İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

bir personelimiz, 07.12.2010 tarihinden 05.02.2011 tarihine kadar rapor almış.(2 ay)
personel ile konuştum rapor bitiminde para almaya gidecekmiş. bende raporu 05.02.2011 tarihinden sonra gireceğim.

Aralık ayı puantajını 7 gün çalışmış ve kalan kısım için eksik gün (istirahat) gireceğim.
Eksik gün bildirimini yollarken raporu ekine koyacağım ama aklımı karıştıran e-bildirgeyi göderirken işgörmezlik belgesini sisteme girmediğim için(rapor bitiminde gireceğim için) herhangibir uyarı verir mi sorun oluşturur mu? Sistem görmez kabul etmez diye korkuyorum. tecrübeli arkadaşların yardımı rica ediyorum. ???

Sorun olmaz bildirgenizi onaylayabilirsiniz.

Merhabalar,

Personel,
1.-26/10/2010'da 34.Hafta Yasal İzin Kullanmaya Uygundur Açıklamalı Bir Rapor Almış.
2.- 37.Haftaya Kadar Çalışabilir Raporu Almış.
3.-07/12/2010'da Doğum Sonrası 07/12/2010 ile 31/01/11 Tarihleri Arası İstirahatli 01/02/11'de Çalışır. Raporu

Bu raporlarla işveren olarak nasıl bir bildirim yapmalıyız?

Teşekkürler,
Yeni Yılınız Kutlu Olsun,
Cuma'nız Mübarek Olsun.

Merhaba Ben 30.12.2010 T Arihinde Doğum İznine Ayrıldım.Raporun Bir Nüshasını İşyerinede Verdim Ama İş Yeri Geçici İş Göremezlik Girişini Yapmamış.Üstelik Ben Doğum İznine Ayrılır Ayrılmaz 31.12.2010 Tarihinde İşime Son Verdi.Sizlere Sorularım Var
1.Ben Doğum Parası Alabilirmiyım.(Net Maaşım 1600 Civarı Ne Kadar Elime Para Geçer)
2.İşyeri Hala Rapor Girişi İçin Sorun Cıkartıyo Bunun İçin Ne Yapabilirim.

rukank ' Alıntı:
Merhaba Ben 30.12.2010 T Arihinde Doğum İznine Ayrıldım.Raporun Bir Nüshasını İşyerinede Verdim Ama İş Yeri Geçici İş Göremezlik Girişini Yapmamış.Üstelik Ben Doğum İznine Ayrılır Ayrılmaz 31.12.2010 Tarihinde İşime Son Verdi.Sizlere Sorularım Var
1.Ben Doğum Parası Alabilirmiyım.(Net Maaşım 1600 Civarı Ne Kadar Elime Para Geçer)
2.İşyeri Hala Rapor Girişi İçin Sorun Cıkartıyo Bunun İçin Ne Yapabilirim.

İşveren raporunuzu en geç 5 gün içerisinde işgörmezlik sistemine girmek zorundadır. Doğum izni aldınız diye sizi işten çıkaramaz, çıkarsa bile kıdem ve ihbar tazminatı vermek zorundadır(işyerinde min.1yıl çalışmış iseniz) işinize son verirken sizden ibraname ücret pusulası vs.gibi belgelere imza aldıysa ki bunlarda da çıkış sebebiniz istifa olarak yazılmışsa üzgünüm hiçbir hak talep edemezsiniz.

Fakat iyi yönden düşünelim. Doğum raporu aldıktan önce 120 günlük sigorta priminiz yatmışsa istirhatli olduğunuz her gün başına 3 aylık brüt ücretinizin 90a bölünmesiyle bulunan rakamı 2/3 (ayakta tedavi olarak düşünüyorum) ile çarptıktan sonra istirhatli olduğunuz gün sayısıyla bir daha çarparsanız alacağınız rakamı bulursunuz. Fakat raporunuzun sisteme girilmesi gerekir. Kasıtlı olarak girilmediğini belgelerseniz haklı çıkarsınız.

Umarım istifa sebebiyle bir belgeye imza atmamışsınızdır.

Merhaba hayır hiç bir şeye imza atmadım.Fakat iş yerimle bugunde konuştum raporu hala sisteme girmemişler diyorlarki biz senin çıkışını 31.12.2010 da yaptık raporunu siteme biz şimdi giremiyoruz.Çünü sistemde seninle ilgili işlem yapamıyoruz diyorlar şimdide ne yapacağım bilmiyorum,böyle bişey varmı ne yapabilirim.

