İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

sayın ZİNDAN çok teşekkür ederim, bir türlü cevabını bulamadığım bir soruydu.

hamile çalışanımız 8 haftalık rapor aldı ve biz sigortası raporlu olduğu aylarda da 30 gün yatsın istiyorduk, rapor sonrası parasını da alabileceksek ne mutlu

hem devletin hem işçinin lehine bir durum aslında

Raporlu olan işçi için raporlu günlerinde de prim ödeyebilirsinizde, bu durumda sgk dan alınacak parayıda gelir yazmalısınız!

burcu83 ' Alıntı:
mükellefimizin bir işçisi kaza geçirdi ve 23/06/2010 da raporu başladı..
rapor girişini raporun bitiminde verecektik ama mükellef 10'ar günlük girilmesini istedi..
bu tarihte (24/08/10) 10 ar günlük girişler ceza yer mi acaba?
çünkü 23/06/2010 tarihi geçti..kararsız kaldım..ne yapmalıyım sizce..?

bildiğim kadarıyla internet üzerinden bildirilmeyen istirahlar eğer işçinin şikayeti olursa ( zaten işçi size bu konuda şikayette bulunmaz ) cezai işlem uygulanıor

ydik ' Alıntı:
günaydın...temmuz ayı için bildirim yaptığım işgöremezlik süresini nasıl iptal edebilirim??????

iptal edilemez sadece güncelleme yapılabiliniyor.. Üzgünüm:(

metyo ' Alıntı:
Merhaba;
Benim başıma geldi 12.07.2010 tarihinden 09.08.2010 tarihine kadar istirahatlıydım.Raporluydum.Halen tedavi görüyorum sanırım yine istirahatli olacağım.Hastahane tedavi bittiğinde raporun düzenleneceğini söyledi.
Raporumun ilk iki nüshasını hastahane vermedi bana.Dediki bağlı bulunduğunuz kuruma biz bildiriyoruz.Siz sadece internetten bildirim yapacaksınız.Bir daha SGK ya bildirimde bulunmama gerek varmı?Hastahane bildiriyor işyeri netten bildiriyor.Kendim ayrıca SGK ya başvurmama gerek varmı?
Ayrıca Skg ya eksik gün bildirimi yapılacakmı ilgili evraklar nelerdir.?

size verilen nüsha ile birlikte işyerine gidip internetten işletiliyorsunuz. daha sonra sgk ya başvuruya yapıyorsunuz.

RAPOR TARİHİ BİTİMİNDEN İTİBAREN 5 İŞ GÜNÜ İÇERSİNDE SGK SİTESİNDE İŞLENMESİ GEREKİR. GEÇ İŞLENMESİ HALINDE 1500 TL HİÇ İŞLENMEMESİ HALİNDE İSE 3000 TL (KÜSÜRATLI TABİ BU RAKAMLAR) CEZA UYGULANACAĞINI BİLİYORUM. YANİ İŞ GÖRMEZLİK BELGESİ RAPOR TARİHİ BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜ İÇERSİNDE SİSTEME GİRİLİR. HAYIRLI BAYRAMLAR.

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

selam
konu epey konuşulmuş belki ben atlamış olabirim ama bilemedim.
rapor tarihinden başka 3 aylık ücret girişi yapılması isteniyor.elimdeki rapor tarihi 06,09,2010 başlıyor 3 günlük.ozaman hangi 3 ay ücret girişi yazılacak ?(ikramiye prim ödemem yok )..lütfen paylaşırmısınız.

herkese selamlar;

bir işçimiz 05.09.2010 tarihine kadar raporluydu.06.09.2010 dan başlamak kaydıyla 1 ay rapor almış raporu girmek istedim ama bana rapor tarihi bitmemiş diye bir uyarı geldi.Bu raporu nasıl girerim ropor bittikten sonramı.
teşekkürler....

merhaba arkadaşlar...bir personelimiz gata'da muayene olmuş ve 4 günlük istirahat raporu almış..fakat raporu standart işgöremezlik belgesi şeklinde değil..dilekçe tarzında yazılmış...bu haliyle bildirim yapmamın bir sakıncası var mıdır?

Arkadaşlar işgöremezlik raporu bitiş tarihinden itibaren 5 işgünü içerisinde sgk ya bildirmek gerekmektedir.Cezai işlem olarak geç bildirilirse 2 brüt ücret,hiç bildirilmezse 8 brüt ücret cezası vardır.

ydik ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar...bir personelimiz gata'da muayene olmuş ve 4 günlük istirahat raporu almış..fakat raporu standart işgöremezlik belgesi şeklinde değil..dilekçe tarzında yazılmış...bu haliyle bildirim yapmamın bir sakıncası var mıdır?

