Muhasebecinin ücreti ve mesleğin geleceği.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhasebecinin ücreti ve mesleğin geleceği.?

O zaman madem salatalık soymak daha çok para ediyor. Niye bu kadar sene dirsek çürütüp, dünyanın yatırmını yapıp, senelerce staj yapıp mali müşavir oldunuz kardeşim?

yaptığın karşılaştırmaya bak ya.salatalıkcı daha çok ihtiyaç karşılıyor.Senin gözün adaletsizliği görmek istemiyor.

Ayrıca kim seni büyükşehirde yaşamaya zorluyorki al başını git köyüne.İstanbul ağlıyor mu sen bende kal diye.

nguroy arkadaşın sözlerina katılmamak imkansız adı mali müşavir olan adama niteliksiz işçi ücreti teklif ediliyor ve biz buna hayır diyorsak.Bu kibir değil adaletsizliktir.Aşağılık kompleksi ne demek gerçeklerle yüzleş biraz.Koskoca bahçesi olan evlermiş bedavayamı veriyorlar türkiyede böyle evleri.sen nerde yaşıyorsun.Ben adana da yaşıyorum.Banliyoda bile o koskoca bahçeli evler 250 binden aşağıda değil.

neslihanak ' Alıntı:
yaptığın karşılaştırmaya bak ya.salatalıkcı daha çok ihtiyaç karşılıyor.Senin gözün adaletsizliği görmek istemiyor.

Ayrıca kim seni büyükşehirde yaşamaya zorluyorki al başını git köyüne.İstanbul ağlıyor mu sen bende kal diye.

nguroy arkadaşın sözlerina katılmamak imkansız adı mali müşavir olan adama niteliksiz işçi ücreti teklif ediliyor ve biz buna hayır diyorsak.Bu kibir değil adaletsizliktir.Aşağılık kompleksi ne demek gerçeklerle yüzleş biraz.Koskoca bahçesi olan evlermiş bedavayamı veriyorlar türkiyede böyle evleri.sen nerde yaşıyorsun.Ben adana da yaşıyorum.Banliyoda bile o koskoca bahçeli evler 250 binden aşağıda değil.

Ben salatıcı ile karşılaştırmıyorum hem salatıcı daha yüksek kazanıyorsa serbest piyasa ekonomisinin işlediği ortamda salatacıya daha çok talep olduğunu gösterir,okadar okuduktan sonra birileri size para vermiyorsa o sizin sorununuz demek ki yeterli para kazandırmıyorsunuz. Ayrıca doğma büyüme istanbulluyum kök olarakta 6 kuşaktır buradayız (7 nin nereden geldiğini bende bilmiyorum) köyüm burası yani. Ben zaten kişisel olarak burada durmam ben başka gelişmiş ülkeri gezmiş biri olarak tavsiyede bulundum. Emlak sektöründen haberin yok istanbulda konuş 250 bine burada merkezde 2+1 80m2 yer satıyorlar. Linklerini göndericem olmıcak burada daire fiyatına çanakkalede villa var mesela ;)

zaten işler bizi leyla yapıyor
böyle polemiklere girip birbirinizi kırmayın

stajyerzade yaş kaç şimdiden çözmüşsün olayı

laf salatası diye birşey olmaz ağzına sağlık. farklı fikirler düşünceler olucakki ortaya işin doğrusu çıksın
hepimiz bu işi yapıyoruz birbirinizi kırmaya lüzüm yok
herkez işin doğrusunu yanlışını kabul edecek

herkezin haklı olduğu noktalar var
salatalıkçıyı aradan çıkartın

Bende sıkıldım böyle boş konuşmalardan,İnşallah bütün meslek mensupları böyle değildir yoksa milim ilerlemez bu meslek,bu forumun çok güzel yanlalarının yanında sızlanmalar,onu bunu şikayet etmeler v.s çok büyük talihsizlik, sokaktaki salatalık satan adamı bile imrenenler var daha ne diyeyim :),eğer mükellefede benzer davranıyorlarsa way ki vayy, Lütfen polemikli olmasın konuşmalarım farklı fikirleri kabul edelim. Ben direk olarak bu mesleğe girmedim en alttan başladım iş hayatına,en sonunda patronda oldum bu mesleğe giriş açamasını icra ederken. Ve Patron gözü ile bakarsam bu tarz insanlarla kimse çalışmaz çocuk gibi sızlanan mızmızlanan insanlarla..
Artık sıkıldım bu polemikten herkes işine baksın çalışarak bu iş ilerler boş polemikler değil.

