Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu mesleğin saygı görmemesinin nedeni açıköğretim mezunlarıdır..İsteyen kızsın, isteyen küfretsin bana ama gerçek bu. Bugün sokaktan geçen herhangi biri aöf okuyarak mali müşavir olabilir. Peki siz açıköğretim mezunu doktor,mimar,avukat, mühendis gördünüz mü ?Hep söylüyorum, üniversitelerde mali müşavirlik bölümü açılmalı. Tıpkı avukatlık, mimarlık gibi.


Sayın rotten1982 size katılmıyorum bence bu mesleğin hak ettiği saygı görmemesinin en büyük nedeni zamanında ödeme yapacağım diye müşteriden topladığı paraları kurumlara yatırmayıp cebine indirenler buna karşılık müşterisine sahte makbuz düzenleyenler ve nekadar vergi ödemek istersin diye müşterisine soranlar müşterinin her isteğine tamam abi yaparız abi... olur abi... diyenler müşterisinin elektrik su faturasını yatıranlar müşterisinin muhasebe harici işlerinin takibini yapanlar kısacası çok bilenler .
 
Bu mesleğin saygı görmemesinin nedeni açıköğretim mezunlarıdır..İsteyen kızsın, isteyen küfretsin bana ama gerçek bu. Bugün sokaktan geçen herhangi biri aöf okuyarak mali müşavir olabilir. Peki siz açıköğretim mezunu doktor,mimar,avukat, mühendis gördünüz mü ?Hep söylüyorum, üniversitelerde mali müşavirlik bölümü açılmalı. Tıpkı avukatlık, mimarlık gibi.
her bu maaş konusu ve meslek ile ilgili bişey olduğunda açıköğretime bağlıyorlar ya hakkaten çok gülüyorum..Ben şu anda yeterlilikte tek maliyet kaldı onuda inş bu sınavda hallettim,meslekte 4. yılım ve eminimki yıllarca bu işi yapan birçok meslektaştan daha yüksek maaş alıyorum.Bizim meslekte ünv ten değil ne iş yaptığın önemlidir.4 yılda okadar çok araştırmacı oldum ve mesleğimi severek yaptım ki çok kısa sürede yükseldim ve müdür oldum.Örgün mezunumuyum hayır...birçok örgün mezunu bnm altımda çalışmakta..sadece üniversite ile olmuyor bu işler..Ve emin olun çevremdeki insanlar bana okadar çok saygılı ve itibar gösteriyorki..sadece muhasebe de uzmanlaşmadım, hukuk finans emeklilik işlemleri..ve birçok büyük şirkette çalışan müdürlerde de avukatlarına değil bir iş yapmadan önce bana danışırlar..ve bu bahsettiğim şirketler uluslararası çalışan firmalar..o yüzden açıköğretimlilerle uğraşana kadar kendinizi geliştirmeye vakit ayırın..
 
Elbette meslekte nerden mezun olduğun değil,işini nasıl yaptığın kendini ne kadar yetişttirdiğin önemlidir.
Ancak bunun yanında çok daha önemli birşey vardır. Kendini büyük görmemek, herşeyi ben iyi bilirim, onlar ne anlarki zaten demektir.
Bunu da unutmayalım. " ÇOK BİLEN ÇOK YANILIR."
 
Elbette meslekte nerden mezun olduğun değil,işini nasıl yaptığın kendini ne kadar yetişttirdiğin önemlidir.
Ancak bunun yanında çok daha önemli birşey vardır. Kendini büyük görmemek, herşeyi ben iyi bilirim, onlar ne anlarki zaten demektir.
Bunu da unutmayalım. " ÇOK BİLEN ÇOK YANILIR."

Aynen size katılıyorum,, zaten örgün ünv mezunlarında hep o hatayı gördüm ben ünv bitirdim iyi yerden mezun oldum havası ile üstadının anlattıklarına saygı göstermeyen esas mevzunun ne olduğunu bilmeden bilmişlik taslayarak biryerlere varamadılar çok arkada kaldılar, öğrenme aşamasında üstada saygı uslup çok önemli..Meslek mensubu olduktan sonra ise halen çok bilirim havası iticidir..Bırakın insanlar sizi övsün..

