Kurumlar'ın uzatılması yönünde Türmob'un talebi.

Ynt: Kurumlar'ın uzatılması yönünde Türmob'un talebi.

Merhaba ;

23:48 itibarı ile açıklama yaptıkları için Bakanlığın yanı sıra ,

halen hiç bir açıklama yapmayan / yapamayan odalarımıza ve dolayısı ile TÜRMOB' a da tepki mailleri gönderelim derim.

bu fıkrada her bir şeye uyar oldu ;D ;D ;D

Vezirler huzura çıkmışlar:
- Padişahım, hazinede para kalmadı. Yeni vergilere ihtiyacımız var,
diyerekten?
Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
- Eeee! Ne vergisi koyalım?, demiş?
- Köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar!
Padişah,
- Tamam, demiş.

Aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
- Tepki var mı?
- Hiç bir tepki yok!
- İyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! Aradan bir süre geçmiş, Padişah:
- Var mı şikayet?
- Yok!

Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
- Köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni dövsün!
Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
-Halkı dinleyelim hele bir, demiş.

Gitmişler köye, Padişah sormuş:
- Var mı şikayet?
Ses yok.
Padişah tekrar:
-Var mı şikayet? Şikayeti olan söylesin!
diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
-Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!
- Eeee!, demiş Padişah bir umutla?
- Akşamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyor, bir adam daha koysanız

Değerli Üyemiz, 26/04/2011

Bildiğiniz gibi; meslektaşımızın nisan ayında yoğunlaşan ağır iş yükünü normalleştirmek ve işleyişi kolaylaştırmak adına 20 Nisan?da TÜRMOB aracılığıyla Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı?na bir talep ilettik.

İsteğimiz; 2010 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi?nin son verilme süresi olan 25 Nisan Pazartesi?nin ay sonuna uzatılmasından ibaretti.

İşlerini yaptıkları milyonlarca mükellef adına on binlerce meslektaşımız, her şeyin elektronik ortamda "saniyelerle" sonuçlandığı bir sistemde bu başvurunun da "akıl ve sağduyu" içinde "en kısa sürede" İdare?nin "uzatıldı" yanıtıyla birkaç günlük de olsa rahat bir nefes alacağına emindi.

Başvuru sonrası aradan geçen 5 güne karşın; 25 Nisan Pazartesi günü dahi meslektaşımız hala olumlu yanıt beklerken, akşam saatlerine kadar "gelmeyen yanıtla", olağanüstü bir çaba ve gayret göstererek ve adeta "seferberlik" ilan ederek beyanname verme girişimini sürdürmüşlerdir.

Durum böyleyken, Gelir İdaresi Başkanlığı web sayfasında 25 Nisan "gece yarısı" saat 23.48?de yapılan "ciddiyet ve olgunluktan" uzak olduğuna inandığımız bir duyuru tüm meslektaşlarımız açısından şaşkınlıkla karşılanmıştır.

Gece yarısı yapılan bu açıklamaya göre; İdare "2010 Yılı Kurumlar Vergisi Beyanname verme süresini 29 Nisan 2011 tarihine uzatıldığı"nı duyurmuştur.

Şu açıktır ki; "beyanname verme süresinin bitimine 12 dakika kala" yapılan uzatmanın kimseye bir yararı olamaz.

Bu açıklama; meslektaşlarımın bütün bir hafta sonu, gece yarıları bile çalıştığı bir emeği "yok saymaktır".

Bugüne kadar yapılan uygulamalar ise meslek örgütümüzü rencide edici niteliktedir.

Umarız bundan sonraki olası taleplerimize, İdare daha ciddi yaklaşır ve meslek örgütümüze gerekli saygıyı gösterir.

Saygılarımla,
Yahya Arıkan
Başkan

Dün gece 00:00 da son beyanı verdik.Maalesef 10 a yakın beyanıda boş bilançolu vermek zorunda kaldık.Bu şekilde veren çok arkadaşım olduğunu tahmin ediyorum.Maliye en azından şunu yapabilir. Ödeme değişmedikçe kurumlara verilecek düzeltmelerde damga vergisini almayabilir.Gerçi bunu yapacak yürek nerde? son 10 dakika da uzama kararını veren devletten bende ne bekliyorum :) laf işte..

