Smmm ücreti olarak ne kadar istemeliyim.?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Smmm ücreti olarak ne kadar istemeliyim.?

"o yüzden Türkiye şartlarında ücret konusunda fazla abartıya kaçmayın.. Şuanda Türkiye şartlarında alınan 1.500.-TL ile 2.000.-TL arasındaki maaş aralığının iyi bir rakam olduğunu vede o rakamın neden iyi olduğunuda zaten açıkladım yukarıda"

Bende bu şekilde düşünüyorum. İstisnalar her zaman vardır. Önemli olan ortalamalardır.

İrem35 ' Alıntı:
hanmiroğlu ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:
belgesi olupta geçinmek için 800.-TL ye bile çalışan arkadaşımı biliyorum ben.. bazı tuzu kuru arkadaşlarımız bu kişilere afedersiniz enayi gözüyle, keriz gözüyle bakıyolar, ama madalyonun öbür yüzüne hiç bakmıyorlar. O kişileride anlıyorum..
Ben açıkçası bu forumda; kalkıpta bazı kişiler maaşlarını falan yazıyor, onun üzerinden yorum yapmayıda hiç etik bulmuyorum. Şukadar maaş alıyorum ama şukadar düşünüyorum gibilerinden..

tek diyebileceğim, eğer yaşınız açısından, bilgi olarak çok iyi donanımlı olsanız bile almak isteyeceğiniz, düşündüğünüz tutar en az 3.000.-TL yada üsttü vede şirketin bordrosunda gözükecek olan bu rakam; bazı üst düzey yöneticiler için hiç hoş bir durum olarak karşılanmayacakıtr.
Onun için 1.500.-TL ile 2.000.-TL maaş alıyorum diyen arkadaşlarıma öpüpte başınıza koyun diyorum. Sadece burda değil, tanıdığım insanlarada söylüyorum.. Bu kadar kolay değil herşey,

Lafımı yanlış anlamayın, 3.000.-TL maaş beklerseniz aç kalırsınız.

irem ,neden ücretin daha az olması gerektiğinde bu kadar israr ediyorsun?
zaten 22 yaşında 1600 tl alıyormuş.
madem ,Millet zaten işsiz, aç, sıkıntıda..
o zaman bu düşünceyle ayşe, bedavaya çalışsın.zaten 24 yaşında ne tecrübesi var ki
10-15 YILLIK tecrübeli olanlar bile o kadar almıyorum diyor..

ben mesajlarımda gördüklerimi, herşeyi yazdım, bir kez daha okuyun..
Ayrıca Ayşe hanım size karşı bir tavrım yok yanlış anlamayın beni, tabiki bedava çalışmayın, yazdıklarımdan bu sonucu çıkarmayın, yaşınız çok genç.

o yüzden Türkiye şartlarında ücret konusunda fazla abartıya kaçmayın.. Şuanda Türkiye şartlarında alınan 1.500.-TL ile 2.000.-TL arasındaki maaş aralığının iyi bir rakam olduğunu vede o rakamın neden iyi olduğunuda zaten açıkladım yukarıda..

gördüklerin yetersiz bence..

1200-1500 arası hiçbir eğitimi olmayan tezgahtar, su taşıyıcıları v.s kazanıyor..
ücretlerin daha az olması lazım diyerek kendi bindiği dalı kesen smmm sayısının azalması lazım

bu sistemde adaletsizlik için en etkili ve en adil hakem piyasalardır.serbest ticaret anlayışı,insanı ikinci plana atmaktadır,sizin bahsetmiş olduğunuz adaletsiz sistemin temelinde ise insan vardır,insanın bu serbest piyasa sisteminde özgür olması , çıkar ilişkilerini herşeyden önce tutmasına neden olur. burda tartıştığımız maaş konusuda bu çıkar ilişkisinin bir ürünüdür.az maaş,çok iş,adaletin bittiği andır.
şirketler üzerindeki kısmi devlet politikaları burda yaralı olabilir,devlet kısmi sınır koyabilir ama aynı anda şirketleri motive edici teşvik politikalarıda izleyebilir.
bu sömürü sistemini en azından minumuna indirir. kesinlikle dünyanın şuanki yapısına kesin bir çözüm getirilemez.

