Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3 yıl önce firmada smmm 2500 tl ye çalışıyor ve kendisine yeni iş arıyor 3500 tl ye yeni işe giriyor uyanık işveren de çıkan smmm nin yerine yeni zavallı masum bir smmm işe alıyor kriz var sırada bir dünya adam var senin gibi mezun çok bu fiyat skalamızdan fazla diyor ( dikkat kendi 7 bin tl maaş alıyor) dengeler bozulur diyor 1500 e pısırık smmm yi kandırıyor ilerde iyi olacakmışmış kurumsallaşacakmışmış kriz varmışmış vesaire vesaire yeni işçi 1500 tl ye işe giriyor ve aynı gün akşam birde bakıyorki kendinden önceki smmm 2500 tl alıyormuş demek ik bende enayilik varmış diyor işe girişini bile yapmadan çıkıyor ertesi hafta sıkı bir pazarlıkla bu sefer 2500 tl ye başka yere işe giriyor şimdi bu arkadaşlar ne mi alıyor 4000 tl alıyor peki adam gibi dik durmasalrdı ne olurdu 2000 tl ye kalırlardı imdi bu örnekte karşı çıktığınız ne var sizin menfaatinize dokunan ne var yanlış ne var neye ve neden itiraz ediyorsunuz adam gibi meslekdaşlr olursa bu meslek ilerler yoksa ikitelllide işveren kalkıpda bana sen smmm isen kartaldan gelen 5 yıllık elemanımızda smmm ve 1500 tl alıyor derse o zaman beni yaa işvereni suçlamayın piyasa fiyatını 1500 tl ye indirip işverenin eline koz veren kimseleri suçlayın olay bu kadar kolay

Oldukça ünlü bir tekstil şirketinde bağımlı meslek mensubuyum. Aldığım maaş piyasanın baya üstünde. Tuzu kuru sayılırım yani. Önceki şirketim ikinci 500'de idi. Piyasayı bilmek yapılabilecekleri bilmek ayrı, hayal sunmak ayrı. Meslek mensuplarının töhmet altında bırakmak ayrı. Başkalarını suçlamayın siz daha iyisini yapın. 4.000 alıyorum demiştiniz, örneğini verdiğiniz müthiş sitede belirtilen ücretlerin altındasınız. Başkalarını suçlamak yerine kendi kriterlerinizi kendiniz oluşturun. Daha fazlasını yapın. Sürekli itham ediyorsunuz. Nereden biliyorsunuz patronun karşısında esas duruşta olduğumuzu, nereden biliyorsunuz pısırık olduğumuzu ? Şimdi de büro işi yapan meslek mensuplarını itham ediyorsunuz. Suçlama, itham, suçlama itham. Başka bir şey yok.

sayın kenan515 bence siz hiç bir denileni anlamamışsınız yada anlamak istememişsiniz başka telden çalıyorsunuz bence hiç muhatap olmasak daha iyi sizinle zira hep alakasız ve kafanızdaki şeylerle muhatapsınız olayı derinlemesine tefekkür edemiyorsunuz yazdığınız bütün mesajlar aynı şekilde konuyla alakasız kendi kafanızdakilrin dışına çıkmıyorsunuz madem sizde nguroy gibi iyi bir firmada iyi bir maaşla iyi bir konumdasınız da peki bu millete nerdeyse alayvari tepeden bakış neden (belki bakmıyoruz diyeceksiniz ama o imajı veriyorsunuz) haaaa anladım sizi koltukda sağlam kalın altınızdaki işçilerle sıkı pazarlık yapın ki onlardan artan para sizin namı hesabınıza yazılsın öyle mi neden arkadan gelenlere gençlere az maaş alanlara destek olmuyorsunuzda onlara umut ve ümit aşılamıyorsunuz ve birde onlara destek olanlara kızıyorsunuz anlamak mümkün değil

Mevlana ne demiş eğer siz dama çıktıysanız merdiveni atmayın.Biz ne yapıyoruz merdivenden çıkana kadar yanımızdakilere tekme atıp düşürüyoruz sonra dama çıkıncada merdiveni atıyoruz hemde üzerinde insan varken bu yakışır mı ALLAH AŞKINA sorarım size

Son düzenleme:
Anlamayanlar için bir daha yazayım. Baştan beri yazdım şu: Başkalarını suçlamayın. Başkalarını suçlamayın. Başkalarını suçlamayın.
Anlamayanlar için bir kez daha meslek mensuplarını beceriksiz, pısırık diye suçlamayın.
Anlamayanlar için bir kez daha yazıyorum. Meslek mensuplarını itham etmeyin.
Anlamayanlar için bir kez daha yazıyorum. Kendinize bakın, kendinizi geliştirin, daha iyi koşullarda çalışmaya bakın. Sağa sola hakaret etmeyin. Akılcı davranın, hayallere kapılmayın. Formlarda yazanların gerçek olup olmadığı belli değildir. Test edin. Düşünün. Başkalarına hakaret etmeyin. Meslek mensuplarını itibarsızlaştırmak
için söylenenlere kanmayın.