Bu yapılanın tek bir açıklaması var. Sayın Mehmet Şimşek ya da Mehmet Kilici'nin ahbaplarından olan meslektaşlarımızdan bazıları beyannamelerini yetiştirememiş ve ricada bulunmuştur. Buna kayıtsız kalmamışlardır diye düşünüyorum.

Biz adam olmayız

"birisi size karakaçan derse gül geç,
Bir başkası size karakaçan derse gül geç
Daha başkası size karakaçan derse
Hemen git kendine bir semer al"

İsveç Atasözü

Odalarımız-birliğimiz hiçbir meslektaşımızı temsil etmemektedir.
Seçimleri politikleştirdiğiniz an başınıza bunların gelmesi kaçınılmazdır.
Boşuna ah vah çekmeninde luzumu yoktur.
Maliye bakanlığının Turmob'a bakış açısı sıfırdır.Geceyarısı uzatma kararı "hala anlamıyorsunuz "mahiyetindedir.
Özel yeminli mali müşavirlik ise ,sen artık yoksun demektir.
Yakında 15 günlük ayrıntılı mizanları da isteyecekler,gecici vergiyi aylık yapacaklar,Ba,bs hadlerini de 2 tl ye indirecekler.
Artık anlayın.
Siz yoksunuz.

e madem öyle efatura edefter'i hızlandırsınlar piyasadaki fatura arz ve talebini yani piyasada dönen evrakı kontrol etsinler herşeyi kayıtaltına almak için daha kararlı adımlar atsınlar sezgisel programlar kullanarak mükelleflerin gölge bilanço ve gölge gelir tablosunu oluştursunlar bizi de bu hamallıktan kurtarsınlar biz de avrupa'daki uygulamaları yapar hale gelelim yoksa bu şekilde giderse mükellefle maliye arasında gider geliriz ve şu seçim zamanı siyaseti bile kendi çıkarlarımıza göre yönlendiremiyoruz acaba okuma yazması olmayan ağalardan yardım istesek mi? ::)

Merhaba ;

İlginç olan İSMMMO açıklaması var ama halen TÜRMOB'dan açıklama yok.

Bırakın açıklamayı uzatıldığına dair sayfada bilgi bile yok.

muhasebe ' Alıntı:
Merhaba ;

İlginç olan İSMMMO açıklaması var ama halen TÜRMOB'dan açıklama yok.

Bırakın açıklamayı uzatıldığına dair sayfada bilgi bile yok.
Türmobun yönetiminde ağırlık YMM'lerden oluşuyor. SMMM'lerin Türkiye çapında ayrı bir şekilde örgütlenmesi gerekiyor. İki mesleğin sorunları birbirinden farklı,
Bu yüzden TÜRMOB bu konuda zor açıklama yapar :(

03124153222 ben mail atmadım bizzat aradım ordaki beyefendi bugün sizin gibi arayan belkide 500 kişi dedi bizde farkındayız bende amirlerime iletiyorum haklısınız dedi diyecek bişeyimiz yok dedi

kızılay meydanında yürüyüş düzenlenmesi gerekir geniş çaplı protesto olmalı sadece süre uzatımı değil her konuda mali müşavir köle değildir ofiste yaşlanıp ölecez böyle giderse

Doğru söylüyorsunuz arkadaşlar. Kimse bizi düşünmüyor, bizim kendimizin bi adım atması gerekiyor.

Maliye Ha küfür etmiş, Ha gece 23.48 de kurumlar uzaltıldı demiş benim için ikisi farksız. Seçim yaklaşıyor bu yapılanları sandıkta unutmam !!!

ankarada yada şehir dışında olan arkadaşlar. salı günü maliye bakanlığının önünde protesto yapılacakmış. umarı katılım çok sayıda olur da sessiz kalmadığımızın afrkına varsınlar seçim arifesinde.

oda ve birlik ne yapıyor gerçekten anlamıyorum. ha pardon oda şey yapıyor. aidat borcu gecikince yazı gönderiyorlar. ama hakkımızı aramaya gelince nerdeler bilmiyorum.
23.48 olayı mevzuata damgasını vurmalı. hatta meslek mensupları arasında bir trend haline gelip espri konularına malzeme olmayı hakeden bir olaydır. arkadaşınızla buluşacaksınız kaçta gelirsin üstad merak etme en geç 23.48 de ordayım.
damga vergisini 19.90 değilde 23.48 yapsalar nasıl olur ?

