Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu forumun faydalı olduğunu düşünüyorum. Çağımız kapitalist sistem sömüren sömürene, beni mesleğimi ve meslektaşlarımı sömürüden ne kadar koruyabilirsem o kadar mutlu olurum. Ne yazıkki bazı meslektaşlarımızda bizi sömürmenin peşinde. Başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum, ders olması için firma ismi vermek istiyorum; Adalı holdinge de işe başladım yıl 2012 Aralık, 3.000 tl maaşla, muhasebe şefi. 2 aylık deneme süresi sözleşme falan imzalattılar, bir takım dosyalar verdiler alışmam ve firmayı tanımam için, eyvallah. Bakıyorum karıştırıyorum bilmediklerimi soruyorum (tabi kimse yardımcı olmuyor) aradan 3 gün geçti, muhasebe müdürü çağırdı odasına beni, belgeyi de asmış arkasına, benden 2 ve 3 yaş daha büyük görünüyor "sizinle kanımız uyuşmadı, maalesef işinize son vermek durumundayım" demez mi. Güler misin ağlar mısın? Dedim ki kendisine " arkanızda asılı belgenin aynısı bende de var, siz bu mesleği ve meslektaşınızı bu kadar basit görüyorsanız bilin ki günün birinde aynı duruma siz de düşeceksiniz, beni düşürdüğünüz bu duruma sizde düşeceksiniz" Böyle meslektaşlarımızda var. Aradan 3 ay geçti ben şu anki işime girdim, firmanın insan kaynakları aradı, bir araştırma yapıyoruz bu yüzden aradık dediler, neden 3 gün çalışıp ayrıldınız diye sordular, bende durumu anlattım. Değil muhasebe müdürü, ruhsat almayı dahi hak etmeyen bir çalışanınız var dedim :)

-Malisef bu tür olaylar ve böylesi kişilerle karşılaşılıyor,
-neylersiniz ki o belgeyi almış ve o koltuğa oturmuş beyfendi:)
-tabi size dönüş yapılmış olması olumlu ama sonuç sizin açınızdan o zaman menfi olmuş,
-çeşitli sebeblerle verdiği cevabın bugün önemi yok ise de, o arakadaşa sebebi sorulmuş olmalı !.......

Kurumsal işletmelerde bile malisef böylesi durumlarala karşılaşmak mümkün olabiliyor.

Merhabalar,

Başlık çok ilgimi çekti ve paylaşılanların %80-90'ını okudum. Tek kelime ile kanım iliğim dondu diyebilirim... SMMM ruhsatını almış, ya da gerçekten SMMM derecesinde bilgisi olan çalışanların bu kadar düşük maaşlarda çalışıyor olmalarını hayretle okudum...

Meslekte 14. yılımdayım. İlk dört senem büroda, maaş bile almadan, sigortasız çalışmakla geçti. Askerlik öncesi olduğu için ve amacım meslek öğrenmek olduğu için sadece harçlığımı alıyordum. Askerden geldikten sonra uzunca bir süre iş bulamadım ve muhasebe dışı işlerle 2,5 yıl uğraştım. Sonrasında, şuanda çalıştığım şirkete girdim. 10 yıldır aynı şirketin muhasebesinde müdür olarak çalışıyorum. Şirkete ilk girişteki maaşım asgari ücretti. Muhasebe elemanı olarak başlamıştım ve yıllar geçtikçe hem sorumluk almaya başladım hem de terfi... Şuanda brüt 4.900TL maaş alıyorum. Servisim var, yemek şirket tarafından karşılanıyor, yılda bir kez performansa dayalı prim alıyorum. (iki brüt maaş kadar)... ALLAH'ıma şükürler olsun.

