Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Neye ve kime göre düşük. Adam iş bulamıyorsa evde bakacak bir eş ve çocuk varsa, ödenecek kira kapıdaysa, burda sırça köşklerimizde oturup da o düşük bu yüksek edebiyatı yapmak bana etik gelmiyor.

beni sınav yapması beni sınaması boş işler. benim yeterliliğim zaten ölçülmüş. tekrar muhasebden sınav olcakmışım. ilginç. işler.

Neye ve kime göre düşük. Adam iş bulamıyorsa evde bakacak bir eş ve çocuk varsa, ödenecek kira kapıdaysa, burda sırça köşklerimizde oturup da o düşük bu yüksek edebiyatı yapmak bana etik gelmiyor.

Bu durumdan menfaat sağlayarak, artık bizim vasıfsız işçiye verdiğimiz paraları SMMM meslektaşlara vermekte teklif etmekte hiç ama hiç etik değil...

Ayrıca buna ayna tutan meslektaşların olması da ayrıca acı verici...

beni sınav yapması beni sınaması boş işler. benim yeterliliğim zaten ölçülmüş. tekrar muhasebden sınav olcakmışım. ilginç. işler.

Nedir bu kendini bu kadar dev aynasında görmek anlamıyorum. Aynı vasıflara sahip 4 kişi varsa elbette sınav da yapar mülakat da. Niye gocunuyorsunuz ki.
Ben de devamlı yapıyorum eleman alırkan. Nasıl seçim yapmayı öneriyorsunuz peki?

Yok dostum bazı meslektaşlara göre işverenler her zaman haklı. Belki 100 kasa hesabını bile bilmiyordursun.. Şans eseri belge sahibi olmuş olabilirsin !

Bu durumdan menfaat sağlayarak, artık bizim vasıfsız işçiye verdiğimiz paraları SMMM meslektaşlara vermekte teklif etmekte hiç ama hiç etik değil...

Ayrıca buna ayna tutan meslektaşların olması da ayrıca acı verici...

Bakın yanılıyorsunuz bütün serbeset piyasa ekonomilerinde rekabet koşulları geçerlidir. Kimi şanslıdır yada dayısı kuvvetlidir. Hak etmediği ücreti alır. Kimi de ne kadar bilgili olursa olsun kendi pazarlamasını yapamaz. Daha düşük ücretlere razı olur.
Bunu ne odalar, birlikler belirleyemez. Belki gerçek bir sendikalaşma olursa bir derece düzey sağlanabilir.

Sayın güroy. sınavsız ve hiçbir meşagat çekmeden belgeyi alan insanlar gibi konuşuyorsunuz. bu mesleği seçtim staja başlatma sınavına girdim ilk girişte verdim. 2 yıl stajdı 3 yıla çıktı. 3 yıl staj yaptım. kKytırık insanların sorumsuz insanların yanında çalıştım sırf stajım bitsin diye. Bu aradada ailemi çoluğumu çocuğumu geçindirdim. Üç kuruş para aldım. Yeterliliğe girdim 7 dersten sınav oldum ve yeterliliğim ölçüldü. Bir meslek mensubu olarak lakin ben sınava girmem. Beni zaten sınavla ölçmüşler bir daha kendimi neden deneteceğim. saçmalığın daniskası.Ben eleman alırken sınav yapıyorum diyorsun bileni almak hakkındır. Herkes bizim ve senin düşündün gibide düşünmüyor. 1.000 liraya çalışanda var 10.0000 tl ile çalışanda var. bu işler kısmet işi. Allah kısmetini nerde biçerse oryada girersin. Bu kadar eziyet çek belge al ve kıytırık insanların ağzının kokusuna dayan gel düşük ücretle eleman gibi çalış. mesleğin onurunu yükseltmek lazım. bizim kiler mühendis alıyorlar yeni mezun 1.700 lira ile anlaştılar. sınav bilgi tecrübede yok bilgin olsun sayın güroy. mühendislikle bizim mesleği bir kıyasla bakayım. Nasıl eleman seçeyim demişsin. Yönetici olmuşsun ama biraz eleman nasıl seçilir yöntemleri zorlamıyorsun. Eski çalıştığı yerler en iyi seçim aracıdır. Açarsın patronuna sorarsın bu eleman nasıldır. İşe yararmı diye.

Kimsenin ne kadar ücrete çalıştığıda beni hiç ilgilendirmiyor. Ücret konusunda yorum yapmadım. Sınav konusunda yorum belirttim. Serbest piyasa kim ne ücrete çalışırsa çalışsın beni ilgilendirmez. Lakin piyasayı belirleyenlerde bizleriZ.

Son düzenleme:
Bu yoruma bir cevap vermicam.
Seviye kendini belli ediyor. Ben ne diyorum cevap ne diyor. tamam arkadaşım haklısınız. Ben bilmiyorum.

