İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

Merhabalar

Bugün elime bir rapor ulaştı.
Tedavinin bitiş günü 21.05.2010 çalışabileceği gün 22.05.2010
Hangi tarihi esas alacağım?

hiçte açıklayıcı ve aydınlatıcı olmamış bence.... >:( >:( >:( >:( >:( >:(

d bendinde yeterli açıklama varmış arkadaşlar
şimdi dikkatimi çekti

İyide öngörülen süre ne , bildirim süresinde bir değişiklik yok ki gördüğüm kadarıyla , yoksa ben mi okuduğumdan bir şey anlamadım...'''''''' ???

iyi günler,

rapor tarihi 27/03/2010 27/06/2010 olan işçinin raporu nasıl bildirilecek ???

ya bu konuda yorum yapan oldumu bilmiyorum ama Sigortalının Ücret Dışındaki Kazançları kısmına son 3 ayın girişini mi yapacağız , şuan bulunduğumuz ay dahil değil dimi , önceki üç ay ???

Arkadaşlar ben ayrıntıya fazla girmeden şunu belirtmek istiyorum. Herkes SGK ya şikayet

mail'i atsın. Zorbalıkla ya da bürokrasiyi artırarak bizlere zulüm yapmasınlar. Yapılan bu

uygulamalar yanlış. işçiye raporu veren SGK ve bağlı hastaneleri. İşverene ne alaka...

HAZELSU ' Alıntı:
ya bu konuda yorum yapan oldumu bilmiyorum ama Sigortalının Ücret Dışındaki Kazançları kısmına son 3 ayın girişini mi yapacağız , şuan bulunduğumuz ay dahil değil dimi , önceki üç ay ???

o kısım ücret dışı ödemeler için ikramiye ve prim gibi,
ikramiye yada prim vermediyseniz o kısım boş bırakılmalı diye düşünüyorum

İkramiye veriyoruz biz her ay , ama tam olarak hangi ayı istediklerini belirtmedikleri için kararsız kaldım. Herhalde kazadan önceki üç ayı isterler , sanırsam , galibaaa :( ??? öffffffff

sayın hazelsu onların kafası sizin kafanızın çalıştığı kadar iyi çalışmıyor.onlar detayda değil,vurkaçla kendilerine kazanç sağlamak istiyor.çok sıkıntı etmeyin derim.

31 günlük istirahat süresi girme şu şekilde olacak kanaatindeyim;

01.05.2010 - 11.05.2010 ---- 11 - 1 = 10
11.05.2010 - 21.05.2010 ---- 21 - 11 = 10
21.05.2010 - 31.05.2010 ---- 31 - 21 = 10
31.05.2010 - 01.06.2010 ---- = 1 01.06.2010 işe başlama tarihi

şimdi personel örneğin 01.06.2010- 08.06.2010 rapor aldı. bundan işyerinin haberi yok. 20 gün sonra ssk bunu internetten girin diye tebliğ ederse ve bu tebliğe göre hemen biz sisteme girersek ceza yermiyiz. yemez miyiz. yorumlarınız nedir acaba?

ÜZER ' Alıntı:
sayın hazelsu onların kafası sizin kafanızın çalıştığı kadar iyi çalışmıyor.onlar detayda değil,vurkaçla kendilerine kazanç sağlamak istiyor.çok sıkıntı etmeyin derim.

Haklısınız aslında , ama biz yine de doğrusunu yapalım da , bu sefer bunu da yanlış yapmışsınız diyip cezayı basmasınlar. Mesela dün 600 TL lik bir ceza yedik işkazasından dolayı , yazı geldi herhangi bir kusurdan bahsetmiyor , sonra ceza makbuzu geldi %60 kusurlusunuz diye ???

sayın pascal, beklenen sirkülerde belirttiği üzere sigortalının işverene ibraz etmemesinden de bahsediyor yani böyle bir durum tespit edildiğinde işverene öncelikle tebellüğ yapılacak olup 5 iş günü içerisinde bildirimde bulunulması istenecek bildirim yapıldığında ise yani cezai durum ortadan kalkıyor.

sayın nısanlı
peki ozaman şyle bir durum çıkmazmı işveren süreyi aşınca ceza yememek için işçisine derki ben bu raporu şu an sisteme giremem. girersem ceza yerim. sen git sgk ya oraya bildir. oradan işyerine tebliğ gelsin ceza yemiyeyim. o zaman da işçiye yazık değil mi

NİSANLI ' Alıntı:
sayın pascal, beklenen sirkülerde belirttiği üzere sigortalının işverene ibraz etmemesinden de bahsediyor yani böyle bir durum tespit edildiğinde işverene öncelikle tebellüğ yapılacak olup 5 iş günü içerisinde bildirimde bulunulması istenecek bildirim yapıldığında ise yani cezai durum ortadan kalkıyor.

Çalışamadığına Dair Bildirim İşlemleri menüsünde ilk iş göremezlik giriş ekranında değilde GÜNCELLE butonunda Nitelik durumu E , H bir de Nitelik bitiş tarihi diye bir menü var. Nitelik ile nitelik bitiş tarihinden kasdedilen nedir acaba? sistem otomatik Nitelik Evet Nitelik bitiş tarihi 11 11 1111 şeklinde veriyor. Güncelleme yapmadım. Bu kısmlara ne yazılacak?

Not: Bu tebliği çıkaranları Allaha havale ediyorum.

haklısınız tabi ama onuda düşünmüşler kurumun kontrol memurları tarafından yapılacak denetimler sonucunun tespitine bağlı demişler

sadece vizite birde çalışmalk girşinden rapor tarihleri dolduruluyor değil mi ?
nitelik falan yazılmış ne olduğunu anlamadım.başka kısımlardan damı bilgi girişi yapılacak ?

peki raporu sisteme girdikten sonra sisteme giriş tarihi hiç bir yerde yazmıyor. biz bir raporun ne zaman girildiğini nasıl görebiliriz. ben sistemde raporun giriş tarihi diye bir şey görmedim