İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

smmmmm ' Alıntı:
Peki şuan ben bu raporu sisteme girmesem fakat eksik gün bildirimi versem ve ekinde raporu yollasam yinede sıkıntı olmaz değil mi?
sisteme girmezseniz eksik gün bildirimi açısından sıkıntı olmaz, o ayrı birşey 1 gün de raporlu olsa eksik gün vermeniz gerekli, 3 günden az süreli raporlar için giriş yapılmayacak. sgk sizden yazılı talep ettikten sonra girişi yapmazsanız ceza uygulanır.

raporu sisteme girmek zorundasınız..şimdi olmasa bile 3 ay sonra gireceksiniz..eksik günün mahiyeti prim ve tahakkuk servisini bilgilendirmek içindir..ikisi farklı şeyler..Sadece eksik gün yaparsanız çalışan kişi parasını alamaz..

Sağolun arkadaşlar. O zaman sisteme 5 günü geçsede cezasız olarak girebiliyorum.
Teşekkürler. Kolay gelsin.

İşgöremezlik belgesi raporun bittiği tarihten itibare 5 gün içerisinde sisteme girilmelidir.
10 gün ve üzerinde (örnek 20 gün) alınan raporlarda onar günlük periyodlar halinde bildirilmesine gerek yok, yine raporun bittiği tarih itibariyle bildirilmesi yeterlidir.

merhaba,

bir çalışanın raporu elime geldi,

11-04-2011 / 16-04-2011 arası istirahatli 17/04/2011 de iş başı yapar . diye.

ben bu raporu sisteme girdim, peki maaş tahakkuklarını yaparken de 6 gün ssk mı ödemeli , yoksa ben 2 gününü çalıştı gösterip 4 gününü mü ssk ya bildirmeliyim? işçi ssk dan 6 günün tamamını alabiliyor mu?

6 günün tamamını ödemiyor 4 günlük ödüyor
raporu sisteme girdikten sonra isterseniz 30 gün ssk lı gösterebilirsiniz
şayet 24 gün ssk lı gösterirseniz 6 günü eksik gün bildirim formu ile birlikte raporu ekleyerek sgk ya vermeniz gerekir...

emansur ' Alıntı:
şayet 24 gün ssk lı gösterirseniz 6 günü eksik gün bildirim formu ile birlikte raporu ekleyerek sgk ya vermeniz gerekir...
o nasıl oluyor acaba, 30 gün ssk lı gösterirsem raporu kuruma gidince , raporlu adamı çalıştırmışsın demezler mi?

Sgk rapor ücretini 3. günden itibaren ödüyor ama bu paranın işverenle bir ilgisi olmadığından sizin bordroda raporlu olduğu 6 günü eksik göstermeniz gerekiyor. Raporlu olduğu sürede işçiyi çalışmış gibi gösterdiğiniz de problem çıkar.

ACCO ' Alıntı:
emansur ' Alıntı:
o nasıl oluyor acaba, 30 gün ssk lı gösterirsem raporu kuruma gidince , raporlu adamı çalıştırmışsın demezler mi?

İleride çıkacak bir problemde işçi" beni raporlu olduğum tarihte çalıştırdılar" diyerek şikayet bile edebilir

evet haklısınız yanlış bir ifade oldu
işveren dilerse ücretinde kesinti yapmaz demek istedim...

Elime bir tane rapor ulaştı. Hastaneye yatış tarihi 22.04.2011 yazıyor
Ancak belgede 02.05.2011 den 04.05.2011 tarihine kadar istirahatlidir diyor.

O zaman raporun başlangış tarihi yatış tarihimi olacak, e yatış o zamansa neden başlangıca onu yazmadılar.

Arkadaşlar Merhaba,

2 sorum olacaktı:

1- Bir işçimiz 80 günlük rapor aldı ( 80.gün sonu kontrol). Kendisine 10 ar günlük bildirim yapalım diye sorduk. Gerek yok dedi.

23 gün sonra işçi bizi aradı paraya ihitiyacım var. ilk 23 günlük kısmı bildirebilir misiniz? dedi.

Bu durumda ne yapmam gerekiyor? 10 günlük dilimler halinde bildirim yapmadığımız için Rapor bitişini mi bekleyeceğiz yok ilk 23 günü girmemde bir sakınca yok olmaz mı?