Bakın yanılıyorsunuz bütün serbeset piyasa ekonomilerinde rekabet koşulları geçerlidir. Kimi şanslıdır yada dayısı kuvvetlidir. Hak etmediği ücreti alır. Kimi de ne kadar bilgili olursa olsun kendi pazarlamasını yapamaz. Daha düşük ücretlere razı olur.
Bunu ne odalar, birlikler belirleyemez. Belki gerçek bir sendikalaşma olursa bir derece düzey sağlanabilir.

Bu konuda haklısınız.. Pazarlamak gerçekten çok önemli... Büyük bir firmanın mali işler müdürü kadın, lise mezunu, hiçbir belge vs. yok dil yok.. Ama ne var ? Pazarlama..Gerçekten iletişim gücü onu çok çok iyi noktalara getirmiş..Tam bir alaylı..Ama sadece finans konusunda oda. Ve aldığı maaş 9,500 TL.. Bu arada kdv beyannamesi verin yapamaz.. İnanması güç ama pazarlama gerçekten seni olduğundan iki kat daha iyi yere getirebiliyor..

Nedir bu kendini bu kadar dev aynasında görmek anlamıyorum. Aynı vasıflara sahip 4 kişi varsa elbette sınav da yapar mülakat da. Niye gocunuyorsunuz ki.
Ben de devamlı yapıyorum eleman alırkan. Nasıl seçim yapmayı öneriyorsunuz peki?

Şimdide kalktın seviyeme laf atıyorsun. Kendin bu mesaj ta goCunmayın derken kendi seviyeni aslında kendin belli ediyorsun. Gocunmayın lafı size yakışıyormu.Llakin bendenne büyük bir insansın.

Son düzenleme:
bir ilan vereceğim. bu firma ankarada fabrikası var.istediği vasıflara bakalım muhasebe müdürü, kesin smmm belgeside istiyor. özellikler yazmış sıralamış. en altta verilecek ücrete bakınız. ve bu firma büyük ihtimal grup a.ş. lerden oluşuyor.

sektörünün lideri firmamıza;

• Tercihen 4 yıllık üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun,

• İthalat / İhracat muhasebeleştirmesi ve KDV iadesi - Vergi Mahsubu konusunda deneyimli tercih nedenidir.
  • Alanında en az 5 yıl deneyimli

• İyi derece LOGO - TİGER Plus kullanabilen,
  • Sürücü ehliyeti ve aktif sürüş deneyimi olan,
  • Askerliğini yapmış,
  • 25 - 40 yaşları arasında,
  • Esnek çalışma saatlerine ayak uydurabilecek,
  • Bay,

İş tanımı:
Grup şirketlerimiz bünyesindeki,

• İthalat / İhracat işlemlerinin muhasebeleştirilmesi,

• Günlük işlemlerin muhasebeleştirilmesi,

• Bordroların hazırlanması işe giriş-çıkış işlemlerinin yapılması,

• Aylık SGK bildirimlerinin yapılması,

• Aylık KDV - Muhtasar Beyannamelerinin ve diğer beyannamelerin internet ortamında hazırlanması,
işlemlerini yürütecek Muhasebe Müdürü alınacaktır.
Firmanın ilana eklediği diğer bilgiler: Pozisyon Tipi: Sürekli / Tam zamanlı
Eğitim Seviyesi: Üniversite (Mezun), Yüksek Lisans (Öğrenci), Yüksek Lisans (Mezun), Doktora (Öğrenci), Doktora (Mezun)
Tecrübe: En az 5 yıl tecrübe
Aylık Net Ücret 1750 TL
Askerlik Durumu: Yapıldı,Muaf

Bu ilanı görünce ilyas Salamanın filmi aklıma geldi.Diplomalı hıyarcı

Bu ilanın içeriğini tek başına bir işveren yapmış olamaz. Değerli !!!! bir meslektaşımızın yardımıyla hazırlamış görünüyor. (KDV - Muhtasar Beyanname vs.hazırlanmasından bahsediyor, gönderilmesi denmiyor.) Ayrıca çoğu işveren bu tarz iş tanımından anlamaz. Muhtemelen YMM veya başka bir SMMM kontrolünde çalışacaktır. Birbirimize verdiğimiz değerin ölçütü bu işte. İşverenin cebinde aylık 150-200 TL varsa en iyi SMMM'yi bulur bu memlekette. Bu yüzden çok da yermemek gerek. İşveren çalışacak meslektaş bulur mu derseniz, bence bulur. Çaresizse bir kimse evet diyebilir. Ama sorun kendi içimizde. Ayrıca bir SMMM'yi sınava sokmak bence de kimsenin haddi değil. Bir avukatı, bir doktoru, bir mühendisi gel kardeşim seni bir sınayayım diyebilir misiniz? Biz makineci işçi alırken bile gel kardeşim şu makineyi kullan da
bakalım anlıyormusun işten diyemiyoruz.