Aslında anlatmak istediğim şu: Aöf İşletme mezunuyum. Geçen sene mezun oldum. Yani müdür olduğumda lise mezunuydum ve altımda çalışan tüm personel 4 yıllık üniversite mezunu idi. Bilgi olarak ne kadar iyi de olsanız, büyük şirketlerde etiket ve kendini pazarlama çok önemli. Anladım ki üniversite diplomasını almam gerekiyor. Azmettim ve açıktan üniversiteyi bitirdim. Şimdi staj için başvurdum ve smmm adayı olmayı bekliyorum.

Yapmış olduğumuz meslek bence son derece kilit ve önemli bir meslek. Bu mesleği değersiz hale getiren devlet bence hatasını anladı ve çark etmeye başladı. Üstadlarımız daha iyi bilirler; önceden lise mezunu ruhsat sahipleri vardı. yavaş yavaş lise mezunlarına ruhsat verme işi bitirildi. Arkasından ön lisanslılar devre dışı bırakıldı. Belki de forumda bazı arkaşlarında belirttiği üzere yakında açıköğretimi de bitirecekler. Daha da ilerisini düşünürsek, yabancı dil şartı da aranacak.... v.s v.s. Yani sistemin birden bire değişeceğini sanmıyorum ama geçmişe de baktığımızda bir takım geliştirmeler yapılmaya başlandı bence. Yanlış düşünüyor olabilirim ama geleceğin gözde mesleği olacağına inancım tam... Çünkü vergi ile geçimini idame ettiren bir devlet olduğumuz sürece, her daim bize ihtiyaç var. Ve şartlar zorlaştıkça mesleğe giriş azalacak. Bu da işini iyi yapanların emeklerinin karşılığını göreceği anlamına gelir.

Saygılarımla,

Bu maaş konusu kendini ifade edebilmekle çok çok alakalı.Pazartesi 2 bayan ön muhasebe satış ve tahsilat elemanı olarak işe başlıyorlar.Patron telefonda 1.bayanla konuşurken daha telefonda pozitif enerji alıp yüzü güldü bu kız iş yapar dedi görüştü kız 26 yaşında lise mezunu ve 1800 tl istedi patron da tamam dedi ve yanına 3-4 kız daha alıp onu şefleri yapacak daha telefonda konuşurken bu kanaate vardı ve görüşmede olumlu geçti.2 bayan aday ise üniversite mezunu ve 28 yaşında ama çok ağır başlı mazlum mülayim efendi sessiz sakin olduğu için onu da işe aldı ama 1000 tl ye.Aradaki farka bir bakar mısınız 2 yaş büyük ve üniversite mezunu aynı anda işe girip aynı işi yapacaklar ama pazarlık stratejisi kendini ifade edebilme dik durma rahat tavır kendine güven kimde varsa o kazanıyor.

Katılıyorum.

Bu konularda bir süre önce sn.Nizam bey de ilave katkılarda bulunmuş iidi.

Bu olayda,sadece belirtilen noktalar üzerinden değerlendirme yapılarak sonuca gidilmiş olması yanıltıcı olabilir,işin/mesleğin içindeki kimseler olarak sizlerinde bildiği üzere, ayrıca mesleki açıdan da değerleme yapılmalıydı,zira yapılacak iş/görev/mesleğe ilişkin seviyeye dikkat edilmez ise esaslı nokta gözetilmemiş olur ki,iş/üretim süreclerinde beklenen/umulan optimum(olması gereken) seviye yakalanamayabilir,bu durum da iş kalitesine gölge düşürür/engel oluşturur.(tabi ileride telafi edilmez değil ama bunu için ek maliyet(zaman,emek,sabır,)gerektirir,yapacağı hatalarda cabası)

