Neye ve kime göre düşük. Adam iş bulamıyorsa evde bakacak bir eş ve çocuk varsa, ödenecek kira kapıdaysa, burda sırça köşklerimizde oturup da o düşük bu yüksek edebiyatı yapmak bana etik gelmiyor.
beni sınav yapması beni sınaması boş işler. benim yeterliliğim zaten ölçülmüş. tekrar muhasebden sınav olcakmışım. ilginç. işler.
beni sınav yapması beni sınaması boş işler. benim yeterliliğim zaten ölçülmüş. tekrar muhasebden sınav olcakmışım. ilginç. işler.
Bu durumdan menfaat sağlayarak, artık bizim vasıfsız işçiye verdiğimiz paraları SMMM meslektaşlara vermekte teklif etmekte hiç ama hiç etik değil...
Ayrıca buna ayna tutan meslektaşların olması da ayrıca acı verici...
Bakın yanılıyorsunuz bütün serbeset piyasa ekonomilerinde rekabet koşulları geçerlidir. Kimi şanslıdır yada dayısı kuvvetlidir. Hak etmediği ücreti alır. Kimi de ne kadar bilgili olursa olsun kendi pazarlamasını yapamaz. Daha düşük ücretlere razı olur.
Bunu ne odalar, birlikler belirleyemez. Belki gerçek bir sendikalaşma olursa bir derece düzey sağlanabilir.
Nedir bu kendini bu kadar dev aynasında görmek anlamıyorum. Aynı vasıflara sahip 4 kişi varsa elbette sınav da yapar mülakat da. Niye gocunuyorsunuz ki.
Ben de devamlı yapıyorum eleman alırkan. Nasıl seçim yapmayı öneriyorsunuz peki?
bir ilan vereceğim. bu firma ankarada fabrikası var.istediği vasıflara bakalım muhasebe müdürü, kesin smmm belgeside istiyor. özellikler yazmış sıralamış. en altta verilecek ücrete bakınız. ve bu firma büyük ihtimal grup a.ş. lerden oluşuyor.
sektörünün lideri firmamıza;
- Tercihen 4 yıllık üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun,
- İthalat / İhracat muhasebeleştirmesi ve KDV iadesi - Vergi Mahsubu konusunda deneyimli tercih nedenidir.
- Alanında en az 5 yıl deneyimli
- İyi derece LOGO - TİGER Plus kullanabilen,
- Sürücü ehliyeti ve aktif sürüş deneyimi olan,
- Askerliğini yapmış,
- 25 - 40 yaşları arasında,
- Esnek çalışma saatlerine ayak uydurabilecek,
- Bay,
İş tanımı:
Grup şirketlerimiz bünyesindeki,
- İthalat / İhracat işlemlerinin muhasebeleştirilmesi,
- Günlük işlemlerin muhasebeleştirilmesi,
- Bordroların hazırlanması işe giriş-çıkış işlemlerinin yapılması,
- Aylık SGK bildirimlerinin yapılması,
işlemlerini yürütecek Muhasebe Müdürü alınacaktır.
- Aylık KDV - Muhtasar Beyannamelerinin ve diğer beyannamelerin internet ortamında hazırlanması,
Firmanın ilana eklediği diğer bilgiler: Pozisyon Tipi: Sürekli / Tam zamanlı
Eğitim Seviyesi: Üniversite (Mezun), Yüksek Lisans (Öğrenci), Yüksek Lisans (Mezun), Doktora (Öğrenci), Doktora (Mezun)
Tecrübe: En az 5 yıl tecrübe
Aylık Net Ücret 1750 TL
Askerlik Durumu: Yapıldı,Muaf
Bu ilanı görünce ilyas Salamanın filmi aklıma geldi.Diplomalı hıyarcı
Nurbanu ne yaptın bu arada belgeyi alabildin mi?
Bu ilanın içeriğini tek başına bir işveren yapmış olamaz. Değerli !!!! bir meslektaşımızın yardımıyla hazırlamış görünüyor. (KDV - Muhtasar Beyanname vs.hazırlanmasından bahsediyor, gönderilmesi denmiyor.) Ayrıca çoğu işveren bu tarz iş tanımından anlamaz. Muhtemelen YMM veya başka bir SMMM kontrolünde çalışacaktır. Birbirimize verdiğimiz değerin ölçütü bu işte. İşverenin cebinde aylık 150-200 TL varsa en iyi SMMM'yi bulur bu memlekette. Bu yüzden çok da yermemek gerek. İşveren çalışacak meslektaş bulur mu derseniz, bence bulur. Çaresizse bir kimse evet diyebilir. Ama sorun kendi içimizde. Ayrıca bir SMMM'yi sınava sokmak bence de kimsenin haddi değil. Bir avukatı, bir doktoru, bir mühendisi gel kardeşim seni bir sınayayım diyebilir misiniz? Biz makineci işçi alırken bile gel kardeşim şu makineyi kullan da
bakalım anlıyormusun işten diyemiyoruz.