İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

HR. ' Alıntı:
arkadaşlar,

bir arkadaşım bana danıştı karar veremedim fikrinizi almak istedim.
personel doğum iznine 12.03.2010 tarihinde ayrılıyor.Bizim arkadaş 10 gün 10 gün işlemeye devam ediyor.
22 Haziranda kapanan raporun son 10 günlük kısmını bildirmeyi unutuyorlar.

şimdi bu arkadaşım raporu sisteme girerse ceza yer mi?
yoksa personeli gidip müracat etsin..gelen yazıdan sonra mı işlesin?

Acele cevap vermenizi rica ederim.
Gelecek yazıyı bekleyin yoksa ceza keserler

FATİH PESEN ' Alıntı:
HR. ' Alıntı:
arkadaşlar,

bir arkadaşım bana danıştı karar veremedim fikrinizi almak istedim.
personel doğum iznine 12.03.2010 tarihinde ayrılıyor.Bizim arkadaş 10 gün 10 gün işlemeye devam ediyor.
22 Haziranda kapanan raporun son 10 günlük kısmını bildirmeyi unutuyorlar.

şimdi bu arkadaşım raporu sisteme girerse ceza yer mi?
yoksa personeli gidip müracat etsin..gelen yazıdan sonra mı işlesin?

Acele cevap vermenizi rica ederim.
Gelecek yazıyı bekleyin yoksa ceza keserler

iyi güzelde yazı falan göndermiyorlar ki giriş yapın ozaman alırız diyorlar buna nasıl çözüm bulunacak?

SGK'nın kendi personeli bile bilmiyor biz ne yapalım peki?

arkadaşlar sorunlar birbirinin aynısı ama inanın kafam karma karışık.
bugün bir rapor geldi
rapor:01.07.10-07.07.10 08.07.10 işbaşı.
bugün 20.07.10
şimdi bu raporu bildirmekmi mantıklı?bildirmemek mi?teşekkür ederim.

ÜZER ' Alıntı:
arkadaşlar sorunlar birbirinin aynısı ama inanın kafam karma karışık.
bugün bir rapor geldi
rapor:01.07.10-07.07.10 08.07.10 işbaşı.
bugün 20.07.10
şimdi bu raporu bildirmekmi mantıklı?bildirmemek mi?teşekkür ederim.
teblig ve genelgeye göre bildirmemek mantıklı bence

günaydın
bi işçiye tutanak tutuldu devamsızlık nedeni ile
ihtarname çekildi
16-17-18 tarihleri için
işçide rapor fotokopisi getirmiş 20-21-22-23-24 tarihleri için
işçiyi çıkarıcaz
zaten girişide 1 temmuz
ne yapıcam şimdi
iş göremezlik raporu nası doldurcam çıkış nedenine ne yazıcam
devamsızlıkla ilgili ne yapıcam

Arkadaslar ben 3 ay bir rapor ve 3 ar bır rapor aldım 5 aylık roprumun ucretı aldım hastalıgım devam ettıgı ıcın 2 aylık daha rapor aldım ama sgk kurumu benden 6 ayı gectıgı ıcın mallülük raporu istedi

BENİM sorum ben normal emekli olmak istiyorum bu malülük raporunun emeklılıgıme bı etkısı olurmu ?

Ssk ya rapor parası almaya giden bir işçiye ssk yetkilisi bu raporları al git muhasebecine bu 10' ar günlükleri (3 tane 10' ar günlük şeklinde girmiştik) birleştirsin demiş.

Bir 10' ar günlük diyorlar bir birleştirin tek seferde diyorlar.

Bir de sistemden bir 10' ar günlükte tek seferde gibi yaptım, ancak diğer 10'ar günlükleri silemiyorum.Ne olacak.?

Silinebiliyorlarmı arkadaşlar.?

merhaba arkadaşım evet 5 gün gibi yasal bir süre var fakat 5 günü geçerse sana sgk tebliğ yapmak zorunda ondan snr sana ceza kesebilir tebliğden snr 5 gün içersinde tekrar raporu girmezsen bu sefer ceza kesiliyor

Personelimiz doğum öncesi 10.05.2010 tarihinde başlayan rapor getirdi. Doğum 22.06.2010 tarihinde gerçekleşmiş. Devlet Hastanesi Doğum sonrası kapanış raporunu (uygulama değişti, artık doğum sonrası rapor yazmıyoruz gerekçesiyle) vermemiş. Yani doğum raporu kapanmamış görünüyor. Bu personelin çalışamazlık bildirim girişini her 10 günlük süreler bazında bildirdik. Doğum sonrasını da bildirmeye devam ediyoruz, ancak işbaşı tarihi resmi raporla belgelenmediği için yaptığım işlem içime sinmiyor. Hem hastanenin bahsettiği uygulama, hem de çalışamazlık bildirimi hususunda nasıl işlem yapılabileceği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürlerimle.

