Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

Ne yalan söyleyim benim hayattan ve belgeden beklentilerim çok yüksek. Şuan mesleği bıraksam rahat 2000-2500 TL arası maaş alacağım tanıdığım,eşim , dostum sebil durumda. Bu ay içinde bile YMM yanında çalışan SMMM arkadaşım denetimini yaptıkları kurumsal bir firmadan teklif getirdi üstüne 3 gün başımın etini yedi olmaz bu saatten sonra işçi olmam dedim, adamların teklifi güzel ancak belge alsanda aynı para belge almasanda aynı para ve eninde sonunda işçisin.

Ben kendi adıma sülalemde kalan tek işçiyim son mohikan hesabı ;D, babam zamanında İstanbula gelmiş 5 ay işçilik yapmış sonra dayanamamış gitmiş kendi işyerini açmış hayatında yaptığı işçilik 5 ay onuda başıma kakar durur ben 5 ay dayandım sen 10 yıldır nasıl dayanıyorsun sen ne zaman ekmeğini eline alacaksın deyip durur.

En son örnek yahu teyzemin üniversiteye giden oğulları bile şirket kurdu artık bizim sülaledemi bir iş var çözemedim ticari zeka uçmuş durumda tabiki bunların bana faydası belge aldığımda kafadan en az 6-7 LTD defterim hazır aslında aksilik çıkmazsa bu sayının üstüde hazır ya işte Allah hepimizin sonun hayır etsin herkese iş sahibi olmayı nasip etsin.

stonhand ' Alıntı:
Ne yalan söyleyim benim hayattan ve belgeden beklentilerim çok yüksek. Şuan mesleği bıraksam rahat 2000-2500 TL arası maaş alacağım tanıdığım,eşim , dostum sebil durumda. Bu ay içinde bile YMM yanında çalışan SMMM arkadaşım denetimini yaptıkları kurumsal bir firmadan teklif getirdi üstüne 3 gün başımın etini yedi olmaz bu saatten sonra işçi olmam dedim, adamların teklifi güzel ancak belge alsanda aynı para belge almasanda aynı para ve eninde sonunda işçisin.

Ben kendi adıma sülalemde kalan tek işçiyim son mohikan hesabı ;D, babam zamanında İstanbula gelmiş 5 ay işçilik yapmış sonra dayanamamış gitmiş kendi işyerini açmış hayatında yaptığı işçilik 5 ay onuda başıma kakar durur ben 5 ay dayandım sen 10 yıldır nasıl dayanıyorsun sen ne zaman ekmeğini eline alacaksın deyip durur.

En son örnek yahu teyzemin üniversiteye giden oğulları bile şirket kurdu artık bizim sülaledemi bir iş var çözemedim ticari zeka uçmuş durumda tabiki bunların bana faydası belge aldığımda kafadan en az 6-7 LTD defterim hazır aslında aksilik çıkmazsa bu sayının üstüde hazır ya işte Allah hepimizin sonun hayır etsin herkese iş sahibi olmayı nasip etsin.

bazende hayatta böyle şanslı olmak lazım işte.

stonhand ' Alıntı:

amiiinnn

Adam ne maaş alıyorsunuz demiş o kadar yazı yazılmış kimse doğru dürüst maaşını yazmamış konu tee nerelere gitmiş, bir son vereyim diyorum.
Lisans mezuniyet : İşletme
Çalıştığı yer : Ltd-A.ş grup şirketleri
Maaş : 2500 TL

lise :eğitim
a.ş :şirket
maaş : 5.750
sm belgem var

smilkay arkadaş kaç yıllık deneyime sahip acaba? Büro mu şirket mi? Hangi konumda çalışıyor?
Eğitim lise olacak, maaş nerdeyse bu kriz ortamında 6000 tl. Bana pek gerçekçi gelmedi. Kapris filan olmasın, alın size bir sm den bu kadar maaş şeklinde.

