Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar öncelikle şehirlerdeki maaş politikaları farklılık göstermekde..
İstanbulda alınan maaş ile İzmirde ki maaş tuttarını kıyaslamak malesef yanıltır..

Son düzenleme:
10 BiN Mİ ne 10 bini 10 bin tl maaş alan ne arar la burda ben 55 yaşındayım bunca senedir girerim bu siteye öyle 10 bin mon bin görmedim ben 55 yaşındayım bize gelmez böyle işler

10 BiN Mİ ne 10 bini 10 bin tl maaş alan ne arar la burda ben 55 yaşındayım bunca senedir girerim bu siteye öyle 10 bin mon bin görmedim ben 55 yaşındayım bize gelmez böyle işler

Arkadaşım böyle yazıyorsan değil 55 , 155 yaşına bilen gelsen göremezsin. Biraz ciddiyet lütfen.

Kemal bey,belki hadim değil ama yaşça büyüksünüz,bir önceki sayfada SMMM oalrak 3.000,00 TL yazmışsınız ve yaş 55.

Bu maaş rakamını yazmanıza istinaden,bence 10.000,00 TL alanı değil,yıllarca bu mesleğe gönl verdiğinizi düşünerek aldığınız ücreti neden eleştirmiyorsunuz ?

Sizin yaşlarda birinin bilgi birikimini de gözönüne aldığımızda sizin maaş aralığınız 5.000,00-8.000,00 olmalıdır diye düşünüyorum.(Büyükşehirde iseniz)

ben büyük firmada küçük adam olmak yerine küçük firmada büyük adam olmayı tercih ettim herşey para değil kariyer değil büyük firmada gece pavyona gidip iş yemeği adı altında kadeh tokuşturacaksın kokteyle katılacaksın yalakalık yapacaksın laf taşıyacaksın birilerinin ayağını kaydıracaksın birde insanları yönetme becerin olacak anlayacağınız asker gibi emredecek kalp kıracak yapıda olmanız lazım o da bana göre değil ben ise bu şekilde mutlu ve huzurluyum iş ortamı çok önemli hem bunca işin gücün arasındasize espiri yaptım ama siz ne yazık ki ince espiriyi anlayamadınız artiz ne arar la bazar da nüktesini yaptım orda adam ben 55 yaşındayım diyordu ama ben 55 değilim arkidiş :)

Son düzenleme:
ben büyük firmada küçük adam olmak yerine küçük firmada büyük adam olmayı tercih ettim herşey para değil kariyer değil büyük firmada gece pavyona gidip iş yemeği adı altında kadeh tokuşturacaksın kokteyle katılacaksın yalakalık yapacaksın laf taşıyacaksın birilerinin ayağını kaydıracaksın birde insanları yönetme becerin olacak anlayacağınız asker gibi emredecek kalp kıracak yapıda olmanız lazım o da bana göre değil ben ise bu şekilde mutlu ve huzurluyum iş ortamı çok önemli hem bunca işin gücün arasındasize espiri yaptım ama siz ne yazık ki ince espiriyi anlayamadınız artiz ne arar la bazar da nüktesini yaptım orda adam ben 55 yaşındayım diyordu ama ben 55 değilim arkidiş :)

Sizler yüzünden bu ülke bu meslek bu durumlara geldi, sizler mesleği bakkalcılık manavcılık zannettiniz, sizler kendinize geliştirmeniz gerekirken, çağa ve teknolojiye ayak uydurmanız gerekirken yerinizde saymayı veya beni bugünlük 5 yıllık idare etsin diye olaylara baktınız. Bakış açınızda ufkunuzda ileriyi görebilecek bir potansiyel göremedim. Büyük şirketlere laf atıp ortaya yem bırakmak olamaz olmamalıdır.
Ne yani deniz fenerine bağış yapalım sonra paraların nereye gittiğini düşünmeyelim sorgulamayalım arkamıza yaslanalım, eşe dosta bağış yaptık havalarını atalım.
Bir gece de bir bakmışsınız ki paralarınız istenildiği gibi sizlere vaat ettikleri yerlerde şekillerde kullanılmamış. Ama olur mu dimi onlar yapmaz öyle şey almanyanın hukuğu gelip nereden bulmuş bizim yolsuzluklarımızı içki mi almışlar gece kulübüne mi gitmişler olamaz öyle şey ve bunlar bir gece ansızın serbest kalıyor.
Neyse biz sizin o ince esprinizi anlayamadık.

The End

arkadaşlar buraya mesleğimizin piyasadaki ücreti hakkında bilgi edinmek buna göre fikir oluşturmak için bakıyoruz böyle sataşmalar yapılmazsa yada özelden yapsanız
herkes için daha iyi olmazmı ?

sayın kemalyıldız ve teknogs amacın dışına çıkmışlar bu bölüm en azından iş görüşmesine gidecek arkadaşlara rehber olma açısından önemli
syg.

Selamün Aleyküm..

Abicim benim size bir kaç sorum var benim hedefimde serbest muhasebeci olmak var şuan ygs ye çalışıyorum.

Birinci sorum serbest muhasebeci nasıl olunur?

İkinci sorum serbest muhasebecinin maaş durumu ve çalışma koşulları nasıldır?

Üçüncü sorum serbest muhasebeci olmamı tavsiye edermisiniz? Yoksa muhasebe bölümlerden nasıl bir eğitim alıp ne olmamı tavsiye edersiniz?

Saygılarımla...

Her kim ki kazanmazsa
Şu dünyada bir ekmek parası.
Dostunun yüz karası,
Düşmanının maskarası .

Mehmet Akif Ersoy

Abicim benim size bir kaç sorum var benim hedefimde serbest muhasebeci olmak var şuan ygs ye çalışıyorum.

Birinci sorum serbest muhasebeci nasıl olunur?

İkinci sorum serbest muhasebecinin maaş durumu ve çalışma koşulları nasıldır?

Üçüncü sorum serbest muhasebeci olmamı tavsiye edermisiniz? Yoksa muhasebe bölümlerden nasıl bir eğitim alıp ne olmamı tavsiye edersiniz?

Saygılarımla...

Her kim ki kazanmazsa
Şu dünyada bir ekmek parası.
Dostunun yüz karası,
Düşmanının maskarası .

Mehmet Akif Ersoy

üniv. mezunu olacaksın staj sınavını kazanıp 3 sene staj yapmak zorundasın bu süreçte maaş almayanda var 2 - 3.000 e kadar maaş alanda var tecrübene ve kendini pazarlamana göre stajın bitince yeterlilik sınavlarına gireceksin yazılı olarak sonra kazanırsan belge alırsın , 7-8 bin TL paran gider bu sürece kadar , ondan sonrada iş durumu sana kalır şirketlerde yada büroda iş durumuna göre 2.000 ile 4-5.000 civarı kazananlar olduğunu biliyorum
bana sorarsan hiç bulaşma derim :)

kim ne derse desin, sen al belgeni mutlaka seni tatmin eden bi ücret alırsın. herşeyden önce mantalite yanlış. adam diyoki belge aldım ama 2000 tl maaş alıyorum. ya arkadaşım akıl var mantık var. sen zaten o şirkette veya büroda çalışan biriydin ve sen orda çalışmaya devam ederken alıyodun bu 2000 tl yi. bugün belge aldın diye kalkıpta kimse sana 3-4 bin tl maaş vermez. bu smmm içinde geçerli ymm içinde geçerli. herkes diyoki patron,işyeri vs.beklenti olan maaşı vermez. ya arkadaşım hatayı karşıda arayacağına önce bi kendine baksana. sen 4000 tl maaş hak edecek kadar çalışıyormusun. ne veriyorsunda ne istiyorsun. sonra dersin ki ama benim belgem var. belgen var ama daha ne bir bilanço kapatmışsın ne de başka bişey yapmışsın. kitaptan herşeyi okumuş sınava girmiş almışsın belgeyi ortalarda ahkam kesip duruyorsun. sen zaten belge alıp bir adım daha öteye gitmişsin. madem böyle bir durumun olmuş, daha ne hala aynı yerde çalışmaya devam ediyorsun. seni tatmin eden maaşı vermiyorsa başka bir iş bak. belgesi olupta 1-2 liraya çalışan arkadaşlara söylüyorum; 3-4 bin maaş istiyosunda bunun için karşı tarafa ne vereceksin. sen kendi eksiklerini tamamla sonra patronun karşısına geç ben bu parayı istiyorum de.

Genel manada bu öz eleştiriye katılırım. Baştan razı olup aldığımız/verilen o maaşı hak edeceğiz,sonrasında şirketimize + değer sağlayacağız/katacağız,tabi bunlar,bilgi ve tecrübenin getirdiği birikim ve özveri ile olur. Bize(bağımlı olarak çalışna) düşen önce "altın"(yani aranan yetkin adam/çalışan)olmayı hedeflemek,bu yolda gayret göstermek,emek sarfetmek,sonrasında takdir edilmeyi beklemek olmalı.:)
saygılarımla...
iyi akşamlar

Ek olarak;
Bağımlı olarak çalışanlar yönünden,k.tazminatı fonu yürürlüğe girerse(şimdilik tam olarak net değil ama sık sık gündeme geliyor/getiriliyor,sözkonusu düzenleme seçimden önce yürürlüğe girer mi?emin değilim(zor gibi!..)şayet kanunlaşırsa,iş gücü alanında(yani bağımlı çalışanlar açısından) bir hareketliliğin oluşacağı,rekabete açık bir durumun doğacağı kanaatindeyim.Neden?çünkü,yürürlük öncesi (şartların oluşmasına bağlı) kazanılmış haklar dışında işverenlerin bu noktada yükü hafifliyecek, dolayısıyle işveren istemediği çalışan ile iş ilişkisini sürdürmek zorunda kalmayacak,bu durum daha kaliteli çalışan arayışlarını gündeme getirecek,sonuç itibariyle nitelikli çalışanlar arasında rekabet oluşacağı düşüncesindeyim.
saygılarımla...

merhabalar;
ben ticaret lisesi mezunuyum iki yıl myo okudum açıktan tamamladım ve bu yıl mezun oldum.Muhasebede ustalaşmış insanlar olarak haklısınız muhasebe zor memurluk daha mantıklı görünüyor.Bende memurluğa uğraşıcam ama aynı zamanda okuduğum mesleği yapmaya da çalışıcam.Belgelerin hiç bir anlamı yok smmm belgesi de bir şey ifade etmiyor işverene ne bildiğini göstermen gerekiyor sen gösterirsin ama o yinede seni almayabilir buda işte tamamen nasip başka birşey değil kendimize bir yol çizmeliyiz ben smmm olmayı çok istiyorum sebebi muhasebeyi seviyorum ve kendimi geliştirmek hoşuma gidiyor ancak ben iş bulamıyorum çeşitli sebepler var en basit oturduğum yer bu sebepten maaş konusunu tartışıp gerilmeyin çünkü duruma yere ile ilçeye firmaya göre değişir diye düşünüyorum.22 yaşındayım ve inşallah memur olurum diyorum elimden geleni yapıcam...
hayırlı günler....

Ya arkadaşlar yardım edin. Galatasaray Ünv. Uluslararası ilişkiler mezunuyum. Fransızca İngilizce İspanyolca biliyorum. Fakat branşım muhasebe değil, muhasebe bilgim kısıtlı ve deneyimim yok. Eczacıbaşına iş başvurusu yaptım, görüşmeye gittim, olumlu geçti, söyledim muhasebeyi pek bilmediğimi, ilanda İİBF ve yabancı dil görüdüğüm için başvurduğumu belirttim, yetiştirileceğim söylendi. Bir daha gideceğim görüşmeye bu son olacak ve ısrarla her formda ve görüşmede maaş beklentim soruldu ama ben bir şey diyemedim. Çünkü piyasayı hiç bilmiyorum. Ne kadar istemeliyim?

Belirtmeyi unutmuşum, başvurduğum pozisyonun adı Muhasebe ve Finans Elemanı diye geçiyor.

Son düzenleme:
Beyin fırtınası:

Malum bölümünüz,endüstri mühendisliğine benzer şekilde,bir çok disiplini barındırmaktadır.Branşa yönelmede bilgi yönünden ,ağırlık olarak çok iyi olduğunuz noktalar vardır.Ancak uygulama aşamalarında,yetkinlik açısından deneyim/tecrübe,dolaysıyle uzmanlık ön plana çıkar/çıkıyor.
Sizlerin daha iyi bildiği üzre,temelde çıkış noktası ve süreç olarak;kamu,özel sektör,siyaset,üniversite ve diğer alanlar,kurum,kuruluşlar vs.
Bildiğimiz kadarıyla "Eczacıbaşı"Türkiye içinde değil,/alanınıza da hitaben) uluslararası ticari ve bilimsel faaliyetleri olabileceği düşünülen bir marka.
Sizin açınızdan,başlangıç da hedef ücret olmamalı,hedef bu tür kurumsal yapılar içinde optimum seviye neyse o olmalı.Diğer tarafdan bu tür işverenliklerde çok değişik pozisyonlar olur,bu noktada size uyan iş/görev/departman önemli ki,yükselebilesiniz.Uymayan durum,kısa vadeli ve mesafe almanız zor olabilir(!..)
Sanıyorum,işveren yetkilileri sizin için pozisyon ve bir ücret öngörmüş olmalılar,tamam ilan dediğiniz gibi ama bu pozisyonun sadece/tek başına muhasebe olacağını düşünmüyorum,belki kısmen finans veya muhasebenin de içinde olacağı"x"pozisyon olabileceğini düşünüyorum.(olmaz değil lakin tek başına muhasebe işi ise bırakınız o işi muhasebeciler yapsın desem sanırım çok yanlış olmaz)
İşletme içinde yetiştirilebileceğiniz söylendiğine göre tahminim ,sizin alanınızdan hareketle yerel ve küresel anlamda farklı pencerelerden bakabilen,diğer tarafdan takım çalışmasına uyumlu,çözüm odaklı çalışabilen, dahası ileriye dönük vizyon sahibi biri olmanız/olacağınız düşüncesiyle,bu kanaate varılarak ikinci görüşmeye davet edilmiş olmalısınız.
Kolay gelsin

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar yardım edin. Galatasaray Ünv. Uluslararası ilişkiler mezunuyum. Fransızca İngilizce İspanyolca biliyorum. Fakat branşım muhasebe değil, muhasebe bilgim kısıtlı ve deneyimim yok. Eczacıbaşına iş başvurusu yaptım, görüşmeye gittim, olumlu geçti, söyledim muhasebeyi pek bilmediğimi, ilanda İİBF ve yabancı dil görüdüğüm için başvurduğumu belirttim, yetiştirileceğim söylendi. Bir daha gideceğim görüşmeye bu son olacak ve ısrarla her formda ve görüşmede maaş beklentim soruldu ama ben bir şey diyemedim. Çünkü piyasayı hiç bilmiyorum. Ne kadar istemeliyim?

Belirtmeyi unutmuşum, başvurduğum pozisyonun adı Muhasebe ve Finans Elemanı diye geçiyor.

Açıkcası İyi üniversite,iyi bölüm,yabancı dil

Ortada bunlar mevcutken yine Eczacıbaşı gibi kurumlardan birinde ama dış ticaret,uluslar arası pazarlama ya da satınalma bölümlerinde yine eleman bile olsan başlamanı tavsiye ederim.

linans :iktisat
ünvan :muhasebe ve personel müdürü (smmm)
şirket :ithalat ihracat / aş
maaş :4.660

Son düzenleme:
İşyeri/işletmenin iş akış hızı,iş çeşitliliği,iş hacmi,çalışan sayısı,muhtemel riskler, esasen iş sözleşmesi ve görev tanımınız kapsamındaki işler ile olası yan işler neler bilmiyoruz ama genel çerçevede,işyerince sağlanan + telf.araç,yemek vs.de olabilir,dolayısıyle belirtilen miktar(maliyet olarak da) düşünüldüğünde(ne çok yüksek,ne de çok az) normal gibi...(şahsım adına şükür)
(mukayese yaptığınızda olması gerekeni,elbette siz bilirsiniz,ben sadece genel yorum yapıyorum,hatamız oldu ise affola...)