Herkese iyi çalışmalar.. Bol kazançlar.. (bizi okuyorsa sokaktaki salatıcıyada :D )!

geçen gün aklıma geldi yaw:)

seyyar muhasebeci gibi bir olay, böyle bir karavanda dolaşıcan

muhasebeci geldi hanıım diye ;D ;D

Aslında şaka bir yana luca sayesinde büroya bağımlılığın azalması buna imkansağlayabilir :) Gerekli olabilecek evrakların tarıyacaksın bilgisayara. Sonra git deniz manzaralı yeşillikli tatil beldesine,işi oradan yürüt :D ayda bi gel faturalı parayı topla sonra tekrar git,özellikle mali tatil zamanı :D bence imkansız değil :D

Ya işte evrak olsa tüm sorun, değil uzaktan, uzaydan bile çözeriz meseleyi, evraka bile gerek yok telefondan okusun yeter :P

fakat zırt pırt adres değiştirir, ünvan değiştirir, ssk ya bilmemne olur, yok ortak alır ortak çıkarır hisse devreder, yani bi rahat durmuyor bu mukellef kısmısı ;D

Boşver onu bunu ekonomist forumdaş,

altına devam mı? satalım mı ne diyorsun :)

salatalık satarsak en azından benim gibi saçları dökmeyip
erken yaşlanmaya girmezsin.

dert yok tasa yok
son gün yok para toplama derdi yok
23:45 saatini beklemek yok

salatalığı bitir git evine

Kardeş Altın konusuna girme hiç geçen ay bende dahil banadan uyup altın sattık daha yükselmez diye,yaramı deşme :( Zarar edip yine almak lazım herhalde telefona msj geldikçe kahroluyorum :) Salatalık konusuna gelicen ben derimki salaktalı zinciri kuralım franc. satarız :) Neden olmasın? barda 2 salatalık 2 havucu kesip limon suyuna koyuyorlar dünyanın parasını alıyorlar :) Bardakta mısır olayını çıkaran adam şimdi köşe. Bizde salatalık işe girelim AVM de falan Patlar gider.. ;D

Ortak varmııı... :)

stajyerzade ' Alıntı:
Arkadaşın çöp kutusuna giden yazısını okudum. ben ,onu yeni mezun zannediyordum .Durum şimdi daha da vahim bir boyut aldı :D
'sen benim kim olduğumu biliyormusun'?olayına getirmiş işi, Bektaşi Fıkrasındaki gibi ona bir 'hiç 'olduğunu hatırlatacak birileri mutlaka çıkar.
Arkadaşım sen beni bırak,evet yeni mezunum ama bu yaşımın küçük olduğu anlamına gelmez. Sen kendini kurtar beni bırak benim konumun yarısında olsaydı bırak burada yazı yazmayı,bütün gün gezer tozardın. Git mesleğinle ilgili bişey yap. Ben şimdi yatsam ömür boyu yatsam açta kalmam parasızda kalmam,dediğim gibi sen beni boşver git mesleğinle ilgili bişeyler yap belki şansın olur yanlış kişiyle uğraşıyorsun ;)

stajyerzade ' Alıntı:
insan kendi kendini bu kadar ele verir :)

Hala diyorum ama anlamıyorsun yada marş basmıyor,bak yine diyorum sen benimle uğraşma git işini öğren,sonra işsiz kalırsan sızlanma buralarda. Acaba bu meslek için ne yaptın? veya meslek mensupları için? Hee sen ne yaptın diye soracak olursan(hiçmi hiç ihtiyacım yokken) mali analiz tablom var demicem onu çünkü iş olarak bile saymıyorum. Bu işi gerçekten seviyorsan bana zamanını söyle perpadaki iş yerime gel göstereyim yeni prg. sana hem bi çayımı içersin,buyur gel başımın üstünde yerin var. ;)