Çalışabilir kağıdı ise oda geçerli

arkadaşlar, ben 3 ay raporlu idim, geçici iş görmezlik ödeneği olarak bana 45 günlük ücret ödendi. şimdi postaneye gidiyorum hiçbişi yok. 2 aydır da çalışmaya başladım. neden diğer 45 gün ödenmemiştir????

bugi16 ' Alıntı:
Arkadaşlar işgöremezlik raporu bitiş tarihinden itibaren 5 işgünü içerisinde sgk ya bildirmek gerekmektedir.Cezai işlem olarak geç bildirilirse 2 brüt ücret,hiç bildirilmezse 8 brüt ücret cezası vardır.

dostum idari para cezası ssk il/ilçe müdürlüğünün tebligatından sonraki 5 günlük sürece bağlanmadı mı?

yeni bir gelişme mi var, çünkü 5 günlük süreçte verilmediği anda ceza kesilir gibi girmişsin entry'yi

bugi16 ' Alıntı:

kim diyor onu
tebliğ yayınlandı onunla ilgili yanlış yönlendirmeyelim istersen

12.05.2010 tarih ve 27579 sayılı Resmi Gazetede İstirahatlı Olan Sigortalıların İşyerinde Çalışmadıklarına Dair Bildirimin İşverenlerce Sosyal Güvenlik Kurumuna Gönderilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ yayınlanmıştı.

Bu SGK tebliği ile raporlu işçilerin iş göremezlik ödeneği açısından 5 gün içinde elektronik ortamda kuruma bildirilmesi, bu bildirimin öngörülen usul ve esaslarda yapılmaması durumunda bidirimin hiç yapılmaması durumunda asgari ücretin beş katı, geç yapılması durumunda ise asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezasının uygulanacağı SGK tarafından işverenlere duyurulmuştu.
Sosyal güvenlik kurumunun 25 Mayıs 2010 tarihli 2010/66 sayılı genelgesinde ise, işverenlerin, idari para cezasıyla karşılaşmamaları için, konu ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerince bilgilendirileceğini açıklanmıştır.
Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerince, ay içerisinde istirahat raporlarının üniteye intikal etmesine rağmen sigortalının istirahatlı olduğu dönemde işyerinde ?Çalışılmadığına Dair Bildirim?lerin üniteye elektronik ortamda gönderilip gönderilmediğinin takibi de yapılacak, istirahat raporlarının sigortalılarca işverenlerine ibraz edilmemiş olabileceği de dikkate alınarak, istirahat raporları üniteye intikal ettiği halde bildirim yapılmamış olan işyerlerine işverenlerin bildirim süreleri de göz önünde bulundurulmak suretiyle tebliğ yazıları gönderilerek yazının tebellüğ (bildirim) tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde bildirimlerin yapılması istenecektir. Bu süre içerisinde bildirim yapılmaması halinde ise yukarıda belirtilen idari para cezası uygulanacaktır.
Sigortalıların istirahat raporlarını işverenlerine ibraz ettikleri halde çalışılmadığına dair bildirimin yapılamadığı yönündeki başvurularında istirahat rapor tarihleri ve bildirimin süresinde intikal edip etmediğine bakılarak tebliğ yazıları gönderilecek, yazının tebellüğ tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde bildirimlerin yapılması istenecektir.
Buna rağmen, Kurumun denetim ve kontrolle görevli memurlarınca işyerlerinde yapılacak denetim ve kontrollerde söz konusu bildirimin geç yapıldığının tespiti halinde ise idari para cezaları tebligatın yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın uygulanacaktır.

12.08.2010 Tarihinde doğumdan önceki 8 haftalık dönem için rapor alan bir bayanın raporunda rapor bitiş tarihi yazmıyor. Bu tarihi nasıl hesaplamamız gerekiyor ve hangi tarihte internetten giriş yapmamız gerekiyor?

Doğum yaptıktan sonra doktor yazıyor. İşe başlama itibari ile 5 gün içinde girebilirsiniz.

mzhr bey cevabınız için teşekkürler yanlız bizim sigortalımızın raporu bitmeden bir raporu bitmeden 23.09.2010 tarihinde doğum yaptı ve bir 8 haftalık daha rapor aldı ve yeni aldığı rapor 17.11.2010 tarihinde sona eriyor. bu durumda ilk aldığı raporun bitiş tarihi itibari ile sigortaya bildirmemiz gerekiyormu yoksa yeni aldığı rapordan dolayı 17.11.2010 tarihinde mi bildirmeliyiz?

Doğum izni raporları izne başlama ve işbaşı yapma tarihi itibari ile bütündür. işbaşı tarihinde bildirilir. SGK da 10 günlük bildirim yapılsa dahi doğum raporlarını bitiş tarihi itibari ile tek parça ödeme yapıyormuş.

off ne karmaşık mevzu.şimdi benimde elimde bir rapor var içeriğinde 24,09,2010 -30,09,2010 istirahatli
30,09,2010-28,11,2010 istirahatli diyor.yani ozaman 24,09 dan 28,11 e kadar raporlu.ozaman ben bunu 28 kasıma kadar rapor girişiniyapmayıp bekliyecem .rapor bitimi yani kasım sonunda bildiricem öylemi olacak.lütfen benide bilgilendirirmisiniz.
her bi yenilik bi karışık neden ki?

Rapor doğum raporu mu?