Genelde büyük firmalarda muhasebe müdürü veya sorumlusu pozisyonunda görev yapan arkadaşlar ne kadar ücret aldığını yazmış. Bürolarda belgeleli çalışan arkadaşlar pek yorum yapmamışlar. Ben büroda çalışıyorum ve 2 yıl önce ruhsatımı aldım ve 12 yıldır bu mesleğin içindeyim. İlk başladığımda daha çocuk denecek yaşlardaydım ve komik rakamlara sigortasız başladım mesleğe sırf mali müşavir olabilmek için. Çünkü ilk başladığımda bu meslek çok değerliydi ve mali müşavirlerin üzerinde bu kadar baskı yoktu cezalar bu kadar yüksek ve acımasız değildi. Yıllar ilerledikçe kalite düştü şartlar ağırlaştı neyse, geçen onca yıla rağmen bugünlerde bir karar aşamasına geldim ve siz değerli meslektaşlarımın da fikrini almak isterim. Çalıştığım büronun iş yükünün % 85 i benim üzerimde. Aldığım maaşta 2.000 TL bu aralar ayrılıp kendi büromu açmayı düşünüyorum. Çünkü mali müşavirlik sıfatını kazanmış birisinin 2.000 TL ye sıradan işçi olarak yoğun bir tempo da çalışması bana doğru gelmiyor.

benim bir arkadaşım var 32 yaşında, 650 TL ye çalışıyor muhasebe bürosunda, 2012-2013-2014 yıllarından kalma aidat borçları falanda var, ödeyemiyor, odaya halinide anlatamıyor, gülünç durma düşecek diye, oda icraya verecekmiş ama içindeki korkuyu bir türlü atamıyor. İşi harika biliyor, mevzuatları falan ama Öz güveni, onu bir türlü piyasada tutunmasını sağlayamıyor.

Son düzenleme:
5 yıllık muhasebe bürosu tecrübem var.hemen hemen her seyi yapıyorum .smmm yeterlilik belgesini almak üzereyim.istanbul gibi yerde 1 senedir iş bulamıyorum.meslegin sonu bu isde..kızlar bu meslege girdi erkekler bitti bu meslekde .neden iş bulamıyorum ben gidip 2500 tl istiyorum eline kagıt kalem almıs daha muhasebenin m sini bilmeyen adam 1000 evet calısırım diyor..beni aldıkları işlerede bakıyorum topun ucuna koymuslar..muhasebede kücük bir hatayı kimse affetmiyor...

5 yıllık muhasebe bürosu tecrübem var.hemen hemen her seyi yapıyorum .smmm yeterlilik belgesini almak üzereyim.istanbul gibi yerde 1 senedir iş bulamıyorum.meslegin sonu bu isde..kızlar bu meslege girdi erkekler bitti bu meslekde .neden iş bulamıyorum ben gidip 2500 tl istiyorum eline kagıt kalem almıs daha muhasebenin m sini bilmeyen adam 1000 evet calısırım diyor..beni aldıkları işlerede bakıyorum topun ucuna koymuslar..muhasebede kücük bir hatayı kimse affetmiyor...
Daha bu mesleğin iyi günleri yeni yönetmelikle Yeterlilik sınav hakkı 10 ' a çıkarılmış ve 10 keredede başarılı olunamazsa 6 ay sonra yeniden dosya açılıyor. Güler miyiz , ağlar mıyız .
Yakında SMMM belgesini almayan kalmayacak bu gidişle ve bu meslek tamamen yapılamaz hale gelecek burdaki genç arkadaşlara tavsiyem devlete A grubu sınavlara girin SMMM lik için verdiğiniz emeğin belkide 10'da biri ile devlete girebilirsiniz tabi orda da mülakat denen olay var şahsen bu yüzden elendim bir kez ama bu gidişle yeniden devlete girmeyi düşüneceğim.

Daha bu mesleğin iyi günleri yeni yönetmelikle Yeterlilik sınav hakkı 10 ' a çıkarılmış ve 10 keredede başarılı olunamazsa 6 ay sonra yeniden dosya açılıyor. Güler miyiz , ağlar mıyız .
Yakında SMMM belgesini almayan kalmayacak bu gidişle ve bu meslek tamamen yapılamaz hale gelecek burdaki genç arkadaşlara tavsiyem devlete A grubu sınavlara girin SMMM lik için verdiğiniz emeğin belkide 10'da biri ile devlete girebilirsiniz tabi orda da mülakat denen olay var şahsen bu yüzden elendim bir kez ama bu gidişle yeniden devlete girmeyi düşüneceğim.