1- İş göremezlik belgesi ve çalışabilir belgesi

5510 sayılı Kanunun 18 . maddesine göre iş göremezlik ödeneklerinin ödenmesi sırasında işverenlerce vizite kağıdı ile Kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık tesislerince 29.09.2008 tarihli ve 27012 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2008 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği ekinde yer alan İş Göremezlik Belgesi (EK-11/A) ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar İçin Çalışabilir Kağıdının (EK-ll/B) düzenlenmesi gerekmekte idi.
2008 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğini yürürlükten kaldıran 25.03.2010 tarihli ve 27352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde, istirahat raporlarının düzenlenmesine ilişkin bölüm ve bu konu ile ilgili ekler bu Tebliğden çıkarılmıştır.
Ancak, iş bu Genelge ekinde de yer alan "İş Göremezlik Belgesi" ile "Hizmet Akdiyle Çalışanlar İçin Çalışabilir Kağıdı"nm kullanımına devam edilecektir. Söz konusu belgeler Kurumumuz portalında (http://www.sgk.gov.tr) Form ve Dilekçeler bölümünde de yayınlanmış olup, bahse konu belgeler buradan da temin edilebilecektir.

merhaba arkadaşlar..SGDP ye bağlı çalışan bir personelimiz vardı.raporlarını netten girdim dökümü ve rapor örneklerini kendisine verdim.SGK ya götürmesini söyledim.fakat evrakları iade etmişler.
emeklilere istirahat parası ödenmiyor demişler!!!
gerçekten böyle bir uygulama var mı? ben raporunu bildirdim.istirahati kadar ücret kesintisi yaptım.eksik gün verdim.karşıma böyle bir durum çıktı.
bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim...tşk.

kolay gelsin..

Emekli olup çalışana istirahat ödenmez. zaten emekli maaşı alıyor.

peki istirahat bildirimi yapılıyor mu???

Merhaba;
Benim başıma geldi 12.07.2010 tarihinden 09.08.2010 tarihine kadar istirahatlıydım.Raporluydum.Halen tedavi görüyorum sanırım yine istirahatli olacağım.Hastahane tedavi bittiğinde raporun düzenleneceğini söyledi.
Raporumun ilk iki nüshasını hastahane vermedi bana.Dediki bağlı bulunduğunuz kuruma biz bildiriyoruz.Siz sadece internetten bildirim yapacaksınız.Bir daha SGK ya bildirimde bulunmama gerek varmı?Hastahane bildiriyor işyeri netten bildiriyor.Kendim ayrıca SGK ya başvurmama gerek varmı?
Ayrıca Skg ya eksik gün bildirimi yapılacakmı ilgili evraklar nelerdir.?

Merhaba arkadaşlar 05.07.2010 - 11.07.2010 tarihleri arasında istirahatli çalışanın bildirimini yapmak için dün sisteme girdim fakat bana kaydın daha önce yapıldığı şeklinde uyarı geldi.

Giriş yapmadığıma eminim, süresi geçen bildirmleri hastaneden gelen rapora istinaden sgk mı yapıyor acaba.
Benzer bir olayla karşıyalaşan varmıdır merak ediyorum.

merhaba..dün sormuştum..sgdp li çalışan için işgöremezlik ödenmez çünkü emekli maaşı alıyor denmişti..peki buna rağmen istirah süresi için bildirim,eksik gün,maaş kesintisi yaptım..uygulamam doğru mudur?

günaydın...temmuz ayı için bildirim yaptığım işgöremezlik süresini nasıl iptal edebilirim??????

mükellefimizin bir işçisi kaza geçirdi ve 23/06/2010 da raporu başladı..
rapor girişini raporun bitiminde verecektik ama mükellef 10'ar günlük girilmesini istedi..
bu tarihte (24/08/10) 10 ar günlük girişler ceza yer mi acaba?
çünkü 23/06/2010 tarihi geçti..kararsız kaldım..ne yapmalıyım sizce..?

iş göremezlik bildirimini internet üzerinden yaptık, peki bu süre içerisinde primini 30 tam gün üzerinden göstersek, rapor parasını alırken bir sorun olur mu?

burus ' Alıntı:
iş göremezlik bildirimini internet üzerinden yaptık, peki bu süre içerisinde primini 30 tam gün üzerinden göstersek, rapor parasını alırken bir sorun olur mu?

Olmaz.