Birde örnek ile anlatacağım staj aşamasın da bir mevzuyu,,
İşyerinde 3 SMMM stajyeriyiz sene 2011 ve muhasebe bürosu;
Bir müşteri evrakları getirdi ve aynı zamanda üstadımız ile sohbet ediyor, ve arada sordu 3600 günü dolduran personelim yeni iş bulmuş çıkıyor tazminat istiyor vermem mecburimi..Hemen o kendinden emin arkadaş ustadın da lafını keserek direkt konuya girdi "evet alır" ..Üstad dediki "hayır alamaz" bizimki yine zıtlaştı "olur mu öyle şey kesinlikle alır size kanun maddesini açayım " ben konuya vakıfım neden öyle dediğini biliyorum fakat sustum konuşmadım bakışlarımdan üstad anladı zaten benim ne düşündüğümü..Ve benden emin olduğu için direkt hakettiği için onu da bozmak için bana dediki "ben olmaz diyorum sen biliyosundur söyle bakalım neden olmaz arkdaşta duysun" Ve ben dedimki " biraz önce konuşurken çalıştığı ilk şirket olduğunu personelini onun yetiştirdiğini yani aralıksız 10 yıl orada çalışmış oluyor bu sebeple 2011 yılındayız geriye doğru sayarsak 2001 yılına takabül ediyor o da girişi 08.09.1999
sonrası girişli olduğunu gösteriyor bu nedenle ödemesi zorunlu değil" ve öylece kaldı o 2 arkadaş..
Ve onlar genelde kendi aralarında konuşurken hep aöfliler şöyle böyle aöfliler kaliteyi düşürüyor muabbetleri yaparlardı hep arada..ama mantık insiyatif 0..Örgün yada aöf hiç farketmez İnsanlık,Tevazu , Araştırma, Okuma,Mesleğini Sevme Severek Yapma ve Çok Okuma önemli mesleğimizde..

Bu arada o iki arkadaş birisi 1.500 birisi 1400 çalışıolar ruhsalarını aldılar..ben onların 3 katını alıyorum neden acaba..
 
Haklısınız ama alınan ücretle bilgi ve deneyimi her zaman doğru orantılı olarak kabul etmeyin. Ücret konusunda birçok başka etken rol oynuyor.
Kısaca;
1-Şans faktörü, Doğru zamanda doğru yerde olmak
2-Pazarlama yeteneği., Ne insanlar var bilgileri 0 olduğu halde kendilerini 100 gibi gösteriyor.
3-Cesaret, sorumluluk alma,
4-İnsan ilişkileri
vbu liste uzar gider.....
 
Tabiki aynen ben bu listede Cesaret ve sorumluluk alan kısmına giriyorum..Kendime inandım ve inanılmaz büyük riskler göze aldım, aylık cirosu 75 milyon olan bir şirketin muhasebe yapısını baştan aşağı değiştirdim ve eğer başaramazsam alt tarafı işten çıkarım ve mesleğin başında iken mesleği bırakırım diye düşünerek tmamen deli cesareti idi. :) ve şu anda Allah ın da yardımıyla şükür herşey yolunda..Allah herkese Şans ve iyi ücretler nasip etsinn..Hepimiz hakediyoruz..Çok sorumluluk alıyoruz çok stres yükleniyoruz..İşverenlerin hepsi birgün inş SMMM değerini anlayacaklar o güzel günleri görüyorum..
 
ne insanlar var.. tabi pazarlama yeteneği yani iş dilde bitiyor..
mesela muhasebenin M sinden anlamayan biri kalkıp İstanbula şirket kurmaya gidiyor misal yani.. herşey dilde, kendini ne kadar çok ifade edersen o kadar değerin biçilir.. yoksa iş ruhsatmış, diplomaymış falan bunlar hikaye..
 
