İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

SGK rapor bildirimi yapmakla aylık bildirim ve gerekiyorsa eksik gün bildirimi yapmak ayrı şeylerdir. Birbirine karıştırmamak gerekir. Rapor girişi sadece çalışanın işgöremezlik parası alması ile alakalıdır. Hastane bildirm yapıp siz gerekli girişi yapmaz iseniz yazı ile yapmanız istenecek ve hatta ipc ile karşı karşıya kalabileceksiniz.

mzhr ' Alıntı:
SGK rapor bildirimi yapmakla aylık bildirim ve gerekiyorsa eksik gün bildirimi yapmak ayrı şeylerdir. Birbirine karıştırmamak gerekir. Rapor girişi sadece çalışanın işgöremezlik parası alması ile alakalıdır. Hastane bildirm yapıp siz gerekli girişi yapmaz iseniz yazı ile yapmanız istenecek ve hatta ipc ile karşı karşıya kalabileceksiniz.

iyi de SGK yazı falan göndermiyor. bildirimi geciken işgörmezliklerim var çalışanı sgkya yolluyorum oran bana tebligat gelmesi için sgkdaki memurların cevabı "ikdaki arkadaşınızı arayın bildirimi girsin" iyi de sen bana tebligat ile göndermen gerekir diyorum onlarda "bize böyle bir bilgi gelmedi" diyorlar. ne yapacağımı şaşırdım.

İlla yazı gelmesini beklemeniz gerekmez. Girdiniz diyede hemen ceza kesilmez. Geciken bildirimi bilerek geciktirdiğinize dair tesbitleri olması (rutin teftişlere bile yetişemezlerken) veya yazı ile istedikleri halde (posta paraları olmadığı için yollayamıyorlardır. ;D) girmez iseniz ceza var.

Arkadaşlar Merhaba

Sanırım kolay bir soru ama

Elimde bir iş görememezlik belgesi var

18/10/2010 den.................. tarihine kadar istirahatlidir yazıyor. ( Ne zaman işe başlayacağı belli değil )

kontrol ve ya çalışır işaretli değil

ben bunu nasıl gireceğim ?

Saygılarımla

İkinci tarih boş olduğuna göre kesin kontroldür, işçiye de sorabilirisniz, oda bilir, şu tarihte kontrole gel demişlerdir muhakkak.

Üstad,

Doğum Tarihi Belli olmadığı için boş bırakılırmış, O zaman ben bu raporu girmesem mi ?

Teşekkür ederim

Doğum tarihi ile raporun/tedavinin bitiş tarihi arasında nasıl bir ilişki kurmuşlar anlamadım, ancak 2 günden fazla olan raporu girmek zorundasınız.

kbrs16 ' Alıntı:
İlla yazı gelmesini beklemeniz gerekmez. Girdiniz diyede hemen ceza kesilmez. Geciken bildirimi bilerek geciktirdiğinize dair tesbitleri olması (rutin teftişlere bile yetişemezlerken) veya yazı ile istedikleri halde (posta paraları olmadığı için yollayamıyorlardır. ;D) girmez iseniz ceza var.

Günü geçtikten sonra yapılan bildirimlerde ceza kesiliyor.

Merhabalar...

14/10/2010 tarihinde raporu biten personelimiz raporunu bugün 25.10.2010 tarihinde muhasebemize teslim etmiş, ilgili arkadaşımızda 25.10.2010 tarihinde SGK Çalışılmadığına Dair Bildirime işlemiştir.
Bu durum karşısında İPC den kurtulma sansmız varmı ? Yada APHB de 30 gün tam göstererek hem işçimizin kaybını önlemek hemde İPC den kurtulma şansımız varmı ?

Teşekkürler.....

Şuanda ceza söz konusu değil. Geç bildirim yaptığınızdan dolayı. Sadece kurumdan yazı gelirse 5 gün içinde bildirimde bulunmaz iseniz cezası var.

çok tesekkür ederim sayın nisanlı....

NİSANLI ' Alıntı:
Şuanda ceza söz konusu değil. Geç bildirim yaptığınızdan dolayı. Sadece kurumdan yazı gelirse 5 gün içinde bildirimde bulunmaz iseniz cezası var.

bunun için bir dayanağınız var mı?neye göre ceza yazmadıklarınızı söylüyorsunuz?5 işgününü geçip geç bildirildiğinde ceza kesilir bunun aksi bir açıklama oldu mu?

sgk genelgesi ? 2010/66 (iş göremezlik programları ve çalışılmadığına dair bildirim

Yayınlanan bu genelge ile ceza uygulamasına ilişkin hükümler yumuşatılmıştır. İstirahat raporlarının sigortalılarca işverenlere ibraz edilmemiş olabileceği de dikkate alınarak, istirahat raporları üniteye intikal ettiği halde bildirim yapmamış olan işverenlere tebliğ yazıları gönderilecek 5 işgünü içersinde bildirim yapılması istenecektir. Buna rağmen bildirim yapmaya işverenlere ceza uygulaması yapılacaktır.

