Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili meslektaşlarım,

Meslek mensubu bir arkadaşımdan odanın yakın zamanda bir çeşit puanlama sistemine geçeceği ve bundan böyle bir meslek mensubunun 150-200 defter tutamayacağı bilgisini aldım.
Detayları bilmiyorum, biliyorsunuz bu gibi bilgiler kulaktan kulağa yayılıyor, aslı astarı varmıdır? Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.

Bu arada forumdaki ilk mesajım bu, her ne kadar iç karartıcı olsa da emin olun bu tür platformlarda tartışaşarak ve kollektif bir güç oluşturarak bizler ilerleteceğiz bu mesleği.
Hepinize iyi forumlar,

Senin yaşadığın problem sadece sana özel değil sektörün problemi ama bu sorunların çözüm noktasındaki kurum ve kuruluşları yönetenler sorunun hala kurumlar vergisi beyannamesini 3 gün geç vermek olarak gördükleri için bu gibi olaylar yaşanmaya devam edecek.
*YMM ile tam tasdik sözleşmesi yapana bağımlı smmm çalıştırman gerekiyor;
*Bir SMMM en fazla ... kadar mükellefin işlerine bakabilir dense
*Tahsilat sorunu için SMMM ücretleri gib tarafından mükellefe tahakkuk ettirip smmm ücretini gib dan alsa

Bizler bunları konuşmak zorunda kalmayız ürettiğimiz işi daha nasıl iyi yapabiliriz diye düşünürüz.

Malesef arkadaş ne kadar güzel özetlemiş durumu çalışmak zorunda kalıyoruz.Özel sektöre güvenerek aldığımız bir sürü kredi belli bir yaşam tarzımız var.Onu devam ettirmek için düşük maaşla da olsa çalışmak zorundayız.Tek avuntu taksitlerini ödeyebilmek oluyor.Bende 3000,00 tl ve üzerinde para alabilmek için birçok görüşmeye gidiyorum.2500 benim için çok fazla diyorlar.Ve ilanlara bakıyorum internet üzerinden eleman istihdam edildi diye yazıyor.Ben kabul etmiyorum başkası kabul ediyor işe başlıyor.Piyasanın ortalaması ne şef düzeyinde mali müşavir adam 2000-2500 alıyor.Peki ortalama ne olmalıydı enaz 3500-4000

Bizi bu hale getiren bizim odalarımız. Tam tasdik anlaşması olupta şifre alan mükellefe bağımlı meslek mensubu çalıştırmak zorundasın arkadaş diye bir teklifi sizce Maliye Bakanlığı onaylamaz mı? Hem de seve seve onaylar. Geçen bir stajer arkadaş benim çevremde 40-50 tane mali müşavir var hepsi zengin ben de zengin olacağım diyip duruyordu formda. Dışarıdan nasıl görünüyor bilmem ama içerden çok da iç açıcı değil.

Son düzenleme:
Muhasebe Uzmanı ve Muhasebe sorumlusu diye bir tanım çıkardılar.herkes vakıftır bu konulara aslında o uzman ya da sorumlu vasfının altında talep ettikleri enaz bir müdür seviyesinde bilgi ve deneyim,maliyet yapar finans bilir,beyanname verir,ne dersen yapar.Peki ne kadar maaş alır 1500-2000,00 arası başla performansına göre rakam yıl sonunda artacaktır.
Bürolara gelince evet kazanan insanlar var bu doğru ama bu kesinlikle çoğunluk değil.

Bizi bu hale getiren bizim odalarımız. Tam tasdik anlaşması olupta şifre alan mükellefe bağımlı meslek mensubu çalıştırmak zorundasın arkadaş diye bir teklifi sizce Maliye Bakanlığı onaylamaz mı? Hem de seve seve onaylar. Geçen bir stajer arkadaş benim çevremde 40-50 tane mali müşavir var hepsi zengin ben de zengin olacağım diyip duruyordu formda. Dışarıdan nasıl görünüyor bilmem ama içerden çok da iç açıcı değil.

Konu YMM ler olunca kılını kıpırdatmayan oda başkanlarının yakınlarına bir bakın amcası, dayısı, halası yada en yakını olan eşi YMM dir o yüzden seslerini çıkarmazlar çünkü bu çarpık düzenin devamı onlara yarar hem YMM yakınlarından nemalanırlar hemde piyasada birbirini yiyen gariban SMMM lerin aidatlarından. Adamlar yıllar önce düzeni kurmuş değişmesi çok çok zor.

Merhaba,

Üretim yapan bir A.Ş.'de çalışıyorum. Ürettiklerinin tamamını satıyor. Maliyet muhasebesi, personel işleri, günlük kayıtlar, aylık beyannameler, bordrolar, cari hesaplar stok vs.. + Finans dahil bütün işleri yapıyorum. 30 yaşındayım üniversite mezunu 3 yıllık mali müşavirim. belgemi kullanmıyorum. benden hariç 2 eleman var.
Ayrıca az faal olan 3 adet şirket daha var onlarında kayıtlarını yapıyoruz. Sizce maaşım ne olmalı? Yer: İstanbul Anadolu Yakası

Firmanın kapasitesi, iş hacminin ne olduğu, sizin yüklendiğiniz sorumluluğa göre rakam 2 kata da çıkabilir, yarıya da düşebilir.
3000 ile 5000 arasında olmalıdır

Firmanın kapasitesi, iş hacminin ne olduğu, sizin yüklendiğiniz sorumluluğa göre rakam 2 kata da çıkabilir, yarıya da düşebilir.
3000 ile 5000 arasında olmalıdır
ucbin in altini kabul etmedigim icin bes aydir evdeyim ama piyasayi gordukce giderek umudumu kaybediyorum. Cok buyuk ve kurumsal firmalarla gorustum. Hele bugun gorustugum firma ayrilacak kisininde belgesi var 1800 aliyor size uyarsa buyrun demezmi?