2 - SGK ya 10 ar günlük olarak bildirilen raporların her biri için SGK 8 günlük ödememi yapıyor yoksa ilk 2 günü kesip diğer bildirimleri tam mı ödüyor.

Yardımlarınız için teşekkürler,

1- Raporun 23 günlük kısmını girmenizde herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Bizim de bir personelimiz var yaklaşık 8 aydır raporlu rapor girişlerini parası bittiği zaman yapıyoruz. Belli bir zaman diliminde değil.
2-) 80 günlük raporun sadece 2 günü nü kesiyor olmaları lazım çünkü 80 günlük rapor tek sizde girişleri yaparken misal 01.02.2011 den 23 günlük 24.02.2011 giriş yaptınız zaten bulunduğunuz günden daha sonraki güne giriş yapamıyorsunuz sanırım bir sonraki rapor giriş tarihini 24.02.2011 den başlayacak şekilde olması gerekiyor.
Yanlış birşey varsa arkadaşlar gerekli düzeltmeleri yapacaklardır.

Merhaba,

sayın arkadaşlarım elime bir rapor geldi;

Raporun,
birinci on güne kadarki bölümünde;

18.05.2011 den 27.05.2011 tarihine kadar
28.05.2011 tarihinde kontrol işaretli,

ikinci on güne kadarki bölümünde;

28.05.2011 den 06.06.2011 tarihine kadar
07.06.2011 tarihinde çalışır işaretli

işçi onar günlük girmemizi istiyor. Bu durumda 28.05 ten 03.06 ya kadar ilk on gün, sonrada 07.06 dan 11.06 ya kadar ikinci on günlük girilecek değil mi?

bide burada işçi mayıs ayında 10 gün, haziran ayında 10 gün raporlu olacağı için, onar günlük istemese dahi ay atladığı için benim bunları 10 ar günlük süre sonunda mı? girmem gerekli sizce.

bugün 27 tariine kadar girin,
ayın diğerinide bitince girin..

merhaba. peki onar gunluk odeme istemeseydi, 27 si ile ilgili herhangi bir giris yapmadan rapor bitis tarihi olan 06.06 dan itibaren 5 gun icinde bildirmem gerekirdi degil mi? fazla basima gelmiyor rapor... onun icin ogrenmek adina sordum. tesekkur ederim.

narin_ ' Alıntı:
Merhaba,

sayın arkadaşlarım elime bir rapor geldi;

Raporun,
birinci on güne kadarki bölümünde;

18.05.2011 den 27.05.2011 tarihine kadar
28.05.2011 tarihinde kontrol işaretli,

ikinci on güne kadarki bölümünde;

28.05.2011 den 06.06.2011 tarihine kadar
07.06.2011 tarihinde çalışır işaretli

işçi onar günlük girmemizi istiyor. Bu durumda 28.05 ten 03.06 ya kadar ilk on gün, sonrada 07.06 dan 11.06 ya kadar ikinci on günlük girilecek değil mi?

bide burada işçi mayıs ayında 10 gün, haziran ayında 10 gün raporlu olacağı için, onar günlük istemese dahi ay atladığı için benim bunları 10 ar günlük süre sonunda mı? girmem gerekli sizce.

yukarıdaki işgörmezlik belgesindeki bilgilerlerle birlikte birde elime çalışabilir kağıdı geldi.
Onun bilgileri de;
viziteye çıkış tarihi 28.05.2011
tedavisinin bittiği tarih 07.06.2011

aklım karıştı iyice valla..

Arkadaşlar Merhaba,

Bir personelimiz iş görmezlik raporu getirdi.

Rapor şu şekilde,

Hastane yatış:17.05.11 - Hastane çıkış:20.05.11

ve 20.05.2011 den 09.06.2011 e kadar istirahatli diyor.

İstirahat bildirimi yaparken başlangıç olarak hastane yatış tarihini baz alıyordum.

uygulama hala bu şekilde devam ediyor mu? Rapor bildirim yaparken gene hastane yatış tarihini mi baz alacağız?

Saygılarımla,

myigit1

Merhaba.
Arkadaşlar çalışan 3-06-2011 ile 5-06-2011 arası istirahatli 6-6-2011 çalışabilir raporu almış. Ancak bunu bugün getirdi ne yapmalı. Rapor bitiş tr nden 5 gün içinde bildirilmeli diye biliyorum.
Birde 3 gün toplam 5 ide pazar 2 gün deyip göndermedik desek nolur.