Gerçekten insanların gelecek hakkında olumsuz bir düşünceye kapılmasına neden olacak iletiler yazıyorsunuz. Söz olur da günü gelir hatırlanır, unutulduysa hatırlatılır.

Gerçekten insanların gelecek hakkında olumsuz bir düşünceye kapılmasına neden olacak iletiler yazıyorsunuz. Söz olur da günü gelir hatırlanır, unutulduysa hatırlatılır.
Ne yazıkki gerçekleri yazıyorum ne kadar arz o kadar talep hayatın gerçeği bunlar. 5 kerede bir SMMM yeterlilik sınavını veremeyen kişilerin toplanıp dilekçe vermesiyle ve bu durumun türmobunda işine gelmesiyle maliye bakanlığı ile mahkemelik olunmasına rağmen (Dava temyize gitti diye biliyorum)bir şekilde mahkemeyi kazanılıp 5 olan sınav hakkının 10 'a çıkarılacak olması ile her sene ortalama 4500-5000 kişinin aldığı bu belge sahibi sayısı en az 2 katına çıkacaktır ve bundan sonra sade çevresi ve tanıdığı olan insanlar genelde kazanç sağlayabilecektir. Bilgisi olup tanıdığı , torpili olmayan insanların vay haline süreci başlamıştır bu günden itibaren ve bugün SMMM örneğin görüşmede 3000 TL -4000 Tl talep ediyorsa 1 sene sonra 2500 Tl talep etmek durumunda kalacaktır. Zaman geçtikçe SMMM lar hızla çoğaldıkça durum daha da kötüleşecektir. 10-15 sene önce nasıl işletme , iktisat mezunları rahat işler buluyorken bugün eskinin lise mezunu seviyesine inildiyse bu durum SMMM lik içinde geçerli olacaktır.

Ne yazıkki gerçekleri yazıyorum ne kadar arz o kadar talep hayatın gerçeği bunlar. 5 kerede bir SMMM yeterlilik sınavını veremeyen kişilerin toplanıp dilekçe vermesiyle ve bu durumun türmobunda işine gelmesiyle maliye bakanlığı ile mahkemelik olunmasına rağmen (Dava temyize gitti diye biliyorum)bir şekilde mahkemeyi kazanılıp 5 olan sınav hakkının 10 'a çıkarılacak olması ile her sene ortalama 4500-5000 kişinin aldığı bu belge sahibi sayısı en az 2 katına çıkacaktır ve bundan sonra sade çevresi ve tanıdığı olan insanlar genelde kazanç sağlayabilecektir. Bilgisi olup tanıdığı , torpili olmayan insanların vay haline süreci başlamıştır bu günden itibaren ve bugün SMMM örneğin görüşmede 3000 TL -4000 Tl talep ediyorsa 1 sene sonra 2500 Tl talep etmek durumunda kalacaktır. Zaman geçtikçe SMMM lar hızla çoğaldıkça durum daha da kötüleşecektir. 10-15 sene önce nasıl işletme , iktisat mezunları rahat işler buluyorken bugün eskinin lise mezunu seviyesine inildiyse bu durum SMMM lik içinde geçerli olacaktır.