Ben gelir idaresinden de 23:48 de neden uzatmaya gittiler onun da gerekçesini açıklarlar diye bekliyordum ama.!!!
Onlarda saçmaladıklarının farkına varmış olmalılarki kafalarını kuma gömüyorlar.

Boşu boşuna son 1 haftadır sabahlıyoruz desenize.

Sabahlara kadar da çalışırsınız,kafayı da yersiniz,sinir ve kalp hastalıkları ile de uğraşırsınız.
Maliye bakanlığı'nın verdiği işleri,Sosyal güvenlik kurumunun verdiği işleri,Bankaların verdikleri işleri,Belediyelerin ruhsat işleri,Ticaret ve sanayi odalarının verdiği işleri ,Teşvik dairesinin verdiği işleri,Yeminli mali müşavirlerin yükledikleri işleri yaparsanız,
Bir de bunlar ile ilgili çıkan kanun,kararname,tüzük,genelge,danıştay kararlarını takip ederseniz,
6 ayda bir faizsiz ücret ödeyen mükellefler ile,evinden defter tutan maliye emeklileri ile,bedavaya bile defter tutarım yeter ki mükellefim olsun diyen meslek mensupları ile de uğraşır iseniz,
Biriken kira ve elektrik,adsl ödemelerinde kabuslar yaşar iseniz
Bu arada meslek örgütünüz konferanslarını,forumlarını sahillerde beşyıldızlı otellerde yapar ise
Elbette Tükeneceksiniz.
Hiçbir meslek örgütü bu kadar küçük görülmedi bu ülkede.

ismmmo kurumların uzatıldığına dair duyuruyu siyah punto üzerine beyaz yazıyla ekrana vermiş. Acaba bişey mi ima ediyor?

Bizi bu kadar zor durumda bırakanlara Allah 10 mislini versin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste...

Kurul Toplantı Tarihi : 11/4/2011

Kurul Toplantı Sayısı : 123

Karar Numarası : 1

(Bu dokumanın tam metni ICD-IMEX 'ye işlenmiştir. * (c) 1998 - 2010)

Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu'nun dördüncü üç yıllık dönemine ilişkin olarak, 4487 sayılı Kanunla değişik 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun Ek-1 inci maddesi hükmü çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlarca Kurul Üyesi olarak görevlendirilen kişiler ile bu kişilerin temsil ettikleri kurumlar aşağıda gösterilmiştir:

Kurul Üyeleri Görevlendiren Kurum

1 - Adnan ERTÜRK Maliye Bakanlığı

( (c) 1998 - 2010 * Tüm Telif Hakları Mevlüt ÖZER'e aittir.)

2 - Ayhan ERDOĞAN Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

3 - Prof. Dr. Yıldız ÖZERHAN Yüksek Öğretim Kurulu

4 - Dr. Ahmet GENÇ Hazine Müsteşarlığı

5 - Bircan AKPINAR Sermaye Piyasası Kurulu

(Bu dokuman ICD-IMEX için hazırlanmıştır. * ICD-IMEX (c) 1998 - 2010)

6 - Dr. İhsan Uğur DELİKANLI Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu

7 - Prof. Dr. Ali ALP Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

8 - Sezai TANRIVERDİ TÜRMOB

(ICD-IMEX not: Bu dokuman Interaktif CD için Mevlüt ÖZER tarafından hazırlanmıştır.)

9 - Doç. Dr. Orhan ÇELİK TÜRMOB

Kurulun üçüncü üç yıllık dönemine ilişkin olarak yapılan ilk toplantısında; "4487 sayılı Kanunla değişik 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu"nun Ek-1 inci maddesi ve "Türkiye Muhasebe Standartları Kurulunun Çalışmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 8 inci maddesi hükümleri çerçevesinde; gizli oyla yapılan seçim sonucu, Doç. Dr. Orhan ÇELİK Kurul Başkanı, Prof. Dr. Yıldız ÖZERHAN Kurul Başkan Yardımcısı olarak seçilmişlerdir.

Yukarıdaki kurul her ne kadar 2 turmob üyesini meslek odaları temsilcisi olarak almış ise de Sezai TANRIVERDİ hesap uzmanı, Orhan ÇELİK ise bir ögretim görevlisidir.

İşte bizim meslek odamızın birliği.
Serbest muhasebeci Mali Müşavirin ofis sorunları mı?
Kim takar