Bu forumun faydalı olduğunu düşünüyorum. Çağımız kapitalist sistem sömüren sömürene, beni mesleğimi ve meslektaşlarımı sömürüden ne kadar koruyabilirsem o kadar mutlu olurum. Ne yazıkki bazı meslektaşlarımızda bizi sömürmenin peşinde. Başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum, ders olması için firma ismi vermek istiyorum; Adalı holdinge de işe başladım yıl 2012 Aralık, 3.000 tl maaşla, muhasebe şefi. 2 aylık deneme süresi sözleşme falan imzalattılar, bir takım dosyalar verdiler alışmam ve firmayı tanımam için, eyvallah. Bakıyorum karıştırıyorum bilmediklerimi soruyorum (tabi kimse yardımcı olmuyor) aradan 3 gün geçti, muhasebe müdürü çağırdı odasına beni, belgeyi de asmış arkasına, benden 2 ve 3 yaş daha büyük görünüyor "sizinle kanımız uyuşmadı, maalesef işinize son vermek durumundayım" demez mi. Güler misin ağlar mısın? Dedim ki kendisine " arkanızda asılı belgenin aynısı bende de var, siz bu mesleği ve meslektaşınızı bu kadar basit görüyorsanız bilin ki günün birinde aynı duruma siz de düşeceksiniz, beni düşürdüğünüz bu duruma sizde düşeceksiniz" Böyle meslektaşlarımızda var. Aradan 3 ay geçti ben şu anki işime girdim, firmanın insan kaynakları aradı, bir araştırma yapıyoruz bu yüzden aradık dediler, neden 3 gün çalışıp ayrıldınız diye sordular, bende durumu anlattım. Değil muhasebe müdürü, ruhsat almayı dahi hak etmeyen bir çalışanınız var dedim