unutmayınki insanı yaşatan hayalleridir hayalsiz yaşam olmaz ama hayalperestte olmamak lazım lakin burda hayalperestlik bir durum da yok hayal kurmak güzel onları gerçekleştirmek çok daha güzel.Hayalleri gerçekleştirmek için de eyleme geçmek hareket etmek lazım %50 si sizin elinizde siz işin o kısmını halledin geri kalan %50 kader kısmet şans işi siz üzerinize düşen vazifeyi tam olarak layıkıyla yapın gerisine karışmayın

Anlamayanlar için bir daha yazayım. Baştan beri yazdım şu: Başkalarını suçlamayın. Başkalarını suçlamayın. Başkalarını suçlamayın.
Anlamayanlar için bir kez daha meslek mensuplarını beceriksiz, pısırık diye suçlamayın.
Anlamayanlar için bir kez daha yazıyorum. Meslek mensuplarını itham etmeyin.
Anlamayanlar için bir kez daha yazıyorum. Kendinize bakın, kendinizi geliştirin, daha iyi koşullarda çalışmaya bakın. Sağa sola hakaret etmeyin. Akılcı davranın, hayallere kapılmayın. Formlarda yazanların gerçek olup olmadığı belli değildir. Test edin. Düşünün. Başkalarına hakaret etmeyin. Meslek mensuplarını itibarsızlaştırmak
için söylenenlere kanmayın.

Gördüğüm kadarı ile stajerime gereksiz ithamlarda bulunuyorsunuz ve ayrıca gerçekten insanların gelecek hakkında olumsuz bir düşünceye kapılmasına neden olacak iletiler yazıyorsunuz. İşiniz sadece stajerime laf yetiştirmek mi bence bu saatten sonra bir şey yazmayın.

(ben sayın stajerimin avukatı değilim bu tarz cevap verebileceğinizi düşünüyorum şimdiye dek yazdıklarınızı baz alarak)

Gördüğüm kadarı ile stajerime gereksiz ithamlarda bulunuyorsunuz ve ayrıca gerçekten insanların gelecek hakkında olumsuz bir düşünceye kapılmasına neden olacak iletiler yazıyorsunuz. İşiniz sadece stajerime laf yetiştirmek mi bence bu saatten sonra bir şey yazmayın.

(ben sayın stajerimin avukatı değilim bu tarz cevap verebileceğinizi düşünüyorum şimdiye dek yazdıklarınızı baz alarak)

Gerçekten yazacak bir şey bulamadım. Ne diyeceğimi şaşırdım açıkçası. Sizi olumsuzluğa sevk ettiysen kusura bakmayın. Herkes daha iyisini yapsından başka ne yazmışım acaba. Siz o zaman devam edin pısırık, beceriksiz, iş bilmez, beyanname vermesini bilmez, bürocu vs.diye meslek mensuplarının aşağılanmasını alkışlamaya. Merak buyurmayın bir daha yazmam.

Bu konuya yazaılan mesajları okudukça darılıyor kalbim ve cebim:))
her şey mal- mülk her şey para pul .... diye devam eden bir şarkı vardı , :)

Muhasebe stajı bittikten sonra terbiyesizlik konusunda yüksek lisansmı yaptınız acaba muhterem??

günaydın saygısızlık etmek istemiyorum burdaki herkes benden çok daha tecrübelidir ben daha 23 yaşındayım 4 yıl biteli de bir sene oluyor ilerde smmm olmayı düşünüyorum herkes kendine göre haklı ancak kendi yaşadığım şeyler aklıma geliyor ben hep derslerimde başarılıydım girdiğim her işi de layığıyla yapıyorum çok şükür ancak para konusuna gelince bu tamamen şans iş bulmak başlı başına bir şans tecrübe bilgi vs inanın sonra geliyor en basit şuan çalıştğım yere ilk baş almadılar ehliyet yok diye sonra kendimi ifade etmemden dolayı işi yapacağımı düşünmüşler ve geri çağırıldım tabi ki ben bir smmm nin 4 bin tl altında almasını isteyen bir insan değilim ancak birbirinizi kırdığınız olay görceli bir olay kimisi çok azimlidir çabalar nasibi vardır iyi güzel işlere denk gelir kimisi ne yaparsa yapsın nasip olmayınca olmuyor yaşadıklarımdan bu sonucu çıkarıyorum iş öğrencem diye hayatımda hiç gitmediğim karakola bile düştüm yanlışlıkla o sebepten hayatın ne getirceği belli olmaz siz birbirinizi kırarak olaya çözüm getiremiyorsunuz sadece sinirleniyorsunuz sayfaların çoğunu okuduğum için bu şekilde düşünüyorum ....
hepinize iyi günler ...