Ben de aynı şeyleri söylüyordum. Sözlerinize sonuna kadar katılıyorum. Ama ben söyleyince olumsuzluk olarak algılandı ve yazmamam talep edilmişti bir zamanlar. Piyasada SMMM'ye ihtiyaç duymayan devasa şirketler de var. İş görüşmelerinde bizzat şahit olmuştum. Tam tasdik sözleşmesi ile şifre al, YMM kontöründe ön muhasebeci işini yapsın 1.500 TL'ye. Siz şirketlere şifre verirseniz, YMM'lere dolaylı olarak defter tutma hakkı verirseniz, 200 TL'ye muhasebe tutturursanız, aidat almak için bu hızla ruhsat dağıtırsanız, 10 yılı geçti diye adamı bağımsız denetçi ilan ederseniz, ilkokul mezunlarını SMMM yaparsanız, kimyager adamı uzaktan eğitim e-uyduruk yüksek lisans yaptı diye SMMM yaparsanız, avukatlara, esnaf odalarına işini sen yap derseniz, GMSİ döneminde vergi dairesi önüne stand açtırırsanız, her angaryaya eyvallah derseniz, stajerleri asgari ücretin altına çalıştırayım diye staja başlatma sınavı yaparsanız, uluslararası şirketlerin Hindistan'da muhasebe tutturmalarına razı gelirseniz, yabancı denetim şirketleri yurdunuzda cirit atarsa ve muhasebe tutarsa, her denetim şirketinin SMMM A.Ş şirketine göz yumarsan ön muhasebeci kızımızdan az maaşa razı olan anlı şanlı mali müşavir olursun. Olay arz talebi geçeli çok oldu. O kadar iş çığırından çıktı ki, büroda çalışacak SMMM aranıyor, utanmasalar yetiştirilmek üzere SMMM arayacaklar. Oda mesleği konumlandırmalı, bireyin çabaları yetersiz siz istediğiniz kadar çabalayın birlik olmadıktan sonra ne çare. Odalarımız aidat peşinde, siyaset peşinde. Gün geçtikçe mesleğin itibarı çoğalmıyor aksine hızla azalıyor.

Size katılıyorum. Benim bir meslektaşım, aday meslek mensubu arkadaşım bir sınavı 5 kerede veremiyorsa bu işi yapmamalıdır. Kaldı ki o 5 de yetmedi gittiler 9 hakka çıkarttılar. Bir insan bir sınavı 2 hadi bilemedin 3 kerede vermelidir beyler bayanlar. Olmuyorsa olmuyordur. Bu işte yetenekli , başarılı olmak zorunda değilsiniz. Pazar'a bile gitseniz sizi 2-3 kere çağırırlar, çığırtkanlığın iyi değilse kusura bakma derler. O adam da oturup düşünmez "neden beni kabul etmediler" diye. Döner yapabileceği başka bir iş arar. Bu işte bir gariplik yok mudur? Ne kadar da rahat ve doğal bir şeymiş gibi savunuluyor forumlarda? Tamam eminim istisnai durumda olan insanlar vardır. Bebeği olan, ne bileyim yakınlarını kaybeden, büroda çalıştığından gece saat 12'lere kadar çalışan v.b. Ancak mevzuatlar istisnai değil genel haller için yazılmaz mı? Ben de stajyer iken ciddi manada yatak yüzü görmüyordum. Hem de büroda değil haa! şirkette çalışıyordum. Baktım olacak gibi değil, bıraktım işi 3 ay sınavıma hazırlandım. O 3 ayda kazanacağım paradan daha mı az önemli bu sınavı verememek? 3 ayda insan ölmez açlıktan. Oturur menemen, tost yersiniz, eşiniz dostunuz ufaktan destek olur atlatır gidersiniz o dönemi de. Kaldı ki akşamları dizi seyredip de sınavları bir türlü veremeyen de çoktur eminim. "20 sınav hakkı veriyoruz" deseler sevinecek insanlar şaka gibi.

Ba acayip bakış açısını sorgulamadan ve tahlil etmeden maaşları konuşsak ne fayda? 1.000.000 tane SMMM olacak eninde sonunda.