26.01.2011 tebliğ aldım acil yardım istiyorum. işçi 22.02.2010-28.02.2010 arası raporlu bize vermemiş.aradım sgk yı bana dediler rapor nerden bulacam işçi mayısda çıktı bizden gelin alın dedi. Gittim aldım sisteme girdim 27.01.2011 de. 28.01.2011 de 30 gün görünen 2010/02 ayınına iptal ek verdim düzeltme doğrusunu yapayım diye işveren ve eksik bildirminide verdim ekinde. Sgk hastalık servisindeki eleman bana neye verdinki bize bir dilekçe ile bildirsen işçi raporunu getirmediğin den dolayı bildirim yapılmamıştır (zaten 30 günde ödemişsin dedi bana bunu baştan söylemediler)yeterli dedi. Aklım karıştı girişini yaptım elimle verdim inceleme yapılacakmış düzeltmelerle ilgili onu
geri çeksemmi bu gün ayın 29.01.2011 cumartesi 5 iş günü diyor. yani ben ne yapacağımı şaşırtım şimdi.

yukarıdaki konu ile ilgili ceza ne olur lütfen yardım. kişinin faturaları 1 ayda örnek içinden 12 aya ait rapor çıktı 5 günlük (söylememize karşı) biz bunu bodroları vermeden önce giriyoruz sisteme ama 20 gün geçmiş oluyor bunlara ilerde ceza varmı?

arkadaşlar iş göremezlik hesaplaması hakkında bilgi verirseniz sevinirm 27.10.2010 ile 05.11.2010 tarihinde rapor alan işçiye rapor parasını hangi ay dilimleri dikkate alarak sgk sigortalıya parasını öder 7. 8. 9. ayları mı yoksa 11. 10. 9. ayları mı dikkate alır ayrıca çalışmadığına dair bildirim girişinde çalışmadığı günlerde o ay içinde primi gözüküyorsa (yani 10. ve 11. aylarda) bildirim girişinde primi nasıl gireceğiz

Sigortalı kavga, trafik kazası vb nedenlerle oluşan bedensel yaralanmalara istinaden iş göremezlik raporu alabilir mi? iş kazası ve meslek hastalığı analık dışındaki her durum hastalık mıdır?yani kişinin kendini bilerek ve isteyerek zarar vermesi durumunda ya da kişinin bir kişiye saldırması sonucu ya da tam tersi durumunda sgk iş göremezlik parası öder mi yoksa bu durum sigortalının suçu ya da karşı tarafın suçudur adli bir durumdur biz ödeyemeyiz mi der

kolay gelsin öncelikle.

13.01.2011 tescil tarihli ''yeni açılış''ı yapılan işyerinde çalışan personelin girişi geriye dönük 31.01.2011 tarihinde (işe giriş 13.01.2011) yapılıyor. İşçi doktordan 25/01/2011 - 27/01/2011 tarihlerini içeren bir rapor alıyor. Rapor bitim tarihinin 5 gün sonrası itibarı ile 'çalışılmadığına dair bildirim' yapmak için sgk sitesine girildiğinde 'işyerinde böyle bir çalışan kaydı görünmemektedir' uyarısı ile karşılaşıyorum. Sorun henüz bildirge gönderilmediği için mi bu uyarı ile karşılaşıyorum. Ne yapmam gerekiyor. ?

Sorun henüz bildirge gönderilmediği için mi bu uyarı ile karşılaşıyorum.= evet
Ne yapmam gerekiyor. ?= bildirge gönderdikten sonra girersin..yada hesap fişi...

çok teşekkür ederim Sn. aşkınbulduk

Bildirge yolladıktan sonra (misal 15 şubatta) 24 ocak - 27 ocak tarihleri arasında raporlu olan işçinin çalışılmadığına dair bildirimini yaptığım zaman herhangi bir ipc ile karşılaşmayacağım şeklinde algıladım yazdıklarınızı?

Konuyla ilgili biraz fazla stres oldum ben, yeni bir işe başladım ve patron elinde değnekle geziyor idari binada :)

Tekrar teşekkür ederim.

Kurumdan yazi gelmediyse halen bildirim yapabilirsiniz

Bildirge yolladıktan sonra (misal 15 şubatta) 24 ocak - 27 ocak tarihleri arasında raporlu olan işçinin çalışılmadığına dair bildirimini yaptığım zaman herhangi bir ipc ile karşılaşmayacağım şeklinde algıladım yazdıklarınızı?

evet,

arkadaşlar,
Genelge yayınlandığından bu yana ilk kez bir rapor ulaştı elime.
O yüzden ilk defa yapacağım.

bir raporda;
01.02.2011 den 02.02.2011 tarihine istirahatlidir.
03.02.2011 tarihinde çalışır yazıyor.

burada bu belgeyi sisteme girecekmiyim?

bir raporda;
03.02.2011 den 12.02.2011 tarihine kadar istirahatlidir.
13.02.2011 de çalışır diyor.
ben bu raporuda bildirmeyi 12 sinden itibaren mi 5 günlük sürede başlatacağım? yoksa 13.02.2011 tarihi dahil 17.02.2011 tarihine kadar mı? bildireceğim.

biliyorum çok basit ama ilk defa yapacağım, genelgeyide okudum yinede uygulama yapan arkadaşlara danışmak istedim.
teşekkür ederim.

Ilk raporunuz is kazasi degilse sisteme girmenize gerek yok
Ikinci raporun sisteme girisi ise bitis tarihinden itibaren 5 gun

teşekkür ederim sn.nisanlı..
peki ilk raporu sisteme girersek sizce bir sorun teşkil eder mi?
ben belki soru basit, kimse ilgilenmez diye kendi başıma girmiştim raporu az evvel..
iş kazası değil, hastalık yazıyordu belgede, ama sisteme kaydetmişim. :(

Sakincasi yok