Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

Ynt: Mükellef Bilgileri Bildirimi | VUK 413.Sayılı Tebliğ | Yeni

Yeni Detay
Mükellef Bilgileri Bildirimi Hakkında Duyuru 25-05-12 19:12

Bilindiği üzere 20/01/2012 tarih ve 28179 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan 413 Sıra No?lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca mükelleflere ait verilerin güncel olarak takip edilebilmesi amacıyla her yıl 1 Nisan-31 Mayıs tarih aralığında ?Mükellef Bilgileri Bildirimi? doldurulması zorunluluğu getirilmiştir.

Bu kapsamda şu ana kadar alınan bildirimlerde mükelleflerimizden bazılarının özellikle ?faaliyet kodları?nı yanlış veya hatalı girdikleri tespit edilmiştir. Buna göre, söz konusu bildirimleri belirlenen süre içinde vermeyen veya eksik ya da yanıltıcı bildirimde bulunan mükelleflerin sonradan herhangi bir problem ile karşılaşmamaları için, bildirimlerin doldurulması sırasında gerekli özeni göstermeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Merak ettiğim faaliyet kodlarını hatalı girdiğimizi nasıl anlarlar?
Ellerinde doğru kodlar varsa bizden doğrusunu niye isterler?
Ellerinde doğru kodlar yoksa, benim girdiğimin hatalı olduğunu nerden anladılar?

Eşşek yerine konmaya alıştıkda bari dalga geçmeyin..yeter be kardeşim?
İsyan ediyorum...
İstedikleri bilgilerin hepsi kendilerinde var zaten.
Açılış yılı, brüt satışlar, işçi sayısı, ito no, adres vs....

arkadaşlar herkese kolay gelsin işyeri kira toplamda 7 işyeri sahibi sistemde sadece tek kiraya veren gireiliyoruz bu durumda ne yapabiliriz.

bir ltd.şti de akaryakıt istasyonu, güvenlik malzemeleri satış,kurulum ve bakım hizmetleri var. güvenlik faaliyetini ayrı kod altında brüt satışlarını girdim akaryakıt istasyonu içinde market var sigara ve gıda satışı yapılıyor bu kısmıda mı ayrı göstermek gerekir acaba :(

ZİNDAN ' Alıntı:
Yeni Detay

Bilindiği üzere 20/01/2012 tarih ve 28179 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan 413 Sıra No?lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca mükelleflere ait verilerin güncel olarak takip edilebilmesi amacıyla her yıl 1 Nisan-31 Mayıs tarih aralığında ?Mükellef Bilgileri Bildirimi? doldurulması zorunluluğu getirilmiştir.

Bu kapsamda şu ana kadar alınan bildirimlerde mükelleflerimizden bazılarının özellikle ?faaliyet kodları?nı yanlış veya hatalı girdikleri tespit edilmiştir. Buna göre, söz konusu bildirimleri belirlenen süre içinde vermeyen veya eksik ya da yanıltıcı bildirimde bulunan mükelleflerin sonradan herhangi bir problem ile karşılaşmamaları için, bildirimlerin doldurulması sırasında gerekli özeni göstermeleri gerekmektedir.

Ellerinde doğru kodlar yoksa, benim girdiğimin hatalı olduğunu nerden anladılar?

İsyan ediyorum...

valla çok haklısınız, nefret ettim bu işten

ZİNDAN ' Alıntı:
Yeni Detay

İsyan ediyorum...
Vergi levhalarının elektronik ortamda ilk alınması sırasında "levha üzerindeki hatalı bilgiler var ise düzelttirilmesi" gibi bir ifade vardı. Şimdi (galiba) maliye diyor ki "v.levhasını aldığınızdaki nace doğru ise bildirime hatalı girdiniz yok levhadaki hatalı idi ise vakti zamanında neden düzelttirmediniz. Kısaca ya levhadan ya formdan ceza keseceğim."

O zaman vergi levhasındaki kodun aynısını yazalım olsun bitsin.
Bişeyleri düzeltmek için uğraşmayalım....

Esma Atasoy ' Alıntı:
twolf ' Alıntı:
Esma Atasoy ' Alıntı:
işyeri sgk numarasını girin diyor ama işçi çalıştırmaya ara verildi ocak-2012 döneminde..
şuanda işçi çalışmıyor
bu sgk numarası işçi çalışmadığı halde mevcut olmasına rağmen bildirim yapayım mı?

