İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

yeni uygulama sanırım geçen ay denedim olmamıştı çözdüğünüze sevindim

benimde bir sorum var...

bu kanun 12/05/2010 tarihinden itibaren geçerliya...raporu 10/05/2010 tarihinde sona eren birini bildirisek eğer ne olur...ceza yermiyiz? yada bildirmek zorundamıyız yoksa değilmiyiz ?

yasemen ' Alıntı:
benimde bir sorum var...

bu kanun 12/05/2010 tarihinden itibaren geçerliya...raporu 10/05/2010 tarihinde sona eren birini bildirisek eğer ne olur...ceza yermiyiz? yada bildirmek zorundamıyız yoksa değilmiyiz ?

rapor bitişi 10.05.2010 ise bildirmenize gerek yok

FeaR Of DaRKNeSS ' Alıntı:
yasemen ' Alıntı:
benimde bir sorum var...

cevabınız için teşekkür ederim... ama ben kalktım bildirdim o raporu bir şey olur mu ? ???

11.06.2010 tarihli iş göremezlik belgesinde (form1)

teshis: 32 haftalık gebelik dogum öncesi 8 hafta izine ayrılması uygundur.

11.06.2010 den ..... / ..... / ...... tarihine kadar istirahatlidir. ....../....../....... tarihinde calısır / kontrol.

hastaneye yatıs tarihi. ..../...../......
hastaneden cıkıs tarihi ...../....../.....

şeklindedir.

Bu evrak ile ilgili olarak yapmam gerekenler nelerdir?

11/06/2010 dan itibaren 10 ar günlük olarak sisteme giriş yapmanız gerekli.

FATİH PESEN ' Alıntı:
11.06.2010 tarihli iş göremezlik belgesinde (form1)

teshis: 32 haftalık gebelik dogum öncesi 8 hafta izine ayrılması uygundur.

11.06.2010 den ..... / ..... / ...... tarihine kadar istirahatlidir. ....../....../....... tarihinde calısır / kontrol.

hastaneye yatıs tarihi. ..../...../......
hastaneden cıkıs tarihi ...../....../.....

şeklindedir.

Bu evrak ile ilgili olarak yapmam gerekenler nelerdir?

işçi isgöremezlik parasını 10 ar günlük olarak almak istemiyor, toplu olarak almak istiyor,

Toplu olarak almak istediginden dolayı dogumdan sonra verilecek rapor bitiş tarihine göre ( ornek rapor bitis tarihi 09.10.2010 olsun ) toplu olarak bir kerede rapor bitis tarihinden sonraki 5 gün icinde girsek yeterli olurmu?

internetten raporu bildirirkende

baslangıc tarihi : 11.6.2010 ( işgöremezlik belgesindeki istirahat baslama tarihi )
rapor bitis tarihi: 09.10.2010

rapor bildirim süresi : 10 - 14 / 10 / 2010 mi olacak ?

10 ar günlük almak istemezse, rapor bitişinden itibaren 5 gün içinde bildirimde bulunmanız gerekir. 09/10/2010 rapor bitişi için son gün 14/10/2010

dv61330et ' Alıntı:
10 ar günlük almak istemezse, rapor bitişinden itibaren 5 gün içinde bildirimde bulunmanız gerekir. 09/10/2010 rapor bitişi için son gün 14/10/2010

Yanıt icin tesekkürler, o zaman dogum yaptıktan sonra hastane tarafından verilecek rapordaki işe baslama tarihine kadar bir bildirimde bulunmayacagım.
Sadece aylık bildirgelerde eksik gün formunu doldurup ekinde iş göremezlik belgesi (form1 ) in fotokopisiyle birlikte SGK ya verecegim + haziran ayındada 10 gün calıstı, 20 gün istirahat olarak gösterecegim. Korkum 10 ar günlük girmedik diye ilerde sgk bir sıkıntı cıkarırmı

yasemen ' Alıntı:
FeaR Of DaRKNeSS ' Alıntı:
yasemen ' Alıntı:
benimde bir sorum var...

cevabınız için teşekkür ederim... ama ben kalktım bildirdim o raporu bir şey olur mu ? ???

hayır, sorun olmaz.

Yasa demiş istenen bilgi belgeleri vermezsen ceza keserim, ama bu bilgi belge ne ? Bir şey dememiş. Sonra ben yönetmelik/tebliğ çıkartır anlatırım demiş. Sonra tebliğ çıkarmış ben bunu bunu isterim demiş. Ama yine suya sabuna dokunmadan sadece istemiş. Sonra bakmış tebliğ açık değil, bir de genelge çıkarmış, biraz daha ayrıntıya girmiş. Şöyle olursa böyle, böyle olursa şöyle demiş, genelge de o kadar ileri gitmiş ki tebliğde yer almayan belki de aykırı şeyler yazmış. Bu metinleri kimler nasıl yazıyor anlamak mümkün değil. Meslek mayın tarlasına döndü. Hepimizin kafasında acabalar var.

Fatih bey, elde genelge var artık sıkıntı yaratırlarsa kendi genelgelerini inkar etmiş olurlar, ama tebliğ de böyle bir uygulama var mı? orası da ayrı konu. Bir sıkıntı olacağını sanmam. Yazılı metin ile birlikte ne yapmak istediklerini anlamak da önemli hal aldı.

arkadaşlar benim sorunum şu ki ssk sistemindeki raporu girdiğimizde karşımıza direk rapor bitiş/işe başlama tarihi seçeneği çıkıyor ama bazı raporlarda kişi raporu bittiğinde tekrar kontrole gidecek.bunun sisteme girerken nasıl yapmalıyız?ayrıca kişinin ssk da ücretini alması için ne yapmam gerekiyor.eksik gün bildirimini e-bildirge göndermeden ne kadar önce göndermem gerekiyor?şimdiden çok teşekkürler....