Bu ilanın içeriğini tek başına bir işveren yapmış olamaz. Değerli !!!! bir meslektaşımızın yardımıyla hazırlamış görünüyor. (KDV - Muhtasar Beyanname vs.hazırlanmasından bahsediyor, gönderilmesi denmiyor.) Ayrıca çoğu işveren bu tarz iş tanımından anlamaz. Muhtemelen YMM veya başka bir SMMM kontrolünde çalışacaktır. Birbirimize verdiğimiz değerin ölçütü bu işte. İşverenin cebinde aylık 150-200 TL varsa en iyi SMMM'yi bulur bu memlekette. Bu yüzden çok da yermemek gerek. İşveren çalışacak meslektaş bulur mu derseniz, bence bulur. Çaresizse bir kimse evet diyebilir. Ama sorun kendi içimizde. Ayrıca bir SMMM'yi sınava sokmak bence de kimsenin haddi değil. Bir avukatı, bir doktoru, bir mühendisi gel kardeşim seni bir sınayayım diyebilir misiniz? Biz makineci işçi alırken bile gel kardeşim şu makineyi kullan da
bakalım anlıyormusun işten diyemiyoruz.

İlk söylediklerinize katılıyorum. Ancak bir smmm yi sınava sokmak veya makinacıya gel kullan demek bunlar gayet olağan işlerdir.. Ben smmm olduktan sonra yaptığım iş müracatlarında birçok sınava girdim ve hiç gocunmadım. Üstelik sınava girmek başka sübjektif kriterlere tabi olmaktan bence çok daha iyi. Çünkü somut başarı ölçüsüdür.

çok fazla iş başvurusu tecrübem olmadı. şu an çalışacağım işe başlarken aday meslek mensubu olarak staj yapıyordum. ymmm elmanı smmm ,ile görüşme ayarladılar. geldim bana sen bu staj başlatma sınavını geçtiğine göre sana soru sormak yada sınav yapmak ayıp olur dedi. müthiş onur dydum.
sonra o arada evime yakın diye bir holding bünyesinde ki ,muhasebe departmanı teklifi için gittim. çok güldüm ;yaşlıca bir müdür yard. önüme bir tomar evrak koydu, bir de kağıt verid ,yevmiye maddelerini yapar mısnız dedi....
evraklar o akdar basit ki ; elime alıp gözünün içine baktım...bu hammadde mi , ticari vs gibi bir kaç soru sordum,yüzünü görmenizi isterdim...
beni hemen müdürü ile görüştürdü. sonra sonuç ne biliyor musunuz , burada harcanırsınız ,gerçekten iyisiniz ve bizde maaşlar bilmem neden fazla değil vs....ya o kadar komik k, ön muhasebe gib sınava girdim , ve stajyerdim hala...
2 tane bakış açısı ölür müsün güler misin:)
evet , biz belki çok yukarılara taşıyamıyoruz ama mesleğimizi , herkes muhasebeci olur mantığı ile hareket eden ,zorlanınca 2*2 -4 değil mi?bu hepsi yapacaklarının diye kenara çekilen bir zihniyete bağımlı çalışacak olunca , ya şansın iyi olacak ya başın eğik....
çünkü ekmek götürmek gerek eve ...
çok daha fazlasını hakediyorum
kendime 1 yıl süre veridm. bu kısır döngüyü alt edeceğim...

ilkokul mezunu adamda SMMM ünversite bitirmiş yüksek lisans yapmış doçentlik ünvanını almış adamda SMMM.
İşveren işe başvuru yapıldığında tabiki sınav ve bir şekilde eleme yapacak. Yapmayın etmeyin ynei arkadaşlar bende dahil bir çok zorlu yoldan geçtik çekmediğimiz çile kalmadı bir şekilde bu sınav vb. sorular evet bize dokunabilir ancak bu meslekte 10 tane abuk subuk sorunun 6 sını bilip SM belgesini alıp sonrasında göstermelik eğitimle SMMM olmuş binlerce insan var.
Bir ara Türmobun eğitim tablosunu koymuştum yahu aramızda hiçde azımsanmayacak sayıda ilkokul mezunu SMMM var ve bu adamlar piyasada belgeleriyle iş yapıyorlar.
Şirketinize muhasebe müdürü alacaksınız adamı nasıl seçeceksiniz eski patronuna sorsan bu sadece bir kriter olur ki patron kısmı zaten hesap kitap kayıt ne bilmez. Azmı vergi çıkardın senden iyisi yoktur ne diyecek adam çok iyi süper kayıt giriyor tesise katılım payı hesabını bile yapabiliyormu diyecek. İyi çocuktur severdik şunda bunda anlaşamadık alıyorsan al diyecek.
Yani burada kızmanın anlamı yok. Biz yeniler olarak sınavlarda profların egolarının tatmininden tutunda 100 lük kağıt verip 50 alınca sevindik 70-80 lik kağıda 20-30 alınca üzüldük yani çekmediğimiz çile kalmadıda ancak diğer taraftanda baktığımızda bu belgeyi nerdeyse yattığı yerden alıp dursun bir kenarda ilerde bir işe yarar deyip o belgeyle iş bulduğunda da üç kuruşa çalışan adamlar var.
Türkçesi sonuç olarak bu kadar homojen bir yapıya sahip meslekte tabiki işe alımlarda sınav yapılır ancak sınav sonucu alınan adama da karşılığı verilir.