raporun son 10 günlük kısmını bildirmeyi unutuyorlar.

şimdi bu arkadaşım raporu sisteme girerse ceza yer mi?
yoksa personeli gidip müracat etsin..gelen yazıdan sonra mı işlesin?

Acele cevap vermenizi rica ederim.