İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

Doğumdan sonra çalışır işaretli oluyor. O zaman tek rapor olarak sisteme öncesi ve sonrasını giriş yapabilirsiniz.

Nisanlı cevabın için teşekkürler. İlk aldığı rapordamı doğumdan sonra çalışabilir yazıyor? Doğumdan sonra gidip 8 hafta sonrasına raporu kapatması gerekiyor diye biliyorum?Yardımların için tşk.

merhaba,

bir işçimizi askerlik yoklaması için gatadan aldılar, 05/10/2011- yatış 19/10/2011 çıkış.. bunu belgeleyen de bir rapor verdiler.

bu durumda bu işçimizin rapor bildirimini kaç gün yapıcaz, tamamını mı kurum ödeyecek nasıl olacak acaba bilgi rica edebilir miyim?

SENAYSS ' Alıntı:
Nisanlı cevabın için teşekkürler. İlk aldığı rapordamı doğumdan sonra çalışabilir yazıyor? Doğumdan sonra gidip 8 hafta sonrasına raporu kapatması gerekiyor diye biliyorum?Yardımların için tşk.

ilk aldığı raporda doğum tarihine yakın bir tarihe kontrol yazılır. Doğum sonrası ise raporun sonlanması için çalışır ibaresi son noktadır.

merhaba arkadaşlar..elimde 2 tane iş göremezlik raporu var.bitanesi 25/10/2011-27/10/2011 raporludur 27 de çalışabilir...bitanesi 27/10/2011-29/10/2011 raporludur 29 da çalışabilir..
yani işçi 2+2 aralıksız rapor almış..benim bunu ayrı ayrı mı beyan etmem gerekiyor yoksa 4 günlük tek seferde 25/10/2011-28/10/2011 29 da çalışır olarak mı beyan etmem gerekiyor...ayrı ayrı girersem ödeme alamaz..ama tabi burda doğru beyan önemli benim için..

bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim..

herkese kolay gelsin

teşekkürler..

Arkadaşım ben ayrı ayrı rapor gelirse şayet 2 den fazla değilse bildirmiyorum. Tek bir rapor olarak bildirmek mantıksız geliyor çünkü bana. Önceki rapor zaten kapanmış çalışır vermiş sonra yeni raporda onun eki olarak düşünmek doğru gelmiyor. Hastane onu nasıl takip edicekde ssk ya göndericek sadece 3 gün ve sonrası raporları ssk ya gönderiyorlar diye biliyorum. Hatta ben çalışanlara 3 değil yeterliyse 2 gün rapor alın beni uğraştırmayın diyorum. Gerekirse tekrar alın diyorum o yüzden bu tip olaylarla karşılaşıyorum. Ben maaşından düşmediğim için bir problem olmuyor. Ama istersen emin olmak için 170 nolu hattı arayabilirsin böyle konularda bilgileri oluyor ulaşmak daha kolay. İyi çalışmalar

SENAYSS ' Alıntı:
Arkadaşım ben ayrı ayrı rapor gelirse şayet 2 den fazla değilse bildirmiyorum. Tek bir rapor olarak bildirmek mantıksız geliyor çünkü bana. Önceki rapor zaten kapanmış çalışır vermiş sonra yeni raporda onun eki olarak düşünmek doğru gelmiyor. Hastane onu nasıl takip edicekde ssk ya göndericek sadece 3 gün ve sonrası raporları ssk ya gönderiyorlar diye biliyorum. Hatta ben çalışanlara 3 değil yeterliyse 2 gün rapor alın beni uğraştırmayın diyorum. Gerekirse tekrar alın diyorum o yüzden bu tip olaylarla karşılaşıyorum. Ben maaşından düşmediğim için bir problem olmuyor. Ama istersen emin olmak için 170 nolu hattı arayabilirsin böyle konularda bilgileri oluyor ulaşmak daha kolay. İyi çalışmalar

170 i aradım ..aldığım cevap şu...bu raporlar ayrı ayrı bildirim yapılmalı...ama personelin prim tahakkukunu 30 gün üzerinden gösterebilirsiniz....4 günlük toplu bir rapor gibi düşünmeyin..sgk işgöremezlik ödemez..ama raporu veren hastane bildirim yapacağı için siz bildirmezseniz ceza gelir...

II- ÇALIŞILMADIĞINA DAİR BİLDİRİM NEDEN GEREKLİ?

Sigortalının istirahatli olduğu günlerde işyerinde çalışmaması gerekmektedir. İstirahatli olması nedeniyle işinden yoksun kalan sigortalıya Sosyal Güvenlik Kurumu?nca ?Geçici İş Görmezlik Ödeneği? ödenmektedir. İstirahatli olduğu halde çalışan sigortalıya geçici iş görmezlik ödeneği ödenmemektedir(2). İşveren tarafından çalışılmadığına dair bildirim yapılmadıkça çalışana geçici iş görmezlik ödeneği ödenmemektedir. Bu yüzden sigortalının raporlu olduğu günlerde çalışmadığına dair bildirimin işveren tarafından internet üzerinden SGK?ya bildirmesi gerekmektedir.

