aşkınbulduk
Tanınmış Üye
nisan ayında, bir kişi işe girdi ve aynı ay çıkış oldu. Bu ay bir kişi aldığımda, teşvikten yararlanamaz değil mi ?
ortalama 1 oluyor. Bu yeni alınacak kişi bildirgede ,2 kişi olduğunda yararlanır
?.................
nisan ayında, bir kişi işe girdi ve aynı ay çıkış oldu. Bu ay bir kişi aldığımda, teşvikten yararlanamaz değil mi ?
ortalama 1 oluyor. Bu yeni alınacak kişi bildirgede ,2 kişi olduğunda yararlanır
E bildirge sayfasından çalışanları 6111 sayılı yasaya göre teşvik faydalandığının tespiti için girdiğimizde , isimlerin altında "kişi ilk işe girişmidir" diye bir şey soruyor ya onu tıkladığımızda sistem kendisi mi otomatik kontrol ediyor 6 aydır çalışmadığını yoksa biz işaretlediğimiz için mi kabul ediyor?
Sistem otomatik kontrol ediyor. Eğer son 6 ayda biryerde çalıştıysa sistem uyarıyor ve onaylamanıza izin vermiyor.
Engelli indiriminden faydalanmak için sigortadan teşvik için 14857 kanun numarsını açtırmak gerekiyor mu yoksa otomatik geliyor mu? Bir de kişilerin bazılarını süreli raporları oluyor bu süreler bittikten sonra kişi raporunu uzatmazsa bizde hala bu teşvikten yararlanmaya devam edersek sorun olur mu? Bu takibi biz mi yapmak zorundayız sgk tarih bitimini biliyor teşvikten yararlanmayı engelliyor mu?
6645 sayılı Torba Kanunla 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa eklenen Geçici 15inci madde ile İş Kur İşbaşı Eğitim Programına katılanları istihdam eden işverenlere belli şartları sağlamaları halinde sigorta prim desteğinden faydalanma imkanı getirilmiştir.
Soru:Teşvikten faydalanmak için programa katılmak şart mıdır? Diğer şartların sağlanması halinde işbaşı eğitim pogramına katılmayanlar teşvikten faydalanamayacak mıdır?
selamlar
işyerimizde teşvik kapsamına girenlerin sayıları
A 16 kişi
B 16 kişi
C 17 kişi
D 17 kişi
E 18 kişi
F 19 Kişi
sorum şu şekilde 2016 şubat dönemi işyerimiz de çalışan sigortalı sayısı 20 dir A-B-C-D-E-F sigortalılarından hangileri şubat döneminde 6111 saylı teşvikten yararlanacaktır.Cevaplar için şimdiden teşekkürler
neden eski çalışanlar (A+B+C+D+E+F) isimli kişiler faydalanamazEskiden beri çalışan kişiler bu teşvikten yararlanamaz. İşe yeni aldığınız birisi yararlanabilir, ortalama ve diğer şartları sağlıyorsa.
arkadaşlar peki ;
bankadan ödenen ssk primlerindeki tutarla ödenen tutar tutmuyor
kayıt yaparken ne kadarının primden nekadarının işsizlikten
düşüleceğini nasıl hesaplayalım bilgisi olan varmı **
SGK e bildirge sayfasında dönemler itibariyle destek tutarları görülüyor. Ben çıktısını alıp bununla ay sonunda gelir kaydediyorum (602 hsp.)arkadaşlar peki ;
bankadan ödenen ssk primlerindeki tutarla ödenen tutar tutmuyor
kayıt yaparken ne kadarının primden nekadarının işsizlikten
düşüleceğini nasıl hesaplayalım bilgisi olan varmı **
Merhaba,
İş yerimizi farklı bir yere taşıyacağız.Nakil sonrasında 6111 ve 7103 sayılı teşviklerden faydalanmaya devam edebiliyor muyuz?
Bunun için bağlı olduğunuz Sgk Müdürlüğü ile iletişime geçerek bir işlem yaptırmanız gerekiyor. Çıkış ve giriş kodlarına da dikkat edin.