NİSANLI ' Alıntı:
sgk genelgesi ? 2010/66 (iş göremezlik programları ve çalışılmadığına dair bildirim

Yayınlanan bu genelge ile ceza uygulamasına ilişkin hükümler yumuşatılmıştır. İstirahat raporlarının sigortalılarca işverenlere ibraz edilmemiş olabileceği de dikkate alınarak, istirahat raporları üniteye intikal ettiği halde bildirim yapmamış olan işverenlere tebliğ yazıları gönderilecek 5 işgünü içersinde bildirim yapılması istenecektir. Buna rağmen bildirim yapmaya işverenlere ceza uygulaması yapılacaktır.

iyi de burda siz böyle yorumluyorsunuz böyle bir durum yok. birkaç ilin SGKsı ile bunu konuştum eğer geç bildirmişseniz ceza gelecektir dediler. Bence insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. yukarıda ki bölümde de şu cümleyi parça parça değil lütfen bir bütün halinde okuyun

"İstirahat raporlarının sigortalılarca işverenlere ibraz edilmemiş olabileceği de dikkate alınarak, istirahat raporları üniteye intikal ettiği halde bildirim yapmamış olan işverenlere tebliğ yazıları gönderilecek 5 işgünü içersinde bildirim yapılması istenecektir"

burada üniteye yani SGKya intikal ettikten sonra SGK size bir yazı ile girmenizi isteyecek akabinde 5 gün içerisinde sizin girmeniz gerekecek diyor. yani ünite işyeri değil SGK, bu durumda eğer siz bildirim yağmış iseniz cezayı kabul etmiş oluyorsunuz.

Buyrun bütün hali

Tarih/Sayı : 20100531.035
Konu : SGK GENELGESİ ? 2010/66 (İŞ GÖREMEZLİK PROGRAMLARI VE ÇALIŞILMADIĞINA DAİR BİLDİRİM
Özet : 12.05.2010 tarihinde yayınlanan SGK tebliği ile İstirahat Raporlarına istinaden çalışılmadığında rapor bitimini takip eden 5 gün içinde, 10 günden fazla olan geçici iş göremezlik raporlarında ise 10 ar günü takip eden 5 gün içinde raporun işverenlerce internet üzerinden sisteme girilmesi gerektiği bildirilmişti. Hiç bildirim yapılmadığı takdirde asgari ücretin 5 katı, geç bildirim yapılırsa 2 katı ceza uygulanacağı da aynı tebliğde yer almıştı.
Ancak, kurumun denetim elemanlarının incelemelerinde raporun zamanında girilmediği veya geç girildiği tespit edildiğinde tebliğe gerek olmaksızın ceza uygulaması yapılacaktır.
Çalışanlar 10 günden fazla olan geçici iş göremezlik raporlarının ücretlerini 10 ar günlük almak istememeleri halinde işverenlerine bu durumu bildirirlerse, işverenler raporun tamamını bitim tarihinden itibaren 5 işgünü içersinde sisteme girebilecektir.
Ayrıca, takip eden ayın 23 üne kadar APHB verilmesi gerektiğinden kurumdan tebligat beklenmeden APHB sinin gönderildiği tarihe kadar geçici iş göremezlik raporlarının da sisteme girilmesi gerekecektir. Aksi takdirde kurum tebligat yapmadan ceza düzenleyecektir.
Genelgede olmayan ama SGK sitesinde yapılan duyuruya göre;
İş kazası ve meslek hastalığı ile ilgili raporlarda gün sınırlaması olmadan rapor bir günlük dahi olsa internet ortamında çalışılmadığına dair bildirimin yapılması gerekecektir. Ancak, rapor hastalık nedeni ile verildi ise bir ve iki günlük raporların sisteme girilmesine gerek bulunmamaktadır. Hastalık ile ilgili geçici iş göremezlik raporlarında üç gün ve üzerindeki raporlar için çalışılmadığına dair bildirimin yapılması gerekecektir.

bakın anlatamıyorum sanırım. siz burda kendiniz o şekilde yorumluyorsunuz son eklediğinizde dahil hiçbir yerde geçte olsa bildirin diye bir ifade yok. tebligatı bende okudum hatta hukuk departmanımız ile bunu tartıştık ve işyerlerimizin bulunduğu SGK il müdürlüklerindende görüş aldık onlar bile ceza gelmez diyemiyoruz derken siz nasıl ve neye dayanarak gelmez diyebiliyorsunuz?bende sizden tebligatı değil gerçekçi dayanağınızı soruyorum.