Haklısınız ama alınan ücretle bilgi ve deneyimi her zaman doğru orantılı olarak kabul etmeyin. Ücret konusunda birçok başka etken rol oynuyor.
Kısaca;
1-Şans faktörü, Doğru zamanda doğru yerde olmak
2-Pazarlama yeteneği., Ne insanlar var bilgileri 0 olduğu halde kendilerini 100 gibi gösteriyor.
3-Cesaret, sorumluluk alma,
4-İnsan ilişkileri
vb liste uzar gider.....



Bunlar tabi olumlu meziyetler. Birde şu yönden bakalım.
1-Kim daha iyi yalakalık yaparsa....
2-Kim daha politik ise...
3-Kim daha az omurgalı ise ( yani inanmadığı halde patron söylüyor diye onu tasdik ederse)
4-Kim daha az vergi verdirir, ceza çıkartmazsa
v.b liste uzar gider.......
 
Çok haklısınız Nizam bey,
bir çok meslekde bu tür kimseler,malisef bazı kurumsal işletmelerde bile barınabiliyor,oralarda yol alabiliyor,itibar görebiliyor!..(bunlara göre 2x2=3/etmezse 5 veya tersi:)çözüm olarak sundukları çok şey aslında çözümsüzlük,kendileride problemin bir parçası olduğundan ,problem(ler)çözümsüz ama o(nlar)bir bilen olabiliyor,bir bilen olarak anılıyor!..)
 
Merhaba Sevgili meslektaşlarım;

SPK ve SMMM belgelerim mevcut, 5 yılı büro 3 yılı kurumsal firma olmak üzere 8 yıllık tecrübe sahibiyim. Son çalıştığım işyerinde Muhasebe Müdürü pozisyonundaydım.
İki aydır işsizim, kariyer sitelerinden yüzlerce başvuru yaptım, sadece iki görüşmeye çağrıldım. 2.250,00tl ücret teklif ettiler, kabul etmedim 3.000,00tl den aşağı çalışmamayı düşünüyordum. Bir ay daha işsiz kalırsam ki öyle görünüyor :) faturalarımı ödeyemeyecek duruma geleceğim. Bu mesleğin itibarını düşürmemek için düşük ücretle çalışmayalım diyoruz lakin durum bundan ibaret.
Son çare CVden "muhasebe müdürü" kelimesini kaldırıp, yerine "Muhasebe Sorumlusu" yazmak 2.000-2.500 tl razı olmak zorunda kalacağım.
Başka bir alternatif yol bulamıyorum, bilen varsa yardımcı olsun lütfen :))

Bu yazıyı 22/04/2013 tarihinde yazmıştım 07/05/2013 tarihinde 2.850 tl iş buldum halen çalışıyorum. 2014 başında 3.100,00 tl yaptılar, maaş çok yüksek olmasa da kendimden taviz vermediğim için mutlu oldum. :)
 
Anlaşılan o ki,mevcut durumda huzurlusunuz:)
Allah işinizi ve mutluluğunuzu daim eylesin.(amin)
(işyerinde severek çalışan kimselerin,performanslarının daha yüksek olduğu ve kaliteli iş üretiyor oldukları,sonuç olarak da bu durumun, işyerine/işletmeye + değer kattığı,bu doğrultuda eğer bir işyeri/işletmede objektif olarak uygulanabiliyor ise performansa dayalı ücret sisteminin uygulanmasının daha doğru olacağı düşüncesindeyim.tabi uygulaması kolay değil)
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar bu maaş konusu çok göreceli bir kavram uzar gider. İstediğiniz kadar tecrübeli olun belgeniz olsun yüksek yapın, işleri tek başınıza yürütün, eğer patronunuz baba ya da amcaysa benim gibi sürünür gidersiniz :) 5 yılık tecrübem var, tek başıma mücadele ettim öğrenebilmek için, ancak kendi işimde çalıştığıma onca sınavı kazandığıma başarılı olduğuma bin pişmanım, bunca emekle memur olurdum. Belgemi almak üzereyim iş yükünden ders çalışma zamanım bile yok. Belge hevesim zaten kalmadı, alırsam ne olacak onu bile bilemiyorum.. Şimdi aldığım komik rakamı yazsam gülersiniz o yüzden yazmıyorum. Ama şunu öğrendim akrabayla iş olmaz. Lise mezunu olup ta satış elemanı olanlara özenir oldum durum bu kadar vahim :) Zor işler veSselam, Allah herkesin gönlüne göre versin...
 