Merhaba Sevgili meslektaşlarım;

SPK ve SMMM belgelerim mevcut, 5 yılı büro 3 yılı kurumsal firma olmak üzere 8 yıllık tecrübe sahibiyim. Son çalıştığım işyerinde Muhasebe Müdürü pozisyonundaydım.
İki aydır işsizim, kariyer sitelerinden yüzlerce başvuru yaptım, sadece iki görüşmeye çağrıldım. 2.250,00tl ücret teklif ettiler, kabul etmedim 3.000,00tl den aşağı çalışmamayı düşünüyordum. Bir ay daha işsiz kalırsam ki öyle görünüyor :) faturalarımı ödeyemeyecek duruma geleceğim. Bu mesleğin itibarını düşürmemek için düşük ücretle çalışmayalım diyoruz lakin durum bundan ibaret.
Son çare CVden "muhasebe müdürü" kelimesini kaldırıp, yerine "Muhasebe Sorumlusu" yazmak 2.000-2.500 tl razı olmak zorunda kalacağım.
Başka bir alternatif yol bulamıyorum, bilen varsa yardımcı olsun lütfen :))

ayrıldığınız işyerinden ne kadar ücret alıyordunuz?

smmmyim 4 yıllık tecrübem mevcut ama uluslararası firmalarda,1 yıldır yurdışındaydım,anadil düzeyinde ingilizcem mevcut
2.5 aydır iş arıyorum ama nafile,arkadaşın dediği gibi muhasebe uzmanı ve sorumlusu diye bir unvan çıkarmışlar her şeyi bilecek ama
para istemiyecek.inanırmısınız ingilizce mülakatlara giriyorum o derece ama teklif edilen ücret 2400 .piyasa çok rezil durumda
şunu söylüyorum lanet olsun bu mesleği bu duruma getirenlere çünkü gerçekten bu mesleği yapmak istiyorum ama öyle gözüküyo rki
ya yurtdışına geri dönüceğim yada ticaret yapacağım

Bir mali müşaviri adına muhasebe uzmanı, muhasebe sorumlusu, mali koordinatör, ön muhasebeci vs. gibi uydurma mesleklerden üstün kılan elimizde kalan tek dayanak e beyan şifresidir. Onu da herkese dağıtıp, mundar ettiklerinde ortaya sekreterden daha az maaş alan ruhsat sahibi, dil bilen, lisans/yüksek lisans mezunu deneyimli donanımlı kullanılmaya hazır bizim gibi bir kitle ortaya çıkıyor.

Bir mali müşavirle aynı statüde olanlar
1 - Tam tasdik anlaşması yapan mükellefin lise mezunu ön muhasebecisi,
2 - Belli büyüklükteki mükellefin lise mezunu muhasebecisi,
3 - YMM gözetimindeki firmanın sekreteri,
4 - Esnaf odasındaki bankoda çalışan oda başkanının akrabası,
5 - Avukatların tümü,
6 - Başka bir meslek mensubunun ruhsatını kiralayan hırsız ve ona ruhsatını kiralatan kansız,
Benim aklıma gelenler bunlar.

Bir şey sormak istiyorum.6 grup firma var dediniz.Bağımlı mali müşavir olarak 6 grup firmaya bakabiliyor musunuz?Daha doğrusu beyannamesini verebiliyor musunuz?bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

49 işçi çalıştıran bir imalat firması var gerçekte 250 işçisi var smmm belgemle çalışmamı istediler mali müşavir içeride istiyorlarmış ayrıca muhasebe departmanında 3 kişi çalışıyormuş sizce ne kadar ücret istemeliyim?teşekkürler

Gerçekte derken bütün çalışanları ssk lı değil mi yani.halen böyle firmalar var mı ya.hemde imalat firması.denetimde mi yapılmıyor böyle yerlere acaba.birde 250 nereye 49 kişi nereye.siz 49 işçiyi baz alıp ücret isteyeceksiniz o kadar kişini ssk işini yapacağınıza göre.Smmm ücret tarifesindeki fiyatların altına düşmeyin bence.tarifeyi tam olarak bilmiyorum ama 2.000 tl.den az olmasın ücret.

Bizim işyerimize çok aşırı yükleme olduğu zaman hammal çağırıyoruz. Günlük 80 TL ücret ödüyoruz. 75 TL teklif edin bırakıp gidiyorlar. Yani hammal bile biliyor yapacağı işe göre ne isteyeceğini....

Bizim işyerimize çok aşırı yükleme olduğu zaman hammal çağırıyoruz. Günlük 80 TL ücret ödüyoruz. 75 TL teklif edin bırakıp gidiyorlar. Yani hammal bile biliyor yapacağı işe göre ne isteyeceğini....

Çok haklısınız çatı meslek örgütümüz Türmob un bu konu hakkında çalışma yapması gerekiyor.
Bağımlı çalışan SMMM'lerin asgeri ücret tarifesi olmalı.
Örneğin, Bağlı olduğu şirkette ruhasıtını kullanan SMMM veya Bağlı olduğu şirkette SMMM ruhsatını kullanmayan 1-3 yıl kıdemli personel vb.