İşgücü temin hizmetlerinde katma değer vergisi tevkifat uygulaması hk.

Üyelik
16 Ağu 2008
Mesajlar
77
Konum
istanbul
Merhaba arkadaşlar ,

A laboratuvar ltd.şti nin B ve C olmak üzere 2 ortağı bulunmaktadır.


C ortak , bir hastane bünyesinde aynı zamanda ameliyat yapmaktadır. Buna göre labaratuvar şirketi tarafından hastaneye kesilecek faturada , kdv/59 sirkülerine göre %90 kdv tevfikatı yapması gerekir mi ?
 
Ynt: işgücü temin hizmetlerinde katma değer vergisi tevkifat uygulaması hakkında.

Otağın işçi olması gerekir ki şirketi bağlasın yapılan iş
ayrıca
işçi olsun varsayalım şirketin işçisi diğer hastanenin içinde onun gözetiminde ameliyat hizmetini vereceğinden
işgücü temini olur ve kdv tevkifatı yapılmalıdır
Ancak 4/a lı ssk lı olmalıdır
 
Ynt: işgücü temin hizmetlerinde katma değer vergisi tevkifat uygulaması hakkında.

sayın gezgin burda şirket ortağı eğer verdiği bu hizmetin karşılığı olarak ortağı olduğu şirketten karşı firmaya bu hizmet ile ilgili fatura kesip veriyorsa ve karşılığını bu şekilde alıyorsa o zaman burda iş kanunu ve sgk açısından olaya bakılması durumu KDV kanunu bağlamaz ve kanunen aldığı yetki ile çıkardığı tebliğ ve sirkiler gereği bu verilen hizmet karşı tarafın sorumluluğu altında olduğu için KDV tevkifatı vardır ve mutlaka olmalıdır ve dediğim gibi burda iş kanunu ve sgk açısından olaya ayrıyeten bilahare bakılır ama bu ayrı bir durum 4/a veya 4/b olması durumu,kolay gelsin.
 
Ynt: İşgücü temin hizmetlerinde katma değer vergisi tevkifat uygulaması hk.

İşgücü temin hizmetlerinde katma değer vergisi tevkifat uygulaması hakkında.

Tarih 23/06/2010
Sayı KDVK-59/2010-7
Kapsam
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı

KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ/59




Örnek 11: (C) özel hastane işletmesinin ortağı olan Doktor (A), hem ortağı olduğu hastanede hem de haftanın üç günü (D) özel sağlık merkezinde çalışmaktadır. Doktor (A) nın, haftanın üç günü (D) özel sağlık merkezinde belirli bir bedel karşılığında çalışması hususunda her iki işletmenin anlaşmış olması ve bu hizmetin (C) tarafından (D) ye fatura edilmesi halinde, söz konusu işlem iş gücü temin hizmeti kapsamında değerlendirilecek ve işlem bedeli üzerinden hesaplanan KDV, (D) tarafından % 90 oranında tevkifata tabi tutulacaktır.

Ancak, Doktor (A) nın, haftanın üç günü (D) özel sağlık merkezinde belirli bir bedel karşılığında çalışması hususunda her iki işletme arasında bir anlaşma olmaması ve bu hizmetin (C) tarafından (D) ye fatura edilmemesi halinde, (A) tarafından (D) özel sağlık merkezine verilen hizmet, serbest meslek faaliyeti çerçevesinde vergilendirilecek ve bu hizmet işgücü temin hizmeti kapsamında değerlendirilmeyecektir.
 

Benzer konular

Üst