İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

yok ameliyat oldu yazıor raporda

tek (heyet) raporu ise tek girilmeli, kısa süreli olan ayrı diğer heyet ayrı ise ayrı ayrı.

evet tek heyet raporu ozaman 28,11 den sonra giricem demek mi oluyor.
teşşekkür

Temmuz ayından beri istiharatli bir personelimiz var.. bu döneme kadar raporları girmekte problem yasamadım ama.. su an elimdeki son raporu girerken sistem hata oluştu diye uyarı veriyor..

21.09.2010 05.10.2010 tarihleri için rapor neden kabul etmiyor anlamadım.. ??? Sorun genel mi acaba?

Sorumu ben cevaplayayım..

En sonunda SGK'ya ulaştım.. Telefona çıkan karizmatik bir sese sahip abimiz.. gayet rahat bir şekilde..

-- Sorun sistemden kaynaklanıyor.. dedi..

Ben..

-- Bu sorunun giderilemediği taktirde.. dedim..( devam edemedim )

Karizmatik abi..

-- Giderilir giderilir.. sıkıntı yapmayın o kadar.. dedi..

:)

Töbe yarabbi..

Rapor girişi yapamayan arkadaslar.. bilginiz olsun..

bende giremedim sinir oldum....ücret ,ikramiye bölümüne son üç aymı yazılıyor....03.10.2010/06.10.2010 tarihleri arası rapor alan adama 9.ay ikramiyesi 8.ay primi 7,ay primi girilecek herhalde ..

arkadaşlar

bir personelimiz rapor almış 05/08/2010 dan 08/09/2010 tarihleri arasında ve bu rapordan dün haberdar olduk kendisinden kesinti yapılmadı tam ödedik primlerini dün sgk ya gitmiş rapor parası almak için ve sistemde girişi olmadığını söylemişler dolayısıyla personel bizi aradı ve bu konu üzerine raporu ortaya çıkmış oldu bende raporun girişini dün yaptım dolayısıyla ipc uygulanır mı geç sisteme girilldiği için ???

valla ben sordum g.o.p. ssk daha onlarla uğraşmıyor sadece bildirmeyenler ceza veriyorlar
yani benim gibi yaparsanız iyi olur işe başlamadan önce muhasebeye yani yanıma gelsin diyorum eğer gelmezse işe başlama diyorum eğer unuttu ise 1gün süre veriyorum eğer kaybetti ise yazı istiyorum yani suç onda diye kaybetti diye onada sgk veriyorum

sigortalılara rahatsızlıkları sebebiyle sağlık tesislerince 10 günün üstünde istirahat verilmesi halinde hak ettikleri geçici iş göremezlik ödeneklerini 10'ar günlük dilimler halinde almak istedikleri konusunda işverenlerine talepte bulunmadıkları taktirde,işverenler tarafından çalışmadığına dair bildirim girişlerinin rapor bitiş tarihi itibariyle 5 iş günü içinde elektronik ortamda yapılması gerekmektedir.Aksi taktirde yukarıda sözü edilen tebliğin 6.maddesine göre iadri para cezası uygulanacaktır.Genelge 66.sayısında yazıyor yani çalışan talep etmezse bizim onar günlük bildirmemize gerek yokmu doktordan rapor bitiş tarininde çalışabilir kağıdı getirince mi yapıcaz hem onar günlük diyorlar böyle madde koyuyorlar o zaman herhangi bir ceza olmayacak mı onar günlük kontrolleri yapmazsak

SGK işgöremezlik ödemelerini 10 ar günlük ödemeye kalktı ama sistemleri ve mesaileri elvermediği için çaktırmadan çark ettiler.

16/08/2010 da iş kazası geçirmiş, gerekli tüm bildirimleri yapılmış, ameliyat olmuş (hastane yatış) taburcu olmuş, 16/08/2010 dan itibaren heyet raporu 45 gün, 30/09/2010 dan itibaren 30 gün daha istirahatli personelin işgöremezlik bildirimi ve parasının hesaplanması nasıldır?

ayrıca eksik gün bildirim formlarında (ağustos ve eylül için) sadece heyet raporunun fotokopisi sgk'ya verildi. İş göremezlik belgesi elimizde yoktu. Bu evrağı kabul ediyorlar mı?

Verildi diye yazmışsınız demek ki kabul ettiler

evet görevli memure hanım aldı fakat işçi rapor parası işlemlerine gelemediği için onunla ilgili onayı almak üzere bu işle ilgili bölüme gittim oradaki görevli, form 1 ve 2 lazım ayrıca şirket önyazısı gerekiyor deyip gönderdi. Acaba şirket önyazısı nedir? memure hanımın aldığını diğerleri kabul etmiyor mu? lost dizisi gibi bir yığın soru dolaşıyor ama cevaplar ve uygulamalar da sorular kadar çok olduğu için işin içinden çıkamıyoruz.

İş göremezlik belgesi elimizde yoktu yazmışsınız şimdi varmı ?

Heyet raporu kabul ediliyor. Uzun süreli iş görememezliklerde rapor yeterli oluyor. Sonuçta kişinin tedavi süreci raporda beyan ediliyor. ben bir müşterimde heyet raporu ile tüm işlemlerimi hallettim. Zaten ilgili hastaneler SGK nın ilgili birimlerinie gerekli bildirimleri yapıyorlar.

Merhaba,
05.10.2010 tarihinde istirahata başlamış ve 09.10.2010 tarihinde raporu bitiyor.10.10.2010 tarihinde iş başı yapıyor. Ancak 10.10 pazar gününe denk geliyor ben sisteme saporu girerken işe başlangıç tarihine 10.10 pazar gününü mü yazacağım bilgi verir misiniz bu konuda.Teşekkürler

merhaba ,

raporda hangi tarihte iş başı yazıyorsa onu yazmalısınız .

3-5 gün raporu olanları işverenin de rızasıyla eksik gün bildirimi vermekle v.s. uğraşmamak için tam ay yani 30 gün gösterip raporunu da bildirmez isek istirahatlı işçiyi çalıştırmak suçu !! işlermiyiz?

rapor bildirmek ayrı, eksik gün bildirmek ayrı. ister esik gün bildirin ister bildirmeyin rapor bildirimini yapmak zorundasınız.

mazhar ' Alıntı:
rapor bildirmek ayrı, eksik gün bildirmek ayrı. ister esik gün bildirin ister bildirmeyin rapor bildirimini yapmak zorundasınız.

rapor bildirmeyince eksik gün de haliyle bildirmeyeceğiz benim sorum raporlu işçiyi çalışmış gibi gösterip 30 gün prim ödemesi yapılırsa bir sorun yaşanır mı sorusu sgk dan istirahat parasını işçi talep etmeyecek işveren tam gün göstermekle zaen parasını tam olarak ödemiş olacak