Arkadaşlar
Örneğin 1 ay raporlu bir kişinin bilgilerini rapor elimize geçer geçmez 10 ar günlük girsek ne olur. Sistem müsait bendenedim. Örneğin 07.06.2010-17.06.2010 tarihleri arası raporlu bir kişinin rapor girişini bugün yani 15.06.2010 tarihinde girdim. Sistemde de gözüküyor. Hata yapmamak ve unutmamak adına rapor elimize geçer geçmez ilgili 10 ar günlük süreleri beklemeden yine 10 ar günlük tek seferde girsek ne olur acaba. Herhangi bir problem çıkar mı?

Şu an bir sorun gözükmüyor, ancak uygulama oturdukça sorunlar ortaya çıkacaktır. Geçiş sürecinde tebliğ ve genelge dışında uygulamama yapılmaması daha sağlıklı olabilir. Genelgede işçinin yazılı talebi olmadığı sürece diye bir tabi vardı. Buna sadık kalmak yerinde olur.

izmir sgk erken girdik diye bizi uyardı,
cezalı duruma düşersiniz diye bazı girişleri düzeltirdiler.
geç girmek ceza- erken girmek ceza bir şey anlamak mümkün değil.
amaç bağcıyı dövmek, üzüm yemeyi amaçlayan bir düzenleme görmedim.

Ne yapmıştınız da düzelttirdiler. Girişleri siz yaptıktan sonra telefonla mı size dönüp düzelttirdiler yoksa siz mi gidip sordunuz? Konuyu biraz açabilirmiyiz.

Raporu hiç girmeyip, personeli 30 gün çalıştı göstermenin ve primini tam ödemenin bir riski var mıdır?

Daha sonra bu kişinin raporu hastaneden SGK'ya ulaştığında bu kişi raporlu ama siz çalıştı göstermişsiniz diye ceza uygulama ihtimali var mı sizce?

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

Sayı : B.13.2.SGK.0.63.00.02/ 26.05.2010
Konu : 12.05.2010 Tarih ve 89606 numaralı başvurunuz.

Sayın : MXXXXSXXXX
............... / İSTANBUL

Soru : İSTİRAHATLİ OLAN SİGORTALILARIN İŞYERİNDE ÇALIŞMADIKLARINA DAİR BİLDİRİMİN İŞVERENLERCE SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ HAKKINDA BİR KAÇ SORUM OLACAKTI 1.İKİ GÜNLÜK RAPORLARI BİLDİRMEMİZ GEREKİYOR MU SGK PRİMİ TAM YATIRDIĞIMIZ TAKTİRDE. 2.ÇALIŞANIN RAPORUNU SON GÜNÜ MÜ BİLDİRMEMİZ GEREKİYOR.RAPOR BİTİŞ TARİHİ BELLİ İSE RAPOR TARİHİ BİTMEDEN BİLDİRİM YAPILAMAZ MI? 3.ÇALIŞAN RAPOR ALIYOR BAZI RAPORLARDA KONTROL DENİLİP İŞ BAŞI VERİLMİYOR VE RAPOR UZATILABİLİNİYOR BU GİBİ DURUMLARDA NE YAPILMASI GEREKİYOR. 4.ON GÜNDEN FAZLA RAPORU OLAN BİRİ İÇİN ÖRN:DOĞUM RAPORU OLAN BİR ÇALIŞANA 56 GÜNLÜK RAPOR SÜRELERİNİ 10/10/10/10/10/6 ŞEKLİNDE AYRI AYRI MI BİLDİRMEMİZ GEREKİYOR.YOKSA RAPOR BİTİŞ TARİHİNDE Mİ ? 5.ÖZEL HASTANELERDEN ALINAN RAPORLARI BİLDİRMEMİZ GEREKİYOR MU 6.ÇALIŞAN RAPOR ALDI FAKAT İŞVEREN OLARAK SGK SINI VE ÜCRETİNİ TAM YATIRSA DAHİ RAPOR GÜNLERİNİ YİNE DE BİLDİRMEMİZ GEREKİYOR MU KURUMA ? İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM İYİ ÇALIŞMALAR MURAT

Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
2 günlük raporları bildirmeyiniz.çalışır aldığı günden sonra 5 iş günü içinde girmeniz gerekmektedir
(öncede girebilirsiniz) rapor bitmeden de bildirim yapılabilir.hayır 10 ar gün olarak parçalı girilmemesi gerekiyor.. başlangıç ve bitiş şeklinde girilmeli... Özel hastane anlaşmalı ise bildirmeniz gerekiyor iş veren primi tam yatırsa dahi işgöremezlik girişi yapması gerekmektedir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

yukarıdaki metinde öncedende girebilirsiniz ifadesi var...!

raporları bitiş tarihini beklemeden önceden giriyorduk, sgk'dan tlf ile arayıp uyardılar, önceden girmeyin diye.
düzeltebildiğimizi düzelttik eski girişler kaldı.

terapist13 ' Alıntı:
raporları bitiş tarihini beklemeden önceden giriyorduk, sgk'dan tlf ile arayıp uyardılar, önceden girmeyin diye.
düzeltebildiğimizi düzelttik eski girişler kaldı.

bende erken girdim unuturum diye .. bakalım arayacaklar mı..