Malesef bizim insanlarımız tartışma adabını saygısını hala öğrenemediği için bu konuyu kitliyorum.

Gelen istek üzerine konu 3 ay aradan sonra tekrar aktif hale getirildi. Lütfen birbirimize karşı daha saygılı olalım.

Değerli meslekedaşlarım üzülerek belirtmek isterim ki bizler kendi değerimizi bilmiyoruz bir ağırlığımız duruşumuz yok yenibirişten ilan verdik şok üstüne şok yaşadım yaş 30-58 arası pek çoğu smmm olmuş talep etttikleri ücret 1500-2500 arası ALLAH aşkına böyle bir şey olabilir mi sinirden deli oldum yanlış anlaşılma olmasın muhasebeyi çekirdekten öğrenmelerine rağmen en düşük ücreti isteyenlerde malesef açıköğretim mezunu ve başvuruların kahir ekseriyeti aynı şekilde siz kendinize değer vermezseniz karşınızdaki hiç vermez patron 3000 tl vermeye razı şahıs 2500 istiyor 2000 tl düşünüyorduk dengeleri alt üst eder hadi 200-300 daha vereyim ilerde düzelir sgk gerçek ücretten yatar işler yola girsin cumartesi tatil olur kurumsallaşıyoruz diye ağzınıza bal sürerler sizde iş yok pazarlık şansı yok deyip böyle blöfleri yersiniz hep rezil olursunuz elimde olsa bize başvuranların talep ettikleri ücreti 3500-4000 tl yapar cv ile oynarım sonrada patron görürki kalifiye eleman kalifiye ücret alır piyasayı arz talep belirler ama bize hiç şans vermiyorlar işveren diyorki bak gördünmü 1500-200 tl ye dünya kadar eleman var hatta 1000 tl ye çalıştırır 300 tl de dışardan muhasebeciye veririm işleri diyor 15 milyon ciro 2 milyon kar yapan ithalat ihracat firması diyor bunu kendinize gelin beyler kendinize değerinizi bilin ben yıllar önce bir işe girmek üzereydim ki adam bana demezmi şu masada oturan arkadaş 1200 tl alıyor yükske lisans mezunu smmm 5 yıldır burda karşı taraftan geliyor diye hem o çocuğu hem de adamı dövesim geldi çok denediim kendini ağırdans atıp tahat hareket edince ona göre değer veriyorlar size

Son düzenleme:
Sn.admin takdir edersiniz ki kusur işlemeye ne zamanımız nede lüksümüz var,saygı çerçevesinde bu kar yumağını(forumu)büyütmek ve bu vesileyle bilgi dağarcığımızı artırmakdan başka çıkar yol/çaremiz olmasa gerek.

merhabalar
arkadaş üstte değerimizi bilmiyoruz,açıköğretim mezunlarının düşük maaşa razı olduklarını yazmış.peki soruyorum gerçekten değerimiz buysa,biz burda istediğimiz kadar tartışsak da değerimiz buysa ne yapacağız.
benim kişisel görüşüm bu mesleğin bu hale gelmesinin sebebi Türk eğitim sistemidir.ve açıköğretim belasıdır.bedavadan dağıtılan diplomalar,bedavadan
eğitim diye sunulan sistemdir.
üniversiteyi kazanıyorsun,okula başlıyorsun.yaşın 18 hiç bir gelirin yok ailenin eline bakıyorsun.4 sene üniye gidiyorsun,en az maliyeti 60 milyar sana ve ailene.okulda derslere giriyorsun,hocalarla tanışıyorsun.hatırlayanlar bilir yeterlilik sınav sorularını hazırlayan yusuf sürmen vardı.burda herkes ona bela okumuştu.işte ünide 4 sene boyunca sadece 1 sınavda değil hemen hemen hergün bu tarz hocaların sınavlarına giriyorsun.çalışmadan derslerin geçilmeyeceğini anlıyorsun.her dersin final sınavı yeterliliğin 1 dersi gibi.ama toplamda 50 ders var.ve smmm sınavı gibi öyle 2 sene şansın yok.bi dersi
vermeden üstteki dersi alamıyorsun.hasbel kader üni bitiyor.askerlikti felan 24 yaşına geliyorsun.daha bir kuruş para kazanamamışsın.iş görüşmelerine gidiyorsun ve gerçekle yüzleşiyorsun.hiç boşuna üniye gitmene gerek yokmuş.60 milyar harcamana gerek yokmuş.deli gibi çalışmana gerek yokmuş.
çünkü açıköğretim diye bişeyden yeni haberdar oluyorsun.yalandan 300 sayfalık bir kitabı ezberleyerek aldığın diplomaya denk diploma alabiliyormuşsun.
sonuçta sende mali müşavir oluyorsun,açık öğretim mezunuda.açık öğretim mezunu 18 yaşından itibaren para kazanıyor.sen daha 1 kuruş maaş bile almadan yatırdığın paraya emeğe bak.hal böyle olunca senin emeğinin ve zamanına kıyasla harcanan emeğe istenen maaşda itibarda az olur.yalandan yere istediğin kadar kendine değer atfet.
şimdi odanın yönetim kurulu üyelerin profillerine bak hepsi anadolu üni işletme mezunu.şu günlerde italyada uluslararası muhasebeciler kongresi var.bu arkadaşlarmı sıfır ingilizce ile orda oturumlara katılıp seni temsil edecekler.ben buna güler geçerim.
piyasadaki mali müşavirlerin yüzde sekseni böyle olunca,emeksiz alınan belgeler bol olunca durum bu olur.Türkiyede herşey seraptır.yani görüntüden ibarettir.