içinde 'izm' arındıran her kelime tehlikeli olabilir. örneğin komun-izm , kapitali-izm , izm-ir :)

her akımın bir olumlu yanınıda alamassın,olumlu yanlarıda kendi aralarında çekişir bu sistemlerin,benim olumlum doğru,senin olumlun doğru.

durum böyleyken temele inmek en güzeli,insana inmek,insana değer vermek,herşeyi halledecektir.

irem hanım ayrıca lütfen hanmiroğlu nun hakkını gaspetmeye kalkmayınız,hesabını çocuklarınızdan çıkartır.

hanmiroğlu,

ben 1.200.-TL-1.500.-TL arasından bashetmedim ki, dikkatli okuyun lütfen 1.500.-TL ile 2.000.-TL arasından bahsediyorum..

Ya şimdi beni konuşturuyosunuz yok tezgahtar, su taşıyıcıları 1.200, 1.500.-TL alıyomuş o rakamı onlarla biz birmiyiz diyosunuz? nerden biliyosunuz aldıklarını

o halde bende sorayım o zaman.. doktorlarla biz birbirmiyiz? 4.000.-TL maaş alan bir doktorun işini yapabiliyormuyuz?
Buralardan bakmayın olaylara..

Arz talep meselesi. İyi bir tezgahtar olmadan satış yapamazsınız, satış yapamazsanız muhasebeci ücretini ödeyemezsiniz. İyi bir muhasebe sisteminin profesyonelleşmiş şirketleri ayrı tutarsak kime ne faydası var? Normal bir muhasebeci de sizin işinizi yapar. İşletme defterleri için konuşalım, alış+satışın işlenmesi + sgk bildirgesinin yapılması harici yaptığınız ekstra bir iş var mı? Ekstra bir iş yapsanız da yarattığınız bilgiye ihtiyaç duyan var mı? Hazırlanan mali tabloların gerçekliği ne ki bilgi kullanıcıları buna göre karar alsın vb.... Kaç banka size geri döndü "efendim mizanda 3 tane kredi hesabınız görünüyor ancak araştırmamda 5 krediniz çıktı ayrıca mizandaki 3 kredi nin kalan anaparaları da mizandaki ile örtüşmüyor " diye.
Hal böyle olunca, kimsenin işine yaramayan yaratılan bilginin de değeri düşük oluyor, verilen hizmet çoğu büroda meslek mensubunca değil de ticaret lisesi yeni mezunu veya smmm stajyerleri tarafından verilmiyor mu? Kaç meslek mensubu mali danışmanlık hizmeti veriyor? Neyle neyi satın almaya çalışıyoruz, hele ki mesleğe giriş bu kadar kolay iken, öğrenim derecesi bu kadar düşük ucuz iken, mesleki standartlar belirlenmiş ama uygulanmaz iken. Batı ile doğu arasında 50 yıllık bir fark var iken, ekonominin tek ilde toplandığı bir ülkede, işsizliğin çarpık hesaplama teknikleri ile olabildiğince düşük çıkarılmaya çalışıldığı buna rağmen yine de yüksek kaldığı bir ülkede , cari açık vb.... daha sayayım mı? Neyle neyi satın alma gayretindeyiz. Kayıt dışının bu kadar çok olduğu bir ülkede mali müşavire ihtiyaç duyan kim? Mali müşavirlik = ebyn+e bildirge mi?

Yeni ticaret kanunu ve basel 2 bir umut. Oldu oldu, olmadı iş yaş.

