Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu düşünce tarzı tamamen hayatın gerçeklerine ters görünüyor bence. Bunlar sadece "DİLEK, ARZU " olabilir. gerçekler malesef böyle değildir.

sayın nguroy bana cv nizi yollayın kariyer net secret cv ve yenibir işe uyarlayım bütün kontrolü bana bırakın bakın bakalım nasıl güzel firmalarda görüşme yapacaksınız ve sırf görüşmeler bile sizin kendinize güveninizi getirecek.Size şu an ki şartlarınızdan daha iyiye iş bulurum kesin.Ne alıyorsunuz maaşınız nedir en an ne kadar maaş sizi tatmin eder?

Bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Malatya İnönü'de Maliye bölümü okumayı düşünüyorum. İş imkanları nasıldır? Maaşım yıllara göre nasıl şekillenir? En düşük en yüksek maaşım ne kadar olabilir?
Bir de bu bölüm okumak zor mudur yoksa 4 yıl okuyup direkt işlere atılmaya mı başlıyoruz.
Yorumlarınızı bekliyorum..

Burada sizden yüksek maaş alan meslektaşları eleştirip yalancılıkla suçlamaktansa insanlar biraz dönüp kendilerine bakmalı diye düşünüyorum. Bir tanesi mahsup takıyormuş 7.500 alıyormuş, sen bu kafayla 750 lira alıyorsan öpte başına koy. 8-10 yılınızı verdiğiniz bir yerden 2.000 - 2.500 lira maaş alıyorsanız bunda suçu dışarıda değil daha yakınınızda, kendinizde aramalısınız. Yaşadığım olayı anlatayım. Şu an çalıştığım iş yerine yan haklarla birlikte 4.660 liraya başladım buradan önce çalıştığım yerden 3.000 alıyordum, yerine geldiğim arkadaş 4.800 lira ile çıktı ve gittiği firmaya 6.500 lira ile başladı. Bu tamamen sizin inisiyatifinizde olan bir durum. Yüksek maaşla çalışmayı isteyen nasıl sizseniz, düşük maaşla çalışmayı kabul eden de sizsiniz. Etrafımda çeşit çeşit meslek mensubu var. Kimi 2.000 liraya iş bulsam hemen başlarım diyor, diğeri 5000 lira teklif geldi ama cumartesi yarım günmüş iş değiştirmeye değmez diyor. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Maaşı, mevkiyi kimse size durduk yere vermez. Bunları sizin vizyonunuz, karakteriniz belirler. Bir mali müşavirin çalıştığı şirketteki unvanı ne olmalıdır? Muhasebe vs. müdürü ya da müdür yardımcısı olmalıdır. Sen böyle bir pozisyona başvururken özgeçmişine sgk işçi giriş çıkışı yapabiliyorum diye yazıyorsan ya da acayip hızlı fatura girip beyanname düzenleyebilirim dediysen unut düzgün maaşlı iş bulmayı, çünkü senin bu söylediklerini ticaret lisesinden yeni mezun çocukta söylüyor ve bunları programlar zaten otomatik olarak yapıyor günümüzde. Şimdi birkaç kişi çıkar yok mevzuat yok kanun, tebliğ bilmem ne demeye başlar. Senin kanun, tebliğ dediğin şeye ulaşmak için yaptığın ne varsa (bkz: Google), aynısını bu işten hiç anlamayan insanlarda yapabiliyor dostum, üzgünüm ama bunu bil istedim. Bunlar artık bir değer katmıyor hiç birimize. Ben bu güne kadar mevzuat bildiğim için değil ama SAP biliyorum diye Türkiye’nin en büyük firmalarından birinde çalışma şansı buldum. Sonuçta bizim işimiz hizmet işidir. Hepimizin yaptığı iş %90 aynıdır ama aldığımız maaşlar kendimize biçtiğimiz değerdir. Ben bordrosunda 15.000 yazan muhasebe müdürü de gördüm. Bu paraları veren firmalara sizin başvurmanız bir sonuç vermez çünkü bu şirketler sizi zaten bulur. O yüzden şurası şu maaşı veriyormuş burası bu maaşı veriyormuş diye bir bilgi dağarcığına ihtiyacınız olmayacaktır muhtemelen. Küçük şehirlerde yaşayan arkadaşlara lafım yok ama büyük şehirde yaşayıp ta düşük maaşı kabul eden arkadaşlar yanlış yapıyorlar. Hem hak ettiklerini alamıyorlar hem de ne yalan söyleyeyim piyasayı düşürüyorlar. Bu yüzden de herkesin pazarlık şansı azalıyor. Şu başlık altında yazılanlar gerçekten çok üzücü ne yazık ki, siz neyi arıyorsanız onu bulursunuz. Kendinize layık görmediğiniz şeyi başkasının size vermesini nasıl beklersiniz ki.