OKUL TÜRÜ SM SMMM YMM TOPLAM
İLKÖGRETİM 1,202 388 0 1,590
MESLEK LİSESİ 5,042 8,025 0 13,067
ÖN LİSANS 1,630 2,843 0 4,473
LİSANS 3,224 64,626 3,331 71,181
YÜKSEK LİSANS 58 3,151 626 3,835
DOKTORA 0 97 358 455
TOPLAM 11,156 79,130 4,315 94,601

Meslek mensuplarının eğitim durumlarını gösteren yukarıdaki bu tablo türmobun resmi sayfasından alınmıştır.sm ve smmm'yi aynı kategoride ele alırsak toplam sm-smmm 90.286 kişi, bunların 19.130'u ilkokul, meslek lisesi ve ön lisans mezunu lisans mezunlarından tahmini %70'i açıköğretim mezunu olduğu varsayımıyla 47.495 açıköğretimli yani toplamda 66.625 sm+smmm eğitim kalitesi yönünden sıkıntılı gruba mensuplar buna karşın 23.661 sm+smmm meslek mensubu ise seçkin üni.mezunları!!!

Yukarıda aynen şu ifade var ''benim kişisel görüşüm bu mesleğin bu hale gelmesinin sebebi Türk eğitim sistemidir.ve açıköğretim belasıdır.bedavadan dağıtılan diplomalar,bedavadaneğitim diye sunulan sistemdir.'' ayrıca ''askerlikti felan 24 yaşına geliyorsun.daha bir kuruş para kazanamamışsın.iş görüşmelerine gidiyorsun ve gerçekle yüzleşiyorsun.hiç boşuna üniye gitmene gerek yokmuş.60 milyar harcamana gerek yokmuş.deli gibi çalışmana gerek yokmuş.çünkü açıköğretim diye bişeyden yeni haberdar oluyorsun'' denmiş. Şimdi bir mali müşavirin Türkiye gerçeklerini ve yaşadığı toplumun özelliklerini incelemesi beklenir, ama arkadaş 24 yaşında açıköğretim diye birşeyden yeni haberdar oluyor böyle bir meslek mensubu grubundan gerçekten de ne beklenebilir ki.

Milletçe her konuda din,siyaset,futbol vb.aklınıza ne gelirse her konuda insanları ayırma, kategorize etme huyumuz var yukarıdaki arkadaşımın yorumu da buna örnek.sm yada smmm olarak meslektaş olarak birbirimizi görmedikten sonra bu meslek düzelmez. Yukarıdaki arkadaş kendi sıkıntılarını çok güzel anlatmış 4.sene okuyup finallerde yaşadıklarından 60bin tl masrafı olduğundan gece gündüz ders çalıştığından... oysa açıköğretim mezunları öylemi ''yalandan 300 sayfa ezberleyip,emeksiz belge almadık mı?''. Türk eğitim sisteminin kalitesini tartışmaya gerek yok ama 4 yıllık okul hayatınız boyunca derslerden,finallerden hiç mi zamanınız yoktu yani en azından part-time bir iş bulup 1 kuruş maaş alsaydınız ailenize külfet olmasaydınız.

Benim kişisel görüşüm:Mali müşavirliğin seçkin bir meslek ol(a)mamasının başlıca nedenlerinden biride yukarıda ki yorumdur.

Bu mesleğin saygı görmemesinin nedeni açıköğretim mezunlarıdır..İsteyen kızsın, isteyen küfretsin bana ama gerçek bu. Bugün sokaktan geçen herhangi biri aöf okuyarak mali müşavir olabilir. Peki siz açıköğretim mezunu doktor,mimar,avukat, mühendis gördünüz mü ?Hep söylüyorum, üniversitelerde mali müşavirlik bölümü açılmalı. Tıpkı avukatlık, mimarlık gibi.