Selamlar,
Oğuzcan geç olmadan haritanı çiz dostum, yaşım daha 21 deme. 25 yaşındayım 5 sene geriye dönmek için neler vermezdim.
9 senedir çalışıyorum (1 sene lise stajı, 7 sene aynı büroda çalıştım vs) 2011 sonunda askerden geldikten sonra dank etti şahsen. O zamana kadar büroda ki mükelleflerin ihtiyaçları hariç hiç bir + değer katmadım. 2011 sonrası ise; ilk girişte 40 günlük bir ders çalışmayla etrafımda sınava giren herkesin 'çok zor amaa' dediği stajı başlattım. her gün 1.5-2 saat makale, kitap vs okuyorum. ingilizcede belli bir yere gelmeye çalışıyorum, stajın bitmesine 2 sene kaldı hem ingilizce yi belli bir seviyeye getirmeye hemde iyi bir yerde y.lisans için şartları zorluyorum. İlerde çok mu güzel şeyler olacak hayır olmayacak çünkü 30 u göreceğiz bunları hallederken.
Sen önce para mı saygı mı görmek istiyorsun onda karar ver. Kpss de ikiside mevcut özel sektörlerde çok zor forumda herkes dile getirmiş.
Bugün iyi bir şirket için uzlaşmaya giden smmm de şirket sahibide önünü ilikliyor, unutma.
Özel sektörde (gerçekten çok çok iyi bir yerde değilsen) bu çok ama çok zor.
Big four yalanına inanma, ana dili almanca birazda italyancayı bilen smmm stajyeri senior arkadaşım 4-5 arası bir rakam kazanmakta.
Büro işini çevrende gerçek anlamda üretim, hizmet, dış ticaret vs yapan ahbapların olmadığı müddetçe unut.
Bu işi gerçekten seviyorum, azimliyim dersen de orta ölçekli şirketler de (5-6 kişilik muh. dep. olan) en fazla imza yetkisini alacağını unutma. devlette ise bunun ucu açık, big four da çok ama çok çok zor..
Her şey bu kadar kötü mü diyeceksin? değil, bak mevzuat komple değişiyor zaman ayıramayacak ustalar yavaş yavaş kopuyor.
Hangi dağa tırmanacağına karar ver, ondan sonra ayakların buz tutana kadar tırman ve hiç bir şeyi öteleme
Saygılar,
yazdıktan sonra arkadaşın a.ö.f. mezununun çok olmasından yakındığını gördüm, çok erken başlamış.