İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

arkadaşlar ne oldu şimdi elimize geç gelen raporlar var bunları sisteme girelim mi, yoksa girmeyelim mi
bu tartışmalardan sonra tereddütte kaldım

Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Benim genelgeden anladığım kadarıyla iş göremezlik belgesinin girişini sgk dan yazı gelip 5 iş günü beklemektense şimdiden sisteme girişlerini yaptım

NİSANLI ' Alıntı:
Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Benim genelgeden anladığım kadarıyla iş göremezlik belgesinin girişini sgk dan yazı gelip 5 iş günü beklemektense şimdiden sisteme girişlerini yaptım

yarın ben buradaki sgk müdürlüğüne gidip md.yardımcılarından bilgi alayım
sonucu buraya yazarım, herkes faydalanır, ama bu sgk nın genelgeleri o kadar yoruma açık ki neyin ne olduğu anlamak zor

merhaba ,

personellerimizin almış oldukları raporların 1 nüshası sgk ya gidiyor ve bunu bildiğiniz gibi raporu açan hastanenin kayıt servisi gönderiyor . sgk'nın eline raporun ulaşma süresi yaklaşık 10-15 gün hatta bazen 1 ay bile sürebiliyor.bu süre içerisinde rapor girişi yapmadıysanız sgk size bir yazı gönderiyor ve raporu 5 gün içerisinde girmenizi istiyor eğer yine girmezseniz ceza kesiyor..
müdürlüğe bir işlem için gittiğimde bunuda sordum ve biz ceza kesmiyoruz şuana kadarda kesmedik sadece işverenin sorumluluğunu yerine getirip, işçiyi mağdur etmemesini sağlıyoruz dediler . (kadıköy sigorta müdürlüğü)

tabi yine sorduğunuzda sizde bizi bilgilendirirseniz sevinirim

"Ancak, kurumun denetim elemanlarının incelemelerinde raporun zamanında girilmediği veya geç girildiği tespit edildiğinde tebliğe gerek olmaksızın ceza uygulaması yapılacaktır.
...
Ayrıca, takip eden ayın 23 üne kadar APHB verilmesi gerektiğinden kurumdan tebligat beklenmeden APHB sinin gönderildiği tarihe kadar geçici iş göremezlik raporlarının da sisteme girilmesi gerekecektir. Aksi takdirde kurum tebligat yapmadan ceza düzenleyecektir."

Bu kısımları atlamayalım. Siz yazı gelmesini beklerken bilerek geciktirdiğiniz için ipc ile karşı karşıya kalırsınız.

kbrs16 ' Alıntı:
"Ancak, kurumun denetim elemanlarının incelemelerinde raporun zamanında girilmediği veya geç girildiği tespit edildiğinde tebliğe gerek olmaksızın ceza uygulaması yapılacaktır.
...
Ayrıca, takip eden ayın 23 üne kadar APHB verilmesi gerektiğinden kurumdan tebligat beklenmeden APHB sinin gönderildiği tarihe kadar geçici iş göremezlik raporlarının da sisteme girilmesi gerekecektir. Aksi takdirde kurum tebligat yapmadan ceza düzenleyecektir."

Bu kısımları atlamayalım. Siz yazı gelmesini beklerken bilerek geciktirdiğiniz için ipc ile karşı karşıya kalırsınız.

iyi de ben çalışanlarımın sigorta primlerini 30 gün gösteriyorum bu nedenle benim sizin belirttiğiniz gibi bir sıkıntım yok. Bildiğim kadarıyla uluslararası yada büyük ölçekli çoğu şirkette böyle yapıyor, en azından benim çalıştığım 4 uluslararası şirketin uygulaması bu şekilde.

İş göremezlik bildirimi süresinde girilmediğinde tebligatla ile birlikte ceza da geliyor asgari ücret * 2 katı. Kurumun uyarısı bu şekilde.
Eğer buna rağmen 5 gün içinde girilmez ise asgari ücret*5 katı ceza geliyor.

SGK tebligatın var demiyor İPC var diyor.

Bu nedenle iş göremezlik belgesini girmek için tebligat beklemeye gerek yok sanırım.

sanırım yanlış anladınız beni tabikide tebligatı beklemek yanlış hatta elimizden geldiğince rapor süresi biter bitmez sisteme giriş yapabilmek doğrusu fakat bazende aksilikler oluyor ve girilemeyebiliyor (rapor geç geliyor vs.)
bana müdürlükten verilen cevabı sizlerle paylaştım, evet doğrudur bunu yapın demedim .
sonuçta herkesin bölge müdürlüğü farklı cevaplar verebiliyor..

herkes ister rapor biter bitmez sisteme giriş yapsın cezası varsada yoksada sgk ile sorun yaşamasın ama bazen herşey bizim elimizde olmayabiliyor .

Herkes bildiğini paylaşıyor ben de sadece bildiklerimi paylaştım.
Sonuçta hiç kimsenin ceze yemesini istemeyiz.

Yanlış anlaşılacak bir durumda yok. Burası bir paylaşım sitesi ne de olsa.

aynen öyle

Arkadaşlar Merhaba,

Mesajları epeyce okudum sonuçta bildirim yapılmaz ise İPC uygulanacak orası kesin. Peki raporlu olan personel raporunu işverene bildirim süresi geçtikten sonra ulaştırmışsa ve işveren ona 30 gün üzerinden prim yatırmışsa ve personel sgk'dan para talebinde bulunmayacak ise yine de İPC uygulanır mı?

rapor girilmez ise uygulanabilir.