Ben de aynı şeyleri söylüyordum. Sözlerinize sonuna kadar katılıyorum. Ama ben söyleyince olumsuzluk olarak algılandı ve yazmamam talep edilmişti bir zamanlar. Piyasada SMMM'ye ihtiyaç duymayan devasa şirketler de var. İş görüşmelerinde bizzat şahit olmuştum. Tam tasdik sözleşmesi ile şifre al, YMM kontöründe ön muhasebeci işini yapsın 1.500 TL'ye. Siz şirketlere şifre verirseniz, YMM'lere dolaylı olarak defter tutma hakkı verirseniz, 200 TL'ye muhasebe tutturursanız, aidat almak için bu hızla ruhsat dağıtırsanız, 10 yılı geçti diye adamı bağımsız denetçi ilan ederseniz, ilkokul mezunlarını SMMM yaparsanız, kimyager adamı uzaktan eğitim e-uyduruk yüksek lisans yaptı diye SMMM yaparsanız, avukatlara, esnaf odalarına işini sen yap derseniz, GMSİ döneminde vergi dairesi önüne stand açtırırsanız, her angaryaya eyvallah derseniz, stajerleri asgari ücretin altına çalıştırayım diye staja başlatma sınavı yaparsanız, uluslararası şirketlerin Hindistan'da muhasebe tutturmalarına razı gelirseniz, yabancı denetim şirketleri yurdunuzda cirit atarsa ve muhasebe tutarsa, her denetim şirketinin SMMM A.Ş şirketine göz yumarsan ön muhasebeci kızımızdan az maaşa razı olan anlı şanlı mali müşavir olursun. Olay arz talebi geçeli çok oldu. O kadar iş çığırından çıktı ki, büroda çalışacak SMMM aranıyor, utanmasalar yetiştirilmek üzere SMMM arayacaklar. Oda mesleği konumlandırmalı, bireyin çabaları yetersiz siz istediğiniz kadar çabalayın birlik olmadıktan sonra ne çare. Odalarımız aidat peşinde, siyaset peşinde. Gün geçtikçe mesleğin itibarı çoğalmıyor aksine hızla azalıyor.

Ne yazıkki sorunların kaynağı Türmob'dan kaynaklanıyor . Gözlemlerime göre Türmobdaki yöneticilerin çoğu devletten v.b. katılan YMM'ler . Gerçekte Ymm olana dek meslekle çoğunun hiç bir ilgisi ve bilgisi olmayan bu kişiler bir sınavla mesleğe girebiliyorlar. BU YMM sınavındanda şüpheliyim şahsen o kadar SMMM tanıyorum yıllarca bu işi yapıp YMM olamayan ama birde YMM lere bakıyorum genelde devlette çalışıp meslekle ilgisiz kişiler. BU kişiler nasıl bu sınavı kazanıyor ve bizim geleceğimizi yönetiyor aklım almıyor. BUnun için biz SMMM'ler artık gerçekten birlik olup bu oluşumun kendi çıkarları için bizi daha fazla kullanmalarına ve sömürmelerine son vermeliyiz.

Son düzenleme:
Ne yazıkki sorunların kaynağı Türmob'dan kaynaklanıyor . Gözlemlerime göre Türmobdaki yöneticilerin çoğu devletten v.b. katılan YMM'ler . Gerçekte meslekle çoğunun hiç bir ilgisi ve bilgisi olmayan bu kişiler bir sınavla mesleğe girebiliyorlar. BU YMM sınavındanda şüpheliyim şahsen o kadar SMMM tanıyorum yıllarca bu işi yapıp YMM olamayan ama birde YMM lere bakıyorum genelde devlette çalışıp meslekle ilgisiz kişiler. BU kişiler nasıl bu sınavı kazanıyor ve bizim geleceğimizi yönetiyor aklım almıyor. BUnun için biz SMMM'ler artık gerçekten birlik olup bu oluşumun kendi çıkarları için bizi daha fazla kullanmalarına ve sömürmelerine son vermeliyiz.

