Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2012 yılında SMMM oldum 2.850 lira maaş+özel yatarak sigorta+(diğer klasik olan yemek+ssk+servis mevcut). 8 senedir aynı şirketteyim. Rakam bana düşük geliyor. Şirketin personel hariç tüm işlerinden ben sorumluyum. Tüm beyannemeler kayıtlar vergi dairesi ile ilişkiler finansman vb.. Yıllık ciro 6-7 milyon civarları. Maaşım sizce nasıl?

Bence normal sınırlar içersinde. tabi sektör de önemli bazı sektörlerde ücretler daha yüksek , bazılarında düşük olabiliyor.

Siz uçuk rakamlara aldırmayın. Bazı yabancı şirketler. Çok üst düzeyde ücretler veriyorlar bu doğru. Bir de uçak şirketleri vb . Bunların dışında sınırlar sizin tutarlar civarında

bende şirkette faturalara mahsup alıp onları dosyalıyorum 7.500 maaş alıyorum (!) yalanlar içinde mutlu insanlara saygılar

Sn.Nizam bey ücret konusunda;
1.Sektöre göre,
2.Arz/taleb dengesine göre,
3.Kişinin beklenti/ihtiyaç durumuna göre,
değişir demişti(katılıyorum)
4.Diğer yönlerden;
İş sözleşmesi hükümleri,görev tanımı,işletmenin iş çeşidi,iş hacmi,iş,akış hızı,çalışan sayısı,muhtemel riskler, ilave olarak araç,telefon,yol,yemek ve diğer artılar vs.sebeblerle,
farklılıklar sözkonusu olabilir.

Son düzenleme:
geçenlerde idare amiri komşumuz bize geldi ve üniversite mezunları işe girişte 1500-2000 tl maaş istiyorlar daha tecrübeleri de yok gülüyorum ,üzülüyorum, bunca sene boşuna mı okumuşlar. ilk girişte en az 3000 tl almaları lazım ve bir kaç sene için hedef koyup 5000 tl den aşağıya çalışmamalılar diyor.Emekli astsubaylar kendilerini çok iyi pazarlıyorlar idare amiri olarak yüksek fiyatla çalışıyorlar.Geçen bir mali müşavir arkadaş uyarılarımızı dikkate almadan 3000 tl maaşa işe girdi 7000 tl alan i.k. müdürü çalım satıyor ona ,bak bak bak sen heleee dünkü sekreter bugün olmuş yönetici asistanı 3000 tl alıyor, mühendis kendini yetiştirmiş araştırmış yurtdışından mal getirtmiş 12.0000 tl maaş alıyor pazarlama müdürü 10.000 tl alıyor evet alsınlar gözümüz yok ama unutmayın ki kartların hepsi işverende değil fifty cent yarıyarıya kartların yarısıda sizde gerekirse blöf yapacaksınız çünkü onlarda size çok blöf yapıyor herkes korkup pıstığı yerimize çalışacak çok kişi var diye düşününce işler böyle oluyor malesef değerinizi bilin yüksek fiyatı korkmadan çekin.

Son düzenleme:
geçenlerde idare amiri komşumuz bize geldi ve üniversite mezunları işe girişte 1500-2000 tl maaş istiyorlar daha tecrübeleri de yok gülüyorum ,üzülüyorum, bunca sene boşuna mı okumuşlar. ilk girişte en az 3000 tl almaları lazım ve bir kaç sene için hedef koyup 5000 tl den aşağıya çalışmamalılar diyor.Emekli astsubaylar kendilerini çok iyi pazarlıyorlar idare amiri olarak yüksek fiyatla çalışıyorlar.Geçen bir mali müşavir arkadaş uyarılarımızı dikkate almadan 3000 tl maaşa işe girdi 7000 tl alan i.k. müdürü çalım satıyor ona ,bak bak bak sen heleee dünkü sekreter bugün olmuş yönetici asistanı 3000 tl alıyor, mühendis kendini yetiştirmiş araştırmış yurtdışından mal getirtmiş 12.0000 tl maaş alıyor pazarlama müdürü 10.000 tl alıyor evet alsınlar gözümüz yok ama unutmayın ki kartların hepsi işverende değil fifty cent yarıyarıya kartların yarısıda sizde gerekirse blöf yapacaksınız çünkü onlarda size çok blöf yapıyor herkes korkup pıstığı yerimize çalışacak çok kişi var diye düşününce işler böyle oluyor malesef değerinizi bilin yüksek fiyatı korkmadan çekin.

