İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

Sizin işçilerde nerden bulup alıyorlar böyle raporları?

myigit1 ' Alıntı:
Arkadaşlar Merhaba,

Geçen hafta bir işçimiz bir rapor getirdi. rapor şu şekilde:
-14.07 - 23.07. (24.07 kontrol)

-25.07.2011 - 04.08.2011

sormak istediğim şu,

Kontrol tarihi 24 temmuz, ikinci istirahat başlangıcı 25 temmuz. arada bir gün eksik.

(24 temmuz pazar günü olduğu için doktor yokmuş, 25 temmuzda ikinci raporu vermişler)

Raporun bildiriminde bu bir günlük boşluk bir sorun yaratır mı?

Teşekkürler,

MYİGİT1

ilk raporu güncelleyin işe başlama tarihini 04/08/2011 olarak girin bir sorun olmayacaktır.

Temmuz 31 gün olmasaydı sorun olurdu.

Arkadaşlar Merhaba,

İşgörmezlik bildirimde işe başlama tarihi yanlış girilmiş. Raporu güncelleyerek işe başlama tarihini düzelteceğim.

Bu düzeltme nedeni ile cezai bir durum olur mu?

Teşekkürler,

merhaba arkadaşlar..personelimiz doğum raporunu getirdi işe başlama tarihi 07/08/2011
ben bugün bildirim yaptım.tabi bugün 8.gün...sorum şu:1-ceza gelir mi? 2-personel doğum parasını alabilir mi?

tşk..

forwhom ' Alıntı:
Aksaklık olabilir..işyerininizin raporunuzu internet üzerinden bildirdiğine emin olun.. gerisini SGK'ya bırakın..

Ayrıca.. e-devlet şifresine sahip değilseniz.. Bir PTT şubesinden bu şifreyi temin edin.. ne olacağı belli olmaz.. "acaba para yattımı?" düşüncesiyle.. gün aşırı PTT'ye gidip yorulmayın.. internetten turkiye.gov.tr adresinden takip edin..

işçinin ayrıca sgk ya doğum belgelerini ve raporunu götürmesine gerek var mı?

işgöremezlik raporunu 5 işgünü içerisinde girmeyip daha sonra girdiğinde kendisine(işverene) sgk dan ceza gelen arkadaş var mı??????

ydik ' Alıntı:
işgöremezlik raporunu 5 işgünü içerisinde girmeyip daha sonra girdiğinde kendisine(işverene) sgk dan ceza gelen arkadaş var mı??????

Merhaba,

Ben sgk ile görüştüğümde, bana 5 günlük süre geçse bile giriniz demişlerdi. Cezai durumun engellenmesi için kurumdan bize bilgi geliyormuş girin diye, o bildirimden sonra 5 işgünü içinde girilmezse para cezası geliyormuş diye bilgi almıştım.

Merhaba Arkadaşlar,

Elimde bir rapor var. Başlangıç tarihi 13.05.2011, not olarak 3 ay istirahat denmiş (Açık istirahat).

Bu raporun kontrol günü 14.08 olur mu? yoksa her ayı 30 gün olarak baz alıp bu duruma göre mi hesaplayacağız? (Temmuzda 31 gün var)

Teşekkürler,

myigit1

myiğit1 çok teşekkür ederim bilginiz için umarım aynı uygulama halen devam ediyordur...
sizin sorunuz için de kontrol günü 14.08 olur çünkü bir ay 30 gün olarak dikkate alınıyor yani bu benim fikrim tabi...

Arkadaşlar Merhaba,

Bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Üç gün ve üzeri isitirahatlerde, işgörmezlik belgesinin olması şart mıdır?

Çalışanlarımız bazen üç gün ve üzeri istirahatlerde küçük bir rapor kağıdı getiriyorlar.

Bu rapor kağıtlarının geçerli olmadığı ve İşgörmezlik kağıdı olması gerektiğini duymuştum (İşgörmezlik parasını almak için işgörmezlik belgesi gerekiyormuş).

Yardımlarınız için teşekkürler,

Çalışabilir kağıdı mı?

Herkese merhaba,
Öncelikle başımıza şöyle bir durum geldi.rapor giriş sistemindeki alttaki sigortalının ücret dışındaki kazançları bölümüne
Prim veya ikramiyeler bölümüne işçinin ücretini

İşverence veya Mahkemece Ödenmesine karar verilen ücret ödemelerinide işçinin fazla mesai ücreti yazılmış
,

Bugün bir personelim bunun için sgk ya gitti sgk'daki personel bunu girip düzeltmemi istedi.Bir problem olmaz dedi bende güncellemeden sadece ücretleri sildim ve güncelledim bir problem olur mu?Ceza falan gelmez değil mi?

Raporlarda hiç TL girmedim ama güncellemeninde sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü bırakın TL yi tarihlerde bile güncelleme yapıyorum.

Forwhom ve NİSANLI
Peki Şimdi Birkaç Personelin daha bu şekilde bunlarıda düzeltmemde bir problem olmaz herhalde o zaman
Hatta sgk'ya bile şu şekilde mail attım.

Kolay Gelsin,
Şirketimiz büyük işverenlere kayıtlıdır.İşyerimizde şu şekilde bir problemle karşılaştık..
Rapor giriş sistemindeki alttaki sigortalının ücret dışındaki kazançları bölümüne
Prim veya ikramiyeler bölümüne işçinin ücretini

İşverence veya Mahkemece Ödenmesine karar verilen ücret ödemelerinide işçinin fazla mesai ücreti yazılmış,

Bugün bir personelim bunun için sgk'ya gitti sgk'daki personel arkadaşımız bunu girip düzeltmemi istedi.Bir problem olmaz dedi bende güncellemeden sadece diğer kısımlardaki ücretleri sildim ve güncelledim bir problem olur mu?Diğer personellerimizdede bu şekilde girişler mevcut bunlarıda düzeltmek istiyorum.Raporların Sisteme girilme süreleri ile ilgili bir problem olmamaktadır.

Ödeneği çıkmış raporlarda mı bu güncellemeyi yapacaksınız?

Hayır böyle olunca durum ödenek çıkmamakta zten.İşverence veya Mahkemece bölümü dolu olduğu için.O yüzden ödeme alamayan diğer en son girdiğim birkaç personeli düzelticem

Arkadaşlar merhaba

Doğum raporu almış bir personelimiz mevcut. Ben raporu 10 ar günlük girmek istemiyorum sisteme , zaten personelin böyle bir talebide yok. Doğumdan sonraki 8 hafta sonra rapor kapandıktan sonra sisteme 1 defada girsem sorun olurmu? 170 nolu Alo SGK ya sorduğumda doğumdan önce ve sonra olarak 2 rapor girebilirsiniz diye bişey söyledi. Ama rapor zaten doğumdan sonraki 8 hafta sonra kapanmıyormu? Bildiğim kadarıyla 2 rapor olmuyor? Kafam karıştı acilen cevaplarınızı bekliyorum. Tşk.