Yukarıda yazılanla söyledikleri çelişkili , zaten 2 günlük rapora para ödemiyecekler neden çalışmadığını bildirelim diye düşünüyorum?

İş kazası hariç 2 günlük raporların sisteme girilmesi zorunlu değildır.

gebelikte işgöremezlik raporu hakkında;

Arkadaşlar merhabalar;

10.09.2011 de 32. haftamda son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu almıştım.
doktorum tarafından 3 Kasım doğum tahmini doğum tarihi olarak belirtildi.

bende son 3 hafta kalana kadar (yani 37. hafta sonunda) 14.10.2011 tarihine kadar çalıştım.
kızım beklemek istemediğinden 21.10.2011 tarihinde yani,38. haftada doğum yaptım.

Fakat doğum yaptığım hastane sanki 03.10.2011 izine çıkmış olarak iş göremezlik raporu hazırlamış.

İşlemlerle eşim ilgilendiğinden fark edilmedi...

Taki dün 15 günlük maaş yatacak diye beklerken 1 günlük maaş yattığını farkedip işyerimi aramamla ortaya çıktı.

İlk sorum;
36. hafta sonuna kadarmı çelışıyor..
37. hafta sonuna kadarmı???
(37hafta sonuna kadar düşünmemin nedeni 40 hafta olmasından dolayı )

ikinci sorum;
bu raporun verildiği günden itibaren 12 gün geçti.. doğal olarak sgk ya bildirimi yapılmıştır.
sgktan düzeltme yapılabiliyormu?
yapılıyorsa benim özellikle yapmam gereken birşey varmı??

yardımını için şimdiden teşekkürler...

ne zaman emekli olabilirim bağ-kur ödemesi yapsam emekli olabilirmiyim

merhaba, yardımınıza ihtiyacım var ben ne zaman emeklik dilekcesi verebilirim ilk işe girişim ssk..01/04/1999 çıkışım 01/10/2002 gün sayım ....1050 günüm var dogum tarihim..23/03/1978 bana nasıl bir yol gösterirsiniz doğum borçlanması yapabilirmiyim, bağkur a isteğe bağlı emeklilik nasıl oluyor. emekli nasıl olabilirim ilgilerinize sonsuz teşekürler ederim.

Doğum borçlanması için acele etme.Daha yolun başındasın.Çalışmaya devam et, çalışmıyorsan isteeğe bağlı Bağkurlu olman gerekiyor.

Merhaba,
arkadaşlar bir iş göremezlik raporu var elimde.

çalışabilir kağıdında 32 haftalık gebe, doğuma kadar izinlidir yazmakta.
İş göremezlik belgesinde ise ilk on güne kadarki kısımda 12.12.2011 tarihi yazılmış başkada birşey yazılmamış..

ikinci on güne kadarki kısmında da 12.12.2011 yazmakta, 2.ci tarih bölümü boş.

ben bu raporu girecekmiyim?

Doğum öncesi raporun girişini yapmıyorsunuz.

doğum gerçekleştiğinde çalışabileceği tarihi doktor elinizdeki işgöremezlik kağıdına yazacak. Siz ise doğum izni bittiği tarihten itibaren komple tek seferde rapor girişi yapacaksınız. Doğum izninde onar günlük parçalı ödeme yapılmıyor.

çok teşekkür ederim.. henüz bir işlem yapmayacağım o halde.
çok sağolun

peki eksik gün için bu raporu sunacağım değil mi? 12.sinde başlamış çünkü 18 günlük eksik gün olacak

11 gunluk prim tahakkuk ettirmeli
20 gunluk ise istirahatli bildirmelisiniz

Sevim Canyakmaz ' Alıntı:
...peki eksik gün için bu raporu sunacağım değil mi?...
Sakın ola aslını eksik gün ekine vermeyin, fotokopisini (kaşe imzalı) vermelisiniz.

Merhaba

arkadaşlar bu yukarıdaki sorumla ilgili doğum 23.01.2012 tarihinde gerçekleşmiş.
Doğum raporu elime bugün ulaştı..
ayrıca işgörmezlik belgesi üzerinde şöyle yazıyor
"(8 hafta) 56 gün doğum sonrası izin
23.01.2012 den ...... burası boş.

bu raporu bildirme tarihim 56 gün sonrası mı? yoksa hemen mi bildirmeliyim :(
bide bu işçiyi eksik gün verirken ücretli izin mi? olacak 56 gün izin yazmış ya :(

Bitiş tarihini yazmalılar ve siz rapor bittiğinde sisteme kaydedeceksiniz.
Eksik gün nedeni istirahat seçmelisiniz.