1 - Acaba siz ne kadar maaş alıyorsunuz ?
2 - O söylediğiniz maaşları veren yerleri zahmet olmazsa yazsanız da biz garibanlardan faydalansa.

BEN 4000 tl maaş alıyorum şantiyecidir aslın yurtdışı ve ülke içi istanbul dışı 5000 tl maaşla iş teklifi aldım ama ailemi bırakıp bu yaştan sonra şantiyelerde olmak istemedğimiz için yerleşik düzene devam ediyorum ve 2 tane 22.000 t maaş alan insan tanıyorum bu maaşların hepsi çalıştığım iş yerlerinde ki maaş alanlar birer bir canlı örneklerdir en ufak bir abartma kabartma yok kendi eksiğimi söyleyim yönetici liderlik vasfım eksik şaban gibi şener şen gibi ilyas salman gibi önünüzdekş dosyalara yumulup klasik beyanname yollama muhasebecisi olursanız ve kend değerinizi bilmez kendinizi pazarlayamaz bilginizi satamaz büro muhasebecisi olarak kalır hep ileride mutlu olacağım diye herşeyi ertelereniz yazık edersiniz smmm yim yükseğimi yaptım doktora da düşünüyorum çalıştığım yer evime yakın mutlu ve huzurluyum ama liderlik vasfınızı geliştirir iş yaptırmayı öğrenir kabuğunuzu kırarsanız piyasada daha iyi şatlarda da iş bulabilirsiniz amacım burada siz değerli meslekdaşlarımın kendi değerlerini bilmelerine yardımcı olmak onların silkelenmesi için elimden geleni yapmak benim iş öğrettğim destek olduğum yaş ve diploma olarak benden ufak insanlar ço k yol aldılar helal hoş olsun ben çok şey gördüm ve hata yaptım siz benim hatamdan ders alın söylediklerime de kulak verin sizin iyiliğiniz için sözlüyorum bunları iett şöförü 3500 tl alıyor ustabaşı 2500-3000 alıyor siz bunca kitabı mevzuatı yalamış yutmuş piyasayı her an takip ediyor çözüm üretmeye çalışıyorsunuz ama iş verenlerin numaralarını hep yiyorsunuz çok yüksek maaş alan kişilerin sayısıda firmasıda az biz o kadar şanslı olamayız ama hakettiğimiz ücret de bu kadar düşük olmamalı herkes kendini gözden geçirip eksiğini tamamlamalı:yurtdışında bulundum personel şefliği yaptım desteksiz ve belgesiz konuşmam bütün yazdığm rakamlar doğrudur siz neden daha iyisini almayasınız ama önce inanmanız lazım böyle gelmiş böyle gider dememek lazım.Kendinie güvenin benden çok daha fazla maaşı hakedin.

Ben burda gülünecek ve alay edilecek bir şey göremiyorum sizin iyiliğinizi isteyen hayattaki tecrübelerini aktaran bir kişiyi kaaale almamak hiç de hoş olmasa gerek.Benim gözümde nguroy 5000 tl maaşı hakediyor eskiden tamer başkan vardı o da çok değerliydi ama biz mağradaki gölgelerle boğuşup dışardaki güneşten mahrum kalmaya devam ederiz bu kafayla kendimize yazık etmeyelim:yazının ironikliğini komikliğini benim maaşımı ve pozisyonumu bırakın kendinize bir yol çizin ders alın hayattan v tecrübeli insanlardan sizin kötülüğünüze bir şey mi dedim de na hoş hareketde bulunuyorsunuz ben sizi sizden daha çok seviyor ve kollamaya çalışıyorum merak etmeyin yeterki değerinizi bilin.Savaşa korkarak gidilmez orkarak yaşanmaz korkarak maka mevkii sahibi olunmaz kendine güven çık piyasaya çarpış tuvalet temizle pas pas çek çay dağıt basamakları tek tek çık ama bu süreyi de fazla uzatma z zamanda çok işler başar çevremde çok kişi var böyle ve eksiğiniz nerdeyse onu geliştirin

