İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

SGK sisteme girilmedi diye işvereni uyarmadan ceza söz konusu olmaz..

acziyet ' Alıntı:
SGK sisteme girilmedi diye işvereni uyarmadan ceza söz konusu olmaz..

10 ve üzeri istirahatlerde.. bildirim yapmadan ceza kesme hakkını saklı tutuyorlar..

Raporun girişini yapmayın, çalışanı da o ay 30 günden gösterin. Birkaç ay sonra çalışmadığına dair bildirim yapılmadığına ilişkin yazı geliyor. O yazıya cevaben 'personelin o tarihte işyerinde çalıştığını, raporunu işverene getirmediğini ve de o ay 30 gün olarak gösterildiğine dair dilekçe yazarsınız. Ceza ödemek zorunda da kalmazsınız.

merhaba bir çalışan 27,03,2011 tarihinde başlayan 05,05,2011 tarihinde kontrol yazan bir rapor getirdi bende 05,05,2011 tarihine kdr bekleyip şirketi aradım işe başlama vermişler dedi ve raporu 27,03,2011 başlangıç 05,05,2011 işe başlama olarak girdim daha sonra çalışabilir kağıdı faturaların arasında göndermişler ve 06,05,2011 tarihinde çalışabilir yazıyor şimdi ben bunu 1 gün için güncellemeden değiştirsem 06,05,2011 işe başlama yapsam güncellesem yani problem olur mu zamanı geçtiği için yardımcı olursanız çok sevinirim

Rapor tarihleri ile.. sizin internete girdiğiniz tarihlerde bir uyuşmazlık olursa..SGK sizden rapor tarihlerinin düzeltilmesini talep eder..

muhtemelen istirahatli kişinin ödeneği çıkmamıştır.. o da neden çıkmadığını öğrenmek için bağlı bulunduğu SGK müdürlüğüne gittiğinde.. oradaki memur düzenleme yapılmasını isteyecektir..

Siz ya düzenlemesini yapın..bir sorunla karşılaşmazsınız..

Ya da o arkadaşla konuşup.. parasını alıp almadığını öğrenin..

teşekkür ederim öncelikle parasını büyük ihtimalle çoktan almıştır.diğer muhasebeci arkadaşlarıma danıştım mayıs bildirgesini vermediysen güncellemeden düzelt problem olmaz dediler öyle yaptım bakalım umarım sorun çıkmaz

merhaba,
ben 16.05 2011 tarihinde ayağımı kırdım. acile gittiğimizde doktor 16.05.2011-25.05.2011 tarihinde istirahatli, 26.05.2011 tarihinde kontrol şıkkını işaretledi. ancak ben kontrole gitmedim. başka bir hastaneye gittim ve oradan başka herhangibir rapor almadım. çünkü işe gitmeye başladım.
şimdi muhasebeden aldığım bilgi ise, raporumun hala açık olduğudur? doğru mudur?
doktorum ise, kontrole gelmediğim takdirde ilk 10 lük raporunda geçersiz olduğunu söylemişti. oysa muhasebe şu anda tam tersini söylüyor. hala raporlu gözüktüğümü ve raporun kapanması gerektiğinde ısrarcı.
lütfen bana biri mantıklı bir açıklama yapsın

Siz istirahatinizi.. doktor onayıyla aldınız..

Ne zaman iş başı yapmanız gerektiğine siz değil doktor karar vermelidir..

İşvereniniz haklı..Doktorunuzdan iş başı yapmanızda bir sıkıntı olmadığına dair bir belge almalısınız..

merhaba
21/02/2011 tarihinde doğum iznine ayrıldım 04/05/2011 tarihinde doğum yaptım 27/06/2011 tarihinde raporum bitti.Bursa da oturuyorum işyerim İstanbul merkezli rapor param hala yatmadı işyerim Kadıköy sgk raporum bildirdiğini söylüyor bir sorun olabilirmi?

Aksaklık olabilir..işyerininizin raporunuzu internet üzerinden bildirdiğine emin olun.. gerisini SGK'ya bırakın..

Ayrıca.. e-devlet şifresine sahip değilseniz.. Bir PTT şubesinden bu şifreyi temin edin.. ne olacağı belli olmaz.. "acaba para yattımı?" düşüncesiyle.. gün aşırı PTT'ye gidip yorulmayın.. internetten turkiye.gov.tr adresinden takip edin..

işyeri bildirmediyse şuandan itibaren ne yapabilirim? edevlet şifrem var ve hergün kontrol ediyorum.işyerimle görüştüm muhasebe bölümü izindeymiş onların onaylaması gerekiyormuş neyi onaylıyacaklarını anlamadım.

Muhasebenin onaylayacağı şey; raporunuzu sisteme girecekler o kadar

Eğer raporunuzu sisteme işlemedilerse tekrar hatırlatma yapabilirsiniz.

Nasıl bir işyeri muhasebe bölümü komple izinde oluyor

4 aydır maaş alamıyorum ve rapor paramıda alamıyorum Sgk nın işveren üzerinde bu konuda bir yaptırımı yokmu

Dediğim gibi raporunuz sisteme girildi ise en geç bu hafta ödemeniz çıkmalı

sefikaguler ' Alıntı:
4 aydır maaş alamıyorum ve rapor paramıda alamıyorum Sgk nın işveren üzerinde bu konuda bir yaptırımı yokmu

işveren veya muhasebecisi bu raporu, rapor bitiminden itibaren 5 gün içinde çalışmazlık belgesi internet girişi yapmak zorundadır. yapmadığı taktirde bu durumu sgk yazı ile işvrene bildirir. bildirim tarihinden itibaren 5 gün içerisinde yinede girmezse 3982,50 TL idari para cezası uygular.

Temmuz ayı içerisinde işe giren (Henüz kendisi için aphb tahakkuku yapılmadı/işe girişi yapıldı) işçinin raporunu sisteme girmeye çalıştığım zaman bu işçi bu firmada çalışmamaktadır diye bir uyarı çıkıyor.
İşçinin girişinin yapıldığı firma doğru ancak, neden böyle bir uyarı veriyor, illa tahakkuk yapılmalımıdır?

Bilgisi olan varmıdır?

Hesap fişi düzenlemeyi denediniz mi? büyük ihtimal ile sorununuzu çözecektir..

eğer yeni girene ait bir adet yani ilk aylık bildirim yapılmadı ise rapor girişinden önce hesap fişinin doldurulması zorunludur. (sgk açıklamasında bu yazmakta idi.)

Teşekkürler arkadaşlar.

Arkadaşlar Merhaba,

Geçen hafta bir işçimiz bir rapor getirdi. rapor şu şekilde:
-14.07 - 23.07. (24.07 kontrol)

-25.07.2011 - 04.08.2011

sormak istediğim şu,

Kontrol tarihi 24 temmuz, ikinci istirahat başlangıcı 25 temmuz. arada bir gün eksik.

(24 temmuz pazar günü olduğu için doktor yokmuş, 25 temmuzda ikinci raporu vermişler)

Raporun bildiriminde bu bir günlük boşluk bir sorun yaratır mı?

Teşekkürler,