kanunkaide ' Alıntı:
Arz talep meselesi. İyi bir tezgahtar olmadan satış yapamazsınız, satış yapamazsanız muhasebeci ücretini ödeyemezsiniz. İyi bir muhasebe sisteminin profesyonelleşmiş şirketleri ayrı tutarsak kime ne faydası var? Normal bir muhasebeci de sizin işinizi yapar. İşletme defterleri için konuşalım, alış+satışın işlenmesi + sgk bildirgesinin yapılması harici yaptığınız ekstra bir iş var mı? Ekstra bir iş yapsanız da yarattığınız bilgiye ihtiyaç duyan var mı? Hazırlanan mali tabloların gerçekliği ne ki bilgi kullanıcıları buna göre karar alsın vb.... Kaç banka size geri döndü "efendim mizanda 3 tane kredi hesabınız görünüyor ancak araştırmamda 5 krediniz çıktı ayrıca mizandaki 3 kredi nin kalan anaparaları da mizandaki ile örtüşmüyor " diye.
Hal böyle olunca, kimsenin işine yaramayan yaratılan bilginin de değeri düşük oluyor, verilen hizmet çoğu büroda meslek mensubunca değil de ticaret lisesi yeni mezunu veya smmm stajyerleri tarafından verilmiyor mu? Kaç meslek mensubu mali danışmanlık hizmeti veriyor? Neyle neyi satın almaya çalışıyoruz, hele ki mesleğe giriş bu kadar kolay iken, öğrenim derecesi bu kadar düşük ucuz iken, mesleki standartlar belirlenmiş ama uygulanmaz iken. Batı ile doğu arasında 50 yıllık bir fark var iken, ekonominin tek ilde toplandığı bir ülkede, işsizliğin çarpık hesaplama teknikleri ile olabildiğince düşük çıkarılmaya çalışıldığı buna rağmen yine de yüksek kaldığı bir ülkede , cari açık vb.... daha sayayım mı? Neyle neyi satın alma gayretindeyiz. Kayıt dışının bu kadar çok olduğu bir ülkede mali müşavire ihtiyaç duyan kim? Mali müşavirlik = ebyn+e bildirge mi?

Yeni ticaret kanunu ve basel 2 bir umut. Oldu oldu, olmadı iş yaş.

sonuna kadar katılıyorum..

bizim binanın altında tuhafiyecide çalışan tezgahtar 1250 alıyor.
realitelere göre konuşman çok takdir edici irem hanım,biz umuden konuşuyoruz,kendimize yakıştırmasakta 1000 lira maaşı,bu şartlarda 1500 liraya bile tav olacağımızı biliyoruz.ama kabul etmiyoruz,yanlış çünkü

nguroy ' Alıntı:
"o yüzden Türkiye şartlarında ücret konusunda fazla abartıya kaçmayın.. Şuanda Türkiye şartlarında alınan 1.500.-TL ile 2.000.-TL arasındaki maaş aralığının iyi bir rakam olduğunu vede o rakamın neden iyi olduğunuda zaten açıkladım yukarıda"

Bende bu şekilde düşünüyorum. İstisnalar her zaman vardır. Önemli olan ortalamalardır.

sayın nguroy ,
forumda yazdığınıza göre,
sizin özellikleriniz sanırım yanlış değil değil mi?

20 -25 yıllık tecrübe +saygın bir üniversitede örgün fakülte mezunu olmak +üstüne yüksek lisans +yabancı dil bilgisi + EŞİTTİR 1500 TL EDER DİYORSUNUZ

smmm ruhsatı değerlidir. bu kadar ucuz ederi yoktur...
emekli olan bir smmm nin orta gelir üstü bir hayat standartı olmalıdır.
yoksa bu kadar emeğe ruhsat almaya GEREK KALMAZ..

haydi yaptığınız maddi giderleri geçelim ama vermiş olduğunuz emeği 1000-1500 liraya satmayın,kimse kabul etmesse bu maaşı,kim kaldıracak naaşı.

sabahtan beri tartıştığınız konu şu

1-türkiye şartlarında 1000 lira maaş çok iyi

2-ben okadar emek verdim,kendimi geliştirdim kabul etme

sonucu ben size söyleyim,bir taraf realist,bir taraf şu an itibariyle hayalist,bende hayalistim ama inanıyorum

İyi de beni niye muhatap aldınız anlamdım.

serbest piyasa,herkezi muhattaba alabilir :)

Üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen çipurayı çiftlikte
yetiştirmeyi başaran Türkiye, dünyanın en güzel meralarına sahipken,
ineği de taaa Uruguay'dan getirmeyi başardı.
*
Yeterli ineğimiz yok çünkü.
Koyun sayımız iyi.
Öküz de getireceklerdi aslında.
Şöyle bi baktılar etrafa...
E yeteri kadar var.
*
Var ama, hayvan başka şey...
Hayvancılık başka şey maalesef.
*
(Bakın, bu Uruguay'dan ilk önce Lugano gelmişti bize;
Başbakan'ın takımı
Fenerbahçe'ye... Tosun gibi çocuktur maşallah, bonservisi 6.5 milyon
Euro'ydu, 4 yılda ödenen para 14.5 milyon Euro... Uruguay ineklerinin
tanesi, 1.800 Euro... 8 bin tane gelecek, onlar da 14.5 milyon Euro...
Hadi diyelim, inek yetiştiremiyoruz. .. Bi tane Lugano yetiştirip
Uruguay'a göndermeyi becerebilseydik, inekler bedavaya gelecekti
yani...
O nedenle, Lugano'nun kaptanı olduğu Uruguay milli takımı Dünya
Kupası'na katılıyor... Biz ise Uruguay ineklerinden mangal yapıp,
Kupa'yı televizyondan seyredeceğiz anca.)
*
Top çevirmeyi bırakıp, kıyaslarsak...
Türkiye'nin nüfusu 72 milyon.
Alt tarafı 10 milyon ineği var.
Uruguay alt tarafı 3.5 milyon kişi.
13 milyon ineği var.
*
Netice itibariyle öz'et?
*
3-5 bin maaş değil mesele
mesele milli ekonomi modeli

ewet bencede maaş anketi yapılsın... nasıl olsa mesleki konularda bişey üretmiyoz, direk maaş ile bari boş muhabbet yapalım

biri.. aaa ewet ben 6,750.-TL alıyorum ama işte hiç iyi değil keşke 10.250.-TL olsa,,
bi başkası.... bizim firmadaki YMM varya 450.-TL maaş alıyo ama ben 3150.-TL maaş alıyorum ama işte belgem var 2 senelik iş tecrübem var ama genede az.. bu parayla çalışılmaz... bu rakam çok az

bi başkası... .....
bi başkası... .....

ya bırakın bu işleri yaa... kim ne alıyomuş, maaşmış, bilmem neymiş..

alırsınız 8.000.-TL-10.000.-TL arası maaş hiç üzülmeyin yaşınız müsait nasıl olsa :D

anket açılacaksa,'kim ne kadar maaş alıyor ?' diye değilde , 'smmm maaşları ne kadar olmalıdır?' diye açılması daha mantıklı

dr.house ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:
ewet bencede maaş anketi yapılsın... nasıl olsa mesleki konularda bişey üretmiyoz, direk maaş ile bari boş muhabbet yapalım

biri.. aaa ewet ben 6,750.-TL alıyorum ama işte hiç iyi değil keşke 10.250.-TL olsa,,
bi başkası.... bizim firmadaki YMM varya 450.-TL maaş alıyo ama ben 3150.-TL maaş alıyorum ama işte belgem var 2 senelik iş tecrübem var ama genede az.. bu parayla çalışılmaz... bu rakam çok az

bi başkası... .....
bi başkası... .....

ya bırakın bu işleri yaa... kim ne alıyomuş, maaşmış, bilmem neymiş..

alırsınız 8.000.-TL-10.000.-TL arası maaş hiç üzülmeyin yaşınız müsait nasıl olsa :D

bos muhabbet dediginiz seyin sonucunda, tabi dogru uygulanirsa, burda yuruyen bos muhabbetin ayaklarinin yere basmasini saglayacak sonuclar elde edilebilir.

o zaman anlardik 3000 tl az mi cok mu? 3000 tl isteyen hayal mi goruyor, yoksa digerleri mi bedavaya calisiyor?

bence yani...

+1

İrem35 ' Alıntı:
hanmiroğlu,

ben 1.200.-TL-1.500.-TL arasından bashetmedim ki, dikkatli okuyun lütfen 1.500.-TL ile 2.000.-TL arasından bahsediyorum..