Ben burda gülünecek ve alay edilecek bir şey göremiyorum sizin iyiliğinizi isteyen hayattaki tecrübelerini aktaran bir kişiyi kaaale almamak hiç de hoş olmasa gerek.Benim gözümde nguroy 5000 tl maaşı hakediyor eskiden tamer başkan vardı o da çok değerliydi ama biz mağradaki gölgelerle boğuşup dışardaki güneşten mahrum kalmaya devam ederiz bu kafayla kendimize yazık etmeyelim:yazının ironikliğini komikliğini benim maaşımı ve pozisyonumu bırakın kendinize bir yol çizin ders alın hayattan v tecrübeli insanlardan sizin kötülüğünüze bir şey mi dedim de na hoş hareketde bulunuyorsunuz ben sizi sizden daha çok seviyor ve kollamaya çalışıyorum merak etmeyin yeterki değerinizi bilin.Savaşa korkarak gidilmez orkarak yaşanmaz korkarak maka mevkii sahibi olunmaz kendine güven çık piyasaya çarpış tuvalet temizle pas pas çek çay dağıt basamakları tek tek çık ama bu süreyi de fazla uzatma z zamanda çok işler başar çevremde çok kişi var böyle ve eksiğiniz nerdeyse onu geliştirin

söyledikleriniz doğru yazdıklarınızdan iyi niyetle olduğunuz da belli oluyor.ama bu zamana kadar şöyle bir algı vardı:sanki ben misal 3000 alıyorsam kendimi iyi pazarlasaydım 5000 alacaktım.piyasa şartları var.yaptığın işinde bir skalası var.mesele pazarlamadan ziyade gelişimle ilgili

Bence maaş durumları sektöre göre farklılık gösteriyor. Bazı sektörlerin maaş rakamları oldukça iyidir,bazılarınınki de düşükdür. Bir şirkette çalışırsınız o şirketin muhasebeciye verebileceği en yüksek rakam örneğin 2000 TL olur, siz gidip de o firmadan ben 5000 TL maaş istiyorum diyemezsiniz,oldu da söylerseniz alacağınız cevap bellidir,ya o rakama razı gelirsiniz yada başka bir iş bakarsınız.

Sn stajyerim'in haklı olduğu bir nokta var. Günümüz (MARKETING) yani pazarlama çağı. Mutlaka herkes kendini iyi satmak zorunda. Sadece bilgi, deneyim, uyumluluk v.b yeteneklerin olması değil, bunları da satmak çok önemlidir.

Kendini pazarlama/satış noktasından anladığım;
o işyeri/işletmedeki iş ve işlemler karşısında kişinin optimum seviye(yani olması gereken seviye)de olmaksızın, kendisini büyülü/abartılı sunup yüksek ücret talep etmesi değil,(tabi hiç olmaz da değil
Misal olarak söylüyorum(lütfen yanlış anlaşılmasın...)pazarlama müdürü milyon tl.miktar iş kotarırken,(bu kotarma tabiki bir başarı) kotarma sürecindeki bu başarıyı tabiri caizse allayıp pullayıp pudralandırarak sunuş yapması işvereni/patronu etkileyebiliyor(bak bizim pazarlama müdürü nasıl da kotardı,maşallah,ücret olarak bu çocuk daha fazlasını hakkediyor:)hatta 10 günlük tatili de haketti,cebinede 3-5 kuruş/3-5 bin)
Oysa muhasebeci kardeşim,bu hareketliliğe ilişkin işlemleri ve süreçleri başarılı olarak nasıl sürdürdüğünü ve sonuçlandırdığını abartarak anlat(a)maz,(geneli allayıp pullama cilalama gereği duymaz düşüncesindeyim)zaten işin gereği neyse onu yapar/yapacaktı ve yaptı,elbette bu da bir başarı,lakin bu olayda, patronun muhasebeci ile pazarlama müdürüne bakışı,yaklaşımı farklı olabilir/olabiliyor desem sanırım çok da yanlış olmaz.Bırakınız tatili,3-5 kuruşu,bilmiyorum ama en azından, bak bizim muhasebe müdürü de işini kotardı denmiyor,belki teşekkür bile edilmiyor olabilir.

Son düzenleme:
Aynen öyle ben size söyleyim eskiden çalıştığım firmada ithalatcı 3000 tl pazarlamacı 3000 tl ve ben muhasebeci 1500 tl alıyordum oysa bana hep ayak yapmışlar benden önceki muhasebeci 2500 tl alıyormuş bizi oyuna getirdiler bizde hep yuvarlak laflara kandık ilerde herşey düzeecek sgk normalden yatacak cumartesi tail olacak kurumsalaşacaz bir dünya cv var sırada önce kendini ıspatla vesire vesaire sakın bu tuzaklara düşmeyin bu 3 kişiyi yöneten pazarlama müdürü her raporu süsleyip püsleyip abartıyordu üstelik firmada zarar ediyordu enkaz devraldık diyordu lakin 8000 tl maaaş yani emrindeki 3 kişinin toplamından fazla maaş alıyordu.Neden zira yönetici ve lider vasfı var hangi smmm de yönetici ve lider vasfı var sorarım size kim kendisini ve mesleğini güzel temsil edip bir duruş sergileyebiliyor.Bu beyanname uzatma şikayet etme gece 24 00 da bldirge yollamaya bir şey olmaz:patronlar aferim demez ödül vermez:Şİrkette çalışanlar takım ruhu oluşturacak ekip kurcak denetim mekanizmasını güçlendirecek ve yönetime rapor sunup bilgi verecek yol gösterecek.Defter tutma beyanname gönderme muhasebeciliği bitmiştir artık bunu anlayın lütfen.Oda bie bu konuda karar aldı.Günümüz mali müşavirinin görevi yönetime sunum yapmak zaten yönetim muhasebeside revaçda son yıllarda.Siz mali müşavirsiniz yani müşavirin kelime anlamı danışman demek.Siz patrona iki kere iki siz kaç istiyorsanız o olurr efendim derseniz geçmişler ola o devir kapandı yıl 2014 uzayda yaşama çağı bilgi çağı kendinizi asla küçük görmeyin

Kendini pazarlama/satış noktasından anladığım;
o işyeri/işletmedeki iş ve işlemler karşısında kişinin optimum seviye(yani olması gereken seviye)de olmaksızın, kendisini büyülü/abartılı sunup yüksek ücret talep etmesi değil,(tabi hiç olmaz da değil
Misal olarak söylüyorum(lütfen yanlış anlaşılmasın...)pazarlama müdürü milyon tl.miktar iş kotarırken,(bu kotarma tabiki bir başarı) kotarma sürecindeki bu başarıyı tabiri caizse allayıp pullayıp pudralandırarak sunuş yapması işvereni/patronu etkileyebiliyor(bak bizim pazarlama müdürü nasıl da kotardı,maşallah,ücret olarak bu çocuk daha fazlasını hakkediyor:)hatta 10 günlük tatili de haketti,cebinede 3-5 kuruş/3-5 bin)
Oysa muhasebeci kardeşim,bu hareketliliğe ilişkin işlemleri ve süreçleri başarılı olarak nasıl sürdürdüğünü ve sonuçlandırdığını abartarak anlat(a)maz,(geneli allayıp pullama cilalama gereği duymaz düşüncesindeyim)zaten işin gereği neyse onu yapar/yapacaktı ve yaptı,elbette bu da bir başarı,lakin bu olayda, patronun muhasebeci ile pazarlama müdürüne bakışı,yaklaşımı farklı olabilir/olabiliyor desem sanırım çok da yanlış olmaz.Bırakınız tatili,3-5 kuruşu,bilmiyorum ama en azından, bak bizim muhasebe müdürü de işini kotardı denmiyor,belki teşekkür bile edilmiyor olabilir.

Evet kesinlikle böyle.:) Ben kayıtları güzel tuttum, bak hiçbir maddi hata yapmadım, mali mevzuata tam olarak uydum ne bir ceza geldi ne de bir gecikme oldu. Diyen muhasebeciye verilecek cevap bellidir " zaten görevin kardeşim"

Muhasebeci ve müşavirlere işletme içinde,sadece muhasebe bölümünde değil,kendilerini geliştirebileceklerine + katabileceklerine inandığım için işletmenin ,ticaret,finans,satınalma,hatta İk,pazarlama bölümlerinde de yer verilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Çünkü bu kimseler meslekleri gereği,olaylara tek düze bakmazlar,işin süreçleri ve o işin/konunun ilgisi itibariyle daha geniş açıdan/pencereden bakabilirler,bu nedenle kişi bu meslek üzerine hangi alanda mesafe alabileceğine inanıyor,fırsat da var ise muhasebe dışında, ilerisi/kariyer açısından o alan/bölümü de kendisine hedef seçebilir/seçmesi gerekir,bu nedenle sadece ve sadece muhasebe odaklı düşünmemekde yara var.