Yapınız,Sonuçta dosya kapanmasa da bir sgk numaranız mevcut.

çok teşekkür ederim.

yalnız sgk işyeri numarası tahakkukta 23 haneli, sistemde 26 haneli olmalı diyor ??? ???
ben numaranın başına 3 sıfır koydum. :)
bu arada 2005 yılında faaliyete başladık sanırım benim de bildirmem gerekiyor değilmi? :-\ tam emin olamadım resmen yaaa

ben numaranın sonuna 3 sıfır koydum :) öylede kaydettim..

yalnız arkadaşlar çok büyük bir problemim var. Bir mükellefimin Vergi levhasındaki kodu yanlış, nace kodu listesinden kod arıyorum..
ünvanı şöyle "A" Isı sistemleri ve inşaat ürünleri danışmanlık dış ticaret şeklinde. Dışarıya havlupan ihracatı ile iştigal ediyor.
nace kodu listesinden ısıtma sistemleri diye aratmaya çalıştım, "Sabit bir yere monte edilen güneşle ısıtma sistemlerin üretimi" gibi şeyler çıkıyor. Mükellefle konuştum oda havlupan radyatör dış ticareti diyor.
vergi levhasındaki kod ise; işletme ve diğer idari danışmanlık faaliyetleri diye geçmekte, dolayıyıyla bu yanlış tabiki

doğrusunu bulmaya çalışıyorum ama doğrusunu bulduğumu sandığım şeyinde yanlış olma ihtimali beni korkutuyor..

Arkadaşlar sıfırları başına değil sonuna koyun.!

sistem sürekli donuyor. bunu neden bdp ile yapmamışlar yahuu

Ben 15 dakikadır İnternet vergi dairesine giriş yapamıyorum.
Bir firmayı da 3-4 kere giriş yapmadan kaydedemiyorum.Atıyor sürekli.

daha şimdiden böyle artık son günlerde ne olur ???

Mükelleflerimizden birisi İmes sanayi sitesinde. Adresini doğru olarak girmeme rağmen "bağımsız bölüm adresinde bulunamadı" diyor. Uavt den bakıyorum. Adres aynı ama mükellef bildirimine girerken bu uyarı ile karşılaşıyorum ve adresi kaydedemiyorum. adresi kaydetmeden de formun diğer bölümüne geçemiyorum. Bu durumla karşılaşan oldu mu merak ediyorum.

Şaka gibi birşey

Selamlar
vergi dairesiyle görüştük.
01 nisan - 31 mayıs arası dahil açık olan tüm firmalar için bildirimde bulunulacak.Dolayısıyla ısrarım olan "1 nisandan sora açılan firmalar için verilmeyecek" iddiam yerle bir oldu :) 1 nisandan önce kapatanlar bildirimde bulunmayacak.haziranda açanlar ise bir sonraki yıl verecekler.

Saygılar

twolf ' Alıntı:
Selamlar
vergi dairesiyle görüştük.
01 nisan - 31 mayıs arası dahil açık olan tüm firmalar için bildirimde bulunulacak.Dolayısıyla ısrarım olan "1 nisandan sora açılan firmalar için verilmeyecek" iddiam yerle bir oldu :) 1 nisandan önce kapatanlar bildirimde bulunmayacak.haziranda açanlar ise bir sonraki yıl verecekler.

Saygılar

Bunlara istinaden Uzatılırsa Şayet Sorulacak İlk Sorumuz,Haziran 1 de açılan yer için bildirimde bulunacakmı:) yoksa 1 Nisan-31 Mayıs Devammı edecek:):)

1 nisan itibarıyla deyip zaten karışık olan kafamızı niye karıştırıyolarki 31 mayısa kadar faal olan tüm mükellefler bildirilecek deseler olmuyomu....

Selamlar, Mükellef 3 nisanda işyerini kapattı, mükellefle sözlesmeyi sona erdirdik, internetten de sözlesmeyi iptal ettik.. Simdi mükellef bilgi formunu gönderdigimde ""214................Vergi Kimlik Numaralı mükellefle geçerli bir E-Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmeniz veya E-Beyanname Aracılık Sözleşmeniz bulunmadığı için bu mükellef adına bildirimde bulunamazsınız """"" seklinde uyarı geliyor...

Nisan ve Mayıs aylarında kapatanlar için bildirim verilmeyecek deniyor, bu durumda ne yapmak gerekir tavsiyeniz _?