ftelmen arkadaşa üzülerek katılıyorum meslek ücretlerini düşürenler kesinlikle bir şekilde mali müşavir ünvanını alıp mesleği hakkı ile yerine getiremeyen , gerekli bilgi ve donanıma sahip olamayan meslek mensuplarıdır.Birde bazı görüşmeler de örneğin muhasebe müdür yardımcılığı , mali işler müdür yardımcılığı görevleri için görüşmelere gitmemde yine üzerimdeki Müdür konumundaki kendilerinin yerini alacağımız korkusu ile nitelikli kişiler yerine daha vasat kişileri tercih etmelerinden kaynaklanmaktadır.Kendisi 6-7 bin TL ,10 bin TL alırken aslında bütün işi yaptıracağı kişiye 3000-3500 TL ücret verilmesine bile karşı çıkar.Birde şu var siz ne kadar mesleği bilirseniz bilin maliye tarafından yapılan denetimler hiç iyi değil anca birisi şikayet ederse v.b. devlet denetim yapıyor işverenlerin UCUZ diye işe aldığı muhasebecilerin yönetim muhasebesini bırakın resmi beyanları hatalı yapması bile sorun değil bu ülkede bence.

Son düzenleme:
Bakın hep söylüyorum. Sorun arz talep sorunudur.
Siz eğitim sitemi olarak gerek örgün, gerekse açık öğrenimde başka bölümlere giremeyen insanları mali müşavirlikle ilgili bölümlere yığarsanız. zaten baştan buralarda rekabeti çok sert hale getiriyorsunuz demektir.
Bu kadar yoğun talep arasında iyi olanlar da arada kaynayıp gidiyor.

tamam arz talep sorunu aşırı arz var herkesi smmm yapmışlar fakat ama lakin ki gel gör ki bir o kadar da talep var bununda unutmayın binlerce firma var ölçekleri farklı binlercede muhasebeci var çapları farklı 500 tl ye muhasebeci varken 15.0000 t ye de var siz aranan bilgili birisi olup iyi firmalara iyi fiyatla girmeye çalışın zira personelde kademe kademe işyerleride kademe kademe ücret de kademe kademe ve taş yerinde ağırdır siz kendi yerinizi bulmaya bakın

2013 ylı özel sekör maaşları resmidir.

Finans

Finans Direktörü : 9.750 TL – 23.000 TL arası
Mali İşler Müdürü : 5.750 TL – 14.500 TL arası
Muhasebe Müdürü : 3.750 TL – 10.000 TL arası
Finans Analisi : 2.700 TL – 6.000 TL arası
Muhasebe Şefi : 2.800 TL – 5.250 TL arası
Muhasebe Uzmanı : 1.750 TL – 3.250 TL arası
Muhasebe Elemanı : 1.300 TL – 2.750 TL arası

Soru 1 - Muhtasar Gider
muhtasarda 3 aylıkda kira ödemesi görünüyor aylık 2400 tl ama 3 .ayda 7200 tl yatmış aylara göremi dağıtmamız lazım ve nasıl giderleştirilmeli kaydı nasıl olacak teşekkürler.

Soru 2 -TAMAM da aylık 2400 tl net bunun brütünü mü bulacağız formül nedir gider kaydı nasıl olacak teşekkürler.

Bu soruları siz mi sordunuz sayın stajerim

Ücreti etkilen birçok kriter vardır. Sadece muhasebe mesleğinde değil tüm mesleklerde böyledir. 1.000 TL de alan tezgahtar vardır 5.000 TL'de. Bu durum 1.000 TL alanın kötü vasıflara sahip olduğunu göstermez. 5.000 TL alanında mükemmel olduğunu göstermez. Pek çok kriter vardır ücret için. Bazı şartlar bireye bağlı iken, bazı şartlarda dış etkenlere bağlıdır.

Meslek mensubu olup olmadığı belli olmayan kişilerin haddi aşan fikirlerine itibar etmeyiniz.

2013 ylı özel sekör maaşları resmidir.

