İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

Merhaba,
raporda;
03.02.2011 den 12.02.2011 tarihine kadar istirahatlidir.
13.02.2011 de çalışır diyor.

1) bildirirken rapor başlangıç tarihi 03.02.2011 tarihini mi? gireceğim. Yoksa raporun düzenlenme tarihi olan 02.02.2011 tarihini mi?

2) Bu işçi yukarıdaki tarihlere göre 10 gün mü? raporludur yoksa 11 gün mü?

Başlangıç tarihi 03.02.2011 ise o tarihi baz almanız gerekir. Yani 10 gün

teşekkür ederim sn.turkasia..
Eksik gün bildirirken bu işçi için 10 gün istirahatli olarak bildireceğim değil mi?

Merhaba,

bir personelimizin raporunu bildirmiştim, personel PTT ye gitmiş, para yatmadığını söyledi bana. bende kendisine orjinal raporu kuruma gösterip müracaat etmen gerek dedim. Oradan PTT hesabına para yatırırlar dedim. Ama personelimiz, başka bir çalışanın hiç müracaat etmeden PTT den parasını aldığını dedi bana.
Ben raporla kuruma müracaat yapmasını söyledim. Müracaat olmadan, işgöremezlik rapor parası PTT ye yatıyor mu?

Ben mi? yanlış bilgi verdim acaba.

SGK'ya gitmeden de işlem yapılabiliyor..

teşekkür ederim cevabınız için.

peki sgk ya gitmeden nasıl yapılıyor. PTT de para yatmamış, ama ben rapor girişimi yapmıştım.

Normal şartlarda rapor bitiminden sonra 7 gün içerisinde PTT'den ödeme gerçekleşir..Ama ben 2 ay bekleyen çalışan da biliyorum..sizinle alakalı bir durum söz konusu değil.. bazen aksaklıklar yaşanıyor..

27/12/2010 tarihinde işe başlayan bi personelimiz 17/01/2011 tarihinde duygu durum bozukluğu nedeniyle hastaneye yatırılmıştır.Hastaneden yatırılmıştır diye bi belge geldi.Bende bu belge ile Eksik gün Bildirimimi Yaptım Hasta 18/02/2011 tarihi itibariyle hastaneden çıkış yapmıştır.
Hasta ücretli giriş olduğu için işgöremezlik veya çalışabilir kağıdı verilemeyeceği söylenmektedir.Hastanın sadece epikrizi var bunu sisteme çalışılmadığına dair bildirim girişi yapmalımıyım?
Soru :
1)Bu Personelimiz için Heyet raporu,işgöremezlik belgesi veya çalışabilir belgesi verilmediği için ben bunu sisteme nasıl işleyebilirim?
2)Eksik gün olarak gösterirsem sgk benden raporu sisteme girmemi istemez mi?

Çok Acil Şimdiden Herkese Teşekkürler

Benim bildiğim epikriz resmi bir evrak değil.. sadece hastalığın öyküsünü belirtir..SGK'nin sistemine girmeniz bir şey ifade etmez..

Ama ben neden rapor alamadığı anlamadım.. Hastaneye yatış ücretli olsa da.. rapor yazılabilirdi.. ???

Şahsi fikrim..Şuan vaktiniz var.. bildirgelerdeki kodları değiştirip.. ücretsiz izin yapın.. ocak ayını o şekilde kurtarın..şubat ola hayrola..

Şimdi elime bir tane işgöremezlik belgesi başka işçiye ait bir tane de çalışabilir kağıdı ulaştı.
1-İşgöremezlik belgesi;
15.03.2011 den 18.03.2011 e kadar istirahatli
18.03.2011 tarihinde çalışır.
2-Çalışabilir kağıdı ise;
Sevk : 21.03.2011
Çalışabileceği tarih:23.03.2011 şeklinde.

Bugün 28.03.2011. Yani ikisi içinde 5 günlük süre geçti.

Burada sormak istediklerim şunlar.

1- 5 gün içinde giremediğimden şimdi ne yapmalıyım.
2- Çalışabilir kağıdındaki istirahat süresi 2 gün olduğundan sadece eksik günü versem işgöremezliği girmesem sorun olur mu?
3- 1. işgöremezlik belgesindeki istirahat süresi 3 gün buna eksik gün versem fakat işgöremezliği vermesem ne olur. Yada eksik gün de vermesem ne olur?

1- Sisteme giriş yapabilirsiniz. (Kurumdan yazı gelip gelmediğiniz teyid edin)
2- Sisteme 3 güne kadar olan raporları girmek zorunda değilsiniz (İş kazası hariç)
3- bkn Cevap 2

Kurumdan daha yazı gelmedi. Şuan girsem ceza kesilirmi acaba?

Birde raporlu günlerde çalışmış bir işçi sgk dan istirahat parasını almak istemezse ve işverende çalıştığı için tam maaşını vericekse yine de işgöremezlik girişi yapmak gerekiyor mu?

Teşekkürler.

Raporlu günlerde çalıştırmayın.. personel kendi istiyorsa bile çalıştırmayın.. yapmayın.. durduk yere iyilik yapacağım diye.. başınıza iş almayın..kazara çalışanın başına bir şey gelecek.. ondan sonra hesap verin diyecekler.. gitsin istirahatini evinde tamamlasın..

**Rapor herhalükarda SGK'ya ulaşır.. ve istirahatli kişinin çalışıp çalışmadığını SGK takip etmez.. siz çalışsa dahi.. girişini yapın..

Peki raporu bize 5 gün geçtikten sonra getirirse ne yapıcaz?
Saygılar.

Bu durumu çözmeniz gerekiyor.. ilk istirahat raporunun SGK'ya gittikten sonra.. sırf size rapor aldığını belirtmediği için çalışırken Allah muhafaza rapor tarihleri arasında bir de iş kazası geçirirse..bunun sorumlusu kesinlikle ama kesinlikle işçi olmaz..

Bence durumunuz uygun mu bilmiyorum ama.. işçilerin genel yükümlülükleri ile ilgili bir toplantı yapın..Yok yere bu tarz sıkıntılarla karşılaşmayın..

O konuda haklısınız fakat şuan böyle bir durumda ne yapmalıyım. Yani 5 gün geçti ve sisteme girmelimiyim?

Herhangi bir cezai yaptırım söz konusu değil..

Eğer rapor girişi yapmazsanız.. SGK tespit ettikten sonra yazılı olarak size rapor girişini yapın diyor.. eğer size gelen yazıyı dikkate almazsanız ceza ile karşı karşıya kalırsınız..Şuan bir sıkıntı yok.. rahat olun..

Peki şuan ben bu raporu sisteme girmesem fakat eksik gün bildirimi versem ve ekinde raporu yollasam yinede sıkıntı olmaz değil mi?