Beyin fırtınası:
Malum bölümünüz,endüstri mühendisliğine benzer şekilde,bir çok disiplini barındırmaktadır.Branşa yönelmede bilgi yönünden ,ağırlık olarak çok iyi olduğunuz noktalar vardır.Ancak uygulama aşamalarında,yetkinlik açısından deneyim/tecrübe,dolaysıyle uzmanlık ön plana çıkar/çıkıyor.
Sizlerin daha iyi bildiği üzre,temelde çıkış noktası ve süreç olarak;kamu,özel sektör,siyaset,üniversite ve diğer alanlar,kurum,kuruluşlar vs.
Bildiğimiz kadarıyla "Eczacıbaşı"Türkiye içinde değil,/alanınıza da hitaben) uluslararası ticari ve bilimsel faaliyetleri olabileceği düşünülen bir marka.
Sizin açınızdan,başlangıç da hedef ücret olmamalı,hedef bu tür kurumsal yapılar içinde optimum seviye neyse o olmalı.Diğer tarafdan bu tür işverenliklerde çok değişik pozisyonlar olur,bu noktada size uyan iş/görev/departman önemli ki,yükselebilesiniz.Uymayan durum,kısa vadeli ve mesafe almanız zor olabilir(!..)
Sanıyorum,işveren yetkilileri sizin için pozisyon ve bir ücret öngörmüş olmalılar,tamam ilan dediğiniz gibi ama bu pozisyonun sadece/tek başına muhasebe olacağını düşünmüyorum,belki kısmen finans veya muhasebenin de içinde olacağı"x"pozisyon olabileceğini düşünüyorum.(olmaz değil lakin tek başına muhasebe işi ise bırakınız o işi muhasebeciler yapsın desem sanırım çok yanlış olmaz)
İşletme içinde yetiştirilebileceğiniz söylendiğine göre tahminim ,sizin alanınızdan hareketle yerel ve küresel anlamda farklı pencerelerden bakabilen,diğer tarafdan takım çalışmasına uyumlu,çözüm odaklı çalışabilen, dahası ileriye dönük vizyon sahibi biri olmanız/olacağınız düşüncesiyle,bu kanaate varılarak ikinci görüşmeye davet edilmiş olmalısınız.
Kolay gelsin