Finans

Finans Direktörü : 9.750 TL – 23.000 TL arası
Mali İşler Müdürü : 5.750 TL – 14.500 TL arası
Muhasebe Müdürü : 3.750 TL – 10.000 TL arası
Finans Analisi : 2.700 TL – 6.000 TL arası
Muhasebe Şefi : 2.800 TL – 5.250 TL arası
Muhasebe Uzmanı : 1.750 TL – 3.250 TL arası
Muhasebe Elemanı : 1.300 TL – 2.750 TL arası

:) :) :)
bende Obama yım zaten ,
bana da inandınız mı :)

2011 Özel Sektör Maaşları | Bilgili Portal-Güncel Portal sizi korkak pısırık cesaretsiz pasif görmek isteyen ve size değer vermeyen sizi az parayla sürünürken görmekten zevk duyan gemisini kurtarak kendi tuzu kuru olan mesleğin yüz karalarına asla irtibat etmeyin
Sayın stajerim bu ücretleri çoğu iş yeri vermese de veren yerlerin olduğunu biliyorum şahsen. Düşük ücret alınmasının sebebi genelde ne yazık ki büroda stajyer çalıştıran smmm ve ymm ler ile yine şirketlere muhasebe ekip üyesi seçen ymm ve smmm lerden kaynaklanmaktadır. Ymm kendisi şirketin tam tasdik sözleşmesi yapıp hemen hemen hiç bir şey yapmadan aylık 3-5 bin TL (hatta daha fazlası şirketine göre değişebiliyor ) alırken Muhasebe Yöneticisi / Sorumlusuna bir çok yerde şahit oldum bu tutarların verilmesini uygun görmemektedir. Adamlar bir şekilde eskiden piyasaya hakim olmuşlar bir çoğunun bilgisi yanında çalıştırdıkları stajerler kadar değilken bütün işleri stajerlere yaptırırken onların hak ettiklerini almasına da kendi menfaatleri uğruna karşı çıkmaktadır. Umarım bu düzen en kısa zamanda sona erer.

Referans olarak verilen site resmi bir yer değil. Üstelik örnek alınan ücretler Finans Sektörü . Finans sektörü dediğiniz nedir.?Birkaç tane borsa aracı kuruluşu.
Bırakın kendinizi kandırmayı gerçek dünyaya dönün.

Buyrun bende bir araştırma ekliyorum:
[h=2]çok kazandıran meslekler (Özel sektör) (Ortalama net ücretleri)[/h]
En çok kazandıran meslekler (Özel sektör) (Ortalama net ücretleri)

Yönetim Bilişim Sis. Direktörü 5.882 milyon TL

Analiz Müdürü 4.671 milyon TL

Hazine Müdürü 4. 412 milyon TL

Bütçe Raporlama Müdürü 4.182 milyon TL

Şef Aşçı 4.096 milyon TL

Ruhsatlandırma Müdürü 4.004 milyon TL

Doktor 3.807 milyon TL

Kredi Pazarlama Müdürü 3.456 milyon TL

ERP Danışmanı 3.338 milyon TL

SAP Proje Sorumlusu 3.162 milyon TL

Mali İşler Yardımcısı 2.949 milyon TL

Medikal Yönetici 2.931 milyon TL

Reklam Satış Temsilcisi 2.931 milyon TL

Telekomünikasyon Mühendisi 2.906 milyon TL

Finansman Mali İşler Direktörü 2.652 milyon TL

Yazılım Tasarım Mühendisi 2.546 milyon TL

En az maaş alanlar(Ortalama net ücretleri)

Usta perde makinecileri 308 milyon TL

Mağaza satış elemanı 345 milyon TL

Personel sicil memuru 352 milyon TL

Sipariş memuru 358 milyon TL

Müracaat/ Santral memuru 372 milyon TL
CADIARZU

Site de site hani. Bu muteber siteyi baz alıp bastım istifayı..
Bu site yazdıysa kesin doğrudur arkadaşlar yarın sizde işverenin karşısına geçin, cesur olun biraz ya. Pısırıklığın lüzumu yok.
Ben bir 20 bin isteyim diyorum. Biraz pazarlıkla 19'a düşerim. Kendimizi pazarlamayı bilmiyoruz arkadaş. Yarın şak diye patronun
önüne koyacağım bu müthiş araştırma sonuçların. Eminim bizim patronun yüzü kızaracak, utanacak sıkılacak. Ne demek evladım diyecek
biz yıllarca yanlış yapmışız meğer böyle bir araştırma varmış ellerine sağlık yapanların diyecek. Geçmişte yaptığı haksızlığı giderip maaşıma
şöyle okkalı bir zam yapacak. Zammı alınınca kendime hint kumaşından takım elbise yaptırayım diyorum. Gerçi biz tekstilciyiz kendim
ördüreyim. Ha zammı vermedi mi ? Basarım istifayı. Alırım elime CV'mi, bu müthiş sitedeki bilgileri yazdırır dayanırım holdinglerin kapısına.
Arz mış talepmiş o da ne efendim derim. Ben 50 bin'i de hak ederim ama size 45 olur derim. Bir de sitenin altına yorum yapmış dengesizler,
yok ücretler abartılıymış falan. Yuh artık. Bunların hepsi gerçek arkadaşlar, sömürülmeyin basın istifayı. Genç arkadaşlar bir an önce SMMM
olun. Süper zengin olacaksınız. Ruhsatı alınana yalı dairesi bedava. Çok yazdım bir daha da yazmam. Çok işim var. Daha istifa dilekçesi yazacağım.