Merhaba beni bir sorum olacak.

Doğum raporu 22/09/2010, işgöremezlik ise 24/08/10 dan 04/10/10 kadar istirahatli
05/10/10 da da kontrol olmuş. Kontrolde ayrı iş görmezlik belgesi VERMEMİŞLER.
doğum raporuyla sskya EKSİK GÜN bildirimde bulunursunuz demişler
DOĞUM RAPORUYLA eksik günde bulunula bilinirmi?

arkadaşlar rapor bitimi 15/11 (arefe günü) araya bayram tatili girdi beş iş günü süresine göre 26/11 e kadar girilmesi gerekir diye düşünüyorum doğrumudur?

Bence 22.11.2010 son günüdür.

evet son ödeme/bildirim tarihi tatile denk geldiğinde takip eden ilk işgünü ödeme/bildirim yapılır lakin tebliğde geçen 5 işgünü ifadesine takıldım...

Arkadaşlar bir pesonelim özel acıbadem hastahanesinden 20 günlük bir rapor getirdi.

1- hastanaye başvuru tarihi 04.11.2010 ameliyat oluş ve çıkış tarihi 06.11.2010 ben bunlardan hangisini rapor başlangıç tarihi yapmalıyım?

2-rapor 20 günlük rapor bitiş tarihini 26.11.2010 olarak mı girmeliyim?yada bayramlar ve pazar günleri süreden düşüyor mu?

3- raporun arkasını sağlık grup başkanı imzalamış ve imzalar tasdik olunur demiş bu işgöremezlik yerine geçer mi?

hastanenin beyanı rapor başlangıcı 06.11.2010, işbaşı tarihide 26.11.2010 olmalı şeklinde raporu bu şekilde mi girmeliyim?

yardımcı olabilir misiniz?

merhaba arkadaşlar..bir personelimiz doğum öncesi 34.haftasında olduğunu belirten işgöremezlik belgesini getirdi...ayrıca doğum iznine ayrıldı..rapor tarihi başlangıcı 22/11/2010..ben bununla ilgili sisteme henüz giriş yapmadım....bununla ilgili girişleri nasıl yapabilirim...10 ar 10 ar mı gidicem..kiii öyle yaparsam ilk 10 gün için 5 günlük süreyi kaçırmış oluyorum...yoksa doğum sonrası raporunu bekleyip bitiş tarihinden sonraki 5 gün içerisnde mi bildirim yapıcam...

ayrıca personele maaş ödemeyeceğim ve ssk da eksik gün bildirimi yapmam gerekecek değil mi?

tşk...

10 günlük raporu internetten bildirdim. Bu durumda eksik gün bildirimini yapmayıp elemanın sgk primini 30 gün göstersem bir şey olurmu. SGK 30 gün gösterdim diye niçin raporlu adamı çalıştırdın raporlu eleman çalıştırmak yasaktır diyerek İPC kesme olasılığı varmıdır?

serkand ' Alıntı:
Arkadaşlar bir pesonelim özel acıbadem hastahanesinden 20 günlük bir rapor getirdi.

1- hastanaye başvuru tarihi 04.11.2010 ameliyat oluş ve çıkış tarihi 06.11.2010 ben bunlardan hangisini rapor başlangıç tarihi yapmalıyım?

2-rapor 20 günlük rapor bitiş tarihini 26.11.2010 olarak mı girmeliyim?yada bayramlar ve pazar günleri süreden düşüyor mu?

3- raporun arkasını sağlık grup başkanı imzalamış ve imzalar tasdik olunur demiş bu işgöremezlik yerine geçer mi?

hastanenin beyanı rapor başlangıcı 06.11.2010, işbaşı tarihide 26.11.2010 olmalı şeklinde raporu bu şekilde mi girmeliyim?

yardımcı olabilir misiniz?

1- raporun veriliş tarihi öneml. hastaneye yatması ya da ameliyatı değil. rapor kağıtının düzenlenme tarihini baz almalısın.
2- burda iki türlü cevap var.
a-10 günden fazla istirahat raporu alan işçiler, işverenden geçici iş göremezlik ödeneklerini 10?ar günlük dilimler halinde almak istediklerini talep ederlerse bildirim şekli bu örnekte;
ilk on gün gün için ilk bildirim ; 16.11.201 dan itibaren 5 iş günü sayılır, son gün hafta sonuna rastladığı için haftasonunu takip eden ilk iş gününü son bildiirm süresi olur yani _20.11.2010
ikinci on günlük bildirim yani ikinci bildirim ;26.11.2010 dan itibaren 5 iş günü yani 31 kasım

b-10 günden fazla istirahat raporu alan işçiler, işverenden geçici iş göremezlik ödeneklerini 10?ar günlük dilimler halinde almak istediklerini talep etmezlerse bildirim örnek için şöyle olur ;
27 kasımda iş başı yapacağı için evrağını getirir 27-28-29-30-32 bu günlerden birinde son gün 31 kasımda bildirilir.