Ya şimdi beni konuşturuyosunuz yok tezgahtar, su taşıyıcıları 1.200, 1.500.-TL alıyomuş o rakamı onlarla biz birmiyiz diyosunuz? nerden biliyosunuz aldıklarını

o halde bende sorayım o zaman.. doktorlarla biz birbirmiyiz? 4.000.-TL maaş alan bir doktorun işini yapabiliyormuyuz?
Buralardan bakmayın olaylara..

irem, saygın bir meslek sahibi olduğunun farkına varamamış bir tavırla yazman ilginç gerçekten..

ya bu mesleği yapmak istemiyorsun veyahut yüksek ücret alanları duyunca sinirleniyorsun sakın ol sadece konusuyoruz..

doktorun işinden sana ne ki doktorun işini yapmak istesen tıp fakültesine gider ve sonrada tıpta uzmanlık sınavına girerdin..
sen mali müşavir olmak istedin

üniversiteden sonra 2 ya da 3 yıl staj yaptın yeterliliği verdin ve mali müşavir oldun..

bizbirmiyiz demedim o senin yorumun her meslek değerlidir.
istanbul da o işlere verilen ücret 1500 -2000 tl

ama eğitimi olan ve belli bir sınavla girilen meslekler daha fazla gelir sahibi olmanı sağlar
sağlamıyorsa ruhsatı almana gerek kalmaz..
denklem bu kadar basit

İsteyen istediği maaşı alır arkadaşlar maaş sadece alanı bağlar.

Ben şahsen kapitalizmi seviyorum, yanlış anlaşılabilir ancak krizleride seviyorum,finansal piyasalarda bir üstat hep derdi '' krizin çincesi fırsat demektir '' diye. Kapitalizm size zengin olma fırsatı verir, elinize bir kapital verir az yada çok bunu artırmakda bitirmekte sizin elinizdedir. Son yıllarda yurt dışındaki dolar milyarderlerine yeni eklenenlere bir bakın adamlar 1 tane internet sitesi yapar hopp onu alır milyon yada milyar dolara satar kapitalizm size işte bunu yapma imkanı verir sizin elinizde mouse da vardır klavyede.
İster klavye ile site tasarlar kodları girer bu işlerle uğraşır para kazanmaya çalışırsınız yada elinize mouse alır fıldır fıldır site dolaşırsınız ya üretici olursunuz yada tüketici.

Herkesin bir hakkı var ve piyasa bunu az yada çok veriyor. Kurumsalda çalışan belgesizler 5000 e para demez , büroda günde 10 saat çalışan belgeli 1500 ü görünce on takla atar bu iş böyledir. Piyasa herkese hak ettiğini verir mühim olan aslında para kazanmakda değil kazanılan paranın ne yapıldığıdır. 2008 krizinde bi bankacı arkadaş yıllardır ev almak için biriktirdiği 100.000 TL civarı bir parayı vakıfbankın hisse senedine yatırmıştı, ortalama 1,15 civarından aldı ozaman ona kriz var kafayımı yedin dediğimizde 2 yıl sonra görüşürüz demişti, hoş 2 yıla bile gerek kalmadı 1 yıl içinde 4 TL den elindekileri çoktan çıkardı Türkçesi Krizi Fırsata Çevirdi.

Kapitalizm sert bir sistemdir şurda para konu geçti konu kaç sayfa ilerledi krizlerde bu ülkede olacaktır çünkü büyükler elinizdeki parayı sizde tutmazlar sizin elinizden almalılar bir sabah uyanırsınız dolar 2 katına çıkar cebinizdeki para yarıya iner haberiniz olmaz ancak büyükler portföylerini çoktan dövize çevirmiştir misal '' Merkez Bankası Eski başkanı bile 2001 krizinde devaluasyondan önce parasını dövize çevirmişti :D :D

Şu an birikim zamanı o yüzden büyükler biriktirmemize izin veriyorlar, adamlar zaten 1 TL lerden japon yeni ile ev kredisi dağıttıkları binlerce insandan voliyi vurdular sözde kriz bitti yen hala 1,70 lerde elbet gün gelecek birikimlerimizi elimizden almaya tekrar çalışacaklar mühim olan o zaman dikkatli olup yeni trende uymak '' Krizi Fırsata Çevirmek'' yada '' Eldeki birikimi korumak '' arada kalanlar zaten bir gün sabah uyandıklarında bitmiş olacaklar çünkü ne yazık ki düzen böyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...