hanmiroğlu ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:
belgesi olupta geçinmek için 800.-TL ye bile çalışan arkadaşımı biliyorum ben.. bazı tuzu kuru arkadaşlarımız bu kişilere afedersiniz enayi gözüyle, keriz gözüyle bakıyolar, ama madalyonun öbür yüzüne hiç bakmıyorlar. O kişileride anlıyorum..
Ben açıkçası bu forumda; kalkıpta bazı kişiler maaşlarını falan yazıyor, onun üzerinden yorum yapmayıda hiç etik bulmuyorum. Şukadar maaş alıyorum ama şukadar düşünüyorum gibilerinden..
tek diyebileceğim, eğer yaşınız açısından, bilgi olarak çok iyi donanımlı olsanız bile almak isteyeceğiniz, düşündüğünüz tutar en az 3.000.-TL yada üsttü vede şirketin bordrosunda gözükecek olan bu rakam; bazı üst düzey yöneticiler için hiç hoş bir durum olarak karşılanmayacakıtr.
Onun için 1.500.-TL ile 2.000.-TL maaş alıyorum diyen arkadaşlarıma öpüpte başınıza koyun diyorum. Sadece burda değil, tanıdığım insanlarada söylüyorum.. Bu kadar kolay değil herşey,
Lafımı yanlış anlamayın, 3.000.-TL maaş beklerseniz aç kalırsınız.
irem ,neden ücretin daha az olması gerektiğinde bu kadar israr ediyorsun?
zaten 22 yaşında 1600 tl alıyormuş.
madem ,Millet zaten işsiz, aç, sıkıntıda..
o zaman bu düşünceyle ayşe, bedavaya çalışsın.zaten 24 yaşında ne tecrübesi var ki
10-15 YILLIK tecrübeli olanlar bile o kadar almıyorum diyor..
ben mesajlarımda gördüklerimi, herşeyi yazdım, bir kez daha okuyun..
Ayrıca Ayşe hanım size karşı bir tavrım yok yanlış anlamayın beni, tabiki bedava çalışmayın, yazdıklarımdan bu sonucu çıkarmayın, yaşınız çok genç.
o yüzden Türkiye şartlarında ücret konusunda fazla abartıya kaçmayın.. Şuanda Türkiye şartlarında alınan 1.500.-TL ile 2.000.-TL arasındaki maaş aralığının iyi bir rakam olduğunu vede o rakamın neden iyi olduğunuda zaten açıkladım yukarıda..
gördüklerin yetersiz bence..
1200-1500 arası hiçbir eğitimi olmayan tezgahtar, su taşıyıcıları v.s kazanıyor..
ücretlerin daha az olması lazım diyerek kendi bindiği dalı kesen smmm sayısının azalması lazım