Şunu da gereksiz mesajları engellemek için yazayım ki kimsenin parasında pulunda değiliz. Hepimiz bu işten nasiplenicez. Dediğim gibi belki deneyimi fazladır, iyi bir elemandır, şirket iyidir, eş dost tanıdık olabilir...
Ama bir sm, lise mezunu bu kadar maaş gerçekçi değil...

ekmekci ' Alıntı:
smilkay arkadaş kaç yıllık deneyime sahip acaba? Büro mu şirket mi? Hangi konumda çalışıyor?
Eğitim lise olacak, maaş nerdeyse bu kriz ortamında 6000 tl. Bana pek gerçekçi gelmedi. Kapris filan olmasın, alın size bir sm den bu kadar maaş şeklinde.

Şunu da gereksiz mesajları engellemek için yazayım ki kimsenin parasında pulunda değiliz. Hepimiz bu işten nasiplenicez. Dediğim gibi belki deneyimi fazladır, iyi bir elemandır, şirket iyidir, eş dost tanıdık olabilir...
Ama bir sm, lise mezunu bu kadar maaş gerçekçi değil...

biraz kapsamlıysa muhasebe müdürüyse birde istanbul veya ankara izmir gibi biyerdeyse bence çok rahat alıyordur.. bi tanıdığım var philp moris sigara da çalışıyordu lise mezunu muhasebeye bakıyordu müdür falan değil belgede yok 6000-7000 tl alıyordu ama yaptığı iş önemli ve stresliydi sanırım.. hani atıyor falan deseniz daha yeni 250.000 tl daire aldı başka şeylerde var.. yani var böyle şeyler..

linans :iktisat
ünvan:smmm
şirket : Kendi bürom
gelir : büro yeni iyi olacak inşaallah.

atakan005 ' Alıntı:
Adam ne maaş alıyorsunuz demiş o kadar yazı yazılmış kimse doğru dürüst maaşını yazmamış konu tee nerelere gitmiş, bir son vereyim diyorum.
Lisans mezuniyet : İşletme
Çalıştığı yer : Ltd-A.ş grup şirketleri
Maaş : 2500 TL

İşte en gerçelki cevap budur. Diğerleri abartılı veya çok istisnai.

Aynı işyerinde yaklaşık 15 senedir çalışıyorum.
Çalıştığım şirket AŞ.
Ciro olarak oldukça büyük.
Maaşım 1900 TL
Belge alamadım henüz 2 dersim var. İnşallah bu dönem geçip kurtulmuşumdur. Fakat maaşımda herhangi bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Hatta önümüzdeki 10 sene terfi etmem imkansız. Terfi etsem maaşım 2500 TL anca olur.
Sizce ne yapmalıyım, fikirlerinizi bekliyorum.

champell59 ' Alıntı:
Aynı işyerinde yaklaşık 15 senedir çalışıyorum.
Çalıştığım şirket AŞ.
Ciro olarak oldukça büyük.
Maaşım 1900 TL
Belge alamadım henüz 2 dersim var. İnşallah bu dönem geçip kurtulmuşumdur. Fakat maaşımda herhangi bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Hatta önümüzdeki 10 sene terfi etmem imkansız. Terfi etsem maaşım 2500 TL anca olur.
Sizce ne yapmalıyım, fikirlerinizi bekliyorum.

senin için en iyisi 2 dersinide verip işyerini değiştirmek

Kendine daha iyi bir iş bul sonrada işten çık. 15 sene çalışmaya 1900 çok az senin hakkın yeniliyor.

"Aynı işyerinde 15 senedir çalışıyorum" diye yazmış arkadaş. Buda 15 yıl ve 3600 prim gününü doldurmuştur diye tahmin edip kıdem tazminatını alması için yeterlidir diye düşünüyorum.

Kıdem tazminatı için sorun olacağını sanmıyorum. Zaten Soner Bey'in dediği gibi 15 yıl 3600 gün olayı dolu dolu var.

[Bekara karı boşaması kolaydır :)

Sayın nguroy, Bu güzel ata sözümüzden sonra önerinizi berakla bekliyoruz? :)

Eğer bu 15 yıl imkanı varsa ., elbette kullanmak lazım.
Bu işler öyle kolay değil demek istiyorum