Elimizde girmediğimiz ve bize geç iletilen işgöremezlik raporları var ve bu araştırmalarımıza istinaden SGKdan yazı bekliyoruz sırf ceza yememek için ama siz burada sadece tebligatı okuyup yorumlayarak yanlış yönlendiriyorsunuz yönlendirdiğiniz arkadaşların kurumlarına SGK, İPC gönderir ise bunları ödemeyi taahhüt ediyormusunuz?bu kadr kesin ve net ceza gelmez dediğinize göre ediyorsunuz diye düşünüyorum.

eğer bu cümleye istinaden ceza gelmez diyorsanız " Yayınlanan bu genelge ile ceza uygulamasına ilişkin hükümler yumuşatılmıştır. İstirahat raporlarının sigortalılarca işverenlere ibraz edilmemiş olabileceği de dikkate alınarak, istirahat raporları üniteye intikal ettiği halde bildirim yapmamış olan işverenlere tebliğ yazıları gönderilecek 5 işgünü içersinde bildirim yapılması istenecektir. Buna rağmen bildirim yapmaya işverenlere ceza uygulaması yapılacaktır." burda da kuruma intikal etmeyen raporlar için SGK bir tebligat gönderecek diyor.

eğer ben yanlışsam hata mı kabul eder özür de dilerim ancak burda yanlış bir yorumlama var ve bu yorumlama umarım insanların canını yakmaz.

Saygılarımla

Kendiniz demişsiniz SGK dan yazı bekliyoruz diye beklemenize gerek yok. İşi yokuşa sürüyorsunuz yazı geldikten sonra 5 iş günü süreniz var. Neden yazı gelmeden sisteme girmiyorsunuz. En son paragrafta belirttiniz üzere bu kadar kolay bir yazıyı neden tartışmaya mahal veriyorsunuz bende bunu anlamıyorum
Tamam şimdi geç kaldığınızı düşünerek bilgileri siteme girmiyorum diyorsunuz O yazı size hiçbirşey ifade etmiyorsa sgk dan yazı geleceği ve gelen tebligattan sonra 5 işgünü süreniz olduğuda yalan mı o zaman beklemeyin de sisteme girmeyinde...

siz sanırım okuduğunuzu da anlayamıyorsunuz ben nerede yazının birşey ifade etmediğini belirttim. hem bu kadar sinirlenmenizide anlamadım hem insanları yanlış yönlendirip hemde bu hatanız size söylediğinde asabileşmeniz sizin yaptığınız işi bilmediğinizi gösterir ve ne vahimdir ki sizinde danışmanlık verdiğiniz yada işlerini yaptığınız yükümlüleriniz bulunuyor.

evet ben SGKdan yazıyı bekliyorum çünkü aksi bir durumda tebligattada belirtildiği gibi SGK ben İPC yollarım diyor. ben işi yokuşa sürmüyorum aksine yönetmelik ne ise onu uyguluyorum. benim ağzımdan o yazı hiçbirşey ifade etmiyor lafı çıkmadı lütfen yazdıklarımı sessiz bir ortamda ve anlayarak okuyunuz ve lütfen buradaki insanları yanlış bilgiler ile yönlendirmeyiniz.

ben geç kaldığımı düşünmüyorum evrak bana geç ulaştı diyorum ve bu nedenle tebligata göre bana sgkdan girilmediğine dair yazı gelmesi ve benimde bunun akabinde sisteme girmem gerekiyor. benim yazdıklarımı nasıl okuyorsunuz yada birden fazla konu açıp hepsini okuduktan sonramı yorum yapıyorsunuz anlamıyorum ama verdiğiniz yanlış bilgiler yüzünden umarım burda sizin yazılımlarınıza göre hareket eden kişilerin canı yanmaz.

eğitiminiz yada sektör tecrübeniz nedir bilmiyorum ama eğer konu hakkında çok doğru ve kesin bilgileriniz yok ise bence insanları yönlendirmeyiniz sizden ricam sadece bu olacaktır.

dipnot : lütfen cevap vermeden önce yazdıklarımı doğru bir şekilde okuyunuz. Burada kimseyle tartışmak gibi bir derdim yok ama yanlış bilgilerle insanların canının yanmasına da gönlüm el vermedi...

Saygılarımla

Bu konuyla ilgili son yazım

Siz girmeyin zorla sisteme girin demiyorum. Elime geç gelen iş göremezlik bilgisini sisteme gönül rahatlığıyla girdim. Başka arkadaşlarımızın canından önce kendi canımı yakmak istemem halde dimi ama

sizin yaptığınızın doğru olduğunu belirten bir tebligat göremiyorum ben.bu nasıl bir mantıktır ben yaptım doğrudur sizde yapın öyle mi?

bundan sonra yorumu diğer üyelere bırakıyorum. umarım ipcler gelmeye başladığında da çıkıp burda yine bu tür cevaplar verirsiniz

allah size güvenene akıl fikir versin ne diyeyim...