Hadi kalın sağlıcakla benim zengin, pısırık olmayan, kendine güvenen, kendini pazarlayan değerli meslektaşlarım.

sayın nguroy tuzu kuru zamanında yüksek maaş almış ve ggençlerin önünü açmayıp kendisini tasdikleyen her masaja teşekkür yollayan ümit ve umut aşılamayan birisisi maaelesef sayın keremcem de bu kafayla keremcem olarak kalmaya niyetli birisi anlaşılan o zaman sizden bir cacık olmaz bana ne ki açak sürünmeye şikayete gece 24 00 da byanname göndermeye devm edin siz ne deyim ben size

Tuzu kuru veya değil. O başka bir konu.
Yalnız gençlerin önünü açmayıp kendisini tasdikleyen her mesaja teşekkür yollayan ümit ve umut aşılamayan birisi ne demek?
Nasıl ölçtün,? gençlere önünü açmasam burda ne işim var? O zaman nasılsa tuzum kuru kebab yaparım.
Hatta hiç foruma bile girmem.
Sözlerini seçerken sonradan pişman olucan sözler seçme.

zaten bu kafayla giderse sayın kenan515 kendi ekseni etrafında 515 tur atar ama bir adım mesafe katedemez smmm olmuş ama yazdığı mesaja bir bakın kargalar bile güler mantık ara ki bulasın mesajın da olayı sen ben çene yarışına döndermiş yazık hiç anlamamış kavrayamamış size canlı yaşadığım deneyimlerimi anlatsam burdan köye yol olur siz vahşi kapitalist sistemde ekonomik kriz korkusuyla patronun karşısında esas duruşa geçmeye devam edin çok örnek var bende saymakla bitmez biri 2.000 tl ye çalışıyor hatta işsiz diğerli 4-5-6 bin tl ve araba sosyal güvence var ama şu bir gerçek ki bu tür tartışmaya bürocular girmesin onlar anlamaz ve onları aşar bu konu piyasada pişen girsin

Son düzenleme:
zaten bu kafayla giderse sayın kenan515 kendi ekseni etrafında 515 tur atar ama bir adım mesafe katedemez smmm olmuş ama yazdığı mesaja bir bakın kargalar bile güler mantık ara ki bulasın mesajın da olayı sen ben çene yarışına döndermiş yazık hiç anlamamış kavrayamamış size canlı yaşadığım deneyimlerimi anlatsam burdan köye yol olur siz vahşi kapitalist sistemde ekonomik kriz korkusuyla patronun karşısında esas duruşa geçmeye devam edin çok örnek var bende saymakla bitmez biri 2.000 tl ye çalışıyor hatta işsiz diğerli 4-5-6 bin tl ve araba sosyal güvence var ama şu bir gerçek ki bu tür tartışmaya bürocular girmesin onlar anlamaz ve onları aşar bu konu piyasada pişen girsin
Ne yazık ki büroda mesleği öğrenen insanların çoğu büroda çok düşük ücretlerle çalıştırıldıkları için belgeyi alınca şirketlere başvurularında düşük maaş talep etmektedir.
Bu konuda sonuna kadar haklısınız. Belgeyi alıp işi bilen birinin belgesi de kullanılacaksa minimum rakam 3500 TL olmalıdır. Bu bile çok azdır. Bir gelir uzman yardımcısı, bir polis 3000 civarında maaş alırken hatta bir sekreter bir ön muhasebe yapan kişi 2000 civarında alırken bu rakam bile çok düşüktür ama günümüz smmm li kahramanlar yüzünden piyasa buralara kadar düşmüştür ne yazık ki. Ekstra mesleki bilgi , deneyim ,ingilizce, yüksek lisans çeşitli programlar v.b. ile değişkenlik göstermektedir.

Son düzenleme: