ONLİNE-Bağımsız denetim yönetmeliği taslak görüş bildirme!

Ynt: ONLİNE-Bağımsız denetim yönetmeliği taslak görüş bildirme!

halilaklan ' Alıntı:
Engin Yılmaz ' Alıntı:
kerpeten ' Alıntı:
SPK adına SPL bu yıl yapacağı kanun dışı bağımsız denetim sınavları yapılacakken ne hakkı? Ankarada birileri kime ne yapacaklarına karar alıp uyguluyor o kadar. Ayrıca SPK sınavlarıda o kadar zor değil biraz gayretle kazanılabilecek test. Bilemediğin soruyu salla gitsin tutarsa puan tutmazsada bir kaybın yok nasıl olsa bilmiyordun.

Tabi çok kolay kazansana kolaysa; başarı oranı % 4 senin mali müşavirlik belgeni ben çevremle sınavsız alırım, istersen bahse girelim..
Torpilli demek istedin sanırım. Doğru alışkanlık işte ne yaparsın

Aynen öyle Torpille ama SPK da görmedim o torpili usluba bak sallarmış da tutarmış da bırakın bu işleri zamanında neden sallamamış bu arkadaş luzüm görmemiştir sallamaya. Piyasada ki mali müşavirlerin 3/2 si abartısız sallamacı Türmobun eğitimlerinde gördük mesleği temsil edenleri aynaya bakmadan yola çıkanlar.

Arkadaşla ben smmm ruhsatına sahibim.2010 spk bağımsız denetim sınavına girdim başarılı olamadım(çalışmamıştım).şimdi 2012 sınavını verirsem şayet beni neler bekliyor?
kafam çok karıştı...her kafadan bir ses çıkıyor.
help me:)

Engin Yılmaz ' Alıntı:
kerpeten ' Alıntı:
SPK adına SPL bu yıl yapacağı kanun dışı bağımsız denetim sınavları yapılacakken ne hakkı? Ankarada birileri kime ne yapacaklarına karar alıp uyguluyor o kadar. Ayrıca SPK sınavlarıda o kadar zor değil biraz gayretle kazanılabilecek test. Bilemediğin soruyu salla gitsin tutarsa puan tutmazsada bir kaybın yok nasıl olsa bilmiyordun.

Tabi çok kolay kazansana kolaysa; başarı oranı % 4 senin mali müşavirlik belgeni ben çevremle sınavsız alırım, istersen bahse girelim..

SPK lisansı sahibi arkadaşlar herkesi bu kadar ciddiye almayalım. Ayrıca SMMM meslektaşlarımızı da küçümsemeyelim.Başarı oranının düşük olmasının bir sebebi de meslektaşların bu sınava çok fazla önem vermemiş olmalarıdır. Torpille ruhsat alan var mı bilmiyorum ama bunların sayısı ne kadar olabilir ki?

Merhabalar,

Sayın GOKHAN06 31.12.2012 sonuna kadar yapılacak BD sınavlarını verirseniz taslağa göre KG Kurumu tarafından

yapılacak yetkilendirmede sınavsız yetki/muafiyet almış olursunuz.

Ciddenmi yani bu şimdi şu demek oluyor.bu sınavı alırsam birçok dertten kurtulmuşmu oluyorum
arkadaşlar şaka değil dimi.

Sasyın Gokhan06, bir çok dertten kurutulur musunuz bilmiyorum ama elinizde tek başına işe yaramayacak ancak bir

bağımsız denetim şirketine ortak olarak kullanabileceğiniz ( staj problemi duruyor )Bağımsız Denetçi lisansınız

olacak.

gokhan06 ' Alıntı:
Ciddenmi yani bu şimdi şu demek oluyor.bu sınavı alırsam birçok dertten kurtulmuşmu oluyorum
arkadaşlar şaka değil dimi.
Sayın gokhan06

Taslak bağımsız denetim yönetmeliğinin geçici 1.madde fıkra b'de sizin durumunuz açıklanmış Yani sizin durumunuz denetim tecrübesi olmayan SPK lisanslılarla aynı. Şimdilik bunun anlamı kıdeminiz 15 yılın altındaysa denetim stajına ve teorik eğitime tabi olduğunuzdur. Yani tek kurtulacağınız dert sınavdır. Artık KGK'nin sınavı mı yoksa SPK'nın sınavı mı zor olur onu bilmiyorum. Ama sanırım KGK'nin sınavı daha zor olur.

Engin Yılmaz ' Alıntı:
halilaklan ' Alıntı:
Engin Yılmaz ' Alıntı:
kerpeten ' Alıntı:

Aynen öyle Torpille ama SPK da görmedim o torpili usluba bak sallarmış da tutarmış da bırakın bu işleri zamanında neden sallamamış bu arkadaş luzüm görmemiştir sallamaya. Piyasada ki mali müşavirlerin 3/2 si abartısız sallamacı Türmobun eğitimlerinde gördük mesleği temsil edenleri aynaya bakmadan yola çıkanlar.

''mali müşavirlik belgeni ben çevremle sınavsız alırım, istersen bahse girelim..''
tamam bahse girelim. Bana 3 tane belge al bakalım.

halilaklan ' Alıntı:
Engin Yılmaz ' Alıntı:
halilaklan ' Alıntı:
Engin Yılmaz ' Alıntı:
kerpeten ' Alıntı:

''mali müşavirlik belgeni ben çevremle sınavsız alırım, istersen bahse girelim..''
tamam bahse girelim. Bana 3 tane belge al bakalım.

Sana yok şampiyon... :) cidden komiksiniz ya istersen 5 yapalım

Arkadaşlar bu kıdem olayını anlamadım yardım lütfen...
4 yıılık iktisat mezunuyum.2 yıl staj yaptım.18 yıllık muhasebeciyim.sadece 14 yıl bir A.Ş de muhasebe servisinde çalıştım.şimdi benim mahsup olayım nasıl olacak.Kdv iade mahsubu bile daha kolay:)yardım lütfen

arkadaşlar başımıza ne geldiyse ilkesizlikten geldi.herkes kendi çıkarı peşine koşunca karşımıza böyle pazarcı esnafı edasıyla meslek mensupları çıkıyor.benim belgem senin belgeni döver.senin belgede iş mi benim ki altın varak işlemeli falan filan..yakında pazar tezgahlarında satılacak demek ki mali müşavirlik ruhsatları..eyvah eyvah..aklına esen yazıyor..
Bu yüzden herkese sınav işini savunuyorum işte.Kendine ve bilgisine güvenene hodri meydan!..

zaten spk ruhsatı alan arkadaşlara kolay olmalı bu sınav..o zaman kaçış neden?hiç kimse biz aynı konulardan zaten sınava girdik demesin..Bence herkesi tfrs ye tabi sınava tutmadan verilmemeli..hem maşallah 5.000 tl lerden hiç kimse bahsetmiyor.sanırım tüm meslekdaşlar maddi olarak keyifleri tıkırında.ya dünyanın nersinde bir haftalık ücrete bu kadar para istenir..el insaf..

Mesleki kıdemin hesaplanmasında, stajla meslek mensubu olanlar için meslekte staja başlama tarihi; stajdan sayılan hallerde ise mesleğe giriş tarihi esas alınacaktır. bu yazıyı dikkate alırsanız sanırım sorunuza cevap olabilir.

AEMİR ' Alıntı:
arkadaşlar başımıza ne geldiyse ilkesizlikten geldi.herkes kendi çıkarı peşine koşunca karşımıza böyle pazarcı esnafı edasıyla meslek mensupları çıkıyor.benim belgem senin belgeni döver.senin belgede iş mi benim ki altın varak işlemeli falan filan..yakında pazar tezgahlarında satılacak demek ki mali müşavirlik ruhsatları..eyvah eyvah..aklına esen yazıyor..
Bu yüzden herkese sınav işini savunuyorum işte.Kendine ve bilgisine güvenene hodri meydan!..

zaten spk ruhsatı alan arkadaşlara kolay olmalı bu sınav..o zaman kaçış neden?hiç kimse biz aynı konulardan zaten sınava girdik demesin..Bence herkesi tfrs ye tabi sınava tutmadan verilmemeli..hem maşallah 5.000 tl lerden hiç kimse bahsetmiyor.sanırım tüm meslekdaşlar maddi olarak keyifleri tıkırında.ya dünyanın nersinde bir haftalık ücrete bu kadar para istenir..el insaf..

Çıkar değil HAK hak aramak sünettir.

Sakarya üniversitesi belirlenince ben birilerine çıkar sağlanacak demiştim. İşte dediğim çıktı. Bu tutar inanılmaz .
Bir yıllık üniversite eğitimi 10-15 bin TL . Bir haftalık oda uzaktan erişimli internet kursu 4000 tl . Bu size garip gelmiyormu?

Arkadaşlar kısaca çok çalışıp 2012 sınavını vermem bana fayda sağlayacakmı yoksa sadece kendimi stresemi sokmuş olurum..fayda sağlayacaksa ne gibi faydası olucak yorumlarınızı bekliyorum.

nguroy ' Alıntı:
Sakarya üniversitesi belirlenince ben birilerine çıkar sağlanacak demiştim. İşte dediğim çıktı. Bu tutar inanılmaz .
Bir yıllık üniversite eğitimi 10-15 bin TL . Bir haftalık oda uzaktan erişimli internet kursu 4000 tl . Bu size garip gelmiyormu?
Sevgili moderatör rant ne demekdir?
İşte bu demekdir.
Saygılar.

Eğer bir şeyler devlet eli ile yapılıyor ise ,yapılanların ciddi olması gerekir.
KGK'nun taslağı için açtığı görüş bildirme butonu her ne kadar bu görüşü destekliyor ise de kurumun web sahifesindeki Meslek mensuplarına ilişkin eğitim programı linki ise o ölcüde ciddiyetten uzak görünüyor.
Henüz netleşmemiş bir taslak üzerinde nasıl oluyor da 6 günlük kurs programı 4500 tl 'ye bağlanıyor ve kayıtlar 3 agustos 2012 tarihinde son buluyor.?
6 günlük eğitim ile bu işler kotarılabiliyor ise ya KGK ne olduğunu bilmediği bir işle uğraşıyor yada gerisi teferruattır tarzında birileri yalan söylüyor.

Moderatörümüz Sn. nguroy a sonuna kadar katılıyorum. Gerçekten fahiş sayılabilecek bir rakamla yüz kızartıcı işe imza atmış oldular.

5.000 TL ne demek ya, üstelik bir haftalık .. inanılmaz ...

Bu fiyatların belirlenmesinde rolü olan herkesi kınıyorum, umarım bunun altında kalırlar.

"Son dakika... yanlışlık düzeltildi" konusunda yazmıştım.
g705 ' Alıntı:
Paranın kokusunu aldıkları için muaf iptal etmiş olmasınlar? Atıyorum başvuru 1.000 TL eğitim 25.000 TL sınav ders başı 200 TL vs vs.