Bence sorunun kaynağı sen ve senin gibi sürekli herşeyleri şikayet edip hiçbir icraati olmayan tek bildiği şikayet etmek olduğu insanlardır.. :)

Bence sorunun kaynağı sen ve senin gibi sürekli herşeyleri şikayet edip hiçbir icraati olmayan tek bildiği şikayet etmek olduğu insanlardır.. :)

Gerçekler acıdır hanımefendi burada ve diğer konularda siz ve sizin gibiler şahsıma laf yetiştireceğinize adam gibi sınavlarınıza çalışsaydınızda 5 kerede Yeterlilik sınavını verseydiniz ve ek taleplerde bulunmasaydınız. Sizin gibi düşünen zihniyet yüzünden ülkemiz her alanda geride. Tam anlamıyla emek sarf etmeden kolay yoldan bir yerlere gelmek siz ve sizin gibi düşünenlerin ortak emeli. Sizin gibi düşünenler yüzünden bu meslek çok daha aşağılara düşecek. BU ülkede ne doğru kaldı ki bu zihniyet yüzünden.

Afedersiniz konu ne kadar maaş alıyorsunuz ? değil mi neden tartışıp birbirinize sataşıyorsunuz.:D

şirket çalışanları olarak aldığımız maaş belli 2500 tl civarlarında dolaşıyo,bürosu olan arkadaşlarımıza ne kadar kazandığını sorsam ben de mali müşavririm ilerisi için en uygunu büro açmak diye düşünüyorum yorumlarınız nelerdir arkadaşlar

Selamlar
Kendi görüşümdür,katılır veya katılmazsınız o kısmını bilemem.
Bu konunun gereksiz ve haddinden fazla uzamış bir konu olduğunu düşünüyorum.Neticede göreceli bir durumdan bahsediyorsunuz. Örneğin benim maaşımın 1000 veya 10000 lira olması, beni emsal göstererek,kendi ücretinizi de buna paralel belirleyeceğiniz veya talep edebileceğiniz anlamına gelmez.Talep edilecek ücretler önce hak edilmelidir.Fiyat belirlemeden önce,o ücreti hak edip etmeyeceğinize karar verisiniz,işverende ödeyip ödeyemeyeceğine karar verir.Başkalarının aldığı ücretlerle,başka işverenlerin ödediği ücretler emsal teşkil etmez...
Saygılar

Gerçekler acıdır hanımefendi burada ve diğer konularda siz ve sizin gibiler şahsıma laf yetiştireceğinize adam gibi sınavlarınıza çalışsaydınızda 5 kerede Yeterlilik sınavını verseydiniz ve ek taleplerde bulunmasaydınız. Sizin gibi düşünen zihniyet yüzünden ülkemiz her alanda geride. Tam anlamıyla emek sarf etmeden kolay yoldan bir yerlere gelmek siz ve sizin gibi düşünenlerin ortak emeli. Sizin gibi düşünenler yüzünden bu meslek çok daha aşağılara düşecek. BU ülkede ne doğru kaldı ki bu zihniyet yüzünden.
Nerdewn biliyorsunuz sınavı geçemediğimi de konuşuyorsunuz .. ben dosya yakan arkdaşlar adına konuştum..nie zorunuuza gidiyor meslekte kendine güvenemeyen insanlar bu duruma üzülür bende sizin adınıza üzüldüm ama ne yalan söyleyim size ne hayal kırıklığı olmuştur :D

çok enteresan birşey daha var.
mesela bu konuya ben şu kadar 2000-3000 TL para alıyorum piyasa böyle, 10000 TL almam lazım aslında gibi mecazen kendine yakıştırmalar yapan insanlar aslında aciz insanlardır ve kendilerine de hayırları yoktur..
burada ben şu kadar alıyorum mesleğimde böyleyim kaliteliyim diyen insanlar ne yazıkki, bu forumda sadece bu başlığa yazıyorlar ve kalitelerini forumun yukarıdaki vergi mevzuatı kısmında göremiyoruz, o zaman ne oluyor? aldıkları paralar maaşlar acaba bir yerde hata mı ediyoruz konuşurken.. bu başlık altında yazışmak hakikatende deyimimi maruz görün geyik muhabbetidir. :)
başka bir şey değil yani.