Sn.Keremcem

Takdir edersiniz ki olması gereken performansa dayalı ücret sistemi ama uygulaması kolay değil,bir yandan bazı işciler için işsizliği gündeme getirir gibi görünürken, öbür yandan bu durum başkalarına da yeni iş imkanı sağllar(bu her iki durumun değerlemesi ayrıca yapılabilir)

Sn.Tanca
Haklısınız,yakın akraba ve da arkadaş yanında çalışmak, sıkıntılı olabilir.yerinizde olsam bende sizin gibi düşünürdüm:)
belgenizi alınız,ilerisi açısından görelim"Mevlam neyler,neylerse güzel eyler"düşüncesinden hareketle,bugünlerde geçer,yeter ki biz sabırla üzerimize düşeni yapalım,gayretle çalışalım,Allah dan umud kesilmez,
ümid ettiğiniz noktaya ulaşmanız dileğiyle...
kolay gelsin
 
Son düzenleme:
Genelde büyük firmalarda muhasebe müdürü veya sorumlusu pozisyonunda görev yapan arkadaşlar ne kadar ücret aldığını yazmış. Bürolarda belgeleli çalışan arkadaşlar pek yorum yapmamışlar. Ben büroda çalışıyorum ve 2 yıl önce ruhsatımı aldım ve 12 yıldır bu mesleğin içindeyim. İlk başladığımda daha çocuk denecek yaşlardaydım ve komik rakamlara sigortasız başladım mesleğe sırf mali müşavir olabilmek için. Çünkü ilk başladığımda bu meslek çok değerliydi ve mali müşavirlerin üzerinde bu kadar baskı yoktu cezalar bu kadar yüksek ve acımasız değildi. Yıllar ilerledikçe kalite düştü şartlar ağırlaştı neyse, geçen onca yıla rağmen bugünlerde bir karar aşamasına geldim ve siz değerli meslektaşlarımın da fikrini almak isterim. Çalıştığım büronun iş yükünün % 85 i benim üzerimde. Aldığım maaşta 2.000 TL bu aralar ayrılıp kendi büromu açmayı düşünüyorum. Çünkü mali müşavirlik sıfatını kazanmış birisinin 2.000 TL ye sıradan işçi olarak yoğun bir tempo da çalışması bana doğru gelmiyor.
 
Güzel kardeşim bugün nereye gidersen git zaten en az 2500-3000 tl alırsın kendini iyi pazarlarsan ve iyi firmalara girersen çok daha iyi yerlere gelirsin.Sana nacizane tavsiyem ya artık kendi bürona geç ya da başka firmalara git büro değilde de firma tecrübesi kazan zira uzun süre aynı yerde kalmak insanı cesaretsiz ve pısırık yapar ufku daha dar olur insanın.Büro da olmaz bu iş kendinizi daha fazla kullandırıp rezil etmeyin derim ben.
 
Teşekkür ederim tanca yaşadığım şehir küçük bir şehir o yüzden büyük firma yok gibi Tekirdağ, İstanbul gibi çevre illere de gitmek istemiyorum çevrem ve ailem burada yani kurulu bir düzenim var. O yüzden kendi büro mu açmak kaliteli hizmet sunarak zamanla büyümek hedefim. Gözümü karartıp büro mu açmak istiyorum belki bir iki yıl zahmet çekerim ama zamanla büro oturur diye düşünüyorum.
 
Üst