Fikirlerinize önemli ölçüde katılmakla birlikte ülkemizdeki anlayış farkına da vurgu yapmak isterim. Patronun karşısına geçip patron satışlar süper geçen yılın tam iki katı dense Amerika'da ödül alınır. Türkiye'de işten kovarlar, salak muhasebeci çok vergi çıkardı diye. Mantık bu, sistem bu. Pazarlamacı ve tüm şirket çalışır üretir kazanır muhasebeci yer mantığı yüzünden ülkemizde istisnalar hariç ücret standardı meslek mensupları için üç aşağı beş yukarı hep aynıdır.

Burada sizden yüksek maaş alan meslektaşları eleştirip yalancılıkla suçlamaktansa insanlar biraz dönüp kendilerine bakmalı diye düşünüyorum. Bir tanesi mahsup takıyormuş 7.500 alıyormuş, sen bu kafayla 750 lira alıyorsan öpte başına koy. 8-10 yılınızı verdiğiniz bir yerden 2.000 - 2.500 lira maaş alıyorsanız bunda suçu dışarıda değil daha yakınınızda, kendinizde aramalısınız. Yaşadığım olayı anlatayım. Şu an çalıştığım iş yerine yan haklarla birlikte 4.660 liraya başladım buradan önce çalıştığım yerden 3.000 alıyordum, yerine geldiğim arkadaş 4.800 lira ile çıktı ve gittiği firmaya 6.500 lira ile başladı. Bu tamamen sizin inisiyatifinizde olan bir durum. Yüksek maaşla çalışmayı isteyen nasıl sizseniz, düşük maaşla çalışmayı kabul eden de sizsiniz. Etrafımda çeşit çeşit meslek mensubu var. Kimi 2.000 liraya iş bulsam hemen başlarım diyor, diğeri 5000 lira teklif geldi ama cumartesi yarım günmüş iş değiştirmeye değmez diyor. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Maaşı, mevkiyi kimse size durduk yere vermez. Bunları sizin vizyonunuz, karakteriniz belirler. Bir mali müşavirin çalıştığı şirketteki unvanı ne olmalıdır? Muhasebe vs. müdürü ya da müdür yardımcısı olmalıdır. Sen böyle bir pozisyona başvururken özgeçmişine sgk işçi giriş çıkışı yapabiliyorum diye yazıyorsan ya da acayip hızlı fatura girip beyanname düzenleyebilirim dediysen unut düzgün maaşlı iş bulmayı, çünkü senin bu söylediklerini ticaret lisesinden yeni mezun çocukta söylüyor ve bunları programlar zaten otomatik olarak yapıyor günümüzde. Şimdi birkaç kişi çıkar yok mevzuat yok kanun, tebliğ bilmem ne demeye başlar. Senin kanun, tebliğ dediğin şeye ulaşmak için yaptığın ne varsa (bkz: Google), aynısını bu işten hiç anlamayan insanlarda yapabiliyor dostum, üzgünüm ama bunu bil istedim. Bunlar artık bir değer katmıyor hiç birimize. Ben bu güne kadar mevzuat bildiğim için değil ama SAP biliyorum diye Türkiye’nin en büyük firmalarından birinde çalışma şansı buldum. Sonuçta bizim işimiz hizmet işidir. Hepimizin yaptığı iş %90 aynıdır ama aldığımız maaşlar kendimize biçtiğimiz değerdir. Ben bordrosunda 15.000 yazan muhasebe müdürü de gördüm. Bu paraları veren firmalara sizin başvurmanız bir sonuç vermez çünkü bu şirketler sizi zaten bulur. O yüzden şurası şu maaşı veriyormuş burası bu maaşı veriyormuş diye bir bilgi dağarcığına ihtiyacınız olmayacaktır muhtemelen. Küçük şehirlerde yaşayan arkadaşlara lafım yok ama büyük şehirde yaşayıp ta düşük maaşı kabul eden arkadaşlar yanlış yapıyorlar. Hem hak ettiklerini alamıyorlar hem de ne yalan söyleyeyim piyasayı düşürüyorlar. Bu yüzden de herkesin pazarlık şansı azalıyor. Şu başlık altında yazılanlar gerçekten çok üzücü ne yazık ki, siz neyi arıyorsanız onu bulursunuz. Kendinize layık görmediğiniz şeyi başkasının size vermesini nasıl beklersiniz ki.